Gyülekező ​árnyak (A mágia árnyalatai 2.) 168 csillagozás

V. E. Schwab: Gyülekező árnyak

Kell az egyik utolsó vérmágus, aki képes utazni a London varázslatos városa által összekapcsolt párhuzamos világok között. Négy hónap telt el azóta, hogy egy rejtélyes obszidián kő a birtokába került, és találkozott Szelina Barddal. Négy hónapja, hogy Fehér London uralkodói, a Dane ikrek elbuktak, és a követ a haldokló Holland testével együtt visszaküldte Fekete Londonba.
Kell álmait most baljós mágikus események kísértik, ébren pedig folyton Lina jár az eszében. Mialatt Vörös London az Elemek Viadalára – egy háromévente megrendezett nemzetközi, barátságos mágikus vetélkedésre – készül, egy bizonyos kalózhajó egyre közeledik. Időközben egy másik London lassan új életre kel. A mágia egyensúlya kényes és veszélyekkel teli; és ahhoz, hogy az egyik város felvirágozzon, egy másiknak vesznie kell…

Eredeti mű: V. E. Schwab: A Gathering of Shadows

Eredeti megjelenés éve: 2016

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Kossuth, Budapest, 2017
450 oldal · ISBN: 9786155755095 · Fordította: Sámi László
>!
Ventus Libro, Budapest, 2017
576 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155535963 · Fordította: Sámi László

Enciklopédia 20

Szereplők népszerűség szerint

Kell Maresh · Szelina Bard (Lina) · Alucard Emery · Rhy Maresh · Holland · Calla · Hastra · Tieren Serense (Aven Essen) · Edward Archibald Tuttle (Ned) · IV. György · Maxim Maresh


Kedvencelte 34

Most olvassa 24

Várólistára tette 112

Kívánságlistára tette 124

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
gesztenye63 P
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak

Gigantikus méretű átverés. Ahogyan az első kötet még csak karcolgatta a paranormal romance határait, úgy ez a trilógiaközepi darab már vidáman lubickol benne, és lapról lapra érezteti vén fejemmel, hogy mennyire komfortzónámon kívülre csúsztam ezzel az ifjúsági fantáziaregénnyel. De ez még nem is lenne baj. Hiszen úgy kell nekem, az én választásom, ha már bevállaltam… Ráadásul Victoria Schwab vérprofi a maga módján. Szépen gördülnek a dialógusok, a cselekmény is „olvastatja magát”, sőt a magyar kiadás is rendben van – nincs gond a fordítással és a szerkesztés is oké.

A probléma csupán annyi, hogy ez a regény közel 600 oldalnyi csalóka visszhang, a trilógia első részében felcsillantott ígéretek álságos visszatükröződése, talmi echo. Nyilvánvaló, hogy a köztes darabok manapság már egyre elfogadottabbá váló szerepe, a vérfagyasztó izgalmakat és döbbenetes bonyodalmakat kínáló zárókötet felvezetése, megágyazás a végső csattanóknak. De az azért mégis csak arcpirító, hogy egy „Zs” kategóriás színvonalú Karate Kid áthallású, futball-vb hosszúságú mágus-tusa teljes érdektelenségbe vesző, átlátszó és csupán a tartalmatlan töltelék szerepét betöltő eseményeivel töröljük ki az olvasó szemét.
A leginkább bosszantó azonban az, hogy Victoria kisasszony tud(na) írni, amit jól illusztrál, hogy néhány tíz oldal erejéig felvillant egy igazán fantáziadús „brand new” szálat spoiler… amin aztán meg sem kísérel megindulni. Talán majd a harmadik kötetben – vedd meg azt is, hiszen az hozza a lóvét! :(

A Gyülekező árnyak a sorozatok töltelék/alibi köteteinek mintapéldája, számomra – HANGSÚLYOZOM, HOGY SZÁMOMRA! – egyértelmű „waste of time”. Dehogy is ajánlom.

