Értékelések 171

Sz_Boglárka>!
Ugron Zsolna: Úrilányok Erdélyben

Körülbelül a 30. oldalig bírtam.. Nem vagyok egy „nagy magyar”, de nem értettem, hogy kerül Britney Spears egyáltalán szóba meg miért totál felszínes egy olyan könyv, ahol azt várom, hogy úrilányok vannak, meg régmúlt korok hagyatéka, meg Erdély és csodálatos tájakról érzékletes leírások, betekintés egy másik világba.. na akkor köszönöm szépen, de becsuktam a könyvet. Inkább nem is csillagozom, a példányomat pedig a helyi könyvtárnak adományozom, talán valakinek tetszeni fog.

Sz_Léda_22>!
Ugron Zsolna: Úrilányok Erdélyben

Annyira tetszett a címe, valami régimódi Fábián Jankás sztorira számítottam, ami kicsit visszarepíti az embert az időben. Erre az első pár oldalon Brithney Spears neve jött velem szembe. Őszinte leszek, egyáltalán nem tetszett. nem vagyok az a nagy Erdély fanatikus sem. Néha azt se tudtam ki kivel van, hol lakik, honnan jött, kihez kötődik. A dőlt betűs „monológok” magyarázatként jók voltak, illetve érdekesebb sztorit nyújtott mint maga a könyv rendes cselekménye. Kicsit összecsapott volt nekem a szerelmi szál is, nem is éreztem rajta azt a nagy lamourt. Én azt vártam, hogy ez jobban kiforrja magát. Egy szó mint 100 csak azért nem hagytam abba, mert egy közeli ismerősöm is olvassa, és várom, hogy megvitassuk neki milyen benyomást tette a könyv.

BlueDeath IP>!
Ugron Zsolna: Úrilányok Erdélyben

Nos, kedves @mgbrown …azt hittem barátok vagyunk. Szóval remélem tudod, a bosszúm nem marad el.
Nem igazán tudok mit mondani. Se füle, se farka az egésznek. Unalmas volt, főleg amikor oldalakon keresztül azt taglalta, h milyen az Izé néni (bocs, Ízi…de, h miért hosszú az, Í az passz) bálja, amire nem akart elmenni eredetileg…vagy mi. Kb 2 oldalakként tettem félre, mert egyszerűen nagyon nem csúszott.
Úgy érzem, hogy a libri azért állt be a könyv mögé, hogy támogassa az erdélyi magyar szerzőket…ami oké is… szívesen ajánlok olyat, aki jó sztorit, és jól ír.

5 hozzászólás
Pásztor_Nikoletta>!
Ugron Zsolna: Úrilányok Erdélyben

Nem igazán szeretném véleményezni a könyvet. Talán inkább azt mondanám, hogy ez nem az én könyvem volt. Egy kihívás végett olvastam el.