Úton 6 csillagozás

Ürmös Beáta: Úton

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lili hamarosan betölti a harmincat. Boldognak kellene lennie, hiszen mindene megvan, ráadásul épp az esküvőjére készül. Mégis úgy érzi, ez nem az ő élete, agyonnyomják a hétköznapok, jól fizető és kényelmes irodai munkája untatja, hat éve tartó párkapcsolatában magányos. Képtelen beletörődni, hogy ennyi az élet, elvágyódik, álmaival azonban egyedül marad. Amikor szembe jön vele egy lehetőség, Lili úgy dönt, feladja addigi életét, szakít a vőlegényével, felmond a munkahelyén, és Ausztráliába megy.

Járd be te is Lilivel Ausztrália csodás tájait, és azt az utat, ami végül elvezeti önmagához. Az Úton egy könyv a boldogság kereséséről, a szabadságról, kétségekről, barátságokról és szerelmekről; egy lányról, aki teljes szívvel akar élni.

>!
236 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150081243

Most olvassa 1

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

giller>!
Ürmös Beáta: Úton

A borítóval szeretném kezdeni, ami gyönyörű. Mondhatni, hogy nagyon jó volt a marketing, mert e miatt néztem meg jobban a könyvet. Ötös. A történet maga is nagyon érdekes. Szerintem nagyon sokunk vágya, hogy feladja a szürke és unalmas hétköznapokat egy – vagy több – ilyen fantasztikus kalandért. Igen, a bátorság hiányzik sokunkból, ami Liliben megvan. Élvezetes volt olvasni végig, sőt… még szívesen olvastam volna részletesebben az utazásról.
Köszönöm az élményt, hogy innen a fotelból azért eljuthattam Ausztráliába, és egy kis kalandba is. Vagy nem? :)

trixiland>!
Ürmös Beáta: Úton

Egy kihívás során olvashattam ezt a regényt, és nagyon tetszett! Egy fiatal lány/nő egyszer csak úgy dönt, hogy elvállal egy babysitter munkát Ausztráliában, feladva a budapesti életét. Szerintem ez egy nagyon aktuális téma, és sok emberrel megtörténik a külföldre költözés különböző okok miatt ( én is Olaszországban élek már 10 éve, és nekem is szinte egy hirtelen elhatározás volt a biztos munkám feladása a külföldi tanulás és a párkapcsolat miatt ). Imádtam benne a tájleírásokat, sok helyet részletesen megismerhettünk, ami nagyon élvezetes volt. A szerelmi szálra számítani lehetett, amint Lili megérkezett. Szerintem sok embernek egy hiteles leírást adhat a könyv, aki esetleg szeretne, de fél lépni egy külföldi kaland felé. A befejezés kicsit fura volt, jobban örültem volna egy lezárt történetnek, de ez csak ízlés dolga.

SandraMarseille>!
Ürmös Beáta: Úton

Annyira jól indult. Nagyon betalált ez a könyv. Magamra ismertem (bár én csak Franciaországig jöttem). Egyik napról a másikra döntöttem egy véletlenül talált álláshirdetés alapján. Felmondtam és senki nem támogatta a döntésemet. Egyedül kellett megküzdenem a félelmeimmel, pedig jól esett volna egy kis támogatás. A könyv elején rengeteg idézetet kiemeltem, mert át tudtam érezni. Annyira kár, hogy aztán egy klisés szerelmi drámázásra redukálódott. Danny még szimpatikus volt. Az még illett a történethez. Új perspektívákat mutatott és tetszett az életfelfogása. Az apuka (Chris) és a baby-sitter szerelme viszont nagyon gáz. Ennél bénább klisét nem lehetett volna választani. A vergődés, hogy ezt nem szabad, de milyen nehéz ellenállni… Szerencse, hogy nem lett nagyon elhúzva ez a rész. Nekem ez kicsit mégis lerontotta az egész könyvet. Tényleg kár érte. A második epilógus sokkal jobban tetszett. Inkább ebből a szemszögből olvastam volna többet az elcsépelt romantikázás helyett. Azért érdemes elolvasni. Azok biztos azonosulni tudnak majd legalább a felével, akik külföldön próbálnak szerencsét. Remélem egyszer Ausztráliát is megengedhetem majd magamnak. Varázslatos lehet. Elsőkönyves írótól szép teljesítmény. Kicsit szkeptikus voltam emiatt, de összességében nem bántam meg, hogy elolvastam.

