Talált ​szív 42 csillagozás

Turbuly Lilla: Talált szív

Egy késő őszi napon Pepe, a nagycsoportos óvodás hazafelé tart anyukájával, amikor észreveszi, hogy az egyik zörgősre száradt platánlevél alól kipiroslik valami. Egy bársonyos, puha, tenyérbe simuló szívet talál. De vajon ki veszíthette el? Anya szerint egy varrónéni tűpárnája volt, apa úgy tippeli, hogy karácsonyfadísznek szánhatták. Kata, a nagytesó biztos benne, hogy egy kisgyerek ejthette el útközben a kórház felé. Pepe elhatározza, hogy megkeresi a talált kincs gazdáját. A kalandos nyomozás közben sok új barátot szerez, és karácsonyra végül minden szív a helyére kerül.

Turbuly Lilla öt fejezetből álló meséje egy kincseket gyűjtő óvodás hangján szól a szeretetről, barátságról, vagyis a szívről, de korántsem csak óvodásoknak.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2013
40 oldal · ISBN: 9786155385070 · Illusztrálta: Horváth Ildi

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 17

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

KönyvParfé>!
Turbuly Lilla: Talált szív

Végtelenül kedves és szerethető történet, mely nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is szolgál tanulságokkal. Szív nélkül nem lehet örömteli, boldog életet élni, ezt Pepe már négy évesen nagyon jól tudja. Mint ahogyan azt is, hogy minden szívnek otthon a helye, ezért muszáj visszajuttatnia gazdájához.
Kalandja során sok érdekes és kedves emberrel beszél, és itt jön az egyik legszebb dolog, amit a könyv tanít, ugyanis ezen találkozások alkalmával mindkét fél ad és kap is valamit a másiktól. Hol egy kedves szót, hol egy szép sálat, hol egy parafadugót, így tűnik el a bánatos, barna szemekből a szomorúság és születnek mosolyok.
Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2017/02/23/turbuly_lilla_horv…

Bea_Könyvutca P>!
Turbuly Lilla: Talált szív

Ezt a kedves, bájos történetet lehetetlen nem szeretni. Annyira szívmelengető Pepe és a talált szív története, hogy én bizony meghatódtam, miközben olvastam.

A történet végén persze a szív gazdája megkerül, de addig még nagy utat jár be és nagy dologra hivatott Pepe talált plüss szivecskéje.

Szeretetteli, mesésen szép történet, mindenkinek ajánlom.
https://konyvutca.blogspot.hu/2017/04/gyerekeknek.html

meseanyu P>!
Turbuly Lilla: Talált szív

Előbb olvastam ennek a könyvnek a folytatását, és sajnos nem annyira tetszett, úgyhogy féltem, hogy ez sem fog, pedig már régóta szerettem volna elolvasni. Most örülök, hogy végül rászántam magam, mert tökéletes kis könyv: szép ívű, okos, kedves történet, nagyon kellemes, szerethető illusztrációkkal, és helyes részletekkel képben és szövegben egyaránt. Remek karácsonyváró kötet ovisoknak.

25 hozzászólás
ziara>!
Turbuly Lilla: Talált szív

Hát, ez valami nagyon szép volt. Tudtam én, hogy nekem ezt a könyvet el kell olvasnom. Annyira a szívemből szólt, annyira kedves volt, olyan szerethetők figurák, akár én is lehetnék vagy az én gyerekem, legalábbis remélem, hogy Ő is ilyen lesz, ilyen segítőkész, ilyen a mások sorsát a szívén viselő, igaz ember. Jó kis karácsony előtti olvasmány lehet, de így februárban is nagyon jól esett a lelkemnek. Köszönöm az élményt, Turbuly LIlla! A rajzok pedig szintén gyönyörűségesek, szóval csak szuperlatívuszok, de tényleg!

csgabi P>!
Turbuly Lilla: Talált szív

Szeretni való, bájos történet volt Turbuly Lilla könyve, amit nem lehet nem a szívünkbe zárni. Pepét, ahogyan a kis, piros plüss szív gazdáját keresi, és végül hogyan segít a kisfiú és a szív spoiler.
A szeretet hatalma óriási, csak higgyünk benne.

