Egy ​sötétebb mágia (A mágia árnyalatai 1.) 825 csillagozás

V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

A mágikus apokalipszis után több részre hasad az univerzum. Kell herceg egy különös utazó, egy antari, aki képes eljutni az egymástól elzárt világokba: Szürke, Vörös és Fehér Londonba. Ezek a városok akkor sem különbözhetnének jobban, ha más-más földrészen lennének, de igazából nem földrajzi távolság van köztük, hanem dimenzióbeli.

A trilógia első kötetében Kell herceg Vörös London vidám színekkel teli utcáit gyakran elhagyja Szürke London bűnözés fertőzte sikátoraiért és Fehér London hideg sivárságáért. Mágikus képességét sokan irigylik, miközben üzeneteket szállít a világok között. Egyik útja során veszélyes kalandba bonyolódik, és egy sötét mágia fenyegetésével kell megküzdenie. A pusztító erő abból a Fekete Londonból származik, melyet védekezésképp elzártak a mindörökre az emberi létezés terei elől. Kell nem menekülhet a gonosz hatalmától, de szerencsére társa akad a küzdelemben: a Szürke Londonból származó fiatal tolvaj lány, Lina.

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tartalomjegyzék

>!
Ventus Libro, Budapest, 2017
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155535727 · Fordította: Sámi László
>!
Ventus Libro, Budapest, 2017
446 oldal · ISBN: 9786155535789 · Fordította: Sámi László

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Kell Maresh · Szelina Bard (Lina) · Rhy Maresh · Holland · Barron

Helyszínek népszerűség szerint

Vörös London · Fehér London · Szürke London


Kedvencelte 130

Most olvassa 50

Várólistára tette 654

Kívánságlistára tette 640

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

Naiva>!
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Varázslatos, sötét, kellően humoros. Ha tudtam volna, hogy ez a könyv ennyire jó, nem halasztottam volna ennyi ideig, hogy elkezdjem. Kicsit tartottam a hype-tól, de hatalmas megkönnyebbülés, vagyis le vagyok nyűgözve. Az Egy sötétebb mágia, sötét varázslatokkal teli, mágiában gazdag, hangulatos olvasmány. Egy kicsit nehézkesen indult, de nem kellett sokáig várnom, hogy beszippantson a könyv hangulata, varázslatos világa.
Ha nem szeretném a fantasy műfajt, ez a könyv mindenképpen megszerettette volna velem. A világfelépítés egyszerűen pazar és egyedi. Tetszett a négy, különböző színnel jelölt, párhuzamos Londonok világfelépítése és azok leírása.
spoiler
A vizuális írásmódnak (és persze a jó fordításnak) köszönhetően nem könnyű félretenni a könyvet, amit szó szerint nagyon jó volt kézbe venni. Már csak azért is, mert egyszerűen kifogástalan volt a könyv minősége. A könyv felénél és a végénél is lazán lehetett olvasni a bal oldali lapok, utolsó szavait, anélkül, hogy az szét akart volna esni.
A karaktereket nagyon szerettem. Mit szerettem? – Imádtam.
Az ilyen női karaktereket bírom a legjobban. Lina nagyon belevaló, vagány tolvajlány. Bírtam, hogy karakán és a fiús stílusát, ahogy annak okát is. Azt gyanítom, hogy vele kapcsolatban lesznek még hatalmas meglepetések. Már önmagában egy nagy meglepetés volt számomra. Főleg, ami kiderült róla a végén.
A főhőst szintén nagyon megkedveltem. Ő egy antari, akinek a vére mágikus képességekkel bír, ezért képes átjárni a világok között és képes manipulálni a négy őselemet. Ő a királyi családban nőtt fel, de nem érzi magát a család tagjának.
Amikor ők ketten találkoznak, akkor kezdődik a nagy kaland és valóban beindul a történet. Rhy-ról szerettem volna egy kicsit többet megtudni és némi romantikát elviseltem volna, spoiler de anélkül is jól elvoltam.
Összességében izgalmas és magával ragadó olvasmány, remek világfelépítéssel, szerethető szereplőkkel, és nagyon erős főgonosz(ok)kal. Sok fantasy történet nálam ennél a pontnál hibádzik. Bízom benne, hogy a kiadó hozza a sorozat többi részeit is, mert ennek a mágiának nagyon nehéz ellenállni.