Erzsébet_Répási>!
Ürmös Beáta: Úton

Ürmös Beáta elsőkönyves szerző Úton című regényét ajánlom mindazoknak, akik kedvelik a kalandos, romantikus történeteket, s ha vágynak arra, hogy – legalább képzeletben – eljussanak olyan távoli földrészekre is, mint Ausztrália. Ez a meglepő fordulatokban bővelkedő mű elénk tár egy korszerű életfilozófiát, melynek főhőse, Lóránt Lili kockázatokat vállalva próbálja megismerni önmagát és a világot. Kalandvágy, romantika, egzotikus tájak, szerelmek és csalódások teszik izgalmassá ezt az érdekes történetet. Kalandra fel! Jó szórakozást, kellemes időtöltést! ( Répási Erzsébet )

Martinák_Jánosné>!
Ürmös Beáta: Úton

Szeretitek a napfényes könyveket? Ez az. Nemcsak a cselekmény helyszíne miatt, hanem mert az író úgy beszél az élet legfontosabb dolgairól (szabadság, kötődés, barátság, szerelem, munka, vágy, megvalósulás), hogy elvarázsolja üde nyelvével, érdekes gondolataival, kedves stílusával az olvasóját. Aki a végén – természetesen – Ausztráliába is beleszeret….

KatinkaSz>!
Ürmös Beáta: Úton

„A nap vakítóan sütött, az öböl színei csodás türkizben játszottak. A fehér homok mégsem forrósodott fel. Jervis Bay fehér homokja.”

Nagyon tetszett a könyv. Elejétől a végéig fordulatos, izgalmas, pozitív értelemben kiszámíthatatlan.
A szereplők jól kidolgozott karakterek, akiknek egyes tulajdonságaival könnyen tudunk azonosulni, könnyen a helyükbe képzeljük magunkat, így személyessé válik a történet.
A főszereplő, Lili által bejárt ausztrál tájak leírása nem terjengős, de pont elég és kifejező ahhoz, hogy bárki számára kedvet ébresszen egy ausztráliai utazáshoz (, még akkor is, ha eddig nem is gondolt rá).
Bár a könyv könnyen olvasható, nagyon szórakoztató mű, kifejezetten humoros részekkel, emellett talán néha észrevétlenül is, de folyamatosan elgondolkodtató, az élet legnagyobb kérdéseire keresi a választ.
A befejezés mindenki számára megadja a lehetőséget, hogy saját értékrendje szerint lássa történteket.

doszka>!
Ürmös Beáta: Úton

A könyv nagyon jól indult, az eleje nagyon tetszett, de egyet kell értenem egy előttem szólóval, hogy a második fele sajnos kevésbé alakult jól, nekem picit túlságosan elment az irreális romantikus szál irányába. Erős indítás, a Danny vonalig végig tetszett, ám az azt követő események már kevésbé. A második epilógus szerintem sokkal erősebb és jobb volt. Amúgy strandkönyvnek kiváló, könnyen olvasható, gyorsan halad vele az ember és nem komoly a témája.
Az ausztrál leírások tetszettek, aki esetleg a jövőben menni akar oda, jó sok ötletet meríthet a könyvből és ezek után én is szívesebben mennék oda (bár a több, mint 1 napi repülőútra nagyon nem vágyom :D ).


Népszerű idézetek

urmosbeata I>!

–Senkinek se mondtam még el, te vagy az első. Féltem, hogy lebeszélnének.
– Jogos. Mert lebeszélnének. Hülyeséget csinálsz.
– Ez a véleményed?
– Igen. Meg az, hogy néha jobb hülyeséget csinálni, mint éveken át boldogtalanul evickélni a langyos pocsolyában. Én már csak tudom.
– Mert te is valami hülyeségre készülsz?
– Nem. Én evickélek.

urmosbeata I>!

Szerintem a szabadság nem könnyű. Utasításokat követni vagy azokkal szembemenni, az a könnyebb. Mert közben nem te irányítasz, ezért a felelősség sem a tiéd. Talán boldogtalan vagy, de mivel nem rajtad múlt, ezért nem is érzed felelősnek magad a boldogtalanságodért. A szabadság a te kezedbe teszi a felelősséget is az életedért.

urmosbeata I>!

Én nem akarok a végére gondolni. Semminek a végére sem. Az érdekel, mi lesz a vége előtt.

urmosbeata I>!

Az ember, ahogy idősödik, lassabban köt barátságot, óvatosabb azzal, hogy melyik kapcsolatba éri meg időt és energiát fektetni. Addigra rájön, hogy mindkettő nagyon is véges. Arra szintén vigyáz, hogy kit ajándékoz meg a bizalmával, mert a bizalmat veszélyes dolog összetörni, a lélek nem forr be hegek nélkül.


Hasonló könyvek címkék alapján

Tomor Anita: Most már együtt álmodunk
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy
Bányai D. Ilona: Boszorkánykör
Holly Ringland: Szirmokba zárt szavak
Liane Moriarty: A férjem valamit titkol
J. K. Smith: Ismert ismeretlen
Könyves Karolina: A sötétség labirintusa