4 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak

Nagyon jó volt ez a rész is, az előző talán az újdonság ereje miatt tetszett egy hajszálnyival jobban.
Lina Vörös London világában marad, de nem marad Kellel, hanem elhajózik az Éjsudárral. Alucard Emery kapitány egy nemesi család sarja, erős mágus és Lina megkéri, hogy tanítsa. Néhány hónap legális kalózkodás után (a király szolgálatában) visszatérnek Londonba a híres mágusversenyre az Essen sachra. A kapitány indul és Lina is szeretne résztvenni, miközben Rhy herceg megszervezi Kell álruhás szereplését is. Fehér Londonban eközben feltámad egy sötét erő, ami veszélyt jelent minden világra.
Ebben a részben újabb kedvenc szereplőt avattam Alucard személyében. Lina egyre veszélyesebbé válik, Kellt pedig sajnáltam. Az élete nem az övé, a király és a királynő pedig szörnyen viselkednek vele. Nagyon várom a befejező kötetet.

>!
vIVIv
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak

Haragszom az írónőre…megint csak lestem mint hal a szatyorban, hogy miazhogynincstovább :O
A történet a maga lassabb folyásával haladt előre és én már bevallom nagyon vártam, hogy végre elkezdődjön az Essen Tasch de ehhez kellett jó sok türelem, és jó sok oldalszám amire végre kilyukadtunk nála. Viszont a viadal nagyon jó volt, igaz az hogy spoiler
Kedvenc jelenetem, ami olyan kis nyúlfarknyi volt, hogy utána olyan csalódott lettem….beindítja itt a képzeletem az írónő aztán nesze semmi fogd meg jól :D spoiler

6 hozzászólás
>!
AniTiger MP
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak

Maga a sztori nagyon tetszett – spoiler –, de meglepő módon nem maga az Essen Tasch eseményei vitték a prímet nálam, hanem a főbb karakterekkel történő dolgok. Vártam, hogy mikor derül ki végre valami Alucard Emery kapitányról – ugyanis ő az új kedvencem ^.^ –, és kíváncsi voltam, hogy Lina és Kell útjai mikor keresztezik újra egymást.

Ez egy letaglózó történet arról, hogy mi, emberek mennyi maszkot hordunk, hogyan igyekszünk mosoly mögé bújva eltitkolni a fájdalmainkat és milyen nehezen bízunk meg másokban. Attól, hogy ez a sorozat a mágiáról szól, még nagyon is életszagúra sikeredett.

Véres, durva, fordulatos és alig letehető regény, én bírtam volna még 500 oldalon át olvasni! Olvasás bekapcs, külvilág kikapcs – így jártam vele, ahányszor belefogtam. Imádom az egészet – a sokszínű Londokkal teli, világok között átutazós, kalandozós, királyság megmentős fandomot. ❤

Rengeteg mindenféle egyéb a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/11/ve-schwab-…

>!
Ventus Libro, Budapest, 2017
576 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155535963 · Fordította: Sámi László
>!
wolfsteps
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak

Egy nem túl eredeti, de annál kedveltebb téma (sok London), elsőre szimpatikus, de nagyon béna kidolgozatlan karakterek, és egy nagyon limonádéra sikerült Trimágus Tusa. Én a fülszöveget kicserélném erre, szerintem hűségesebben visszaadná a könyvet.