42 hozzászólás
AniTiger P>!
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Véres, izgalmas, erőszakos és összetett történet, aminek borzasztóan jó a világfelépítése. spoiler Voltak benne meglepő dolgok – például: a kétszínű szemek, a vérmágia, de Kell kapcsolata a királyi családdal is érdekes volt. Imádtam az enyves kezű Linát és a folyton a homlokát ráncoló Kellt is. Tök jó páros, szeretem az ennyire eltérő mentalitású emberek egymásra utaltságát a regényekben.

Amúgy azt mondták nekem, hogy az írónő Vicious-sorozata jobb, de a könyv elolvasása után csak egy kérdésem van: Ennél hogyan?! :DD
Nekem abszolút hozta a borítótól, a címtől, a fülszövegtől elvártakat és még többet is. Igazi magával ragadó, okos történet, ami képes fenntartani az olvasó figyelmét. Nem egyszer ébredtem arra, hogy a könyvvel – a történéseivel, a szereplőivel – álmodtam, persze nem álmodtam tovább (…sajnos…), de rég volt már, hogy ennyire foglalkoztatott egy történet.

A befejezése egyszerre volt szép és szomorú számomra, mert hiányozni fog ez a néhány zsivány a következő részig! Vörös London tetszett a legjobban, azt hiszem, hogy élvezném ezt a mágiától pezsgő életet, de érdekelne, hogy mi van Londonon túl. Szelina Bard egy igazán szimpatikus, erős csajszi, öröm lenne vele kalandozni tovább. ^.^ Alig várom a folytatást!

Rajongás a blogon:
https://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2017/05/ve-schwab-…

>!
Ventus Libro, Budapest, 2017
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155535727 · Fordította: Sámi László
9 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Ez egy jó kis urban fantasy volt, a javából. Igazán egyedülálló történet sok-sok kalanddal és mágiával. A romantikus szálat cseppet sem hiányoltam belőle és a Young adult jelzőt is levenném. Kell nem egy tini, komoly húszéves fiatalember, akinek felelősségteljes munkája van. Mégha szeret is stiklizni. Lináról pedig a Pokoli balhé Thanija jutott eszembe. A cserfes tolvajlány, aki mindenkinek útban van, nélküle Kellnek mégsem sikerülne megmentenie a királyságát.
Annak pedig kimondottan örülök, hogy az írónő szépen lezárta a történetet, bár hőseink útjai nyílván még összefutnak, de az egy másik kaland lesz.
Jó stílus, pörgős cselekmény, kedvelhető szereplők. Más nem is kell.
Várom a folytatást.

2 hozzászólás
gesztenye63>!
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Bevallom, előítélettel kezdtem a könyv olvasásába – amolyan kötelezően megkóstolandó olvasmányként tekintettem rá. Úgy gondoltam, bepróbálkozom Victoria Schwab világában, és bizonyára kapok majd valami jó kis nyálas YA regényt, esetleg egy ifjúsági, paranormális románcot. Való igaz, hogy helyenként karcolja a határokat, de összességében szerintem ez egy nagyon tisztességesen megírt, a szó legnemesebb értelmében vett „egyszerű” spoiler fantasy. Bátran kézbe vehetik a hozzám hasonlóan, „élemedettebb” korú olvasók is.

