Melody (Melody 1.) 19 csillagozás

V. C. Andrews: Melody

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​Logan család történetét feldolgozó újabb sorozat első kötetének főhőse a tizenéves Melody. Apja egy bányaszerencsétlenségben életét veszti. A kicsapongó életet élő fiatal és szép anyja barátjával útnak indul, hogy modell vagy színésznő váljon belőle.
Melody-t otthagyja férje testvérének családjánál, ahol nemrég súlyos tragédia történt. Az ikrek közül a lány a tengerbe veszett, a kisebbik testvér pedig süket.
Melody-t nagynénje a meghalt lány szobájába költözteti, az ő ruháiban járatja, kényezteti. A nagybácsi azonban ellenszenvvel fogadja s apja, anyja nevét szinte tilos kiejteni a rokonok előtt. Még feszültebb légkör fogadja a család fölött anyakirálynőként uralkodó nagyanya házába.
Unokatestvére segítségével Melody nekilát, hogy megfejtse a családi gyűlölködés okát. Kik voltak Melody anyjának szülei? Miért menekült el Melody apja és anyja a tengerparti családi fészekből? Miért lettek kiátkozottak? Milyen titok lengi be Melody egész gyerekkorát? Vajon Melody… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1996

>!
I.P.C., Budapest, 1998
422 oldal · ISBN: 9636351163 · Fordította: Szántó András

Kedvencelte 4

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Katalovesbooks P>!
V. C. Andrews: Melody

A sorozat utolsó részét (és csak azt) kb. 12 évesen olvastam és nagyon tetszett. Mindig is szerettem volna egy példányt a magaménak tudni, így mikor láttam, hogy eladó, nem csak az, hanem az egész sorozat, gyorsan lecsaptam rá.

Az én ízlésemnek egy kicsit lassú folyású a cselekmény, különösen az első és az utolsó 50 oldal volt küzdelmes, de a köztes időben kellően eseménydús volt a könyv. Melody-t kedvelem, Cary és May is igazán szerethető, de a többiekkel kapcsolatban még nagyon vegyesek az érzéseim. A szereplők fele inkább antipatikus, mint szimpatikus, de ez később talán megváltozik.

A titkok, a hazugságok, a régi családi históriák és a szövevényes kapcsolatok kellemesen izgalmassá tették a könyvet, az olvasó egyszerűen kíváncsi rá, hogy mi történt igazán a múltban, ami mindenkinek ennyi szenvedést, keserűséget és haragot okoz még a jelenben is. Ezek közül néhányra – talán – már fény derült, de biztos, hogy lesznek még meglepetések, elvégre ebben a részben is bőven voltak csavarok, amit senki nem láthatott előre.

Az első rész után nem merném állítani, hogy kedvenc lesz ez a sorozat, de az biztos, hogy érdekel a folytatás, így mindenképpen el fogom olvasni a közel jövőben a következő részt is. Erős 4 csillagot kap tőlem. :)

pieta4>!
V. C. Andrews: Melody

Lomtalanítás közben bukkantam a sorozatra anyukám könyvei közt. Azt hiszem, hogy neki anno jobban tetszett, mint nekem. Eljárt felette az idő vagy talán az én ízlésem változott.

halenka I>!
V. C. Andrews: Melody

Újabb lehengerlően izgalmas sorozat első részét olvashattam. Cary a szerelmem lett, Melody pedig nagyon szimpatikus és kedves főhős. May is a szívemhez nőtt nagyon. Sarah néni mániákusságát nem tudtam megkedvelni, Laura még így hallásból sem tűnt túl jó szereplőnek a számomra. Tuti, hogy a későbbiekben az ő tökéletességéről is lehullik majd a lepel. Alig várom!

Danadia>!
V. C. Andrews: Melody

Még elég gyerekként olvastam ezt a sorozatot először, utána többször is elolvastam az évek alatt. Külön tetszik, hogy az utolsó kötet az előzményekkel foglalkozik.
Nagyon jól megírt könyv, jó jellemábrázolások, jó párbeszédek, jó táj/helyzetleírások, fordulatos, egy kis rejtély is van benne.
El fogom olvasni újra, így felnőtt fejjel.

orsoly1>!
V. C. Andrews: Melody

Tinédzserként olvastam a sorozat első könyvét, de még 15 évvel később is ugyanolyan izgalmasnak találtam. Könnyen olvasható, fordulatos, titkokkal teli történet a Logan családról. A legutolsó fordulatra már nem is emlékeztem, izgatottan várom a folytatást.

Amadea>!
V. C. Andrews: Melody

Nagyon régen olvastam ezt a könyvet, de kb. kétszer-háromszor, annyira szerettem Melody történetét. Érdemes lenne újra belenézni, de félek az illúziórombolástól, jobb szeretem, ha megmarad egy könyv szép emléknek. Könnyen lehet, hogy ma már a közelébe se mennék…


A sorozat következő kötete

Melody sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kristin Hannah: Fülemüle
Suzanne Redfearn: Egyetlen szempillantás alatt
Frank McCourt: Angyal a lépcsőn
Irwin Shaw: Gazdag ember, szegény ember
John Steinbeck: Édentől keletre
Mario Puzo: A Keresztapa
Sejal Badani: A mesemondó titka
Leila Meacham: Somerset
Noah Gordon: Az orvosdoktor
Khaled Hosseini: Papírsárkányok