A ​nagy naptárhamisítás 4 csillagozás

Kitalált évszázadaink rejtélye
Uwe Topper: A nagy naptárhamisítás

​"Tíz évvel ezelőtt ki gondolta volna, hogy egy kis német kutatócsoport kronológiával kapcsolatos újszerű vizsgálódása ilyen hatalmas vihart fog kavarni? Az elmúlt évtizedben a kutatás úttörői olyan utat tettek meg, amely a tradicionalisták előtt szédítőnek tűnik." Uwe Topper

Egy könyv, amelyből kiderül, hogy földközi-tengeri utazásai során Odüsszeusz találkozhatott volna Gilgamesszel, valamint az is, hogy Minosz király, Hammurabbi és Dárius kölcsönösen hathattak egymásra törvényeikkel.
Egy könyv, amelynek megismerése után hitelt adhatunk Hérodotosznak, amikor azt írja: a piramisok csupán néhány évszázaddal az ő kora előtt épültek.Egy könyv, amely teljesen új megvilágításba helyezi az iszlám kialakulását és kapcsolatát a kereszténységgel, nemkevésbé az Ibériai-félsziget araboktól történt visszahódítását, valamint a szlávok megjelenését a történelem színpadán.
Egy könyv, amely bemutatja a korszakmeghatározás világnézeti hátterét, egyszersmind kiváló… (tovább)

>!
Allprint, 2003
238 oldal · ISBN: 9632049837 · Illusztrálta: Uwe Topper

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
aakos
Uwe Topper: A nagy naptárhamisítás

Uwe Topper: A nagy naptárhamisítás Kitalált évszázadaink rejtélye

Azért én elevem elgondolkodnék azon, hogy egy ilyen úgymond hamisításhoz nem kellett volna belevonni az egyéb akkoriban élenjáró tudományos és csillagászati hatalmakat, mint pl. a Kínai Császárság, vagy a számos arab kalifátus és indiai királyság???
Sajnálatos módon a szerzö és szenzációhajhász barátai egyszerüen kihagyták a képböl, hogy akkoriban nem Európa az emberiség kultúrális központja. Ekkor van pl. a maya cicilizáció is a zenitjén.
Elég felütni egy csillagászati kínai évkönyvet és szimplán üstökösök és nóvák leírásai alapján kiderül, hogy nincs itt semmiféle hamisítás.

>!
lzoltán P
Uwe Topper: A nagy naptárhamisítás

Uwe Topper: A nagy naptárhamisítás Kitalált évszázadaink rejtélye

Nagy szenvedés volt ezt a könyvet végig olvasni, de azért csak sikerült.
Sok éve szemezgettem már ezzel a könyvvel, és nemrég sikerült hozzájutnom. A felvetés régóta érdekelt: mégis, hogyan és miért piszkáltak bele az időszámításba?
A könyv nagyon érdekes témát boncolgat, kellően körüljárja a világtörténelem egy bizonyos korszakában megtörtén(hetet)t eseményeket. Bizonyítékok rengetegét sorakoztatja fel, érvekkel alátámasztva. Az évszámokkal való számolgatás, leginkább a különböző időszámítások között nagyon fárasztó tud lenni. És itt mutatkozik meg a könyv gyengéje: borzasztó unalmasan ír a szerző. Olvasás közben nem egyszer előfordult, inkább félbehagyom a könyvet és felteszem a Rukkolára. A téma iránti kíváncsiságom vitt csak tovább, egészen az utolsó oldalig.

Természetesen a könyvet csakis kellő távolságból szabad komolyan venni. Ki tudja, lehet hogy ez is egy újabb történelem hamisítás eszköze?

>!
Allprint, 2003
238 oldal · ISBN: 9632049837 · Illusztrálta: Uwe Topper
>!
Sünike
Uwe Topper: A nagy naptárhamisítás

Uwe Topper: A nagy naptárhamisítás Kitalált évszázadaink rejtélye

Nehéz olvasmány, de végigküzdöttem magam rajta, és hajlamos vagyok hinni a naptárhamísításban.


Népszerű idézetek

>!
lzoltán P

Ha az ember egy botot függőlegesen letűz a földbe ott, ahol keletre és nyugatra is sík a horizont, úgy napéjegyenlőségkor a napfelkeltekori és a naplementekori árnyékvonalnak egyenes léniát kell alkotnia.

68. oldal

Uwe Topper: A nagy naptárhamisítás Kitalált évszázadaink rejtélye


Hasonló könyvek címkék alapján

Sipos Péter: A II. világháború és azt követő békék
Almási Tibor – Draskóczy István – Csapó Csaba: A magyar történelem kronológiája
Világ- és magyar történelmi kronológia
Kovács András: Ezer esztendő krónikáiból
Vlagyimir Vojnovics: Monumentális propaganda
Mészáros István: A magyar nevelés- és iskolatörténet kronológiája
Erdődi József: Időszámításunk
Paksa Katalin (szerk.): Karácsony, húsvét, pünkösd a zenei néphagyományban / Weihnachten, Ostern, Pfingsten in der musikalischen Volkstradition
J. I. Sur: Elbeszélések a naptárról
B. Kiss János: Kecskemét történeti kronológiája