A ​Darker Shade of Magic (Shades of Magic 1.) (The Shades of Magic Universe) 55 csillagozás

V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic

From ​V.E. Schwab, the critically acclaimed author of Vicious, comes a new universe of daring adventure, thrilling power, and parallel Londons, beginning with A Darker Shade of Magic.

Kell is one of the last Travelers—magicians with a rare, coveted ability to travel between parallel universes—as such, he can choose where he lands.

There’s Grey London, dirty and boring, without any magic, ruled by a mad King George. Then there’s Red London, where life and magic are revered, and the Maresh Dynasty presides over a flourishing empire. White London, ruled by whoever has murdered their way to the throne—a place where people fight to control magic, and the magic fights back, draining the city to its very bones. And once upon a time, there was Black London…but no one speaks of that now.

Officially, Kell is the Red Traveler, personal ambassador and adopted Prince of Red London, carrying the monthly correspondences between the royals of each London. Unofficially, Kell… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Tor Books, New York, 2017
416 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780765399113
>!
Tor Books, New York, 2015
400 oldal · ISBN: 9780765376459
>!
Titan Books, London, 2015
384 oldal · ISBN: 9781783295401

4 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Kell Maresh · Szelina Bard (Lina) · Rhy Maresh


Kedvencelte 19

Most olvassa 6

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 37


Kiemelt értékelések

>!
Nymeria96
V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic

Sok jót olvastam már erről a sorozatról, ezért nagyon bíztam benne, hogy nekem is tetszeni fog, és szerencsére nem kellett csalódnom benne.
Az első könyvem volt Victoria Schwab-tól, de hamar megkedveltette magát velem, köszönhetően a remek stílusának és kreatív fantáziájának.
A főszereplőket is nagyon szerethetőnek találtam, Kell és Lila együtt és külön-külön is fantasztikusak voltak.
Azonban leginkább a világfelépítésével nyert meg magának a könyv; nem is tudom, hogy mikor olvastam utoljára ilyen leleményesen megalkotott fantasy világról.
Összességében egy nagyon ígéretes sorozatkezdő kötetet olvashattam, aminek remélem, hogy a folytatásai is hasonlóképpen elnyerik majd a tetszésemet.

>!
Titan Books, London, 2015
384 oldal · ISBN: 9781783295401
2 hozzászólás
>!
pattsims97
V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic

Hoppá! :D Ez a regény fantasztikus volt!

Szóval kezdjük ott, hogy ez már megint csak egy olyan regény, amit a megjelenése óta elszeretnék olvasni, így az utolsó rész megjelenése körül végre sikerült is (komolyan, tipikus én). DE egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mivel most egyből meg tudom rendelni a folytatást. SZUPER VOLT!!! Szóval, én V.E.Schwab másik friss megjelenésű regényét olvastam még a nyáron (This Savage Song), és az konkrétan levett a lábamról, szóval onnantól már 100%-ig biztos voltam benne, hogy nekem ez is tetszeni fog. Nem csalódtam.

A VILÁGFELÉPÍTÉS FENOMENÁLIS!!!

V.E.Schwab nagyon ért ehhez! Szuperül kitalálta ezt a több dimenziós világot, összekötve ezzel a különleges mágiarendszerrel. A karakterek is szuperek voltak! Kell és Lila, mindkettejüket nagyon megkedveltem.

Remélem mihamarabb elolvasom a következő részt! :D

>!
Dawnofmyth P
V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic

Féltem tőle először :) ritkán olvasok angol könyveket, de elég hamar sikerült belerázódnom. Volt, hogy kissé elkavarodtam :) de ez már az én hibám. Nagyon tetszett ez a világ, bár felismerni véltem benne más epic fantasy elemet kissé átformálva. Mindig is szerettem az olyan történeteket, ahol világok/dimenziók közti utazás volt a téma. Kell elég szimpatikus, vagány karakter, Lina a semleges és a lecsapnám között ingadozott. Onnantól lett izgalmas a történet, amikor ők találkoztak. Az eleje kicsit lassú, de megéri kitartani, mert nagyon jó lett ez a világ, ez az első könyvem az írótól, de nem az utolsó. Kíváncsi vagyok a folytatás mit hoz majd, mert elég jó lezárást kapott ez a rész.

