Nagy ​színes barkácskönyv gyerekeknek 4 csillagozás

Ursula Barff – Inge Burkhardt – Jutta Maier: Nagy színes barkácskönyv gyerekeknek

Minden ​gyerek – a legkisebbektől kezdve – szeret barkácsolni, de hamar kedvét veszíti, ha túl nehéz vagy körülményes feladattal találkozik és nem az derül ki a kezéből, amit elképzelt. Ez a könyv segít, hogy ne érhessék őket ilyen kudarcok.
Óvónői munkájuk során a szerzők valamennyi barkácsmunkát kipróbáltak a gyerekekkel, és meggyőzően bizonyítják, hogy egyszerű fortélyokkal a leghétköznapibb anyagokkal is csodálatos tárgyak készülhetnek, méghozzá különösebb előismeret és jártasság nélkül. Köszönhető ez annak, hogy a könyvben a munka minden lépését részletesen elmagyarázzák és színes rajzokkal vagy fotókkal illusztrálják. Szülői segítséggel vagy a nagyobb testvér közreműködésével már a négyévesek is könnyen elkészíthetik ezeket a tárgyakat.
Ursula Barff, Inge Burghardt és Jutta Maier óvodai tapasztalataik alapján azt állítják, hogy a barkácsolás nagy hatással van a gyerekek fejlődésére: a mozgékony gyerekek megnyugszanak, megtanulnak koncentrálni, a bátortalanok pedig… (tovább)

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

>!
Pesti Szalon, Budapest, 1994
220 oldal · ISBN: 9636050015 · Fordította: Balassa Anna, Dani Tivadar
>!
Saxum, Budapest, 1994
220 oldal · ISBN: 9639084182 · Fordította: Balassa Anna, Dani Tivadar

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

BakosJuci P>!
Ursula Barff – Inge Burkhardt – Jutta Maier: Nagy színes barkácskönyv gyerekeknek

Gyermekkorom nagy-nagy kedvence volt ez a könyv, minden hibája ellenére.
Látványos, izgalmas, érdekes, egyszerűtől a bonyolultig mindenféle ötlet, tematizálva. Szerintem szüleim is nagyon szerették, sok-sok szabad órát szerzett nekik.
Ha lesz gyerekem, tuti, hogy újra sokat fogjuk forgatni.
Egyetlen hibája volt: az eredeti könyv Németországban íródott, és ott sokkal többféle alapanyag volt kapható, amit a könyv fordításakor nem „magyarítottak”. Így több esetben olyan alapanyagot írt elő, amiről még életemben nem hallottam. Persze gondolom azóta már jobb lett a helyzet, de ahogy néztem, van pár dolog, amit nem az elterjed nevén hív, hanem amit akkor a fordító jónak gondolt. Ne de ez a hiba némi kreativitással elfedhető. ;o)


Hasonló könyvek címkék alapján

Borbélyné Werstroch Ilona: Ügyes kezek I.
Chris Pellant: Kövek és kövületek
Borbélyné Werstroch Ilona: Ügyes kezek II.
A hosszú utazás
Carmen Bohera: A kollázs
Eva-Lena Larsson – Kennert Danielsson: Egész évben Findusszal
Walt Disney – Pinokkió
Lesi Zoltán: Karton és Matild – A zombimentők
Vig Balázs: Todó kitálal az oviról
Jeff Kinney: Csináld magad Ropi-napló!