Mia ​és a macskamedve (Mia 1.) 32 csillagozás

Udo Weigelt: Mia és a macskamedve

Mia még soha nem volt ennyire magányos. Annyira jó lenne, ha lenne egy barátja!
De nicsak! Mintha az egyik költözős doboz megmozdult volna! Óvatosan kiveszi a dobozból a gumicukros üvegedényt. Az edényben valami szőrös és puha dolog lapul.
– Carlo vagyok. Carlo, a macskamedve – mutatkozik be a vicces, gyűrűsfarkú kis állat. Mia rögtön tudja, hogy megtalálta az új barátját. Carlo azonban nem lelkesedik annyira a kislányért, aki csak úgy beköltözött a házába, anélkül, hogy előbb engedélyt kért volna tőle.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
70 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033752 · Fordította: Nánási Yvette · Illusztrálta: Joëlle Tourlonias

Kedvencelte 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
csgabi MP
Udo Weigelt: Mia és a macskamedve

Szerencsére talán már vége van annak a páréves időszaknak, amikor sokszor borzasztó illusztrációkkal kerültek ki könyvek egy-egy kiadótól. A kiváló illusztrációra és remek szövegre ez a könyv az egyik jó példa.
A történet is bájos: Egy család elköltözik egy másik városba, és Mia elveszíti a kavarodásban Nyuszkót, a nyusziját, ami nélkül nem tud elaludni. Aztán az első éjszaka vendége érkezik a szobájába, Carlo… A történet pedig itt kezdődik igazán.
Az illusztrációk színvilága kellemes, a rajzok finomak, jó rájuk nézni; szerintem tökéletesen kiegészítik a szöveget. A betűméret ideális, ahogyan megfelelő a sortávolság is, egy kezdő olvasó kisgyereknek jól olvasható a könyv. És nincs is egy-egy oldal telezsúfolva sem rajzzal, sem a mondatokkal – ideális az egyensúly a kettő között.

Nagyon aranyos volt mind Mia, mind Carlo karaktere, tetszett a történet. :-)

2 hozzászólás
>!
Hintafa P
Udo Weigelt: Mia és a macskamedve

Udo Weigelt történetéből árad a gyermekkor meghittsége, a derűs huncutság, ahogy a sértődött kis szőrmók kezeli az új lakók tényét, majd nagy kegyesen beadja a derekát és hagyja, hogy szeressék. Joëlle Tourlonias illusztrációitól már a könyv fellapozása előtt elolvadtam. Szereplőinek apró mozdulataiból, a szemük, vagy a szájuk fintorából azonnal megérezzük lelkiállapotukat. Kell is a kifejező képi világ, mert a magány igencsak elvont fogalmát a kisgyermekek számára máshogy nem is nagyon lehetne elmondani, mint képek segítségével. A meleg színekkel készített rajzokon bőven akad a humor számára is hely. Azt hiszem a macskamedvék elgondolásai a gyerekekről talán a legékesebb példája a huncut kis négylábú életfilozófiájának. Nagyon beszédes, hogy Mia és Carlo kapcsolatuk leginkább feszült pillanataiban nem szerepelnek ugyanazon az oldalon, sőt Carlo egy jó időre eltűnik a rajzokról. Aztán amikor Mia kellő türelemmel és megértéssel fordul a pandák távoli rokona felé (én is csak a könyv elolvasása után lettem ilyen tájékokzott macskamedve-ügyben) újra egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Így a könyv két ellentétes oldaláról, a történet előrehaladtával egyre jobban közelítenek, míg végül sikerül álláspontjaikat olyan közel hozni egymáshoz, hogy végre közös oldalon is megférnek. Nekem pedig van is egy ilyen óvodásom, akinek még van némi tanulnivalója a türelemről.
Folytatás itt: http://hintafa.blog.hu/2017/07/06/udo_wiegelt-joelle_to…

>!
bagie P
Udo Weigelt: Mia és a macskamedve

Nagyon tetszett és gyönyörűek a rajzok benne!
könyvesbolti olvasás, várakozás közben

>!
gab001 P
Udo Weigelt: Mia és a macskamedve

Első pillantásra beleszerettem a borítóba és a címbe, így régi vágyam teljesült ezzel az olvasással. Szerencsére nem okozott csalódást. A rajzok belül is hasonlóan aranyosak, s a történet is kedves. Mia új házba költözik a családjával, viszont régi társának, Nyuszkónak nyoma vész. Még szerencse, hogy ráakad Carlora, a macskamedvére. A barátságuk nem indul zökkenőmentesen, de a könyv végére már jó úton haladnak. Aranyosak együtt.

>!
70 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033752 · Fordította: Nánási Yvette · Illusztrálta: Joëlle Tourlonias
>!
Rainee
Udo Weigelt: Mia és a macskamedve

Nagyon cuki történet, aranyos illusztrációval. :) Csak egy kérdés: hol a folytatás? :)

>!
Szávitrí SP
Udo Weigelt: Mia és a macskamedve

Nagyon cuki, főleg a rajzok. A történet is kedves, de nekem valami hiányzott belőle.

>!
dianna76 P
Udo Weigelt: Mia és a macskamedve

Kedves történet volt költözésről, ismerkedésről, barátságról, ill. arról, hogyan legyen túl a gyermek a kedvenc alvósállat elvesztésén. Az erre irányuló történet a mesén belül, aranyos volt. Ez a kis állatka pedig nagyon cuki. Bevallom nem is tudtam a macskamedve létezéséről, így utána kellett néznem. Az illusztrációk bájosak.

>!
70 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033752 · Fordította: Nánási Yvette · Illusztrálta: Joëlle Tourlonias
>!
berlin 
Udo Weigelt: Mia és a macskamedve

Az illusztráció csillagos ötös, maga a történet egy négy alá.

>!
vollys
Udo Weigelt: Mia és a macskamedve

A grafika nagyon szép, de a történet szerintem elég gyengécske…. de sebaj, majd unokahúgommal találunk ki hozzá valami jobbat :)

>!
Vörös_Brigitta
Udo Weigelt: Mia és a macskamedve

3 éves fiamnak kezdtem el olvasni (illetve én már elolvastam előtte), aztán a 6 éves bátyja is odajött, és izgatottan hallgatta, és igencsak elszomorodott, mikor vége lett. De szerencsére itthon volt a második rész is. A végén a nagy kijelentette, hogy ez 5 csillagos, annyira jó (Már látta párszor, hogy értékelek itt a Molyon. Most lesz elsős, én meg elterveztem, hogy veszünk majd egy szép füzetet, amibe beleírhatja, hogy milyen könyvet olvasott el, mennyire tetszett neki. Papíralapú Moly :) ).
A történet kedves, az illusztráció is aranyos, és megbeszéltük, hogy bár nekünk is van macskánk-kutyánk, egy macskamedve hozzánk is jöhetne, olyan cuki. (Talán az illusztrációnál lehetett volna kissé tágabb látókörű, mármint a gumicukrot faló gyerekek rajza kétszer is benne volt, illetve akár a szülők is megjelenhettek volna, vagy pl. a lombház kívülről….)


Népszerű idézetek

>!
csgabi MP

– Először egy tigrisekkel és papagájokkal teli dzsungelen keresztül vonatoztunk. Aztán egy sivatagon át. Ott még pingvineket is láttam!
– Pingvineket? A sivatagban?! – kérdezte Mia csodálkozva.
– Hát, izé… nyaraltak – magyarázta Carlo.


A sorozat következő kötete

Mia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Andreas H. Schmachtl: Alma Magdi – A világ gyönyörű
Axel Scheffler: Pipp és Polli – A kis tócsa
Julia Boehme: Tafiti
Werner Holzwarth: Mese a vakondról, aki tudni akarta, hogy ki csinált a fejére
Katlin Stockheim: Brumi Nagyi születésnapja
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Grimm legszebb meséi
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: A széttáncolt cipellők
Otfried Preußler: Torzonborz, a rabló
Torben Kuhlmann: Lindbergh
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: Holle anyó