>!
zsebibaba007
V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic

A Darker Shade of Magic számomra tökéletes választás volt, egy szuper fantasy, így a műfaj szerelmeseinek valószínűleg ez is tetszeni fog. A cselekmény kezdetben elég lassan bontakozik ki, de utána már pörgős, és a harcjelenetek is szuperek. A világfelépítés – a Schwab rajongók számára ez nem lesz meglepő – zseniális, én vizsgaidőszak kellős közepén úgy rácuppantam, mint Micimackó a mézre, és alig várom, hogy olvassam a folytatást, csak jelenleg még Kate Danielst olvasok, mert SoSo és RavenS már lassan megesznek vacsorára, hogy még mindig nem vagyok fanatikus Ilona Andrews rajongó, és nem idézek fejből a könyveikből, mint ők. Ha tehetném 10, sőt 20 csilagot adnék a könyvre, de csak 5 áll a rendelkezésemre, így azt természetesen megkapja.

Bővebben: http://maybeimabookworm.blogspot.hu/2017/02/v-e-schwab-…

>!
brigi11 P
V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic

Sokáig vaciláltam a 3,5 és a 4 csillag között, végül azért lett 4, mert szerencsére az írónő nagyon szépen lezárta a történetet. Persze lehet sejteni, hogyan fog alakulni a főhőseink sorsa, de nem kell kaparni a falat a folytatásért. A fantasy szál nekem nagyon tetszett, hihetetlenül ötletes és jól felépített, nem is olvastam még ilyen történetet, ahol térben ugrálunk. A gonosz szereplők kellően gonoszak, a mágia remekül működik, egyedül a főszereplőkkel nem voltam kibékülve. Lina karaktere szerethető, de sokszor leírt karakter ez, semmi újat vagy eredetit nem tudott mutatni és Kell is hiába akar nagyon vagány lenni, olyan gyermeteg hibákat csinál, amiért én nem tudtam igazán megszeretni. A folytatáson még gondolkodom.

>!
Ngie P
V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic

Az idei évem eddigi nagybetűs fantasy szerelme, bár elég sok fantasyt olvastam, lehet nem kellene ilyen felelőtlen kijelentéseket tennem, de csak magamra nézve.
Nagyon régóta terveztem V. E. Schwab regényt olvasni, mert nagyon dícsérik, és most én is beállok a sorba, mert olyan bámulatos szépen ír, hogy arra nekem szavaim sincsenek. Tetszettek a karakterek, és az egész világ amit Schwab felépíteni elkezd a párhuzamos világokkal / Londonokkal. Azt is nagyon szerettem, hogy bár folytatása következik, egészen szép kerek lezárást kapott már az első rész is, jó érzés volt úgy letenni, hogy nincsen egy 10 emeletnyi háztömb nagyságú cliffhanger a legvégén, csupán az a kellemes utóérzés. A mágia is nagyon izgalmasnak indul ebben a világban, főleg, hogy a világok közt olyan különbségek bukkanak elő, hogy milyen a viszony ember és mágia között – és hogy ez hogy hatott az adott társadalomra.

Bővebben: https://youtu.be/SwskVOwW01s

>!
Mesemondó IP
V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic

Na, akkor én leszek az, aki lehúzza a népszerű könyvet…
Nagy elvárásokkal indultam neki ennek a kötetnek, mert az alapötlet (és a borító) borzasztóan tetszett. Londont eleve szeretem, mint helyszínt (helló, Sosehol, helló, Edward Rutherfurd), a varázslókat meg ki nem szereti.
Sajnos azt kell mondanom, az én szememben a könyv nem nőtt fel az elvárásokhoz. Maga a történet telis-tele volt olyan klisékkel, amik az ember könyökén jönnek ki, és gyakran úgy éreztem, hogy nem könyvet olvasok, hanem egy CW sorozatot nézek (még a vágások és a kiszólások is olyanok voltak). A gonoszok nagyon gonoszok, a főhősök különlegesek, és a világ szerintem a lehetőségekhez képest elnagyolt. London mint létező hely alig-alig kap szerepet spoiler, és a képzeletbeli helyek is csak nagyjából lettek kiépítve.
A klisénél tényleg nem találok jobb szót. Olyan érzésem volt, hogy a könyv filmre íródott, vagy olyasvalaki írta, aki rengeteg sorozatot néz – vizuálisan nagyon szépen ki volt gondolva, és borzasztóan jól mutatna a képernyőn a látványvilágával és a mágiájával, a történet viszont kiszámítható volt, és lapos. A könyv elején még érdekes is, ahogyan megismerjük, hogy működik a mágia, de a vége felé beleesett abba a Harry Potter-betegségbe, hogy a varázslás tulajdonképpen egy tűzpárbaj helyettesítésére szolgált, és az „udvari intrika” is hamar elmaradt a csetepaté kedvéért.
A két főszereplő közül Kell szerethető volt, de Lila instant az agyamra ment. Nem szeretek a Mary Sue kifejezéssel dobálózni (írtam róla egy fél fejezetet a disszertációmban), de róla folyamatosan az jutott eszembe – sztereotip tolvajlány, minden D&D partiban legalább kettő ilyen található (spoiler.
Nem mondom, hogy nem volt élvezetes olvasmány (letekertem egy repülőút alatt), de nem hagyott bennem maradandó nyomot – azért vagyok leginkább mérges rá, mert ennél sokkal, sokkal jobb is lehetett volna.