Alapvetően az egész könyv langyi nyári limonádé, ez nem zavart, mert nem vártam mást tőle, mint hogy szórakoztasson. Ez megtörtént. Amint olvasni kezdtem, kizártam a külvilágot és magába szippantott. Ennek köszönhetően hajlandó lettem volna arra, hogy szemet húnyjak a rengeteg bénázáson, kidolgozatlan részeken, kihagyott opcionális csavar lehetőségeken amik feldobták volna a storyt, de már megint minden olyan kis smooth volt hogy konkrétan senkiért nem hagyott ki a szívem egyet se, mert úgyis tudtam mi lesz.
Lina a legborzasztóbb női főszereplő evör. Az író meg akart alkotni egy olyan női főhöst, aki magában hordozza az összes férfi nagyonmenő főszereplő tulajdonságot, de mellé még nő is, hogy még menőbb legyen. Juhúú. Hát sikerült összehoznia az amúgy elég tökös, de már idegesitően unalmas Lina-t.
A Rhy és Kell közti kapocs számomra kicsit érdekesebbé tette őket, az is hogy Kell szenvedett, de még mindig túl langyi ő is ahhoz hogy bármit is változtasson ezen (na erre értettem hogy mindenki full kiszámítható).
Alucard Emery volt számomra talán az egyetlen szereplő ebben a részben, akit kedveltem, nevettem rajta és kíváncsi voltam rá, hogy mit tervez a gyémántokkal kirakott kobakjában.
Emellett pedig a limonádé-Trimágus Tusáról, másnéven Elemek Viadala, csak annyit szeretnék szólni, hogy botrány volt, folyamatosan tovább akartam lapozni, és megint, semmi meglepetést vagy wow pillanatot nem hozott el számomra.

Egy könnyed, szórakoztató olvasmány, tényleg képes arra hogy magába szippantsa az olvasót és elvarázsoljon arra a röpke utazásra, vannak benne jó ötletek amivel eddig mondjuk nem találkoztam, illetve kicsit mindig az elrejtett érzelmek, maszkot viselő emberek téma körül táncol, ami nekem tetszik, de nagyjából ennyit tud és ami esetleg lehetőség rejlene benne, azt az írónő hagyja, hogy elsuhanjon mellette, kihasználatlanul.

12 hozzászólás
>!
NewL P
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak

Az előző kötethez képest ennek a világa sokkal sötétebb, egy kicsivel jobban kidolgozott a mágia része. Nagyon élveztem a varázs párbajok leírását, az újabb szereplők bevonását a történetbe. Ami kicsit kevésbé tetszett, hogy pl. Lina karaktere egyre sekélyesebbnek tűnik, és hogy a könyvben talán egy kicsit túltengenek az érzelmek. Azért ez a rész jobban kidolgozottnak tűnik, és a fantasy vonala sokkal erősebb lett. Valamint kevesebb az üresjárat, amin unatkozni lehet.

>!
Snow_White P
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak

Azt hiszem így előzetesen mondhatom, hogy ez a sorozat nálam 2017. év legjobbja. Ugyan körülbelül a könyv feléig abszolút megvan benne az átvezető kötetekre jellemző egy helyben toporgás, az utolsó 200 oldal viszont bőven kárpótol ezért, és egyszerűen képtelen vagyok öt csillagnál kevesebbet adni rá, annyira fantasztikusan van megírva. A világ még mindig csillagos ötös, a három srácot – Kellt, Rhyt és Alucardt – pedig még mindig imádom. A függővég viszont kiborító. Már most a falat kaparom a folytatásért. Egyértelműen hatalmas kedvenc lett ez a rész – ahogy az előző – is.

3 hozzászólás
>!
Navi P
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak

Igazából ma olvastam el :)
Izgalmas, pörgős, egy cseppnyi romantikával, rengeteg vérrel és szenvedéssel.
Nagyon tetszett Alucard karaktere, remélem ő még fel fog bukkanni a következő kötetben is. Calla is aranyos volt, nagyon jókat mosolyogtam rajta. Tieren mester hozta a bölcs öreget.
És a flamandunk. Dobtam egy hátast. Nagyon remélem, hogy komolyabb áldozatok nélkül túléljük az utolsó kötetet és senkit nem kell megsiratnom. Bár ez csak nagyon halvány remény :(
Remélem, nemsokára folytathatom és befejezhetem.

