Szépség ​és a Szörnyeteg 66 csillagozás

Ursula Jones: Szépség és a Szörnyeteg

Csodálatos utazásra hívjuk olvasóinkat:
a Szépség és a Szörnyeteg klasszikus és sokak által kedvelt meséje ezúttal Ursula Jones humorral átszőtt, költői sorai, valamint Sarah Gibb varázslatos rajzai által elevenedik meg.
A varázslat, a rejtélyek és a szerelem klasszikus meséje.
A nagysikerű A királykisasszony, akinek nem volt birodalma írója, Ursula Jones ezúttal a Szépség és a Szörnyeteg lenyűgöző és örökérvényű tündérmeséjét öltöztette új köntösbe. Ezt a kötetet, ahogy a sorozatban megjelent Aranyhaj című mesét is, Sarah Gibb páratlan szépségű illusztrációi díszítik.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2012
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155220098 · Fordította: Totth Benedek · Illusztrálta: Sarah Gibb

Kedvencelte 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Molymacska P>!
Ursula Jones: Szépség és a Szörnyeteg

Természetesen azért fogtam neki a könyvnek, mert eddig két Ursula Jones-Sarah Gibb mesét is olvastam, és mindkettő elbűvölt teljesen. A Szépség és a szörnyeteg sem maradhatott ki a sorból, így hát nekikezdtem.
Sarah Gibb rajzai nagyon szépek még mindig, ellenben azt vettem észre, itt a saját stílusát nem merte használni. Kevesebb csipke, kevesebb sziluett, de több „megszokott” rajz, több Disney felé hajló Szörnyeteg kép, több sematikusabb, minden mesekönyvben előkerülő rajzot láttam. Még mindig színvonalasabbnak tartom, mint a mesekönyvek 90%-át, de mégis hiányzott belőle az a plusz, ami miatt Sarah Gibbet annyira szeretem.
A történet pedig érdekes volt. Másfajta megközelítés, mint az eddigi feldolgozásokban olvastam róla, és ez jó volt, ellenben voltak részek, ahol sírhatnékom volt, annyira elszúrták. A lebutított Szörnyeteg iszonyatos volt (hiszen pont az benne a vonzó, hogy nem buta!), ahogyan Szépség testvérei is inkább hasonlítottak Hamupipőke testvéreire (biztos rokon család…) és hát természetesen a vége sem volt túlzottan… helyes? Nekem is hirtelen jött a lezárás, súlytalan volt, és olyan semmilyen.
Ami viszont tetszett benne, hogy Szépség karaktere (illetve még az apjáé) ki volt dolgozva. Szépség nem csak karakán, és szelíd, de türelmes és kedves is, és ha más nem is, ezt talán a gyerekek megérthetik ebből a könyvből. Illetve az is tetszett a könyvben, ahogy a Szörnyeteg megmutatja a varázslatot Szépségnek. Bár csak két-három oldal erejéig, de láthatjuk, hogy bármit megtehetne, és ez igazán gyönyörű volt (ha én mesét írnék, tuti erről a néhány oldalról tenném :D )
Összességében nem volt rossz a kötet, de olyan igazán jó sem. Túl magas volt az elvárásom, és igazából nem volt olyan rossz, mint ahogy leírtam, mégsem volt felhőtlenül tökéletes. Én pedig ezt szeretném. Kellemes olvasmány volt, főleg a mesei rajongóinak tudnám ajánlani. Mert azért még szép történet… :)

schesztiஐ P>!
Ursula Jones: Szépség és a Szörnyeteg

Ez a könyv egy álom! Olyan gyönyörű, hogy azonnal beleszerettem.
A történet nyúlfarknyi, hiányzik belőle Pots mama és a többiek, de a gyönyörű rajzok miatt százszor is megérte beszerezni. :)

Lisie87 P>!
Ursula Jones: Szépség és a Szörnyeteg

A könyv illusztrálása gyönyörű és meseszép.
A történet kicsit másabb, butítottabb formájú, így kb. lemarad a lényeg. Szépség a könyvben együgyűnek tűnik, nekem úgy jött le a végén, hogy csak azért választja Szörnyeteg-et, mert vele kényelmes volt az élet, szép ruhákat kapott, és jobban élt…. pfff

6 hozzászólás
Silverlight>!
Ursula Jones: Szépség és a Szörnyeteg

Az egyik kedvenc mesém, de vagy ezer éve került a kezembe utoljára. Nagyon aranyos történet és nagyon tetszik, hogy nem csak a szépséget hangsúlyozza, és hogy sokat tanulhatnak belőle a gyerekek is. Ez a példány amúgy egy nagyon szépen illusztrált változat. A gyerekek is biztosan nagyon szeretnék.

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2012
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155220098 · Fordította: Totth Benedek · Illusztrálta: Sarah Gibb
Chöpp>!
Ursula Jones: Szépség és a Szörnyeteg

Juditkának nagyon tetszett. Mivel az eredeti történetre ez hasonlított leginkább, nekem is nagy örömöt okozott elolvasni a Kicsimnek. Közben felrémlett előttem Jean Marais, mint tökéletes szörnyeteg gyermekkoromból (Jean Cocteau rendezésében, 1946-ból).
Juditka rögvest újra akarta kezdeni az olvasást. :)

2 hozzászólás
mrsp>!
Ursula Jones: Szépség és a Szörnyeteg

Gyönyörű történet, gyönyörű megvalósításban. Sarah Gibb csodálatos munkát végzett az illusztrációkkal, sokat dobnak az olvasásélményen.

Zsuzana P>!
Ursula Jones: Szépség és a Szörnyeteg

Ursula könyve most is gyönyörű. Nagyon nézegetem a harmadik könyvét is, hogy megvegyem e. Viszont ezt a történetet nem olyan szívesen olvastam lányomnak mint az elözőt. Ahoz képest ez egy brutális kis történet. Persze olvastam már sokszor ezt a történetet, csak nem gondoltam át alaposan, hogy Izinek ez még nem való. Elég nagy a gyanúm, hogy ma éjszaka egyel többen leszünk az ágyamban… Maradok a disney verziónál, ha neki kell olvasni. :)

Nienna001 P>!
Ursula Jones: Szépség és a Szörnyeteg

Sok mindenben eltér az eredetitől, bár a jellegzetes motívumok megvannak. Az illusztrációk nagyon szépek, a ruhák korhűbbek (bár nem 100%-an). De az, hogy milyen ebben a történetben a szörny, azt nem tudom elfogadni. A két nővére meg inkább gonosz testvéreknek illenek be. Arra jutottam, hogy nem veszem meg, pedig az első benyomás kézbevételkor az volt, hogy ez kell.

@Eszter_Kereszt polcán láttam meg, és olyan kis rövidke, hogy nála helyben elolvastam. Köszi!

szélcsengő>!
Ursula Jones: Szépség és a Szörnyeteg

A Szépség és a Szörnyeteg meséjének rengeteg változata létezik könyvben, filmen egyaránt, de ez a kiadvány a silányabbak közé tartozik. Nem is értem ezt a sok pozitív értékelést. A történet lebutított, csonka, a szövegstílus száraz, a rajzok elnagyoltak, jellegtelenek. Talán annyi jót írhatok, hogy legalább a szinek élénkek.
Mintha azért, mert gyerekeknek készült, spóroltak volna minden téren. Talán azt gondolták, hogy a kicsik ezzel is beérik.

ggizi P>!
Ursula Jones: Szépség és a Szörnyeteg

Ez a könyv is gyönyörűséges, akárcsak a másik, amit olvastam a szerzőtől. A grafikái ugyanolyan tetszetősek, és ebben is megjelenik ez az árnyékos (vagy minek nevezzem) ábrázolás, ami már az előzőben is nagyon bejött.
Az alapmese ugyan egy kicsit eltér a nekem már jól megszokott Disney-s változattól, de ez persze egyáltalán volt nem baj.
Nagyon szép könyv.


Népszerű idézetek

Életveszélyes_és_Tilos>!

– Szörnyeteg és szörnyeteg között is nagy különbség lehet – jegyezte meg Szépség.
– Ezt meg hogy érted? – kérdezte a lény.
– Úgy értem, hogy vannak olyan szörnyetegek, akik rettenetesen csúnyák és ijesztőek, de közben nagyon jószívűek, és vannak olyan emberek, akik kívülről gyönyörűek, de valójában igazi szörnyetegek.


Hasonló könyvek címkék alapján

Walt Disney – A Szépség és a Szörnyeteg
Walt Disney – Hamupipőke
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Csipkerózsika
Walt Disney – Aranyhaj és a nagy gubanc
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt
Lisa Papademetriou: Ráni a Sellő-öbölben
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: A legszebb Grimm mesék
Bombicz Judit: Csodák könyve
Elizabeth Dale: Szupersztár a barátnőm
Sven Nordqvist: Amikor Findusz kicsi volt és eltűnt