A ​marcipánkatona 1 csillagozás

Ulla-Lena Lundberg: A marcipánkatona

Ulla-Lena ​Lundberg finnországi svéd írónő az ålandi szigetvilágban született és élte kora gyermekkorát. Édesapja evangélikus lelkész volt, akinek korai halála az egész család életét tragikusan meghatározta.
Lundberg írói pályája versekkel indult, de hamarosan a próza lett a meghatározó műfaja. Először hosszú külföldi utazásai adták írásai témáját (éveket töltött Afrikában, az Egyesült Államokban, Japánban és Nagy-Britanniában, több hónapot Szibériában). De hazatérve ålandi témájú regényeivel aratott jelentős sikereket: Leo, A nagyvilág, Minden, amit csak kívánsz című regénytrilógiája egy hajózási vállalkozó családtörténete. Az igazi áttörést két újabb ålandi regénye a Marsipansoldaten, 2001 (A marcipánkatona) és az Is (Jég) hozta meg számára. Az utóbbit 2012-ben Finlandia-díjjal jutalmazták, és számos idegen nyelvre lefordították, köztük magyarra is. A marcipánkatona tíz évvel előzte meg a Jég című regényt, és a… (tovább)

Eredeti cím: Marsipansoldaten

Eredeti megjelenés éve: 2001

>!
Széphalom Könyvműhely, Budapest, 2015
462 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155479168 · Fordította: Jávorszky Béla

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 7


Népszerű idézetek

>!
amalaschwinta P

Cudar, késő őszi az idő, ilyenkor az iskolának nem volna szabad tizenegy előtt kezdődnie, mert a reggelek népegészségügyi szempontból egészen egyszerűen veszélyesek. Mindhiába, az észak-európai felfogás szerint az irgalmatlanul korán kelés egészséges, és erősíti a tanulók jellemét.

>!
amalaschwinta P

Frej esetében a szavaknak valóság ízük van, és takaréklángon égnek, tele hatalmas reményekkel.

>!
amalaschwinta P

A csikorgó hang erősödik, valahányszor a szükség és a kényszer a szándékkal és az őszinteséggel szembesül, Kummel úr ugyanis olyan kéjenc, akiből moralista lett.


Hasonló könyvek címkék alapján

Kjell Westö: Délibáb
Kjell Westö: Ahol egykor jártunk
Arto Paasilinna: Az üvöltő molnár
Arto Paasilinna: A nyúl éve
Hannu Mäkelä: Anya
Jussi Valtonen: Nem tudják, mit cselekszenek
Tommi Kinnunen: Négyesút
Tuomas Kyrö: A koldus és a nyúl
Leena Lehtolainen: Az első gyilkosságom
Frans Eemil Sillanpää: Jámbor szegénység