Viszlát, ​kosársuli! (Kosársuli 2.) 15 csillagozás

Turbuly Lilla: Viszlát, kosársuli!

Homonnai Julcsi, a kapornaki kosársuli nyolcadikosa jobba szeret levelet kapni, mint írni. Most mégis írásra fanyalodik, mert legjobb barátnője, Kárász Dóri Németországban tölti a tanévet. Az pedig nem lehet, hogy Dóri kimaradjon az eseményekből, amelyek volt osztálytársait, volt csapattársait és örök barátnőjét izgalomban tartják: Hogy sikerül-e megszabadulniuk új edzőjüktől, az érdes modorú Tibi bácsitól? Be tudják-e csempészni a kollégiumba Púdert, Annus néni magára maradt kutyáját? Meg tudják-e nyerni életük második bajnokságát? És főként a legfontosabb: a sok félreértés, harag, sértődés után megtalálja-e Julcsi azt, aki felé a szíve hajlik: Kareszt. Vagy Bencét?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pöttyös könyvek Móra

>!
Móra, Budapest, 2014
208 oldal · ISBN: 9789631196801 · Illusztrálta: Keszeg Ágnes

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

_Enii_>!
Turbuly Lilla: Viszlát, kosársuli!

Érdekes, hogy a mások problémáit mindig sokkal tisztábban látom, és sokkal jobban meg tudom oldani, mint a sajátjaimat.

Soha nem gondoltam volna,hogy 20 évesen ennyire rá tudok függni egy ifjúsági könyvre,és hogy a női főszereplőjét TOP 5-be emelem.
Egyszerűen mindent imádtam. A leveleket,a párbeszédeket,a szereplőket és a cselekményt is.
Régen éreztem azt,hogy a történet amit olvasok szép. Csak így egyszerűen,minden sallang nélkül.
Nem is tudom…talán az embernek néha szüksége van egy szeletnyi gyermekkorra ahhoz,hogy ott tudja folytatni a felnőtt életét ahol abbahagyta. :)

1 hozzászólás
Adryenne1991 >!
Turbuly Lilla: Viszlát, kosársuli!

A szakdolgozatom írása során egyre több olyan ifjúsági könyvvel találkozom, amikről sosem hallottam. Kicsit félve kezdek nekik, mivel általában a jó könyveknek hamar híre megy, ezeket mégsem ismertem.
Aztán elkezdem, mivel muszáj, aztán azt veszem észre, hogy a végére érek, lapoznék, de már nincs tovább. Olvasás közben hihetetlenül jól szórakozom. Nagyon élvezhető, rendkívül jól megírt könyv.
Végre nem az a sablonos ifjúsági lányregény, amit mostanában megszokhattunk, mivel tömegesen jelennek meg a könyvpiacon.

Remélem, egy idő után, már nem csak a fekete borítós könyvek lesznek azok, amiket a fiatalok elolvasnak, hanem talán egy-egy ilyesmi stílusú pöttyös könyvet is a kezükbe vesznek.

Nem értem, hogy ezeket a könyveket miért nem ismerik és szeretik annyian, mint némelyik szintén mostanában megírt lányregényt. Sokkal szórakoztatóbb, mint egy-egy felkapott könyv.
Az a véleményem, hogy a mai könyvek legtöbbje olyan, ami hihetetlenül aktuális, és éppen ezért 5 év múlva már nem biztos, hogy olyan élvezhető lesz egy akkori fiatalnak, mivel a nagy részét már érti, hogy az most miért is olyan vicces. Hiszen ő már nem ebben nő fel.
Még például a Kosársuli és a Viszlát, kosársuli! már úgy van megírva, hogy akár egy 80 éves nagymama, akár egy 10 éves kislány veszi a kezébe, olyan érzése van, mintha ezt akár ő is megélhetné, megélhette volna. És ezt 10 év múlva elolvasva is ezt gondolhatják a fiatalok.

Sicc>!
Turbuly Lilla: Viszlát, kosársuli!

Még mindig aranyos és olvastatja magát, még ha kiszámítható is.

Jesper_Olsen P>!
Turbuly Lilla: Viszlát, kosársuli!

Talán még az előzőnél is jobb! (A lányom éppen ezekben a percekben fejezi be azt.)

levelek>!
Turbuly Lilla: Viszlát, kosársuli!

Pergő cselekmény, szerethető figurák. Kosárlabdázó lányoknak-fiúknak különösen ajánlott. Lehet, jobb lett volna az első résszel (Kosársuli) kezdeni, de így is tökéletesen érthető, követhető, teljes történet.


Népszerű idézetek

Maya >!

Érdekes, hogy a mások problémáit mindig sokkal tisztábban látom, és sokkal jobban meg tudom oldani, mint a sajátjaimat.

165. oldal

Bogas>!

Úhhogy megbeszéltük a tanár úrral, hozzátok ide azt a bolhafészket, aztán eldödörgünk itt az éjjel, ha megmarad mellettem.

Hozzátok ide azt a bolhafészket!

Maya >!

– Legyetek bátrak, de ne kockáztassatok feleslegesen! És bízzatok magatokban meg a többiekben! Akkor sikerülni fog!

188. oldal

Maya >!

Ahogy vacsora közben anyuékra néztem, folyton eszembe jutott, amit mesélt, és olyan furcsa volt elképzelni, hogy jó harminc évvel ezelőtt annyi idősek voltak, mint én most, és nekik is hasonló problémáik voltak, mint nekem. Egy pillanatra még azon is elábrándoztam, hogy vajon velem mi lesz harminc év múlva.

168. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Higgy nekem
Denise Vega: Ide kattints!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Kerstin Gier: Smaragdzöld
Leiner Laura: Emlékezz rám
Leiner Laura: Egyszer
Leiner Laura: Bábel
Bakó Liza: Csíííz!
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 3. – Karácsonyi őrület
Kasie West: Szívességből szerelem