A cím önmagáért beszél, és pontosan ennyit nyújt a könyv is. Kezdetben lassan csordogáló, majd egyre erőteljesebben áradó, végül egyenesen hömpölygő mágiát. Valóban a mágia van a történet középpontjában, különféle változataiban, és ténylegesen egyre sötétebb formákban. Ötletes, átgondolt és kifejezetten könnyen átlátható a helyszínek, a különböző Londonok világának kialakítása is, amelyek között a vérmágia mestere, az antari Kell herceg könnyedén „közlekedik” és „keresi magának a bajt”. Ráadásul kedves, szerethető partnert kap a vagány tolvajlány, Lina képében, és így együtt izgalmas, bár nem túl körmönfont kalandok közepette haladnak egyre gyorsabb tempóban, akciódús jelenetek során, a kezdő kötet végkifejletéig, amely nyilvánvalóan egy szolid függővégbe torkollik.
Természetesen mindeközben a varázslat számos formájával, és az azokat űző különféle szerzetek felsorakoztatásával kényeztet bennünket az írónő. Találkozunk gyógyító rúnákkal, megkötő, vagy kényszerítő bűbájjal, nyomkövető, kereső, lezáró-védő varázzsal, és még számtalan más trükkel, illúzióval.
A cselekményszövésre, a karakterek ábrázolására, kapcsolataik alakulására valahogy mindvégig a mesés egyszerűség volt jellemző, mindez bájosan könnyed és gördülékeny kivitelezéssel.

Összességében engem rendkívül szórakoztatott a regényke, kifejezetten belefeledkezős, üdítő olvasás volt. Meg kell azonban állapítanom, hogy közel sem adta azt az összetett, bonyolult, elgondolkodtató olvasmányélményt, amelyet a fantázia birodalmaiban manapság olyannyira divatos, sokszoros áttéten keresztül vezetett regények nyújtanak spoiler. Kíváncsi vagyok, mit „tud” majd a trilógia köztes, második kötete…

vikcs>!
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

A könyv eleje nagyon nehezen indul és kicsit tömör, nehéz a szöveg is, többször is vissza kellett olvasnom, hogy megértsem, hogy most akkor mi van?! De tény, hogy kellett ez a kis bevezető, hogy egyáltalán tudjuk, hogy miről is fog szólni a történetünk. A történetet E/3-ban olvashatjuk, Lina és Kell szemszögéből, valamint néha van egy-egy betekintés egy külső személy gondolataiba is. Az írásmódot ismét csak dicsérni tudom, mivel alig tudtam letenni a könyvet, annyira magával ragadott a világ, és vártam mi lesz a történet kimenetele.
Ami miatt mégsem tudok nyugodt szívvel teljes 5 csillagot adni rá, az azért van, mert nekem végig valami hiányzott.
Ettől függetlenül nagyon jó könyv volt, és várom a folytatását, mert őszintén, fogalmam sincs, hogy ezután mi fog történni, hiszen attól, hogy ez egy első része volt a trilógiának, teljesen lezárt történetet kaptunk, szóval ne féljetek belevágni.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/04/v-e-schwab-eg…

Deziréé>!
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Emlékszem a megjelenésekor alig vártam, hogy olvashassam és most, miután elolvastam csupa pozitív dolgot tudok elmondani a történetről.
Olyan sok fantasy történetet olvastam már, de ehhez foghatót még soha. Nagyon tetszett az egész világ amelyet megismertem, izgalmas volt minden jelenet.
A főhősök nagy kedvenceim lettek.
El nem tudom képzelni milyen izgalmak várnak még ránk a folytatásokban, remélem hamarosan megtudhatjuk, mert ez így nem állapot, hogy csak még az első része jelent meg. Kell (igen Kell :D) a folytatás, amint lehet. :)

1 hozzászólás
Amál P>!
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Kíváncsian álltam neki az olvasásnak, hisz már olvastam az írónőtől és most sem csalódtam. Egy nagyon érdekes mágikus világot teremt, ahol London több dimenzióját is megismerhetjük Kell, egy antari , egy világok közt utazó segítségével. Vörös London egy barátságos, vidám hely, szinte már túl tökéletes az itt lakókkal együtt, ahol Kell él az őt befogadó királyi családdal. Innen tesz kirándulásokat Szürke Londonba, ami a bűnözés melegágya és Fehér Londonba, ahol egy kegyetlen ikerpár uralkodik és a legsivárabb hely a világon. Egyik útja során megismerkedik Szelinával, a Szürke Londonból származó tolvajlánnyal és együtt próbálják megmenteni az univerzumot a Fekete Londonból származó mágikus kő varázslataitól. Nagyon pörgős történetet kaptunk, sokszínű világábrázolással. A szereplők is jól kidolgozottak. Kell már az elejétől fogva szimpatikus, az öccsével, Rhy-jal együtt. Lina kicsit idegesítő, néha kicsit sok, de alapjában véve kedvelhető. Viszont Fehér London zsarnoki uralkodói és az őket szolgáló Holland már a kezdettektől fogva ellenszenvesek voltak. Remélem, hogy a folytatás is ennyire elvarázsol majd.

2 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Ez most kellett a lelkemnek, pont egy ilyen könyvre volt szükségem!
Az olvasásnál mindig fontos, hogy megfelelő időben a megfelelő könyv legyen az ember kezében. Ezzel a kötettel ilyen dilemma nincs, bármikor kezébe veheti az ember: érdekes, izgalmas és nem utolsó sorban humoros történet, klisémentes és egyedi sztorival.
Külön plusz pont jár a függővég mentes befejezésért, azért meg pláne, hogy ennek ellenére szívesen veszi a folytatást a kezébe az olvasó!

50 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Nagyszerű kezdőkötet V. E. Schwab tollából. A történet felvezetése lépésről lépésre történik, az írónő hagy időt az olvasónak megismerkedni mindhárom Londonnal, mielőtt igazán beindulnának az események. Sokszor majd leragadt a szemem, de olyan befejezéseket tudott kreálni némely fejezet végén, hogy egyszerűen muszáj volt továbbolvasni.
Kíváncsi vagyok mi lesz még a másik két kötetben, hiszen Fekete London még nem igazán került előtérbe, Fehér Londontól a hideg kiráz, Szürke London annyira nem rossz, Vörös London pedig egész érdekes. Holland-szálra is kíváncsi vagyok, mert vele nem tudtam zöld ágra vergődni.

Niitaa P>!
V. E. Schwab: Egy sötétebb mágia

„Lehet, hogy nincs meg mindened, amire vágysz, de lefogadom, mindened megvan, amire valaha is szükséged lehet.”

Tyűha, ez a könyv egy jó nagy meglepetés volt! Az egyik legjobb példa arra, hogy nem szabad egy könyvet a borítója alapján megítélni! Bevallom, nem volt végig felhőtlen a viszonyom vele, az elején még eléggé felfelé szaladt a szemöldököm, de egyik pillanatról a másikra azt vettem észre, hogy beszippantott és elrepült a maradék pár száz oldal, majd csak éppen azért teszem le, mert dolgozni kell, s abban a tizenegy órás műszakban más sem járt a fejemben: mikor vehetem újra kézbe?
(…)
Nem lettem hatalmas, fanatikus rajongója, de ettől független merem ajánlani. Egy szó, mint száz: akik szeretik a fantasy-t azoknak ezt a könyvet olvasni kell. Kicsit véres, kicsit kalandos, de nincs benne túlzott dramatika, nincs benne klisék halma, s még szerelmi szállal sincs elrontva. Csak a színtiszta mágia és rossz döntések okozta következmények sorozata. Kíváncsian várom a folytatást.

A teljes értékelés itt érhető el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/06/v-e-schwab-egy-so…

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Naiva>!

Lehet, hogy nincs meg mindened, amire vágysz, de lefogadom, mindened megvan, amire valaha is szükséged lehet.

252-253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szelina Bard (Lina)
5 hozzászólás
AniTiger P>!

    – Nem fogok meghalni – közölte Lina. – Addig nem, amíg nem láttam.
    – Micsodát?
    A lány vigyora szélesebbé vált.
    – Mindent.

221. oldal, Nyolc - A megállapodás

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
lafayette>!

– Semmit nem tudsz ezekről a világokról – jegyezte meg végül, de a dacos ellenkezés már eltűnt a hangjából.
– Dehogynem! – szólt Lina vidáman. – Létezik Buta London, Kell London, Bizarr London és Halott London – sorolta az ujjain számolva. – Látod? Gyorsan tanulok.

212. oldal

lafayette>!

– Te nem félsz a haláltól? – kérdezte most Linát.
A lány úgy nézett rá, mintha ez valami nagyon furcsa kérdés lenne. Aztán tagadóan megrázta a fejét.
– A halál mindenkiért eljön – felelte egyszerűen. – Nem félek meghalni. Attól viszont igen, hogy itt ér a vég – intett körbe széles mozdulattal a szobáján, a tavernán, a városon. – Inkább haljak meg kaland közben, mint éljek itt vesztegelve.

213. oldal

Kapcsolódó szócikkek: halál · Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
3 hozzászólás
vikcs>!

– Mégis mi vagy te? – kérdezte Kell ámulva.
Lina csak vállat vont.
– Makacs.

424. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
Naiva>!

Ezzel a kinézettel inkább készen állsz lerohanni egy várost, mint elcsábítani egy férfit.

317. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szelina Bard (Lina)
1 hozzászólás
lafayette>!

– De ugye nem fogok önmagamba beleszaladni? – törte meg végül Lina a csendet.
Kell feléje pillantott.
– Miről beszélsz?
A lány belerúgott egy kilazult kőbe.
– Hát úgy értem, az egy másik világ lesz, nem? London egy másik verziója. Nekem is él ott az ottani másom?
Kell a homlokát ráncolta.
– Még sosem találkoztam senki hozzád hasonlóval.
Nem bóknak szánta, de Lina annak vette, és rávillantott egy széles vigyort.
– Mit mondhatnék? – sziporkázott. – Páratlan vagyok.
Kellnek sikerült többé-kevésbé viszonoznia a lány mosolyát, a lánynak pedig elakadt a lélegzete.
– Jesszus! Mi az ott az arcodon?
A pajkos mosoly tüstént lehervadt.
– Micsoda?
– Ne is törődj vele! – legyintett nevetve. – Már eltűnt. – Kell csak a fejét csóválta (nem értette a poént), de bármi lehetett is, a jelek szerint felderítette Linát, aki végigkuncogta az utat egészen Whitburyig.

218. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
3 hozzászólás
Böbbenet P>!

– Készen állsz? – kérdezte, és megpörgette a forgótárat.
Kell belesett a rácsos kapun át a várakozó kastélyra.
– Nem.
A lány erre rávillantott egy pengeéles vigyort.
– Helyes! – bólintott. – Azok, akik úgy érzik, készen állnak, mindig hullazsákban végzik.

380. oldal, TIZENKETTŐ – Szentély és áldozat, VI.

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
Naiva>!

De Kell már megtanulta, hogy az emberek valójában nem kíváncsiak az igazságra. Nem akarják megismerni. Persze, azt hiszik, hogy igen, és fennen hangoztatják is. De a tényleges tudás megszerzése csak nyomorulttá teszi őket.

81. oldal


A sorozat következő kötete

A mágia árnyalatai sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman: Sosehol
Stephen King: A Setét Torony – Varázsló és üveg
R. F. Kuang: Bábel, avagy az erőszak szükségszerűsége
Gail Carriger: Szívtelen
Kevin Hearne: Hammered – Elkalapálva
Benyák Zoltán: Az utolsó emberig
Neil Gaiman: Csillagpor
S. A. Chakraborty: Rézkirályság
Jeaniene Frost: Első lobbanás
Virág Emília: Tündérfogó