1 hozzászólás
Gelso>!
Turbuly Lilla: Talált szív

Nagyon szép modern Hamupipőke történet…
…és mégsem teljesen az…
Jó tudni, hogy vannak még jólelkű és jóérzésű, kedves és jó, szeretettel teli gyerekek…

A történet nem csak szép, hanem szépen is van leírva – gyönyörű nyelvezettel, választékosan átgondolt szavak fűzésével, szerencsére nincsenek beletöltögetve idegenszavak, még néhol sem – felüdítő és elandalító olvasmány volt, amelyben végig ott csordogált a szeretet…

A rajzok is nagyon jók, nem szépek, hanem olyan hétköznapian valósághűek…nem sminkeltek, hanem olyanok, mint amilyenek mi vagyunk mindennapjaink során – az utolsó oldalak egyikén pedig az apa, az tuti, hogy a Lackfi!!!!!

Molymacska>!
Turbuly Lilla: Talált szív

Nagyon szép mese, amit élmény volt olvasni.
A fő történetszál kalandos is volt, karácsonyi, meg olyan kedves is, ahol fel-fel bukkannak a problémák, és csak megoldódnak valahogy. Láthatunk idős varrónénit, meg beteg kislányt is, de ez mégis olyan pozitívan jelenik meg, annyira boldogan, hogy tudjuk, úgyis minden sikerülni fog.
Az anyuka karaktere nagyon vicces volt, sokak számára ismerős lehet az a beszédstílus, ahogy ő mondta a dolgait, én pedig (felnőttként) hatalmasakat nevettem rajta. De azon is, hogy a főszereplő fiú milyen aranyosan tudja felsorolni mindent, főleg a zsebeiben lévő dolgokat.
Nagyon izgalmas és pozitív élmény volt olvasni, mindenkinek csak ajánlani tudom, főleg karácsony környékén :)

Szimirza P>!
Turbuly Lilla: Talált szív

Ez egy tökéletes könyv! A rajzok szépek, a történet szívhez szóló, tanulságos és van mondanivalója, amit a gyerekek is megértenek, felfognak, és remélhetőleg elgondolkodnak rajta, érzelmet váltanak ki belőlük. Csak ajánlani tudom Mindenkinek!

2 hozzászólás
Jeffi P>!
Turbuly Lilla: Talált szív

Örülök, hogy meglett a könyvtárnak, örülök, hogy így karácsony előtt került hozzám.
Roppant aranyos rajzokkal, kedves és értelmes történettel. Arról, hogy egy óvodás kisfiú talál egy plüss szívet aminek keresi a tulajdonosát. Közben persze több emberen segít tényleg akarva, akaratlanul is. Szívhez szóló történet :)
Nagyon tetszettek azok a felsorolások is, amikor adott dologról az óvodás társak elmondják, náluk, hogy is van, az adott dolog. Karácsony előtt kifejezetten szép olvasmány. Ráhangolódást segítő :)

7 hozzászólás
Sicc>!
Turbuly Lilla: Talált szív

Nagyon szívet melengető történet!:) Gyönyörű illusztrációkkal! Úgy tetszett benne, ahogy anyuka megszólalásait (-nak elejét:D) megragadta az írónő, és ahogy a nagycsoportos társak ötleteltek/összedugták a fejüket…haláli!
Szerintem gyermekek és felnőttek számára is egyaránt élvezetet nyújt ez a bájos mese!:)


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Valaki elvesztette a szívét és én megtaláltam.

(első mondat)

Bea_Könyvutca P>!

Valaki elvesztette a szívét és én megtaláltam. Most biztosan azt gondoljátok, hogy Pepe már megint álmodott valamit, mert ilyen nincs, a szívét senki nem tudja csak úgy elveszíteni, mint a kesztyűjét vagy az uzsonnás táskáját. Pedig így volt, higgyetek nekem! Hazafelé mentünk az óvodából, és anya olyasmiket mondogatott, hogy siessünk, mert mindjárt öt óra, ésmégaztse… a vacsora… pedigneki… éskülönben… a fejemeg…

1. oldal

Jeffi P>!

