!

Egy ​sötétebb mágia (Egy sötétebb mágia 1.) 43 csillagozás

V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia
Book24 · 3.400 Ft –16% 2.856 Ft
Könyvtár

A mágikus apokalipszis után több részre hasad az univerzum. Kell herceg egy különös utazó, egy antari, aki képes eljutni az egymástól elzárt világokba: Szürke, Vörös és Fehér Londonba. Ezek a városok akkor sem különbözhetnének jobban, ha más-más földrészen lennének, de igazából nem földrajzi távolság van köztük, hanem dimenzióbeli.

A trilógia első kötetében Kell herceg Vörös London vidám színekkel teli utcáit gyakran elhagyja Szürke London bűnözés fertőzte sikátoraiért és Fehér London hideg sivárságáért. Mágikus képességét sokan irigylik, miközben üzeneteket szállít a világok között. Egyik útja során veszélyes kalandba bonyolódik, és egy sötét mágia fenyegetésével kell megküzdenie. A pusztító erő abból a Fekete Londonból származik, melyet védekezésképp elzártak a mindörökre az emberi létezés terei elől. Kell nem menekülhet a gonosz hatalmától, de szerencsére társa akad a küzdelemben: a Szürke Londonból származó fiatal tolvaj lány, Lina.

Eredeti mű: V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic

>!
Ventus Libro, Budapest, 2017
446 oldal · ISBN: 9786155535789 · Fordította: Sámi László
>!
Ventus Libro, Budapest, 2017
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155535727 · Fordította: Sámi László

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)

Helyszínek népszerűség szerint

Vörös London · Fehér London · Szürke London


Hirdetés

Kedvencelte 6

Most olvassa 23

Várólistára tette 191

Kívánságlistára tette 278

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Varázslatos, sötét, kellően humoros. Ha tudtam volna, hogy ez a könyv ennyire jó, nem halasztottam volna ennyi ideig, hogy elkezdjem. Kicsit tartottam a hype-tól, de hatalmas megkönnyebbülés, vagyis le vagyok nyűgözve. Az Egy sötétebb mágia, sötét varázslatokkal teli, mágiában gazdag, hangulatos olvasmány. Egy kicsit nehézkesen indult, de nem kellett sokáig várnom, hogy beszippantson a könyv hangulata, varázslatos világa.
Ha nem szeretném a fantasy műfajt, ez a könyv mindenképpen megszerettette volna velem. A világfelépítés egyszerűen pazar és egyedi. Tetszett a négy, különböző színnel jelölt, párhuzamos Londonok világfelépítése és azok leírása.
spoiler
A vizuális írásmódnak (és persze a jó fordításnak) köszönhetően nem könnyű félretenni a könyvet, amit szó szerint nagyon jó volt kézbe venni. Már csak azért is, mert egyszerűen kifogástalan volt a könyv minősége. A könyv felénél és a végénél is lazán lehetett olvasni a bal oldali lapok, utolsó szavait, anélkül, hogy az szét akart volna esni.
A karaktereket nagyon szerettem. Mit szerettem? – Imádtam.
Az ilyen női karaktereket bírom a legjobban. Lina nagyon belevaló, vagány tolvajlány. Bírtam, hogy karakán és a fiús stílusát, ahogy annak okát is. Azt gyanítom, hogy vele kapcsolatban lesznek még hatalmas meglepetések. Már önmagában egy nagy meglepetés volt számomra. Főleg, ami kiderült róla a végén.
A főhőst szintén nagyon megkedveltem. Ő egy antari, akinek a vére mágikus képességekkel bír, ezért képes átjárni a világok között és képes manipulálni a négy őselemet. Ő a királyi családban nőtt fel, de nem érzi magát a család tagjának.
Amikor ők ketten találkoznak, akkor kezdődik a nagy kaland és valóban beindul a történet. Rhy-ról szerettem volna egy kicsit többet megtudni és némi romantikát elviseltem volna, spoiler de anélkül is jól elvoltam.
Összességében izgalmas és magával ragadó olvasmány, remek világfelépítéssel, szerethető szereplőkkel, és nagyon erős főgonosz(ok)kal. Sok fantasy történet nálam ennél a pontnál hibádzik.
Bízom benne, hogy a kiadó hozza a sorozat többi részeit is, mert ennek a mágiának nagyon nehéz ellenállni.

