Eger ​kerékpáros útikalauz 2 csillagozás

Turay Zoltán: Eger kerékpáros útikalauz

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Média Eger Nonprofit, Eger, 2015
40 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158038218

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

encus625 P>!
Turay Zoltán: Eger kerékpáros útikalauz

De jó, hogy végre ilyen útikönyve is van Egernek. Azt gondolhatnák, hogy már mindent megírtak erről a városról, de nekem, itt élőnek is volt benne újdonság (Vak Jancsi Malma pl.).
Előttem @clarisssa már mindent elmondott a könyvről és ezeket én is csak tanúsíthatom: informatív, igényes kiadványt tarthatunk a kezünkben.
Bátran ajánlom minden ide látogató turistának, hiszen elsősorban nekik készült a könyv.
(A könyv olvasásával és értékelésével megvártam, amíg saját magamat is rávettem végre, hogy használjam az új kerékpárutat) :)

5 hozzászólás
clarisssa P>!
Turay Zoltán: Eger kerékpáros útikalauz

Szerencsés helyzetben vagyok, ugyanis a könyv megjelenése után igen hamar elmondhattam magamról, hogy saját, dedikált példánnyal rendelkezem belőle, így büszkén kijelenthetem, hogy első olvasóinak egyike voltam. Sőt, az is különös szerencsém, hogy egri vagyok és a kerékpárúttal is kerülgettük már egymást nem egyszer. Afelől viszont kétségem sem volt, hogy rengeteg újat fogok most megtudni a városról, de nemcsak kerékpáros szempontból – hiszen már amikor először belelapoztam a kötetbe, máris érzékeltem, mennyire igényesen és sokszínűen van összeállítva. A kihajtható térképek és a praktikus információkban gazdag leírások nagy segítséget nyújtanak a turistáknak, de ezektől a könyv kicsit sem válik szárazzá vagy unalmassá! Minden során érződik Egernek és környékének alapos ismerete és szeretete, sőt, a mesélő-kedv is, így ha valaki ezzel a kötettel felszerelkezve vág neki a városnézésnek, úgy érezheti, nincs egyedül, mert mellette sétál egy olyan idegenvezető, akinél jobbat kívánni sem lehetne.

De mielőtt az a vád ér, hogy elfogult vagyok a szerzővel és első könyvét rögtön az orosz Asimov életművéhez kezdem hasonlítgatni, gyorsan rátérek a negatív érzéseimre is… Nagyon elszomorít ugyanis, hogy bár nagy-nagy kedvet kaptam hozzá, nem tudok most azonnal, de lehetőleg rögtön, ebben a minutumban biciklire pattanni és végigtekerni a várost átszelő, sőt, egészen a Bükk kapujáig elvezető kerékpárúton! De persze csak azért tenném, hogy rögtön vissza is forduljak és egyesével végigjárjam a város látnivalóit is. Tudom, tudom, sokan csak legyintenek, ha például azt mondom nekik: egri vár; hiszen látták már! De ne felejtsük el, hogy ez a város folyamatosan változik, szépül és új arcát tudja mutatni látogatóinak. Megsúgom: a kötetben kiemelt, a térképeken számozással is jelzett 23 nevezetesség között több olyan is akad, amit még én sem láttam, de alig várom, hogy felkereshessem.

Csak ajánlani tudom ezt a könyvet mindenkinek: egrieknek, Egerbe látogatóknak, a történelmi emlékek szerelmeseinek, a kikapcsolódni vágyóknak, a ráérős belvárosi séták kedvelőinek, a túrázás rajongóinak, a magukat leginkább a természetben otthon érzőknek, a rutinos kerékpárosoknak és azoknak is, akik még csak tervezik, hogy megszelídítsék a kerékpárt.

>!
Média Eger Nonprofit, Eger, 2015
40 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786158038218

Hasonló könyvek címkék alapján

Bodnár Gyula (szerk.): Eger
Cseh Zita (szerk.): Bükki túrák
Szemes István (szerk.): Eger
Benkó Zsolt – Csávás István – Franczia István – Melczer László – Nagy László – Papp László (szerk.): Múltunkból építkezve…
Balogh Tamás: Eger és a Bükk kalandkönyve
Dobos Anna – Mika János (szerk.): Természeti és kultúrtörténeti értékek Eger térségében / Natural and Cultural Heritage in the Eger Region
Pethő Tibor: Budapest – Eger – Szilvásvárad
Bakó Ferenc – Csépány Ferenc: Eger
Erdey Gyula (szerk.): Bükk útikalauz
Berki Zoltán – Kovács Attila Gyula (szerk.): Bükk – turistakalauz térképpel