1 hozzászólás
>!
áfonyamuffin P
V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic

Nagyon gyorsan sikerült elolvasnom ezt a könyvet, igazán alig bírtam lerakni. (Még órán is olvastam, amikor pedig inkább figyelnem kellett volna, upsz.) Mivel sokan körülöttem nem szerették annyira ezt a könyvet/sorozatot, ezért kicsit félve kezdtem bele, de végső soron számomra egészen élvezetes volt. Ennek ellenére azért valami hiányzott belőle, ami remélem a következő könyvekben majd benne lesz. Nagyon szeretem Victoria Schwab stílusát, ahogy felépíti minden egyes könyv sorozatához a világokat, itt különösképp tetszett a mágia, ahogyan megjelenítette. Ezek annyira jól meglettek csinálva, hogy néha egészen olyan érzésem volt, mintha Kell mellett sétáltam volna végig a könyvben.

A karakterek közül abszolút imádtam Rhy-t, akiből sajnos nem kaptunk túl sokat ebben a könyvben, de nagyon remélem, hogy a többiben majd fogunk. Egy kicsit emlékeztetett Nikolai karakterére a Grisha könyvekből, aki az egyik nagyon kedvence karakterem, szóval, ha Rhy valamennyire is hasonlítani fog rá, akkor biztosan jó úton van, ahhoz hogy a kedvenc karaktereimhez csatlakozzon. Tetszett Kell karaktere is, főleg az ő és Rhy kapcsolatát szerettem a legjobban. Nagyon szeretem az ilyen testvéri kapcsolatokat, és nagyon remélem, hogy a következőkben ebből is többet láthatunk majd. Ami pedig Lila-t illet. Tudom, hogy az emberek vagy szeretik vagy utálják. Számomra egyelőre eléggé semleges. Azt nagyon lehetett érezni végig, hogy az írónő imádja az ő karakterét. Számomra ő egy volt a tucat “erős, női karakter” közül, “akinek nem kell senki se”, és bár szeretni szoktam az ilyen karaktereket, az övé valamiért kicsit semmilyen lett. Nem utáltam és nem is szerettem. Arra azért kíváncsi vagyok hogy hová fog fejlődni a következő könyvekben.

Összességében tetszett a könyv, de nem vett le a lábamról. Kicsit úgy vagyok vele, ahogyan a Nevernight-tal voltam. Remélem a következő könyvekben azért megtalálom, azt ami hiányzott ebből a könyvből.

>!
littlelinda P
V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic

Hű, hát ez a könyv nekem nagyon tetszett. Abszolút nem erre számítottam a fülszöveg és a romantikus (a magyar könyvnél) meg YA címkék alapján – egyáltalán minek vannak ezen a könyvön?
Ez egy teljesen mágikus könyv, zseniális világfelépítéssel. Nem csak maga a mágia, de a Londonok közötti utazgatás is gyakorlatilag tökéletesen ki van találva. Csak lestem, hogy az írónő nemcsak kitalált egy teljesen új megközelítést a (vér)mágiára, de a három Londonnak, pontosabban kettőnek – mert Szürke London nagyon hajaz a valós Londonra a 17. században – kitalált két teljesen új nyelvet, amik még jól is hangzottak, megtoldotta egy kifejezetten izgalmas történettel, meg pár igazán menő szereplővel.
A főszereplő, Kell, nekem nagyon szimpatikus volt. Tetszett, ahogy a mágiáról gondolkodott, nem volt beképzelt, inkább néha túlzottan magányos. Liláról egészen a könyv végéig nem tudtam eldönteni, hogy bírom-e, sokszor nagyon menő volt a késeivel és az utcán edzett természetével, de volt, hogy nagyon kiborított – pl, amikor felháborodott, hogy lopáson kapták, vagy amikor kiborult, hogy Kell problémái semmik az övéhez képest. Holland, a másik Antari (aki tud a városok között utazni) is nagyon jó karakter volt, őszintén nem tudtam eldönteni, hogy spoiler. A legjobban viszont a Dane ikrek kegyetlen gonoszsága fogott meg, imádtam minden részt, amiben megjelentek. spoiler
Összességében engem nagyon meglepett ez a könyv, nem számítottam ilyen szintű kidolgozottságra se karakter se világfelépítés szempontjából – alapból félve kezdtem neki a YA címke miatt és olvasás közben folyamatosan rettegtem, hogy mikor siklik ki a történet, miközben nekem annyira tetszik –, a mágia megjelenítése és használata pedig csak hab a tortán – soha nem olvastam még olyan könyvet, amiben spoiler. Ugyan szerintem elég lezárt lett a könyv vége, nagyon kíváncsi vagyok a következő részre.