35 hozzászólás
>!
vikcs P
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

A könyv eleje nagyon nehezen indul és kicsit tömör, nehéz a szöveg is, többször is vissza kellett olvasnom, hogy megértsem, hogy most akkor mi van?! De tény, hogy kellett ez a kis bevezető, hogy egyáltalán tudjuk, hogy miről is fog szólni a történetünk. A történetet E/3-ban olvashatjuk, Lina és Kell szemszögéből, valamint néha van egy-egy betekintés egy külső személy gondolataiba is. Az írásmódot ismét csak dicsérni tudom, mivel alig tudtam letenni a könyvet, annyira magával ragadott a világ, és vártam mi lesz a történet kimenetele.
Ami miatt mégsem tudok nyugodt szívvel teljes 5 csillagot adni rá, az azért van, mert nekem végig valami hiányzott.
Ettől függetlenül nagyon jó könyv volt, és várom a folytatását, mert őszintén, fogalmam sincs, hogy ezután mi fog történni, hiszen attól, hogy ez egy első része volt a trilógiának, teljesen lezárt történetet kaptunk, szóval ne féljetek belevágni.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/04/v-e-schwab-eg…

>!
Lomax
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Az első fejezeteknél még egy kissé aggódtam.
A történet két szálon fut, egy nő és egy férfi szemszögéből. Az első 70 oldal kb. csak Kell szemszögén át volt, itt ismertük meg a világfelépítést, a Londonokat, és úgy összességében a mágia szerepét, ami esetünkben adja a fantasyt.
Ez a bemutatás nekem egy kicsit hosszúra sikerült, egy kicsit színtelenre, és azon is aggódtam, hogy végig a férfi szemszögén át látok mindent, amit én személy szerint nem nagyon szeretek. És a váltott szemszöget se, amúgy.
Szerencsére itt nem volt ezzel problémám, ugyanis nekem most pont ez adta az élvezetet.
Lina feltűnése után már pörögtek a lapok, a cselekmény felgyorsult, én is örültem egy ilyen szereplőnek. A lány úgy jellemzi magát, mint egy kalóz, hajó nélkül. Ez az életvitel, ez a stílus végig jelen van, benne él, ami nagyon különlegessé tette az amúgy már önmagában is egyedi sztorit. Gondolok itt arra, hogy végre nem egy olyan történtbe botlottam, amit már valahonnan ismeretem. Négy London, mágia, antarik, királyok és királynők, kaland, egy kis középkori hangulat. Na jó, nagyon középkori hangulat, de ez jó. Imádom az ilyen fanatsyket.
A váltott szemszöggel láthattam ugyanazon világot, csak más szemén és személyiségen keresztül, ami szuper volt. Mindkettő szereplő nagyon egyedi, érdekes, szívesen olvastam róluk a sok tucat karakterek között. Számomra pont azért volt majdnem tökéletes az egész könyv, mert teljesen új és kreatív volt.
Mégis, mindennek ellenére levontam egy fél csillagot, mert valami hiányzik.
Ha elvárások nélkül indultam volna neki, tuti 5 csillagot adok, de tudatosan vettem, így muszáj volt levonnom azt a felet. Egy kicsit nagyobb tűzijátékra számítottam, nagyobb robbanásra, de valószínűleg már a második résznél ezt meg fogom kapni, amikor már tudjuk, hol vagyunk és miért, így nem megy el az idő a bemutatással.
Én azt mondom, ez egy híres sorozat lesz, biztos sokan imádni fogják és megjegyzem, van is miért.

>!
lafayette P
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Tudtam én, hogy nem véletlen, hogy már az angol megjelenés óta el szerettem volna olvasni ezt a könyvet, aztán sikerült addig halogatni amíg megjelent magyarul (tipikus én :D).
Tény, hogy picit lassan indul be a cselekmény, az igazi akció csak úgy a 150. oldal környékén kezd kibontakozni, de nem bántam, mert addig is sikerült megismerni ezt a csodálatos világot amit V. E. Schwab alkotott. A szereplőket is nagyon megszerettem, főleg Kellt, ő valami írtócuki. :) ♡ Izgalomból sincs hiány, amikor spoiler kénytelen voltam megállni és kiguglizni, hogy spoiler. Az egész könyv nagyon szépen van megírva és nincs a végén egy olyan függővég, ami miatt megőrülnék amíg ideér a folytatás. :)
Olvassátok! ;)

