Emberek ​a grániton 4 csillagozás

Udvary Gyöngyvér – Vincze Lajos: Emberek a grániton

Udvary ​Gyöngyvér és Vincze Lajos könyve két nagy skandináviai országról, Svédországról és Finnországról szól, ahol is a szerzők az elmúlt években-évtizedekben többször is jártak: vendégként, rokonként, turistaként. A nagy és kis városok, a tenger, a sok-sokezer tó, a száguldó folyók és az északi gránit birodalmában nyitott szemmel járva most megbízható iránytűként adják át sokszor egzotikusnak tetsző tapasztalataikat annak az olvasónak, aki az északi államok népeire, életére, életszemléletére kíváncsi. A szerzők igen sokfelé jártak, sok barátot szereztek. E mű, amely a felkeresett városok és országok bemutatására, a táj színes leírására, a két ország történetének, kultúrájának megismertetésére tesz kísérletet, elsősorban az ott élő népek mai életvitelének, életérzésének és társadalmi tudatának ábrázolását helyezi előtérbe. A szerzők legfőbb figyelmüket az emberre irányítják, ennek során nagynevű és nem közéleti emberek portréit rajzolják meg: így megismerünk jeles írót,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1981

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Világjárók Gondolat

>!
Gondolat, Budapest, 1981
414 oldal · ISBN: 963281052x

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Népszerű idézetek

maneki_neko>!

Egy finn belép a lapp házába, a gazdát keresi. Elment a boltba, mondja az asszony. Mikor? Tegnapelőtt. S mikorra várja? Én holnaputánra, de lehet, hogy csak az után érkezik, addig is tegye az úr kényelembe magát.

399. oldal

maneki_neko>!

Mi rendkívül fogékonyak vagyunk az idegen nézetek és meggyőződések iránt, csakhogy biológiailag képtelenek vagyunk azokat feldolgozni és megemészteni, és így cselekvésünkben svédek maradunk. A magunk alkati törvényei szerint…

54. oldal

padmee>!

Tökéletes halott magány uralkodik köröttünk, fölöttünk, mindenütt. Jó lenne áttörni valahogy. Ám minden igyekezetünk kudarcba fúl.

401. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Báthori Ferenc: Utazásaim a lappok földjén
Végh Antal: Vándorbot
Papp János: „Észak-fok, titok…”
Juhász Árpád – Lindner László – Madary Kamill – Németh Adél – S. László Katalin – Szíj Enikő: Skandinávia
Rosa Liksom: Az Ezredesné
Kosztolányi Dezső: Európai képeskönyv
Bächer Iván: Kószáló
Paul Harding – Carolyn Bain – Katharina Lobeck – Fran Parnell – John Spelman – Andrew Stone: Skandinávia
Márai Sándor: Európa elrablása / Röpirat a nemzetnevelés ügyében
Erich Wustmann: Marbu, a medvebocs