Úton 10 csillagozás

Ürmös Beáta: Úton

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lili hamarosan betölti a harmincat. Boldognak kellene lennie, hiszen mindene megvan, ráadásul épp az esküvőjére készül. Mégis úgy érzi, ez nem az ő élete, agyonnyomják a hétköznapok, jól fizető és kényelmes irodai munkája untatja, hat éve tartó párkapcsolatában magányos. Képtelen beletörődni, hogy ennyi az élet, elvágyódik, álmaival azonban egyedül marad. Amikor szembe jön vele egy lehetőség, Lili úgy dönt, feladja addigi életét, szakít a vőlegényével, felmond a munkahelyén, és Ausztráliába megy.

Járd be te is Lilivel Ausztrália csodás tájait, és azt az utat, ami végül elvezeti önmagához. Az Úton egy könyv a boldogság kereséséről, a szabadságról, kétségekről, barátságokról és szerelmekről; egy lányról, aki teljes szívvel akar élni.

>!
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150081243

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

giller>!
Ürmös Beáta: Úton

A borítóval szeretném kezdeni, ami gyönyörű. Mondhatni, hogy nagyon jó volt a marketing, mert e miatt néztem meg jobban a könyvet. Ötös. A történet maga is nagyon érdekes. Szerintem nagyon sokunk vágya, hogy feladja a szürke és unalmas hétköznapokat egy – vagy több – ilyen fantasztikus kalandért. Igen, a bátorság hiányzik sokunkból, ami Liliben megvan. Élvezetes volt olvasni végig, sőt… még szívesen olvastam volna részletesebben az utazásról.
Köszönöm az élményt, hogy innen a fotelból azért eljuthattam Ausztráliába, és egy kis kalandba is. Vagy nem? :)

lepetitlys P>!
Ürmös Beáta: Úton

A borító valami gyönyörű *-* Általában a borítóról meg lehet mondani, hogy a könyv magyar szerző magyar kiadása-e – bocsánat :( – de ez szerintem elmenne külföldi borítónak is.
Lili karaktere hol tetszett, hol nem, ezután érdekes olvasmány a „Mérgező szülők”…
Az útleírások lehet, hogy érdekesebbek lettek volna, ha ismertem volna őket vagy utánuk nézek, talán az útleírás fogalma sem áll messze a könyvtől.
A második felétől meg átment őrült szerelmi picsogásba, ami idegesített. Az meg, hogy világraszóló szerelemre gyulladt Danny iránt, egyáltalán nem értettem…
Többekkel ellentétben engem végtelenül elszomorított a második epilógus, mert a rengeteg utazást hiánypótlásnak éreztem.
Szegény két kis gyereknek sem tesz jót ez a hideg családi légkör.

trixiland>!
Ürmös Beáta: Úton

Egy kihívás során olvashattam ezt a regényt, és nagyon tetszett! Egy fiatal lány/nő egyszer csak úgy dönt, hogy elvállal egy babysitter munkát Ausztráliában, feladva a budapesti életét. Szerintem ez egy nagyon aktuális téma, és sok emberrel megtörténik a külföldre költözés különböző okok miatt ( én is Olaszországban élek már 10 éve, és nekem is szinte egy hirtelen elhatározás volt a biztos munkám feladása a külföldi tanulás és a párkapcsolat miatt ). Imádtam benne a tájleírásokat, sok helyet részletesen megismerhettünk, ami nagyon élvezetes volt. A szerelmi szálra számítani lehetett, amint Lili megérkezett. Szerintem sok embernek egy hiteles leírást adhat a könyv, aki esetleg szeretne, de fél lépni egy külföldi kaland felé. A befejezés kicsit fura volt, jobban örültem volna egy lezárt történetnek, de ez csak ízlés dolga.

SandraMarseille>!
Ürmös Beáta: Úton

Annyira jól indult. Nagyon betalált ez a könyv. Magamra ismertem (bár én csak Franciaországig jöttem). Egyik napról a másikra döntöttem egy véletlenül talált álláshirdetés alapján. Felmondtam és senki nem támogatta a döntésemet. Egyedül kellett megküzdenem a félelmeimmel, pedig jól esett volna egy kis támogatás. A könyv elején rengeteg idézetet kiemeltem, mert át tudtam érezni. Annyira kár, hogy aztán egy klisés szerelmi drámázásra redukálódott. Danny még szimpatikus volt. Az még illett a történethez. Új perspektívákat mutatott és tetszett az életfelfogása. Az apuka (Chris) és a baby-sitter szerelme viszont nagyon gáz. Ennél bénább klisét nem lehetett volna választani. A vergődés, hogy ezt nem szabad, de milyen nehéz ellenállni… Szerencse, hogy nem lett nagyon elhúzva ez a rész. Nekem ez kicsit mégis lerontotta az egész könyvet. Tényleg kár érte. A második epilógus sokkal jobban tetszett. Inkább ebből a szemszögből olvastam volna többet az elcsépelt romantikázás helyett. Azért érdemes elolvasni. Azok biztos azonosulni tudnak majd legalább a felével, akik külföldön próbálnak szerencsét. Remélem egyszer Ausztráliát is megengedhetem majd magamnak. Varázslatos lehet. Elsőkönyves írótól szép teljesítmény. Kicsit szkeptikus voltam emiatt, de összességében nem bántam meg, hogy elolvastam.

Gaby70 P>!
Ürmös Beáta: Úton

Nekem tetszett.
A főszereplő Lili,volt olyan bátor,hogy egy hirtelen elhatározásból,az addigi életét feladva,Magyarországról Ausztráliába megy.Beutazza Ausztráliát,én úgy olvastam,hogy közben a neten képeket nézegettem,arról a tájról,ahol Lili jár.
A vége tetszett,mindenki saját maga dönti el,hogy fejezi be a könyvet.Az én hangulatom most az első epilógust választotta.

KatinkaSz>!
Ürmös Beáta: Úton

„A nap vakítóan sütött, az öböl színei csodás türkizben játszottak. A fehér homok mégsem forrósodott fel. Jervis Bay fehér homokja.”

Nagyon tetszett a könyv. Elejétől a végéig fordulatos, izgalmas, pozitív értelemben kiszámíthatatlan.
A szereplők jól kidolgozott karakterek, akiknek egyes tulajdonságaival könnyen tudunk azonosulni, könnyen a helyükbe képzeljük magunkat, így személyessé válik a történet.
A főszereplő, Lili által bejárt ausztrál tájak leírása nem terjengős, de pont elég és kifejező ahhoz, hogy bárki számára kedvet ébresszen egy ausztráliai utazáshoz (, még akkor is, ha eddig nem is gondolt rá).
Bár a könyv könnyen olvasható, nagyon szórakoztató mű, kifejezetten humoros részekkel, emellett talán néha észrevétlenül is, de folyamatosan elgondolkodtató, az élet legnagyobb kérdéseire keresi a választ.
A befejezés mindenki számára megadja a lehetőséget, hogy saját értékrendje szerint lássa történteket.

Ria93>!
Ürmös Beáta: Úton

A könyv sokáig várt a polcomon, hogy el legyen olvasva, az államvizsgára készülve lopva, fel -fel néztem, hogy amikor túl lesz ennek a nagy hajrának, megkapom méltó jutalmam.
Nos, megérte várni rá. Ausztrália biztosan csodálatos hely lehet. Szerencsére, a leírások pont megfelelő hosszúak. Elég hosszú ahhoz, hogy úgy érezd, te is ott vagy Lilivel, de nem túl hosszú ahhoz, hogy alig várd már, hogy a végére érj.
Ajánlom a könyvet azoknak, akik kiégtek, válaszokat keresnek, és mielőtt szembe néznének saját kételyiekkel, szeretnék látni egy sorstársét, valamint azoknak, akik ábrándoznak egy hosszú utazásról, és persze nem maradhatnak ki a romantikus lelkek sem a felsorolásból. Mert, hogy romantika az van benne, főleg a második részében.

Egy panaszt azért felvetnék az írónőnek, az utóbbi időben számos emberrel szóba került a könyv, és vágyták volna elolvasni, de nem tudták, lévén csak magyarul elérhető, holott az Our Wanders blog alapján, simán olvashatnák angol ajkú barátaim.

doszka>!
Ürmös Beáta: Úton

A könyv nagyon jól indult, az eleje nagyon tetszett, de egyet kell értenem egy előttem szólóval, hogy a második fele sajnos kevésbé alakult jól, nekem picit túlságosan elment az irreális romantikus szál irányába. Erős indítás, a Danny vonalig végig tetszett, ám az azt követő események már kevésbé. A második epilógus szerintem sokkal erősebb és jobb volt. Amúgy strandkönyvnek kiváló, könnyen olvasható, gyorsan halad vele az ember és nem komoly a témája.
Az ausztrál leírások tetszettek, aki esetleg a jövőben menni akar oda, jó sok ötletet meríthet a könyvből és ezek után én is szívesebben mennék oda (bár a több, mint 1 napi repülőútra nagyon nem vágyom :D ).


Népszerű idézetek

urmosbeata I>!

–Senkinek se mondtam még el, te vagy az első. Féltem, hogy lebeszélnének.
– Jogos. Mert lebeszélnének. Hülyeséget csinálsz.
– Ez a véleményed?
– Igen. Meg az, hogy néha jobb hülyeséget csinálni, mint éveken át boldogtalanul evickélni a langyos pocsolyában. Én már csak tudom.
– Mert te is valami hülyeségre készülsz?
– Nem. Én evickélek.

urmosbeata I>!

Szerintem a szabadság nem könnyű. Utasításokat követni vagy azokkal szembemenni, az a könnyebb. Mert közben nem te irányítasz, ezért a felelősség sem a tiéd. Talán boldogtalan vagy, de mivel nem rajtad múlt, ezért nem is érzed felelősnek magad a boldogtalanságodért. A szabadság a te kezedbe teszi a felelősséget is az életedért.

urmosbeata I>!

Én nem akarok a végére gondolni. Semminek a végére sem. Az érdekel, mi lesz a vége előtt.

urmosbeata I>!

Az ember, ahogy idősödik, lassabban köt barátságot, óvatosabb azzal, hogy melyik kapcsolatba éri meg időt és energiát fektetni. Addigra rájön, hogy mindkettő nagyon is véges. Arra szintén vigyáz, hogy kit ajándékoz meg a bizalmával, mert a bizalmat veszélyes dolog összetörni, a lélek nem forr be hegek nélkül.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lione Stanislav: Csillagom
Ruby Saw: Lucy
J. Goldenlane: A jósnő hercege
Ella Steel: Dermesztő fogság
B. E. Belle: Megtörtek
Czank Nelli: Mauritius, az édeni menedék
R. Kelényi Angelika: Mesés Marrákes
Zakály Viki: Szikra
Kapinya Viktória: Szívkikötők
Budai Lotti: Amit magammal viszek