5 hozzászólás
>!
Amalthya P
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Az Egy sötétebb mágia minden lehetséges módon elvarázsolt: egyaránt imádtam a világfelépítést, a háttértörténetet, a cselekményt és a karaktereket.
A cselekmény nagyon minimálisan A gyűrűk ura alaptörténetére hasonlít. Kellnek vissza kell vinnie a fekete követ Fekete Londonba. Csakhogy a kőre többen is vadásznak, miközben Kellt is egyre inkább hatalmába keríti az abból áradó színtiszta gonosz mágia. Szürke Londonban egy tolvaj lány, Lina csatlakozik Kellhez, és ragaszkodik hozzá, hogy magával vigye a küldetésre. Ahányszor keveri őt a lány nehéz helyzetbe, annyiszor menti meg az életét is. Lina eleinte csak a kalandot látja Kellben és a kőben, de ahogy a gonosz mágia megszállja Vörös Londont, és egyre többen esnek áldozatul, hamarosan a szívügyének tekinti, hogy megszabaduljanak a kőtől.
A szereplők közül Kellt nagyon megkedveltem. Nem tökéletes, vannak hibái, és tényleg megpróbált ellenállni a szenvedélyének, végül pont az keveri ekkora slamasztikába. Nem futamodik meg; elismerte, mekkorát hibázott, és igyekszik helyrehozni a dolgokat, akkor is, ha bele kell pusztulnia. Linát viszont annyira nem szerettem, legalábbis eleinte. Tolvaj volt, és ezen nem is akart változtatni. A lopást nemesebb dolognak gondolta, mint a koldulást. Viszont éles esze, talpraesettsége miatt jó társa lett Kellnek, és az én szememben kiköszörülte a csorbát azzal, hogy segített az antarinak. Romantika nem vonta el a figyelmet a küldetésről, és ez szerintem tökéletes volt így.
A könyv végig izgalmas, és ezt nem csak a rohanó cselekmény és az akciójelenetek garantálják, hanem a mágia és az új világok érdekes elegye. Annyi fajta történetet megírtak már, hogy a mai világban nem könnyű igazán egyedit alkotni, Victoria Schwabnak mégis sikerült (no, A gyűrűk urás párhuzamot leszámítva). Nagyon ajánlom az Egy sötétebb mágiát minden fantasy-rajongónak, nálam biztosan benne lesz a 2017-es év legmeghatározóbb olvasmányai között.

8 hozzászólás
>!
reta09 
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Egyszerűen imádtam ezt a regényt! Féltem tőle, mint a tűztől, mivel mostanában nem vagyunk barátok a nagyon hype-olt regényekkel, de nem kellett csalódnom! A mágia megtestesülése, a világfelépítés, a különböző mágikus tárgyak, ruhát és eszközök, mind mind olyan fantáziadús és egyedi. A történet izgalmas, kicsit lassabban indul be, de utána nem lehet letenni, legalábbis én nehezen tettem le. A cselekmény nagyon jó, a szereplők nem idegesítőek, sőt! Kifejezetten szerethetőek.

A könyv első négy fejezete nagyon lassúcska, elég lassan haladtam vele. Nem unalmas, de valahogy nem lendül bele az ember. Aztán az ötödik fejezettől beindulnak az események, csak úgy repültem az oldalak felett. Az utolsó pár fejezetet meg azért húztam el, mert nem akartam, hogy vége legyen! Az írásmóddal kicsit nehezen barátkoztam meg, mert sok olyan mondatba ékelt mondat van benne, amik néhol úgy megzavartak, hogy újra kellett olvasnom az egészet, sokszor rébuszokban beszél, valamint olyan szavakat használ, mint a feneség. Mégis mit jelent ez a szó? A blogbejegyzésbe leírtam a szövegkörnyezetet is.

Annak ellenére, hogy ez egy sorozat, ezt a részt én lezártnak érzem, biztos, hogy lesznek még a következő kötetekben következmények, de nem érzek függővéget, szerencsére. És nem kap központi szerepet a szerelem! Annyira üdítő olyan fantasyt olvasni, amiben nem az a lényeg, hogy ki jön össze kivel, ki kit szeret, kit nem szeretnek viszont. Szerelmi háromszög? Az sincs! Már emiatt is adnék a könyvnek egy külön díjat!

A könyvről nagyon részletes kifejtést olvashattok a blogon:
http://habarkonyveskocsma.blogspot.hu/2017/03/v-e-schwa…

Valamint a könyv megihlette a következő kocsmatúra állomást, spoileres kibeszélésre hívlak titeket, miután elolvastátok a regényt:
http://habarkonyveskocsma.blogspot.hu/2017/03/spoiler-v…

6 hozzászólás
>!
_vgabi SP
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

A kötet során csillagozás szempontjából 3,5-4-4,5 között ingadoztam.

