A ​Fényigéző (A mágia árnyalatai 3.) 304 csillagozás

V. E. Schwab: A Fényigéző

Végigsöpör a sötétség a mágiában gazdag Londonon. A mágia törékeny egyensúlya felborult, uralkodók buknak el, mialatt a gonosz feltartózhatatlanul gyilkol a birodalomban. Kell, az egyik utolsó antari mágus és Szelina Bard, az ügyes tolvajlány felveszi a harcot az ősi ellenséggel, aki magának követelik a hatalmat a főváros fölött. A pusztító mágia ellen csel, hősiesség, kitartás és bajtársiasság a fegyverük.

A Mágia Árnyalatai trilógia magával ragadó fináléjában eldől a négy mágikus London közötti küzdelem.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
Ventus Libro, Budapest, 2018
576 oldal · ISBN: 9786155755354 · Fordította: Sámi László
>!
Ventus Libro, Budapest, 2018
576 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155755279

Enciklopédia 24

Szereplők népszerűség szerint

Kell Maresh · Szelina Bard (Lina) · Rhy Maresh · Alucard Emery · Holland Vosijk · Hastra · Holland · Tieren Serense (Aven Essen) · Emira Maresh · Lenos · Maxim Maresh · Ojka · Osaron · Ros Vortalis


Kedvencelte 69

Most olvassa 8

Várólistára tette 133

Kívánságlistára tette 175

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
V. E. Schwab: A Fényigéző

Az írónő a legtöbb izgalmat nyilvánvalóan a végére tartogatta. Az előző két részben jó alaposan megismertett minket azokkal a szereplőkkel, akiknek fontos szerepet szánt. Kell és Rhys, Holland és Lina, Alucard Emery, Tieren főpap, a király és a királyné. Valami sötét és gonosz elszabadul, és készül mindent bekebelezni. Hőseinknek pedig nincs könnyű dolguk. A szerző maximálisra fokozta az izgalmat, és nem kímélt senkit. Teljesen beszippantott a történet, alig tudtam letenni. Egy igazán jól megírt urban fantasy, remekül megalkotott szereplőkkel. Hollandot, a 'rosszfiút' is egészen megkedveltem a végére, sajnáltam azok miatt a dolgok miatt, amiket a múltban szenvedett el. Rhys igazán megemberelte magát, Lina viszont nem bújt ki a bőréből. Bár őt pont ezért kedveljük. A befejezés miatt sem panaszkodhatok, kicsit nyitva maradt, talán az újabb kalandok kedvéért.

Naiva P>!
V. E. Schwab: A Fényigéző

Keserédes befejezés volt. Igaz, nem kapkodtam az első rész után a folytatásokat, de talán éppen ezért, amit most érzek. spoiler
Ennek a sorozatnak az első része (Egy sötétebb mágia) volt az első, amit V.E. Schwab-tól olvastam. Azóta az egyik legjobb írónak tartottam, akitől valaha olvastam. Mindezt igazolja a könyveinek a világfelépítése, azok egyedisége, hangulata, valamint a karakterek árnyaltsága. Nem szabad kihagynom az írásmódját sem.
A második részhez hasonlóan, lassan kapcsolódtam bele a történetbe, de nem azért, mert untam volna, vagy, mert nem érdekelt. Minden részletre próbáltam figyelni és minden nézőpontot megpróbáltam élvezni és elképzelni magamat a vörös Londonban. Úgy érzem, simán részese tudnék lenni ennek a világnak.
Valamiért úgy éreztem (talán az E/3 miatt), mintha a sorozat első része főként Kellről, a második rész Lináról, és ez a befejező rész, Hollandról szólt volna.
Összességében nézve nagyon szerettem ezt a sorozatot. Ez az a típusú trilógia, amire évek múlva is emlékezni fogok.

10 hozzászólás
Nettaa0316 P>!
V. E. Schwab: A Fényigéző

„[…] Hogy nem minden módosítható vagy örökkévaló. Egyes utak folytatódnak, mások pedig véget érnek.”

Ez az utazás véget ért és folytatódik, mert bár ez a trilógia véget ért, a történet majd folytatódik, szerencsére. Minden sorát imádtam ennek a sorozatnak, mennyi veszély, kaland, veszteség, izgalom és érzelem!

