A ​herceg fekete lovon érkezett 8 csillagozás

V. Kiss Orsolya: A herceg fekete lovon érkezett

Janka a csinos, 31 éves pincérnő leghőbb vágya, hogy belépjen életébe a nagy szerelem. Amikor megismerkedik Dáviddal, a híres énekessel, úgy érzi, benne megtalálta azt, akit mindig is keresett. Kapcsolatuk mégsem alakul felhőtlenül, bármilyen szenvedélyesen szerelmes is a popsztárba. Ahogy egyre jobban megismeri Dávidot, kiderül a férfi sötét oldala. Janka azonban nem tud tőle elszakadni…

A könyv arra keresi a választ, hogy milyen egy bántalmazó férfi és egy bántalmazói kapcsolat. Hogyan lehet egy ilyen kapcsolaton túljutni és önmagunkra találni annak ellenére, hogy képtelennek érezzük magunkat az elszakadásra? Hogyan lehet egy fájdalmas kapcsolaton túl is újra boldognak lenni?

>!
Ad Librum, 2016
180 oldal · ISBN: 9786155110986
>!
Ad Librum, 2016
180 oldal · ISBN: 9786155110917

Enciklopédia 2


Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

AniTiger P>!
V. Kiss Orsolya: A herceg fekete lovon érkezett

Érdekes élmény volt egy ennyire rátelepedő kapcsolatban élő nő mindennapjairól olvasni és kicsit jobban rálátni a témára. Boldog vagyok, hogy nem durvult el túlságosan a történet – bár hozzá kell tennem, hogy én „ennyi” után is mennék a rendőrségre feljelenteni a pasit… Kedveltem Jankát, nagyon drukkoltam neki, hogy végre boldog legyen vagy legalább rálépjen arra az útra, ami után a „Boldogan éltek, amíg…” következik.

Eléggé összetett regény ahhoz képest, hogy milyen rövid, de jól áll neki ez a kompaktság. A vége tökéletes volt! ♡♡♡

OFF: Várom a napot, illetve a másnapját a napnak, amikor ezt kapom szerencsesütibe: „– Holnap egy új nap, és egy újabb lehetőség a magas, jóképű idegennel való találkozásra!” ;))

Blogon: https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2016/11/a-herceg-f…

>!
Ad Librum, 2016
180 oldal · ISBN: 9786155110917
Vicky3>!
V. Kiss Orsolya: A herceg fekete lovon érkezett

Gondolkoztál már azon, hogy milyen lenne ha találkoznál egy gazdag, híres, dögös, playboy pasival, akit a te szerelmed fog megváltoztatni? Vagy esetleg azon méláztál el, hogy milyen is lenne a valóéletben egy olyan pasi mellett, mint Mr. Grey és társa? Akkor ezt a könyvet neked írták.

Ugyanis ez a könyv nem a mesék birodalmába kalauzol el, ahol a szerelem mindent megold, nem azt mutatja be, hogy a megfelelő nőért a pasi teljesen kifordul a korábbi énjéből. Nem itt bemutatja, milyen az, amikor egy manipulatív, beképzelt sztárba szeretsz bele, aki a tulajdonának tekint. Megmutatja mivel jár, ha mindent föladsz a szerelmedért, még saját magad is. Végigkövetheted a folyamatot, mikor csapdába kerülsz egy kapcsolatban, pedig már az elején is láttad az intő jeleket, de te annyira akarsz egy kapcsolatot már, olyan magányos vagy, hogy ezeket figyelmen kívül hagyod. És arra is rávilágít, hogy néha te állsz a saját vágyaid teljesítése útjába. Amikor annyira elképzeltél magadnak egy boldog életet és te annyira ragaszkodsz ehhez a képhez, hogy nem veszed észre azt ami az orrod előtt van, mert az eltér az álomképtől.

http://three-points-of-view.blogspot.hu/2017/01/v-kiss-…

ladybird>!
V. Kiss Orsolya: A herceg fekete lovon érkezett

Könnyed kis történet egy nagyon komoly témáról, a bántalmazó kapcsolatról.