Ami mindenképp a kötet mellett szól, az…
… a világfelépítés; nagyon ötletes – kíváncsi voltam, hogyan lesz a többféle London gondolat kivitelezve – és amit kaptam, az nekem tetszett, érdekes volt, mindegyiknek megvoltak a maga vonásai, ami jól elhatárolta a többitől.
… a szereplők kidolgozottsága; legalábbis én ezen a területen nem éreztem hiányt, mindenki élt és megelevenedett a lapok között.
… Kell; aki a kedvenc szereplőm lett.
… a mágia; ami átitatta az egész könyvet. Érdekesen volt kialakítva, hogy melyik Londonban milyen mértékben van jelen, hol hogyan használják. Tetszett az antarik ötlete, illetve a szerepüktől és erejüktől függetlenül mindkettejük sebezhető oldala megjelent.

Ami miatt mégis néha kevesebbre értékeltem volna, az az, hogy nem mindig kötött le 100%-ban.
spoiler

>!
Vác_nembéli_István_fia_istván
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Először is @Ngie youtube kritikáját halottam láttam, és amit mondott az tetszett gondoltam, hogy miért ne megér egy próbát nem vesztek vele semmit aztán itt a molyon olvasom, hogy a főszereplő milyen cuki itt nagy levegő ne ez az amit nem szeretnék olvasni egy fantasy regény szereplőjéről hacsak nem ifjúsági azt meg nem nagyon olvasok úgy nem zavar. de mindegy azért adtam neki egy esélyt.
Van több London ezek a városok között tud utazni Kell az utolsó két Antari egyike. Kell színekkel különbözteti meg a Londonokat van a Szürke a mágia nélküli, Vörös az egészséges, Fehér az éhezők városa és van a Fekete a tiltott város.
A regény elején gyorsan megismerjük a világot, a mágiát a különböző mágikus tárgyakat nekem ez tetszett szép lassú építkezés nem kell azonnal rohanni.
Kell mellett van egy női szereplő is a tolvaj,zsebes Szürke Londonból származó Lina. Jól kiegészítik, egymást szerencsére nem volt benne felesleges romantika az nagyon ki tud borítani férfiként kevésbé érdekkel lehet benne de csak jelzés szerűen. A gonosz szereplőről én olvastam volna még ott volt a királyi testvérek és Holland ők valahogy hihetők voltak nem játszották túl a szerepüket.
Összességében egy remek első kötet volt remélem még idén jön a második kötet is.

1 hozzászólás
>!
Pöfivonat
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Az Egy sötétebb mágia olyan könyv, ami a maga nemében páratlan. Egyedi ötletekkel, zseniális szereplőkkel és egy picit hullámzó cselekményvezetéssel, de ettől függetlenül nekem csillagos ötös lett, mert képes voltam elveszni a történetben. Remélem hamarosan olvashatjuk a folytatást. ;)

Ajánlom kortól függetlenül!

>!
may86
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Számomra tök jó kikapcsolódás volt a könyv. Nagyon tetszett az alap sztori, a dimenziók. És pont ezért jár az egy csillagos levonás.
Én nagyon örültem volna, ha jobban bemutatja az első kötet ezeket a világokat, még ha csak Vörös Londont is magát, és történetét. Nem volt nekem elegendő az infó, a történelem, a varázslás története és tudománya… Túl jó volt az alap elgondolás ahhoz, hogy ne legyen ez jobban kidolgozva. Lehet, hogy az elkövetkezendő kötetekben jobban ki lesz dolgozva, de én már az elsőbe bele tettem volna több „tudományosságot”. :D
Végig éreztem a könyvbe, hogy valami van a felszín alatt, és én az író helyében jobban rávilágítottam volna Linara… Oké, Kell háttérsztorijából is valamennyit tudhatunk (azt, hogy nem tudunk semmit…ő maga se tudja, mi van a múltjával, de mintha nem is érdekelné…). Úgy éreztem mintha fontos, lényeges dolgokon az író – direkt, vagy nem direkt – elsiklana. Na, most, ha ez volt a célja, nekem nem jött be a dolog… Én szerettem volna jobban betekintést nyerni mind a szereplők életébe, mind Vörös London, és más a dimenziók történetébe, a mágia történetébe. Ne csak felszínesen…
Szóval kicsit éretlen, kidolgozatlan a könyv, pedig az alapja irtózatosan csúcsszuper.
Lehet velem van a „baj”… Mert én ergó, ha könyvet írnék (:D aha…), és fel szeretnék építeni egy komplett fantáziavilágot, akkor megtervezném, konkrétan felépíteném, több hangsúlyt fektetnék a részleteire. Én úgy éreztem, hogy ezt nem kapom meg a könyvben, többre vágytan. De… ízlések és pofonok. :) Különbözőek vagyunk. :D
Mindezek ellenére, várom a folytatást, hátha megkapom azt, amire vártam.