>!
meacska
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak

Nagyon sokan dicsérik az írót, nekem is jólesett volna egy jófajta urban fantasy, de nem voltam tőle elájulva… Jobban haladtam vele, mint az előző résszel, elkezdtem megkedvelni a szereplőket is, érdekes a világ, amit teremtett, de nem fogom lerágni a körmeimet a folytatásért… Olyan kiszámítható…

(Ráadásul nem tudtam elvonatkoztatni a Kylo Ren-t alakító színésztől, hiába tudom, hogy Kell herceg vörös hajú, nekem már csak Adam Driver marad :D)

>!
Zsazsóó
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak

A helyzet az, hogy nagyon sokat nem haladtunk a kirakóval, és így jócskán maradt még üres hely. Lehet, azért érzem így, mert ha az első könyvet nézem, ott aztán volt információ áradat, itt meg csak vegetáltunk. Olyan átvezető kötet érzetet ad, mondjuk az is igaz, hogy mindenképpen a jó féléből!!! Mert ki ne szeretné a viadalokat? Én mondjuk imádom őket, és mindig le lehet velük kötni:). Izgulni, szurkolni a kiválasztottadért. Aztán a szereplőgárda is bővült, remélem Alucard és bandája a következő részben is feltűnik majd. A vége érdekesre sikerült, szegény spoiler rendesen rájár a rúd. Kíváncsi leszek, mit is fog ebből az egészből kihozni az írónő.


Népszerű idézetek

>!
Cersei

– Mindenki halhatatlan, egészen addig, amíg végül mégsem.

150. oldal, Szelina Bard

Kapcsolódó szócikkek: Szelina Bard (Lina)
1 hozzászólás
>!
bibliofilblog_heni

– Úgy tapasztaltam, a legjobb módja a tanulásnak és a legbiztosabb módja az életben maradásnak, ha figyel az ember.

143. oldal

Kapcsolódó szócikkek: figyelem
>!
Laktózmentes_Csillag

A „lehetetlen” olyasmi, ami szinte könyörög a cáfolatért.

529. oldal

>!
hkriszti83

– Én azt hittem, az Emery-ház szigilluma a madártoll. Nem madárnak kellene lenned?
Alucard az ujjával dobolt a maszkon.
– A családom már így is tele van madarakkal. – Szavaiból áradt a harag. – Apám keselyű volt. Anyám szarka. Legidősebb bátyám varjú. Húgom veréb. Én magam viszont sosem voltam igazán madár.
Lina ellenállt a kísértésnek, hogy megjegyezze: remek páva lehetett volna belőle. Nem tűnt rá alkalmasnak az idő.

353. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alucard Emery · Szelina Bard (Lina)
>!
vgabi SP

– Sürgősen töröld le a képedről azt a vigyort! – dorgálta Rhy. – Ha bárki meglátja, hogy így ragyogsz, még azt hiszi, megőrültél.
Kell megpróbálta visszarendezni vonásait a szokott szigorú, visszafogott arckifejezésbe, de kudarcot vallott. Nem tehetett róla. Legutóbb akkor érezte magát ennyire elevennek, amikor valaki megpróbálta megölni.

429. oldal, Nyolc - Az Essen Tasch, VI. (Ventus Libro, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Rhy Maresh
>!
vikcs P

Szelina Bardnak valahogy folyton sikerült megtalálnia a bajt.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Szelina Bard (Lina)
>!
Zsazsóó

– Tudod, mi a legértékesebb fizetőeszköz az életben, Bard?
– Mi?
– A szívesség.

Kapcsolódó szócikkek: Alucard Emery · Szelina Bard (Lina)
>!
VNoémi P

A túlélés titka az óvatosság, de csak a bátrak jutnak egyről a kettőre.

35. oldal - 1. rész III. (Ventus Libro, 2017)

Kapcsolódó szócikkek: óvatosság · túlélés
>!
VNoémi P

Ha másodjára is átvernek, az már a te hibád…

325. oldal - 6. rész V. (Ventus Libro, 2017)

>!
RRavenclaw

"Tigris! Tigris! éjszakánk
Erdejében sárga láng,
Mely örök kéz szabta rád
Rettentő szimetriád?"


A sorozat következő kötete

A mágia árnyalatai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: A hercegnő
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Anna Banks: Poszeidón
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké
Aprilynne Pike: Illusions – Illúziók
Rick Riordan: Athéné jele
Colleen Houck: A tigris küldetése
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Holly Black – Cassandra Clare: A rézkesztyű