Vajon melyik boltban árulnak karácsonyfadíszeket? Most sem volt jobb ötletem, megkérdeztem a többieket:

– Dorka nem tudta, mert ők otthon, együtt készítik valamennyit,
– Liliék úgy örökölték a dédmamától, ezért nagyon vigyáznak rájuk,
– Bence szerint az alapfelszerelést a Jézuska hozza a fával együtt, az extrákat innen-onnan szerzik be a szülei, de hogy pontosan honnan, arról fogalma sincsen,
– Tomi viszont tudott egy boltot a cukrászda mögötti utcában, ők minden évben elmennek oda, és amíg az anyukája válogat, neki szigorúan egy helyben kell állnia, nehogy összetörjön valamit.

Jeffi P>!

A játszótér ott van, közvetlenül a platánfa mellett, ahol a szívet találtam, így amíg anya a többi anyukával arról beszélgetett, hogynálatok…esküszömte…melyikajobb…megszakadok…próbáldcsakki…, gyorsan végigkérdeztem a többieket, akik ott játszottak a nagycsoportból, ismernek-e egy varrónénit a közelben.

Megtudtam,hogy:
– Dorka a testvéreitől örökli a ruháit,
– a szeplős Lilinek a nagymamája varrja, pedig ő igazából nem is varrónő, hanem cukrász,
– Bencének fogalma sincs róla, hogy a ruhák honnan lesznek, egyszer csak ott vannak a szekrényében,
– Tominak meg a boltban veszik, amiért nem lelkesedik különösebben, mert ötöt is fel kell próbálnia, mire egy megtetszik az anyukájának.

9. oldal

Jeffi P>!

– Dorka még soha nem volt kórházban, látogatóban sem, nemhogy betegként, mert ők annyira egészségesen élnek, hogy még a kutyájuk sem náthásodott meg soha az életben.
– Lili volt már egyszer, a bőrgyógyászaton, mert kiütései lettek az epertől, és igaz, hogy az eper is meg a kiütései is éppen olyan pirosak voltak, mint az én talált szívem, de egyikünk sem gondolta komolyan, hogy a szívnek és a kiütéseknek ezen kívül bármi köze lehetne egymáshoz.
– Bence már többször is járt ott, de ahelyett, hogy kapott volna valamit, például egy plüss-szívet (bár erre egyáltalán nem is vágyott, sokkal jobban szeretett volna egy matchboxot), inkább mindig kiszerelték egy egy alkatrészét: hol a manduláját, hol az orrmanduláját. (mert az orrunkban is van egy, ahogy csodálkozva hallottam), hol egy tejfogát. Csoda, hogy maradt benne még valami!
-De Tomi meglátogatta ott már egyszer a nagypapáját, akinek éppen a szíve volt beteg, és tisztán emlékezett rá, hogy az a bonyolult, kardigánhoz hasonló nevű osztály (kardiológia, megkérdeztük az óvó nénitől) a harmadik emeleten van, mert éppen akkor romlott el a lift, amikor mentek, és az anyukája panaszkodott, hogy a végén még neki is kiugrik a szíve, amíg a lépcsőn felérnek oda.

Véda P>!

Így történt, hogy karácsonyra minden szív a helyére került…Pontosabban még úgy, hogy Vanda végül nekem adta az eredeti szívet, a kis piros dobozával együtt, én meg neki azt, amit a múltkor kaptam tőle, és mind a ketten megígértük, hogy nagyon vigyázunk a magunkéra, vagyis arra, amit a másiktól kaptunk, és nem szúrunk bele soha egyetlen árva tűt sem.

Amethyst >!

– Sohasem szúrnék tűket egy szívbe – ugye, megérted?

17. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tóthárpád Ferenc: A Mikulás Tücsökfalván
Marék Veronika: Kippkopp karácsonya
Gimesi Dóra: A tündér csizmája
Varró Dániel: Diótörő
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt
Bartos Erika: Bogyó és Babóca karácsonya
Boldizsár Ildikó – Farkasházi Réka: Igazi karácsony
Mechler Anna: Tóbiás, a kukásautó
Tamás Zsuzsa: Kicsi Mimi karácsonya