Ezt a kötetet az előzőek bizonyos részeivel ellentétben már egyáltalán nem éreztem lassúnak, és bár az olvasás picit elhúzódott, mert a vizsgaidőszakban olvastam, cseppet sem bántam, legalább tovább részese lehettem ennek a világnak. Itt legjobban Holland történetszála érintett meg, a múltja, a hazája iránti szeretete… spoiler Lina-val kapcsolatban a megérzésem beigazolódott, mindemellett pedig nagyon sokat fejlődött – főként a kapcsolatai; valamint ő is megmutatta, hogy képes csapatban dolgozni. Kell-nek ismét kijutott a jóból rendesen, és ah, még mindig oly keveset tudunk róla, na de majd talán legközelebb! Rhy-t itt láthattuk igazán felnőni, és most már abszolút megérett a rá váró feladatra. Egyébként még mindig imádom a közte és Kell közötti köteléket, szerintem a kedvenc könyves testvérpárom lettek. Üde színfolt volt Alucard is, mondhatom, hogy mindkét testvérrel való „kapcsolatát” szerettem.

Szóval, méltó volt ez a befejezés, egyszerre vagyok elégedett, és van némi hiányérzetem is – viszont jól van ez így, így csak még jobban várom a következő trilógiát, ott még hátha kapunk válaszokat. Nagy kedvenc lett.

2 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
V. E. Schwab: A Fényigéző

Úristen mit alkotott meg ebben a kötetben Schwab :O Eddig is oda-vissza voltam ezért a sorozatért, de a befejező kötettel méginkább megerősített abban, hogy nem utoljára találkoztam a szereplőkkel.
Már az előző rész végén is a jó kis függővéggel az írónő, jól otthagyott minket a…. :D de itt végre megindulhatott a kaland Kell megmentésére. Lina megint megmutatta, hogy igazi tökös csaj, aki használja az eszét és harcol a végsőkig.
Rhy ebben a részben nagyon sokat fejlődött, spoiler és azt hiszem itt ismerhettük meg az igazi énjét. Elkényeztetett ficsúrból egy igazi, bátor, önfeláldozó férfi lett, ezért is sajnáltam és bőgtem én is, amikor spoiler.
Holland pedig nem lopta be magát a szívembe, viszont jó volt megtudni az ő múltját is, mert így azért néhány dolog értelmet nyert. spoiler
Schwab kemény ellenfelet adott a csapatnak és volt is izgulás bőven.
Kell egy tettén felsikítottam, hogy miééééééééééééééééért, de most komolyan…ahhh a kíváncsi természetem tudni akarta volna, hogy spoiler
Alucard pedig megint bebizonyította, hogy fontos neki Rhy, és róla is derültek ki érdekes dolgok. Végig pörgős események sora, izgalmas harcok, árulás, halál, és rengeteg mágia. Kell ennél több?

Navi P>!
V. E. Schwab: A Fényigéző

Megsirattam :( Nem kicsit, nagyon.
Kaptunk egy monumentális befejezést, veszteségekkel, harcokkal és egy kevés boldogságot.
Osaron megpróbálta elfoglalni a mi szeretett Londonunkat, vér és halál által, de ez nem jött össze.
Nem is tudom, mit írjak. Osaron legyőzetett, de milyen áron … Megkönnyeztem mindegyik halottunkat, az utolsónál félre is kellett tennem egy kicsit a könyvet, pedig M halála is padlóra küldött. Itt most a veszteségeken volt a hangsúly.
Imádtam ezt a részt, a sorozatot.
Biztosan újraolvasós lesz.

Wee IP>!
V. E. Schwab: A Fényigéző

Az első könyvet olvasva még fogalmam sem volt róla, hogy ennyire fogom szeretni ezt a sorozatot. A másodiknál már kezdtem kapizsgálni, A Fényigéző pedig feltette az i-re a pontot.
Ha valaki azt kérdezi tőlem, mit olvasson elsőként Schwabtól, azt mondom: ezt a trilógiát. Lehetőleg egyben. Utoljára Lawrence Széthullott Birodalom sorozata szippantott be ennyire.
A történet, a szereplők, a cselekmény, a világ… mind egy jól megkomponált varázslat, az ember érzi a sorok között az eleven mágiát.
A keserédes lezárás pedig tökéletes befejezése egy igazán nagyszabású történetnek. Schwab bravúros és brilliáns.

