Vészhelyzet ​a hullámvasúton (Bors Bori 2.) 8 csillagozás

Ulrike Rylance: Vészhelyzet a hullámvasúton

Egy igazi nyomozóbandát alkot Bori, valamint a legjobb barátnője, Ida; a második legjobb barátnője, Anna; és a régi ellensége, Flóra. És természetesen Dzsasztin, a világ legédesebb kutyája is mindenhová elkíséri őket. Amikor a vidámparkban eltűnik Bori pénztárcája, majd több látogató mobilja és órája, a nyomozócsapat bevetésre készen áll. Dzsasztin kutya szagot fog, és elvezeti a barátnőket a szellemvasúthoz…

Tagok ajánlása: 8 éves kortól

>!
Naphegy, Budapest, 2017
160 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869967 · Fordította: Győri Hanna · Illusztrálta: Lisa Hänsch

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Hintafa P>!
Ulrike Rylance: Vészhelyzet a hullámvasúton

A grafikus regények már a lombtoronyházaknál és a Káprázatos Kalandoknál is bejöttek, hát még ha mindehhez nyomozati esemény is társul! Bors Bori egy vagány, kalandvágyó hobbinyomozó, aki zsigereiben érzi az alapigazságot, mely szerint ha valaki elég ideig keres-kutat, előbb-utóbb találni fog egy felderítésre váró bűntényt.

Változatos a tipográfia és az oldalakat -látszólag- sűrűn megtöltő rajzok, a néha képregényszerűen betűzdelt szövegeket nem kihívás, hanem öröm és izgalom olvasni.

A szerző arra is figyelt, hogy a naplóregényei laza elrendezése mellett igényes legyen a szöveg (a fordító Győri Hanna tökéletesen ráhangolódott a feladatra). Bori nem rest (mintegy mellékesen) megmagyarázni nehezebb szavakat, mint az ignorálni, Krőzus, fantomkép, indíték. Mivel ezek a fogalmak a szöveg szerves részei, nem lóg ki a lóláb, észrevétlenül bővül szókincs. A humor is segít. Helyzetkomikum, szóviccek, pár csepp testnedv, de csakis a jóízlés határain belül! Olyan jól keveri ezt az egyveleget, hogy felnőtt olvasóként is felnevettem.

Bővebben: http://hintafa.blog.hu/2018/03/27/ulrike_rylance_bors_bori

Oláh_Zita P>!
Ulrike Rylance: Vészhelyzet a hullámvasúton

Egy detektívkaland a vidámparkban. Az én szemem ugyanúgy felcsillant, mint főhőseinké. A vidámpark mindig a gondtalanságot és mókát testesíti meg, ki ne szeretné? És ezek mellé egy kis nyomozás is társult, igaz nem volt nehéz kitalálni a tettes kilétét, de ez semmit nem vont le a történet izgalmából.


A sorozat következő kötete

Bors Bori sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kerstin Gier: Zafírkék
Michael Ende: Gombos Jim és a Rettegett 13
Joachim Masannek: Fábi, a világ leggyorsabb jobbszélsője
Kai Meyer: A sötétség oldalai
Margit Auer: Rejtélyes gödrök
Joachim Masannek: Az elfelejtett nép
Margit Auer: Ida és Rabbat
Michael Peinkofer: A griffek visszatérése
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
Franziska Gehm: Mi a szösz van a szöszikkel?