Népszerű idézetek

>!
Naiva P

Ezzel a kinézettel inkább készen állsz lerohanni egy várost, mint elcsábítani egy férfit.

317. oldal

1 hozzászólás
>!
lafayette P

– Te nem félsz a haláltól? – kérdezte most Linát.
A lány úgy nézett rá, mintha ez valami nagyon furcsa kérdés enne. Aztán tagadóan megrázta a fejét.
– A halál mindenkiért eljön – felelte egyszerűen. – Nem félek meghalni. Attól viszont igen, hogy itt ér a vég – intett körbe széles mozdulattal a szobáján, a tavernán, a városon. – Inkább halljak meg kaland közben, mint éljek itt vesztegelve.

213. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
3 hozzászólás
>!
Naiva P

Lehet, hogy nincs meg mindened, amire vágysz, de lefogadom, mindened megvan, amire valaha is szükséged lehet.

252-253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szelina Bard (Lina)
>!
lafayette P

– Semmit nem tudsz ezekről a világokról – jegyezte meg végül, de a dacos ellenkezés már eltűnt a hangjából.
– Dehogynem! – szólt Lina vidáman. – Létezik Buta London, Kell London, Bizarr London és Halott London – sorolta az ujjain számolva. – Látod? Gyorsan tanulok.

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
>!
lafayette P

– De ugye nem fogok önmagamba beleszaladni? – törte meg végül Lina a csendet.
Kell feléje pillantott.
– Miről beszélsz?
A lány belerúgott egy kilazult kőbe.
– Hát úgy értem, az egy másik világ lesz, nem? London egy másik verziója. Nekem is él ott az ottani másom?
Kell a homlokát ráncolta.
– Még sosem találkoztam senki hozzád hasonlóval.
Nem bóknak szánta, de Lina annak vette, és rávillantott egy széles vigyort.
– Mit mondhatnék? – sziporkázott. – Páratlan vagyok.
Kellnek sikerült többé-kevésbé viszonoznia a lány mosolyát, a lánynak pedig elakadt a lélegzete.
– Jesszus! Mi az ott az arcodon?
A pajkos mosoly tüstént lehervadt.
– Micsoda?
– Ne is törődj vele! – legyintett nevetve. – Már eltűnt. – Kell csak a fejét csóválta (nem értette a poént), de bármi lehetett is, a jelek szerint felderítette Linát, aki végigkuncogta az utat egészen Whitburyig.

218. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
3 hozzászólás
>!
Fireheart P

– Nem férsz a bőrödbe? Meglásd, addig keresed a bajt, amíg egyszer megtalálod.
– A baj keres engem – replikázott a lány. – Addig nem nyugszik, amíg rám nem akad. Ennyi erővel akár elébe is mehetek.
– Miért akarsz meghalni?
– Dehogy akarok – felelte. – Én csak élni szeretnék.

62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szelina Bard (Lina)
>!
Naiva P

De Kell már megtanulta, hogy az emberek valójában nem kíváncsiak az igazságra. Nem akarják megismerni. Persze, azt hiszik, hogy igen, és fennen hangoztatják is. De a tényleges tudás megszerzése csak nyomorulttá teszi őket.

81. oldal

>!
vikcs P

A szóbeszédnek külön, sajátos mágiája van (…)

26. oldal

>!
vikcs P

– Mégis mi vagy te? – kérdezte Kell ámulva.
Lina csak vállat vont.
– Makacs.

424. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
>!
Naiva P

A tisztaság egyensúly nélkül önmagát rontja meg.

205. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Az angyal
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Ransom Riggs: Üresek városa
Rick Riordan: A vörös piramis
Rick Riordan: Neptunus fia
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
George R. R. Martin: Kardok vihara
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara
Jeaniene Frost: Síri csendben
Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel