Egy ​sötétebb mágia (Egy sötétebb mágia 1.) 148 csillagozás

V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

A mágikus apokalipszis után több részre hasad az univerzum. Kell herceg egy különös utazó, egy antari, aki képes eljutni az egymástól elzárt világokba: Szürke, Vörös és Fehér Londonba. Ezek a városok akkor sem különbözhetnének jobban, ha más-más földrészen lennének, de igazából nem földrajzi távolság van köztük, hanem dimenzióbeli.

A trilógia első kötetében Kell herceg Vörös London vidám színekkel teli utcáit gyakran elhagyja Szürke London bűnözés fertőzte sikátoraiért és Fehér London hideg sivárságáért. Mágikus képességét sokan irigylik, miközben üzeneteket szállít a világok között. Egyik útja során veszélyes kalandba bonyolódik, és egy sötét mágia fenyegetésével kell megküzdenie. A pusztító erő abból a Fekete Londonból származik, melyet védekezésképp elzártak a mindörökre az emberi létezés terei elől. Kell nem menekülhet a gonosz hatalmától, de szerencsére társa akad a küzdelemben: a Szürke Londonból származó fiatal tolvaj lány, Lina.

Eredeti mű: V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic

>!
Ventus Libro, Budapest, 2017
446 oldal · ISBN: 9786155535789 · Fordította: Sámi László
>!
Ventus Libro, Budapest, 2017
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155535727 · Fordította: Sámi László

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Kell Maresh · Szelina Bard (Lina) · Rhy Maresh · Barron

Helyszínek népszerűség szerint

Vörös London · Fehér London · Szürke London


Kedvencelte 18

Most olvassa 27

Várólistára tette 252

Kívánságlistára tette 319

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Varázslatos, sötét, kellően humoros. Ha tudtam volna, hogy ez a könyv ennyire jó, nem halasztottam volna ennyi ideig, hogy elkezdjem. Kicsit tartottam a hype-tól, de hatalmas megkönnyebbülés, vagyis le vagyok nyűgözve. Az Egy sötétebb mágia, sötét varázslatokkal teli, mágiában gazdag, hangulatos olvasmány. Egy kicsit nehézkesen indult, de nem kellett sokáig várnom, hogy beszippantson a könyv hangulata, varázslatos világa.
Ha nem szeretném a fantasy műfajt, ez a könyv mindenképpen megszerettette volna velem. A világfelépítés egyszerűen pazar és egyedi. Tetszett a négy, különböző színnel jelölt, párhuzamos Londonok világfelépítése és azok leírása.
spoiler
A vizuális írásmódnak (és persze a jó fordításnak) köszönhetően nem könnyű félretenni a könyvet, amit szó szerint nagyon jó volt kézbe venni. Már csak azért is, mert egyszerűen kifogástalan volt a könyv minősége. A könyv felénél és a végénél is lazán lehetett olvasni a bal oldali lapok, utolsó szavait, anélkül, hogy az szét akart volna esni.
A karaktereket nagyon szerettem. Mit szerettem? – Imádtam.
Az ilyen női karaktereket bírom a legjobban. Lina nagyon belevaló, vagány tolvajlány. Bírtam, hogy karakán és a fiús stílusát, ahogy annak okát is. Azt gyanítom, hogy vele kapcsolatban lesznek még hatalmas meglepetések. Már önmagában egy nagy meglepetés volt számomra. Főleg, ami kiderült róla a végén.
A főhőst szintén nagyon megkedveltem. Ő egy antari, akinek a vére mágikus képességekkel bír, ezért képes átjárni a világok között és képes manipulálni a négy őselemet. Ő a királyi családban nőtt fel, de nem érzi magát a család tagjának.
Amikor ők ketten találkoznak, akkor kezdődik a nagy kaland és valóban beindul a történet. Rhy-ról szerettem volna egy kicsit többet megtudni és némi romantikát elviseltem volna, spoiler de anélkül is jól elvoltam.
Összességében izgalmas és magával ragadó olvasmány, remek világfelépítéssel, szerethető szereplőkkel, és nagyon erős főgonosz(ok)kal. Sok fantasy történet nálam ennél a pontnál hibádzik.
Bízom benne, hogy a kiadó hozza a sorozat többi részeit is, mert ennek a mágiának nagyon nehéz ellenállni.

35 hozzászólás
>!
AniTiger MP
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Véres, izgalmas, erőszakos és összetett történet, aminek borzasztóan jó a világfelépítése. spoiler Voltak benne meglepő dolgok – például: a kétszínű szemek, a vérmágia, de Kell kapcsolata a királyi családdal is érdekes volt. Imádtam az enyves kezű Linát és a folyton a homlokát ráncoló Kellt is. Tök jó páros, szeretem az ennyire eltérő mentalitású emberek egymásra utaltságát a regényekben.

Amúgy azt mondták nekem, hogy az írónő Vicious-sorozata jobb, de a könyv elolvasása után csak egy kérdésem van: Ennél hogyan?! :DD
Nekem abszolút hozta a borítótól, a címtől, a fülszövegtől elvártakat és még többet is. Igazi magával ragadó, okos történet, ami képes fenntartani az olvasó figyelmét. Nem egyszer ébredtem arra, hogy a könyvvel – a történéseivel, a szereplőivel – álmodtam, persze nem álmodtam tovább (…sajnos…), de rég volt már, hogy ennyire foglalkoztatott egy történet.

A befejezése egyszerre volt szép és szomorú számomra, mert hiányozni fog ez a néhány zsivány a következő részig! Vörös London tetszett a legjobban, azt hiszem, hogy élvezném ezt a mágiától pezsgő életet, de érdekelne, hogy mi van Londonon túl. Szelina Bard egy igazán szimpatikus, erős csajszi, öröm lenne vele kalandozni tovább. ^.^ Alig várom a folytatást!

Rajongás a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/05/ve-schwab-…

>!
Ventus Libro, Budapest, 2017
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155535727 · Fordította: Sámi László
5 hozzászólás
>!
Deziréé
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Emlékszem a megjelenésekor alig vártam, hogy olvashassam és most, miután elolvastam csupa pozitív dolgot tudok elmondani a történetről.
Olyan sok fantasy történetet olvastam már, de ehhez foghatót még soha. Nagyon tetszett az egész világ amelyet megismertem, izgalmas volt minden jelenet.
A főhősök nagy kedvenceim lettek.
El nem tudom képzelni milyen izgalmak várnak még ránk a folytatásokban, remélem hamarosan megtudhatjuk, mert ez így nem állapot, hogy csak még az első része jelent meg. Kell (igen Kell :D) a folytatás, amint lehet. :)

1 hozzászólás
>!
vikcs P
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

A könyv eleje nagyon nehezen indul és kicsit tömör, nehéz a szöveg is, többször is vissza kellett olvasnom, hogy megértsem, hogy most akkor mi van?! De tény, hogy kellett ez a kis bevezető, hogy egyáltalán tudjuk, hogy miről is fog szólni a történetünk. A történetet E/3-ban olvashatjuk, Lina és Kell szemszögéből, valamint néha van egy-egy betekintés egy külső személy gondolataiba is. Az írásmódot ismét csak dicsérni tudom, mivel alig tudtam letenni a könyvet, annyira magával ragadott a világ, és vártam mi lesz a történet kimenetele.
Ami miatt mégsem tudok nyugodt szívvel teljes 5 csillagot adni rá, az azért van, mert nekem végig valami hiányzott.
Ettől függetlenül nagyon jó könyv volt, és várom a folytatását, mert őszintén, fogalmam sincs, hogy ezután mi fog történni, hiszen attól, hogy ez egy első része volt a trilógiának, teljesen lezárt történetet kaptunk, szóval ne féljetek belevágni.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/04/v-e-schwab-eg…

>!
deen
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Aki az elején egy kicsit nehezen fogadja be ezt a világot, le ne tegye! Én is így voltam vele, de aztán egyik pillanatról a másikra beszippantott és alig bírtam letenni. Érdekes a könyv alapötlete, a széthasadt univerzum a különböző párhuzamos világokkal, és különbözőségükkel. Kell-t egy kicsit nehezen kedveltem meg, de maga a karakter nagyon jó volt: talpraesett, bátor, helyén van a szíve, csak éppen hoz néhány rossz döntést, aminek vállalnia kell a következményeit. Lina sem az az igazán szerethető karakter, de ketten együtt nagyon jó csapatot alkotnak. A cselekmény egy ponton nagyon izgalmassá is válik, és végig nagyon gyorsan követik egymást az események. Nem tudtam volna rajta unatkozni, még ha akartam volna sem, annyira összetett és kalandos volt, nagyon jól felépített cselekményszállal, végigívelve a világokon. Ami ráadásként nagyon tetszett, hogy bármi lehetett volna a végkifejlet, egyáltalán nem skatulyázta be az írónő a saját szereplőit. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a pörgős fantasy-t, egy nagy adag mágiával fűszerezve.

>!
Niitaa P
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

„Lehet, hogy nincs meg mindened, amire vágysz, de lefogadom, mindened megvan, amire valaha is szükséged lehet.”

Tyűha, ez a könyv egy jó nagy meglepetés volt! Az egyik legjobb példa arra, hogy nem szabad egy könyvet a borítója alapján megítélni! Bevallom, nem volt végig felhőtlen a viszonyom vele, az elején még eléggé felfelé szaladt a szemöldököm, de egyik pillanatról a másikra azt vettem észre, hogy beszippantott és elrepült a maradék pár száz oldal, majd csak éppen azért teszem le, mert dolgozni kell, s abban a tizenegy órás műszakban más sem járt a fejemben: mikor vehetem újra kézbe?
(…)
Nem lettem hatalmas, fanatikus rajongója, de ettől független merem ajánlani. Egy szó, mint száz: akik szeretik a fantasy-t azoknak ezt a könyvet olvasni kell. Kicsit véres, kicsit kalandos, de nincs benne túlzott dramatika, nincs benne klisék halma, s még szerelmi szállal sincs elrontva. Csak a színtiszta mágia és rossz döntések okozta következmények sorozata. Kíváncsian várom a folytatást.

A teljes értékelés itt érhető el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/06/v-e-schwab-egy-so…

2 hozzászólás
>!
BreeS
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Hűha!
Micsoda egy történet. Micsoda egy varázslatos könyv! Wow! Le vagyok nyűgözve.
Igen, tessék. Ne ítélj a borító alapján! Komolyan!
Megmondom őszintén, hogy ez a könyv tőlem igen messze állt. Valahogy nem jött át se a fülszövege, se a borítója. Olyan kis gonosz voltam, előítéletes, de a projekt kedvéért elolvastam.
Hála a jó égnek! Ez nagyooon jó volt.
(…)
Megint lehettem olyan szerencsés, hogy egy fantasyt olvashattam romantikával, vérrel, harccal és olyan meglepő lépésekkel, amikre számítani se mertem. Semelyik szálat nem túlozták el, minden úgy volt jó, ahogy annak kellett lennie.

„Lehet túlságosan elfogult vagyok, de már egy napja kiolvastam és még mindig olyan érzés tölt el, hogy Igen, ez egy király könyv volt! Szóval nem tudok rá mást mondani. Tetszett a története, a nevek, a mágia világa.” *.*

Bővebben: http://breestoriesandbook.blogspot.hu/2017/06/v-e-schwa…

>!
ViveEe P
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Kicsit nehezen rázódtam bele a világba, de amint sikerült, imádtam.
3 különböző Londonnal találkozunk, amikben különböző mértékben van jelen a mágia és más-más módon uralkodnak. És tudunk egy negyedikről, amely elbukott a mágia használatában. Fekete London miatt pedig a világok közötti átjárókat lezárták és csak nagyon kevesen járhatnak át.
A két főszereplő külön-külön nem kifejezetten lopta be magát a szívembe. De együtt már nagyon szórakoztatóak voltak. Lina akaratosságát és néha mocskos száját a hatalmas bátorságával megspékelve szerettem és Kellnek szüksége is volt minderre.
Na és a fő sztori szál.. Előkerül egy nagyhatalmú tárgy, ami a gonosz birodalomból származik. Nem pusztítható el, ezért vissza kell vinni oda ahonnan való. És közben mindenkit, főleg a hordozóját megront és erősen vonz ez a tárgy.
Ismerős? :P Hát nekem igen, és nagyon-nagyon imádom is.
Tetszettek a hajszák, a harcok, az izgalmak, főleg a Dane testvérekkel. Teljesen fel voltam villanyozva, amikor repkedtek a különböző mágikus csapások. Csúnya vagyok, mert bár Kellnek egyáltalán nem volt könnyű dolga, én mégis annak éreztem. Mert még csak az első könyv volt. De biztos másfajta kalandok várnak még ránk. De ettől még van bennem egy pici csalódás, hogy nem kellett elmenni a végsőkig, és nem láttam, amit látni akartam. spoiler
Szerintem érdemes elolvasni. :)

>!
VNoémi P
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Ez volt az első történet, amit olvastam az írónőtől. Első benyomásaim alapján úgy vélem, megérdemli a jó hírnevét, és ezúttal tényleg van valóságalapja a pozitív visszajelzéseknek. Az Egy sötétebb mágia egy klasszikus, stílusos élményt fog nyújtani a fantasy kedvelőinek, és elbűvöl majd mindenkit a részletes világszemléletével, a pörgős, soha meg nem álló izgalmaival és emlékezetes karaktereivel. Nem fog pár napnál tovább tartani az olvasás, az garantált. Lesznek, akik az első fejezeteken nehezebben rágják át magukat, de ha mindezen túllendültek, annyi kalandban lesz részük, hogy semmiképp sem egy eseménytelen fantasy élménye marad meg számukra, mintha évek teltek volna el Kell és Lina kalandjai során.
http://egyszervolt-konyvsarok.blogspot.hu/2017/03/v-e-s…

5 hozzászólás
>!
Lomax
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Az első fejezeteknél még egy kissé aggódtam.
A történet két szálon fut, egy nő és egy férfi szemszögéből. Az első 70 oldal kb. csak Kell szemszögén át volt, itt ismertük meg a világfelépítést, a Londonokat, és úgy összességében a mágia szerepét, ami esetünkben adja a fantasyt.
Ez a bemutatás nekem egy kicsit hosszúra sikerült, egy kicsit színtelenre, és azon is aggódtam, hogy végig a férfi szemszögén át látok mindent, amit én személy szerint nem nagyon szeretek. És a váltott szemszöget se, amúgy.
Szerencsére itt nem volt ezzel problémám, ugyanis nekem most pont ez adta az élvezetet.
Lina feltűnése után már pörögtek a lapok, a cselekmény felgyorsult, én is örültem egy ilyen szereplőnek. A lány úgy jellemzi magát, mint egy kalóz, hajó nélkül. Ez az életvitel, ez a stílus végig jelen van, benne él, ami nagyon különlegessé tette az amúgy már önmagában is egyedi sztorit. Gondolok itt arra, hogy végre nem egy olyan történtbe botlottam, amit már valahonnan ismeretem. Négy London, mágia, antarik, királyok és királynők, kaland, egy kis középkori hangulat. Na jó, nagyon középkori hangulat, de ez jó. Imádom az ilyen fanatsyket.
A váltott szemszöggel láthattam ugyanazon világot, csak más szemén és személyiségen keresztül, ami szuper volt. Mindkettő szereplő nagyon egyedi, érdekes, szívesen olvastam róluk a sok tucat karakterek között. Számomra pont azért volt majdnem tökéletes az egész könyv, mert teljesen új és kreatív volt.
Mégis, mindennek ellenére levontam egy fél csillagot, mert valami hiányzik.
Ha elvárások nélkül indultam volna neki, tuti 5 csillagot adok, de tudatosan vettem, így muszáj volt levonnom azt a felet. Egy kicsit nagyobb tűzijátékra számítottam, nagyobb robbanásra, de valószínűleg már a második résznél ezt meg fogom kapni, amikor már tudjuk, hol vagyunk és miért, így nem megy el az idő a bemutatással.
Én azt mondom, ez egy híres sorozat lesz, biztos sokan imádni fogják és megjegyzem, van is miért.


Népszerű idézetek

>!
Naiva P

Ezzel a kinézettel inkább készen állsz lerohanni egy várost, mint elcsábítani egy férfit.

317. oldal

1 hozzászólás
>!
Naiva P

Lehet, hogy nincs meg mindened, amire vágysz, de lefogadom, mindened megvan, amire valaha is szükséged lehet.

252-253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szelina Bard (Lina)
>!
lafayette P

– Semmit nem tudsz ezekről a világokról – jegyezte meg végül, de a dacos ellenkezés már eltűnt a hangjából.
– Dehogynem! – szólt Lina vidáman. – Létezik Buta London, Kell London, Bizarr London és Halott London – sorolta az ujjain számolva. – Látod? Gyorsan tanulok.

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
>!
lafayette P

– Te nem félsz a haláltól? – kérdezte most Linát.
A lány úgy nézett rá, mintha ez valami nagyon furcsa kérdés enne. Aztán tagadóan megrázta a fejét.
– A halál mindenkiért eljön – felelte egyszerűen. – Nem félek meghalni. Attól viszont igen, hogy itt ér a vég – intett körbe széles mozdulattal a szobáján, a tavernán, a városon. – Inkább halljak meg kaland közben, mint éljek itt vesztegelve.

213. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
3 hozzászólás
>!
lafayette P

– De ugye nem fogok önmagamba beleszaladni? – törte meg végül Lina a csendet.
Kell feléje pillantott.
– Miről beszélsz?
A lány belerúgott egy kilazult kőbe.
– Hát úgy értem, az egy másik világ lesz, nem? London egy másik verziója. Nekem is él ott az ottani másom?
Kell a homlokát ráncolta.
– Még sosem találkoztam senki hozzád hasonlóval.
Nem bóknak szánta, de Lina annak vette, és rávillantott egy széles vigyort.
– Mit mondhatnék? – sziporkázott. – Páratlan vagyok.
Kellnek sikerült többé-kevésbé viszonoznia a lány mosolyát, a lánynak pedig elakadt a lélegzete.
– Jesszus! Mi az ott az arcodon?
A pajkos mosoly tüstént lehervadt.
– Micsoda?
– Ne is törődj vele! – legyintett nevetve. – Már eltűnt. – Kell csak a fejét csóválta (nem értette a poént), de bármi lehetett is, a jelek szerint felderítette Linát, aki végigkuncogta az utat egészen Whitburyig.

218. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
3 hozzászólás
>!
Naiva P

De Kell már megtanulta, hogy az emberek valójában nem kíváncsiak az igazságra. Nem akarják megismerni. Persze, azt hiszik, hogy igen, és fennen hangoztatják is. De a tényleges tudás megszerzése csak nyomorulttá teszi őket.

81. oldal

>!
vikcs P

– Mégis mi vagy te? – kérdezte Kell ámulva.
Lina csak vállat vont.
– Makacs.

424. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
>!
Fireheart P

– Nem férsz a bőrödbe? Meglásd, addig keresed a bajt, amíg egyszer megtalálod.
– A baj keres engem – replikázott a lány. – Addig nem nyugszik, amíg rám nem akad. Ennyi erővel akár elébe is mehetek.
– Miért akarsz meghalni?
– Dehogy akarok – felelte. – Én csak élni szeretnék.

62. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szelina Bard (Lina)
>!
AniTiger MP

    – Nem fogok meghalni – közölte Lina. – Addig nem, amíg nem láttam.
    – Micsodát?
    A lány vigyora szélesebbé vált.
    – Mindent.

221. oldal, Nyolc - A megállapodás

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)

A sorozat következő kötete

Egy sötétebb mágia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Az angyal
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Richelle Mead: Vámpírakadémia
Colleen Houck: A tigris küldetése
Lisa Jane Smith: Sötét szövetség
J. L. Armentrout: Oblivion – Feledés 2.
Julie Kagawa: The Iron Queen – Vaskirálynő
Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Rachel Vincent: Pride – Falka