A jó könyvektől nehezen szakad el az ember. De a legjobb, hogy mostantól bármikor levehetem a polcról, és újraolvashatom az egészet.
Köszönöm a kalandot Lina és Kell. Addig is, a következő találkozásig: Anoshe

Snow_White P>!
V. E. Schwab: A Fényigéző

Méltó befejezése volt ez a kötet egy remek trilógiának. Sajnálom, hogy búcsút kell vennem ettől a világtól és a karakterektől, mert nagyon a szívemhez nőttek.
Ez a rész is bővelkedett eseményekben, egy percig sem unatkoztam olvasás közben, de úgy gondolom, talán mégis a karakterek voltak azok, amik miatt igazán erős lett ez az egész kitalált világ. Imádtam Alucard és Kell szócsatáit, nagyon jól szórakoztam közben, és kifejezetten tetszett, hogy spoiler Ebben a kötetben egy kicsit még Linát is sikerült megkedvelnem, pedig az eddigiekben nem volt éppen a szívem csücske. Viszont az tény, hogy hihetetlenül jó párost alkottak Kellel. spoiler Akiről pedig még muszáj szót ejtenem az nem más, mint Holland, akit az eddigi kötetekben is nagyon kedveltem, de itt ismerjük csak meg igazán, hogy milyen ember is ő. És végtelenül sajnáltam, amiért egész élete során folyton kihasználták, és nem jutott neki más, csak szenvedés. spoiler
Az egyetlen dolog talán ami miatt kissé csalódott vagyok az az, hogy végül spoiler, szerintem a történet megkívánta volna még ezeket az információkat. Persze enélkül is imádtam az egész trilógiát, és – ahogy az eddigi kötetek – úgy ez is nagy kedvenccé vált.

4 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
V. E. Schwab: A Fényigéző

A mágia árnyalatai 3

Rettentő jó befejező rész volt, igaz kicsit hosszú, de egyetlen unalmas mondatot sem találtam benne.
Sok szemszögből és különböző izgalmas helyszíneken zajlottak az események, mindegyik érdekfeszítő volt. Agyon izgultam magam a szereplőkért.
Linát imádtam, csodálatos természetű karakter volt, határozott, olyan aki a jég hátán és megél, akinek a kedvenc időtöltése egyre meredekebb kalandokban rész venni és lehetőleg szembenevetni a halállal is. Igen optimista hozzáállása volt a dolgokhoz, és mindig csak saját magára hagyatkozott, leginkább senkiben nem bízott mégis sikerült hűséges barátokra szert tenni.
Igen izgalmas csaták és gonosz elleni harc vált szükségessé a világuk megmentése érdekében. Árulások és intrikák és elég sok veszteség szomorított el olvasás közben. Az előző rész gonoszáról kiderült, hogy nem is olyan gonosz és múltjának ismeretében érthetővé vált, hogy mitől lett olyan, amilyen és hogy jó szándék vezérelte és keverte csapda helyzetbe.
Érdekes és izgalmas könyv volt és sok elgondolkodtató dolgot tartalmazott.

ViveEe P>!
V. E. Schwab: A Fényigéző

Egy igazán szuper sorozat ért véget.
Nagyon izgalmas volt, rengeteg harccal, és sötétséggel.
Az árny teljesen elnyelte Vörös Londont. Kellék elindulnak megkeresni egy eszközt, ami talán segíthet a legyőzésében.
Nagyon tetszettek ezek a részek. És főleg Holland karakterének örültem. Jobban megismerjük a múltját, és a motivációit. Nekem a szívem szakadt meg érte, és nagyon sajnáltam. Az ő karaktere tette meg számomra a legnagyobb utat.
Az antarik harca nagyon tetszett. És a vége is szerintem szépen lett megírva.
Nagyon elégedett vagyok a sorozattal, ajánlom mindenkinek.

Masni>!
V. E. Schwab: A Fényigéző

Szerintem ez egy tökéletes befejezés volt a trilógiának. Izgalmas és halálos. És ami még jobbá tette az Holland volt. Eddig is kedveltem, de most ő lett az egyik kedvenc karakterem. Valahogy jobbá tette az egész történetet, hogy megismertem a múltja egy részét. És ő volt az egyetlen akit egy kicsit megkönnyeztem a végén.
Olvasás közben nagyon sokszor vesztettem el a reményt a szereplőkkel együtt, de valahogy mindig összehozták. Osaron nagyon érdekes egy démon volt. Tökéletes főgonosz. :D
Nagyon jó kis kalandokon mentek át és sajnálom, hogy véget ért.
spoiler Bár a végen jó lett volna még egy pár dolgot megtudni. spoiler Tényleg jó lenne ha lenne fojtatása. De tudom, hogy ezért is tetszett ennyire ez a rész, mert vannak elvarratlan szálak. :D
Hiányozni fognak nagyon.
Ezzel a trilógiával Schwab megvett magának kilóra, és nagyon remélem, hogy a többi története is ennyire jó és izgalmas lesz. ❤


Népszerű idézetek

Gyöngyi_Z>!

– Mire iszunk?
– Az élőkre – felelte Rhy.
– A holtakra – vágta rá Alucard és Lina egyszerre.
– Alaposak vagyunk – tette hozzá Rhy.

214. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alucard Emery · Kell Maresh · Rhy Maresh · Szelina Bard (Lina)
Lish>!

– Szeretet és veszteség – mondta – olyanok, akár egy hajó és a tenger. Együtt emelkednek. Minél jobban szeretünk, annál több a veszítenivalónk. A veszteség elkerülésének egyetlen módja, ha tartózkodunk a szeretettől. De milyen szomorú világ lenne az…

349. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tieren Serense (Aven Essen)
VNoémi>!

– Szerinted ez rossz ötlet.
[…]
– Kétségkívül.
– Akkor miért mosolyogsz?
– Mert a rossz ötletek a kedvenceim – felelte.

190. oldal - 5. fejezet (Ventus Libro, 2018)

Kapcsolódó szócikkek: Rhy Maresh · Szelina Bard (Lina)
Masni>!

Úgy szerettem őt, ahogy a hold szereti a csillagokat… Mi ezt mondjuk, amikor valaki megtölti fénnyel a világodat.

1 hozzászólás
miaow P>!

– Esetleg kifejtenéd? – kérdezte csípősen Kell, aki tudott a kapitány adottságáról, és körülbelül annyira izgatta, mint bármi más vele kapcsolatban.
– Úgysem értenéd – mormolta Alucard.
– Talán ha a megfelelő szavakat használnád.
– Nem tudom eléggé lebutítani őket.

214. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alucard Emery · Kell Maresh
Masni>!

Azt nem választhatjuk meg, mik vagyunk, de azt igen, hogy mit teszünk.

Vivinnie>!

– A segítség bizalmat igényel – jegyezte meg Kell.
– Aligha – ellenkezett Holland. – Csak kölcsönös érdeket.

NYOLC/II. fejezet, 314. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Holland Vosijk · Kell Maresh
miaow P>!

– Látom, komolyan veszed a feladatodat.
– Nagyon.
– Azt kértem, hogy vigyázz rá, ne azt, hogy bújj hozzá!
Alucard széttárta maga mögött a kezét.
– Képes vagyok egyszerre többfélét csinálni.

98. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alucard Emery · Kell Maresh
sentimentalfrappe>!

– Sosem tudtam, mit gondoljak rólad, hová tegyelek. A találkozásunk napja óta. És ez megrémít. Te rémítesz meg. – Két tenyerébe fogta a lány arcát. – De a legjobban az a gondolat ijeszt halálra, hogy egyszer végleg eltűnsz az életemből.

297. oldal, Hét - Vitorlabontás

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
Kissasszony>!

Kell felpillantott, és már majdnem elmosolyodott, de aztán lehervadt arcáról a
vigyor.
– Te részeg vagy – állapította meg, és hosszan, fürkészőn végigmérte. – És nincs rajtad cipő.
– Döbbenetes a megfigyelési képességed. – Lina lenézett a csupasz lábfejére.
– Elveszítettem.
– Hogy veszítheted el a cipődet?
Lina a homlokát ráncolta.
– Feltettem őket fogadásra. És veszítettem.
Kell felegyenesedett.
– Ki ellen?
Aprót csuklott.
– Jasta.
Kell felsóhajtott.
– Maradj itt! – Elsurrant mellette, ki a folyosóra, keze finoman végigsimított a lány derekán, majd az érintése – túlságosan hamar – elillant. Lina az ágyhoz botorkált, és belezuhant, majd kézbe vette a félretett örököst, és feltartotta a fény felé. Az orsóhegy a henger alján elég éles volt ahhoz, hogy felhasítsa a bőrt. Óvatosan forgatta ujjai között az eszközt, és hunyorítva próbálta kivenni a köré írt szavakat.
Rosin, olvasta az egyik fazettán.
Cason, állt a másikon.
Lina a homlokát ráncolta, és némán eltátogta a szavakat, amikor Kell újra megjelent az ajtóban.
Adni és kapni – fordította le a szavakat, és odalökte neki a csizmáját.
Lina túl gyorsan ült fel, és vágott egy fájdalmas grimaszt.
– Hát ezt hogy sikerült visszaszerezned?
– Egyszerűen elmagyaráztam neki, hogy nem tarthatja meg… amúgy sem illett volna a lábára…, azután nekiadtam a sajátomat.

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)

Hasonló könyvek címkék alapján

Leigh Bardugo: Six of Crows – Hat varjú
Csóti Lili: Hetedvérig
Richelle Mead: Dermesztő ölelés
Rick Riordan: A titán átka
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A fantomok
Melissa Grey: A lány éjfélkor
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Holly Black: The Wicked King – A gonosz király
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly