Salátástál 1 csillagozás

Tusor András: Salátástál

A Salátástálban a körítésként és önálló fogásként egyaránt fogyasztható saláták receptjei mellett megtalálhatók a salátakészítés szabályai, a felhasználható fűszerek és ízesítő anyagok, a Magyarországon is termesztett, ám ennek ellenére kevéssé ismert zöldségfélék, valamint 26 féle salátaöntet elkészítésének leírása.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nefelejcs könyvek

>!
Kossuth, Budapest, 1992
82 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630935600
>!
Kossuth, Budapest, 1991
82 oldal · ISBN: 9630935236

Kiemelt értékelések

Olympéa P>!
Tusor András: Salátástál

Igazán hasznos kis könyvecske. Bár közel 30 éve jelent meg, még mindig aktuális. Nincsenek benne színes fotók, és jól eladható marketingszövegek, csupán a lényeg. Rövid áttekintés után, mely kitér a salátafogyasztás egészséges mivoltára, és a salátakészítés szabályaira, egész bőven taglalja a salátákhoz használható alapanyagokat, fűszereket és ízesítőanyagokat. Rövid fülszövege szerint 26 salátaöntet szerepel benne, melyek között szerepelnek ecetes, olajos, majonéz és paradicsom alapú, valamint hollandi típusú öntetek is. Ezután tér rá a zöldség és gyümölcs alapú saláták receptjeire, melyek közül szinte mindegyik a legrohanósabb hétköznapokon is gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Bár manapság a legegyszerűbb keresni valami könnyen összedobhatót neten, ettől függetlenül ez az alig több mint 80 oldalas kis könyvecske igen jó gyűjtés, ami bárki számára hasznos lehet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Janits-Szabó Virág: Örömfőzés
Vida Kata: Idei, hazai, zöld
Lénárt Gitta: Élő édességek könyve
Bede Anna: Vegabudapest
Bede Anna: Vegasztrománia
Lénárt Gitta: Élő ételek könyve
Csigó Zita: Csomagolj ebédet!
Scur Katalin: Szlávtól a mediterránig
F. Horváth Ilona: Vegetáriánus ételek
Frank Júlia: A legfinomabb vegetáriánus ételek