A ​karácsonyfarablás (Bors Bori 4.) 4 csillagozás

Ulrike Rylance: A karácsonyfarablás

Az első eltűnt fenyőfa még nem kelt gyanút. Talán a második sem. De miután leég egy egész fenyőfatelep, egy másikat pedig ritka betegség támad meg, Bors Bori és detektívcsapata már biztos abban, hogy sorozat-fenyőpusztító fenyegeti a békés adventi készülődést.

Az iskolai adventi naptárban fogyatkoznak a meglepetések: közeledik a karácsony. De elképzelhető az ünnep karácsonyfa nélkül? Boriék nyomozásba kezdenek, hogy mindannyian fenyőillatban ünnepelhessenek.

Tagok ajánlása: 8 éves kortól

>!
Naphegy, 2018
144 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634760177 · Fordította: Győri Hanna

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Molymacska P>!
Ulrike Rylance: A karácsonyfarablás

Erre a könyvre véletlenül bukkantam rá, hiszen a könyvtárban az ÖSSZES karácsonyi könyvet kikölcsönözték, így csak ez maradt nekem. (már nem azért, de ez MAJDNEM olyan, mint a könyvben, csak én tudom, hogy nem egy rosszéletű könyvtolvaj, hanem a könyvtár használói veszik ki a könyveket :D )
A könyv története szerint a nyomozócsapat újra összeáll, nem is egy, hanem két rejtély erejéig is. Először az adventi naptár rejtélyét kell megoldani, másodszor pedig az eltűnt fenyőfák rejtélyét. A lányok elég szeleburdiak, a karácsony közeledik, és a rejtélyek egyre csak fokozódnak. Na meg, az igazi rejtély, hogy milyen ajándék lesz a karácsonyfa alatt.
A nyomozó szál érdekes volt: számomra (felnőttként) túl egyértelmű volt, és nem tudom, mennyire lehet megtéveszteni a srácokat az ilyen mellékszálakkal. Ellenben nagyon aranyos kis nyomozós trükkök voltak benne, melyeket a lányok kicsit nevetségesen tudtak megvalósítani. Kacagtató nagyon (és biztosra veszem, hogy ha fiatalabb lennék is értékelném, hiszen fiatalabbként is hasonló történeteket olvastam)
A történet nagyon karácsonyi, vagy inkább nagyon karácsonyra készülődős. Az adventi naptáras részek hihetetlenül aranyosak, főleg, hogy én is ugyanilyen lelkesedéssel bontogatnám a kis ajándékokat. Közben pedig nagyon karácsonyos eseményeket is láthatunk, mint például a karácsonyi vásár (amit a mai napig imádok ÉS annyira átjött ez az érzés a könyvből). Maga a készülődés is benne van, betlehemezés, és minden olyan, ami elengedhetetlen egy karácsonyi könyvből.
Nagyon tetszett ez a kis nyomozós történet. Karácsonyi hangulata volt, de közben bohókás is, vicces, meg minden. Csak ajánlani tudom alsósoknak, és szüleiknek, karácsonyra készülődve.

1 hozzászólás
Oláh_Zita P>!
Ulrike Rylance: A karácsonyfarablás

Nagyon nekem való karácsonyi történet. Mikor belelapoztam a Sparban!, már akkor láttam, hogy ez egy kreatív könyv, és nem csalódtam benne, a rajzok, a kivitelezés formabontó, és épp ezért tetszik annyira. A sztori maga egy karácsonyi nyomozás gyerek nyomozóinkkal, mindezt érdekfeszítően és sok-sok humorral tálalva. Biztos elolvasom a korábbi köteteket is.

4 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Bors Bori sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Fekete István: Téli berek
E. T. A. Hoffmann: Diótörő
J. R. R. Tolkien: Karácsonyi levelek
Jeff Kinney: Lépjünk le!
Zdeněk Miler – Hana Doskočilová: A vakond és a hóember
Rép Erika: Répácska meséi 1.
Téti István: Téli szünet
Lin Hallberg: Gyerünk, Szigge!
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai
Cynthia Paterson: A bűvös szán