A sok szexi alfahímről szóló könyv után igazi felüdülés volt arról olvasni, hogy nem minden híres, jóképű, irányításmániás férfi álmaink lovagja.
A történet maga amolyan magyar Bridget Jones sztori. Janka, a fiatal pincérlány elszántan keresi a nagy Őt, és miközben a legjobb barátnői már rég megállapodtak, az ő kapcsolatai rendre kudarcba fulladnak. Egészen addig, amíg be nem szambázik a kávézóba egy arrogáns, ám irtó jóképű srác. Az már csak hab a tortán, hogy a férfi egy híres énekes, akit vélhetően mindenki ismer, kivéve a főhősünket. Mivel ez a találkozás egybe cseng azzal, amit Janka spirituális tanácsadója mondott, a lány fejest ugrik ebbe a kapcsolatba. Ám a csillogás és ismertség mellett, amivel ez az egész jár, bizony jónéhány meglepetésben is része lesz. A regény nagy kérdése, hogy hol a határa annak, amit egy nő még kompromisszumra készen elviselhet, és hol válik egy kapcsolat csapdává, amiben a tét az önbecsülése és a testi épsége?

Érdekes volt újra egy olyan lányról olvasni, aki a nagy Őt keresi. Manapság a legtöbb regényben a főhősnők inkább azok táborát erősítik, akik semmiképpen nem szeretnének szerelembe esni. Szóval örültem, hogy ezúttal végre egy hús-vér nőről olvashatok, aki bármit megtenne egy normális pasiért. Annak már kevésbé örültem, ahogyan szegény Janka kapkodott. Igen, tény, hogy rossz egyedül lenni, és marha lehangoló, ha csupa béna alakba botlik csak az ember. Mégis már az elején sejthető, hogy ennek a nagy sóvárgásnak nem lesz jó vége. És ezt nagyon jól érzékelteti az írónő. Janka tipikusan az a karakter, aki képes bármibe belemenni, csak hogy megkapja azt, amire már régóta vágyik, éppen ezért nem is figyel arra, mibe kerül ez neki. Kevés az önbizalma, nem látja a maga értékeit, és azt gondolja, csak egy férfi mellett teljesedhet ki, és ennek köszönhetően nem is vár sokat egy kapcsolattól. Ezért pedig igen nagy árat fizet.

A könyv legizgalmasabb része számomra nem is a tettlegesség volt, hanem az oda vezető út. Sokan nem tudják, hogy nem csak az bűn, ha valakit megütnek, de már az is, ha lelkileg bántalmazzák. Ebben a regényben pedig megtalálható a lelki bántalmazás minden tünete. Dávid módszeresen építi le a lány önbecsülését, és hiteti el vele, hogy Janka nélküle egy senki, és csak attól válik értékes emberré, valódi nővé, hogy ő „használja”, amikor épp kedve szottyan rá. Használat alatt pedig most nem a szexet értem, hanem azt, amikor a srác akkor kapja elő a csajt, amikor épp kedve szottyan rá. Egyáltalán nem hajlandó alkalmazkodni, mivel jóval fontosabbnak tartja magát, és a saját dolgait, mint a lányt. Komolyan mondom, már a regény elején legszívesebben ráüvöltöttem volna Jankára, hogy ne kapja be a csalit, és ne beszélje be magának, hogy normális, ahogyan Dávid a kapcsolatukat kezeli. De mint tudjuk, amikor szerelmesek vagyunk, képesek vagyunk akármiről meggyőzni magunkat, és még csak véletlenül sem látjuk a fától az erdőt.
Nem hibátlan, de kétségkívül érdekes könyv, ezért ajánlom mindenkinek!

Bővebben: https://konyvextrak.blogspot.hu/2016/12/v-kiss-orsolya-…

Mpattus>!
V. Kiss Orsolya: A herceg fekete lovon érkezett

A herceg fekete lovon érkezett amilyen rövid terjedelmét tekintve, olyan fontos témát boncolgat – és inkább a témaválasztás az erőssége, mintsem irodalmi értéke. Rengeteg kérdést érint, igazi gondolatébresztő, érzékenyítő könyv, ami a párkapcsolaton belüli bántalmazás, az áldozathibáztatás mellett olyan hétköznapi témákat is érint, mint a szingliség, az elköteleződéstől és az újrakezdéstől való félelem, a barátság vagy a felnőtt anya-lánya kapcsolat. Sajnos, nem fektet mindegyikre ugyanakkora figyelmet, de talán megbocsátható, hiszen a könyv fókusztémája így is rengeteg elgondolkodtató kérdést hagy az olvasóban, pedig „csak” kapargatja a felszínt.

Bővebben itt:
http://szembetuno.blogspot.hu/2016/12/v-kiss-orsolya-he…

KNW I>!
V. Kiss Orsolya: A herceg fekete lovon érkezett

Végre egy könyv, ami a bántalmazó férfit annak mutatja be, ami: egy bántalmazó férfinak. A gazdag és arrogáns fiú, aki néha udvarol, nem jó társ, ne sulykoljuk a fiatal lányokba, hogy ez szexi, hogy ez példa, hogy ez jó!

ilovemycoffee>!
V. Kiss Orsolya: A herceg fekete lovon érkezett

Könnyed romantikus történetként indul, de végül egy nagyon kemény témára hívja fel a figyelmet és erőt ad a megoldáshoz. A szereplőket pedig nem lehet nem szeretni.

Bővebben a blogomon: http://konyvekeskave.blogspot.com/2016/12/v-kiss-orsoly…


Népszerű idézetek

AniTiger P>!

    – Holnap egy új nap, és egy újabb lehetőség a magas, jóképű idegennel való találkozásra!

23. oldal, 2. fejezet - Van remény

AniTiger P>!

Vulkán nyávogott egyet, mire Janka elnevette magát. – Jól mondod, egy jóképű férfi kell nekünk, aki elrabolja mindkettőnk szívét. Nem lesz hazudós, nem lesz csalfa, nem lesz Roland és nem lesz Karcsi! Egy vonzó férfit keresünk, aki szereti a macskákat és a gyerekeket, és mindannyiunkat a tenyerén hord majd!

24. oldal, 2. fejezet - Van remény

AniTiger P>!

    – Tudod, úgy nehéz bepasizni, ha az előző barátod miatt sírsz az új jelöltek előtt. Ezt a férfiak valami okból kifolyólag nem szeretik – folytatta Vali, ahogy az utcára értek.

118. oldal, 10. fejezet - Élet a senki földjén

Alessana>!

– Én hiszek abban, hogy képesek vagyunk az életünket és kapcsolatainkat olyanná tenni, amilyenné szeretnénk.

22. oldal, 2. FEJEZET - Van remény

AniTiger P>!

    – Ne aggódj, nem vagy egyedül.
    – Téged legalább szeretett Péter.
    – De nem annyira, hogy közös jövőt akart volna velem.
    – Hallottál róla valamit mostanában?
    – Nem, semmit. Hogy dögölne meg ott, ahol van – szögezte le Vali.
    Janka elmosolyodott.
    – Azért irigyellek, hogy te milyen jól kezeled a helyzetet.

137. oldal, 11. fejezet - A valóság

AniTiger P>!

    Most jött rá, hogy képes arra, hogy a kezébe vegye saját életének az irányítását. Megteremtheti magának azt, amit szeretne. Nem kell egy férfi, hogy őt megmenthesse. Majd megmenti ő saját magát. Ő nem Csipkerózsika vagy Hamupipőke, aki arra vár, hogy a herceg a kezét nyújtsa, és felemelje magához, ezzel véget vetve szenvedéseinek.

140. oldal, 11. fejezet - A valóság

Kapcsolódó szócikkek: Csipkerózsika · Hamupipőke
Alessana>!

Hihetetlen, hogy a nők mennyi szeretetet képesek ilyen férfiakra pazarolni, míg ők alig kapnak vissza valamit.

148. oldal, 12. fejezet - A herceg visszatér

Alessana>!

Tényleg létezik egy érintetlen, tiszta belső énünk, amivel csak össze kell kapcsolódnunk, és egyből jól érezzük magunkat?

23. oldal, 2. FEJEZET - Van remény

Alessana>!

Olyan iszonyatosan nehéz elengedni azt, akit valaha szerettünk.

162. oldal, 14. fejezet - Szabadulás


Hasonló könyvek címkék alapján

Lylia Bloom: Visszaszerzett életek
Lakatos Levente: Aktus
Lakatos Levente: Szeress jobban!
Lylia Bloom: Csillagfény
Manna OWell: Drog volt
Cathrin Smith: Az Árny
Oravecz Nóra: Összekötve
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
A. O. Esther: Kristályfény