Értékelések 113

Skira>!
V. E. Schwab: Viszály

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Régóta szerettem volna olvasni valamit az írónőtől, így az összes sorozatából beszereztem az első részt. Szerintem jól tettem, hogy ezzel kezdtem. Valahogy éreztem, hogy szeretni fogom a stílusát, és szerencsére igazam lett. Ennek a regénynek már az alapötlete is izgalmasan hangzott, de mikor elolvastam az első oldalt, végleg megnyert magának: egy dudorászó férfi és egy fiatal kislány a temetőben sétálgatnak, hogy kiássanak egy hullát. Muszáj volt elolvasnom, már csak azért is, hogy megtudjam, mi a csoda volt ez a kezdés.
Eredeti, izgalmas szereplők és egy szuper, sötét és csavaros történet, nem is akárhogy elmesélve. Fantasztikus volt, ahogy ide-oda ugráltunk az időben és szép lassan összeállt a kép, ez is nagyon sok pluszt adott az egészhez. Egy percig sem éreztem azt, hogy bármelyik jelenet is felesleges lenne. A két főszereplőnk, Eli és Victor alapvetően elég negatív karakterek, de mégis sikerült megértenem őket – sőt, Victort meg is szerettem. Könnyű volt Sydney szemén keresztül elhinni, hogy ő nem is annyira rossz ember, mint ahogy ő azt állítja, pedig tényleg nem egy szent és szinte semmit sem jó cél érdekében tesz: csupán a bosszú és a tudományos érdeklődés hajtja. Eleinte emiatt nem is volt túl szimpatikus, de ahogy Mitch és Sydney társaságába keveredett, igenis megcsillant benne, hogy nem folyton csak saját magával törődik.
A lezárás izgalmas, főleg belegondolva abba, hogy mikor Sydney felélesztette Eli korábbi RK áldozatát, valami nem stimmelt a fickóval…
Összességében nagyjából azt kaptam, amit vártam, és ez bizony nagy dolog, mert elég magas elvárásaim voltak. Remélem, a folytatás is ugyanilyen jó lesz!

farkasbetti P>!
V. E. Schwab: Viszály

Sokat hallottam már az írónőről, de engem most annyira nem győzött meg…
A történet nem rossz az írásmód nem rossz, a sztori maga jó a karakterek jók, de valahogy még sem fogott meg benne semmi.
Az alaptörténet, hogy a halálközeli élmény után rendkívüli képessége lesz az embereknek és hogy ezáltal valami az emberi oldalukból el is veszik az nagyon tetszett.
Ennek ellenére valahogy én laposnak éreztem az egészet, sokkal több és jobb is lehetett volna. A cím nagyon találó, hiszen két ember vitája/viszálya van benne, amolyan férfi kakaskodás hatása van az egésznek. Olyan semmilyen sem.

Demise P>!
V. E. Schwab: Viszály

Nem kedvelem a szuperhősös témát és lássuk be, elég bizarr a történet.
Nem igazán tudtam megkedvelni a főszereplőket, pláne a fanatikus Elevent.
Serenat nem fogják a legjobb testvér díjra jelölni és Victort sem igazán nevezhetjük hősnek.
Én is szakdogát írok, de nyugalom, nem tervezek feltámasztani senkit.

Hirdetés
genia P>!
V. E. Schwab: Viszály

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Bár a fülszöveg rögtön felkeltette az érdeklődésemet, mégis sokáig halogattam az olvasást (ebben közrejátszott az is, hogy a 2. rész magyar megjelenéséről nem volt semmi hír).
A történet tetszett, érdekes volt, jók voltak a karakterek. Az idősíkok váltakozása nekem most nem jött be, mindig kizökkentett. Eli gondolatai idegesítettek és cseppet feleslegesnek tűntek (az RK-k rosszak, őt leszámítva), mert ugyanezt megtudjuk Victor szemszögéből is. Sidneyt, Mitchet és Victort is megkedveltem (Dolt is), jó csapat voltak. Lehetett volna ez egy végig pörgős regény is, de úgy éreztem, néhol csak ment az időhúzás, főleg a második felében. A vége tetszett.