>!
Titan Books, London, 2015
384 oldal · ISBN: 9781783295401
>!
FitzwilliamDarcy667
V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic

Ez nagyon jó volt. Minden része nagyon jól össze van rakva ennek a könyvnek. A világok kellően egyediek, az elemi mágia ötlete kiegészül két nem hagyományos elemmel, a csonttal és vérrel. A karakterek is nagyon változatosak, mindegyikükben van valami ami kiemeli őket a többiek közül még a mellékszereplők is hozzátesznek valamit a történethez. A könyv elején még nagyon nem tiszta, hogy mi is lesz a történet maga, de amikor elindul akkor nem áll meg. Nagyon pörögnek az események onnantól, hogy Kell megszerzi a követ. A nagyobb összecsapások kellően mozgalmasra sikerültek az utolsó harc a Dane ikrek ellen pedig nagyon jól zárta le az egész könyvet. spoiler Az ikrek elleni harcban talán Lila kicsit haszontalan volt, de ezen kívül az ő karaktere is jó és kíváncsi vagyok, hogy mi lesz még vele. Összességében ez egy nagyon jó könyv, ami megalapoz egy élettel teli világot.


Népszerű idézetek

>!
viro

“I'm not going to die," she said. „Not till I've seen it.”
„Seen what?”
Her smile widened. "Everything.”

Kapcsolódó szócikkek: Szelina Bard (Lina)
>!
Arwen

[…] „I'm looking for a bit of earth.”
Kell tipped his glass toward the door. „Check the park.”

28. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh
>!
Nolya

“Aren't you afraid of dying?" he asked Lila now.
She looked at him as if it were a strange question. And then she shook her head. „Death comes for everyone,” she said simply. „I'm not afraid of dying. But I am afraid of dying here.” She swept her hand over the room, the tavern, the city. "I'd rather die on an adventure than live standing still.”

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
>!
Nymeria96

“I’ve never met anyone like you.”
He hadn’t meant it as a compliment, but Lila took it that way, flashing him a grin. “What can I say,” she said, “I’m one of a kind.”
Kell managed an echo of her smile, and she gasped. “What’s that on your face?”
The smile vanished. “What?”
“Never mind,” she said, laughing. “It’s gone.” Kell only shook his head—he didn’t grasp the joke—but whatever it was, it seemed to delight Lila, and she chuckled to herself all the way to Whitbury.

198. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
>!
nope

„Is it true? ” the Enthusiast persisted. „What they say?”
„Depends on who's talking,” said Kell, closing the box, sliding the lid and clasp back into place, „and what's being said.”

27. oldal - Titan Books

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh
>!
lafayette

„Of course,” echoed Kell, shutting a cabinet. “You’re very fond of weapons.”
Lila stared at him blankly. “Who isn’t?”
“And you already have a knife,” he pointed out.
“So?” asked Lila, admiring the grip. “No such thing as too many knives.”

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
>!
AniRg

Kell wore a very peculiar coat. It had neither one side, which would be conventional, nor two, which would be unexpected, but several, which was, of course, impossible.

(első mondatok)

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh
>!
nope

Ned lifted the child's game gingerly, as if it might burst into flames at any moment (Kell briefly considered igniting it, but restrained himself).

29. oldal - Titan Books

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh
>!
Nymeria96

Kell frowned deeply.
It is amazing, thought Lila, that he doesn’t have more wrinkles.

315. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Szelina Bard (Lina)
>!
Nolya

“A fine idea,” said Rhy. “But no. We must go out, you see, because we’re on a mission.”
“Oh?” asked Kell.
“Yes. Because unless you plan to wed me yourself—and don’t get me wrong, I think we’d make a dashing pair—I must try and find a mate.”

Kapcsolódó szócikkek: Kell Maresh · Rhy Maresh

A sorozat következő kötete

Shades of Magic sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms
Cassandra Clare: Clockwork Angel
Leigh Bardugo: Six of Crows
Alexandra Christo: To Kill a Kingdom
Mary E. Pearson: The Heart of Betrayal
Brandon Sanderson: The Final Empire
Colleen Houck: Tiger's Voyage
Kerstin Gier: Sapphire Blue
Sara Wolf: Bring Me Their Hearts
Marie Rutkoski: The Winner's Crime