Boredom (Death Note 1.) 43 csillagozás

Tsugumi Ohba: Death Note 1. – Boredom

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Light Yagami is an ace student with great prospects--and he's bored out of his mind. But all that changes when he finds the Death Note, a notebook dropped by a rogue Shinigami death god. Any human whose name is written in the notebook dies, and now Light has vowed to use the power of the Death Note to rid the world of evil. But when criminals begin dropping dead, the authorities send the legendary detective L to track down the killer. With L hot on his heels, will Light lose sight of his noble goal… or his life?

Eredeti megjelenés éve: 2004

Tartalomjegyzék

>!
VIZ Media, San Francisco, 2011
196 oldal · ISBN: 9781421543659 · ASIN: B00FDZERXI · Illusztrálta: Takeshi Obata
>!
VIZ Media, San Francisco, 2007
200 oldal · ISBN: 9781421501680 · Illusztrálta: Takeshi Obata

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Ryuk


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

NannyOgg>!
Tsugumi Ohba: Death Note 1. – Boredom

Örömmel értesítek mindenkit, akit érdekel, hogy zsigeri undoromat a mangák iránt* a Death Note-nak némiképpen sikerült mérsékelnie. Főként, mert a rajzstílustól nem kapok idegbajt – bár az összes női alak pontosan ugyanúgy néz ki, de csak egy idiótára torzult mangafejet (ld. lábjegyzet) találtam, azt is a háttérben. A csávó a Kiss-ből viszont ugyanazzal az arckifejezéssel tolja végig (ebben alulmúlja Daniel Radcliffe-et, aki a filmjeiben rendszerint kettőt, kivételes performanszok alkalmával akár hármat is felmutat), néha elgondolkoztam, hogy a shinigamiknak mennyire lehet konstans kiszáradva szája, hogy mindig nyitva van. De tényleg meg kell dicsérjem az illusztrációt, aki a lent említett emésztési problémákkal küzd, annak is nyugodt szívvel ajánlom.
A történet alapötlete nagyon tetszik. Nem tudom, mangáéknál ez mennyire eredeti – lévén ez az első mangám, evör! – de én bekajáltam. Azt nem tudom, mennyire lesz képes fenntartani a lendületet, mert azért a végére már nem voltam olyan lelkes, és ha a továbbiakban is marad az a sztori, hogy Yagami Deunalmashogyilyenelképesztőencsodálatosvagyok Raito** körül hullanak az emberek, L meg nyomoz, akkor az tuti nem érdekel 13 részen és 109 fejezeten keresztül. De azért a második részt már elkezdtem, és így már tudom, hogy L igazából egy zavart, gimnazista erdei manó. Szóval meglátjuk.

Mindazonáltal a Watchmennél klasszisokkal jobb. Pedig képregény ÉS manga. Mondtam már, hogy a képregényeket is eléggé utálom?

*Pontosan el tudom mondani, hogy ez miért van: mert viszketést kapok a rajzstílustól. Borzasztóan frusztrál, hogy a nőalakokat csak a hajuk alapján lehet megkülönböztetni egymástól, a férfialakokat meg a nőktől csak az alapján, hogy csúcsos az álluk és keskeny a szemük. Hogy Harry Potter mangaverzióját pontosan egy szemüveg meg egy villám alakú sebhely választja el Aladdin mangaverziójától. Hogy mindenki gyerekarcú, kivéve, ha gonosz karakter és/vagy öreg, és mindenki nyakigláb. De amit legjobban utálok, azok az idióta, infantilis egyenarckifejezések, a “rémült”, “zavart” és “ultraboldog” fejek, amik leginkább valami pocsék, groteszk karikaturára hasonlítanak. Főleg ha még ilyen cseppek meg micsodák is vannak hozzá. Ha meg ráadásul mindez anime, és mindenkinek O-szája van, amikor beszél, akkor aztán kirohanok a világból.

**Igen, én nem a hivatalos fordítást olvasom. Lebuktam.

13 hozzászólás
AniTiger P>!
Tsugumi Ohba: Death Note 1. – Boredom

Ryuuku unatkozott, eldobta a naplót. Yagami unatkozott, kipróbálta. Én is unatkoztam, ezért megint elővettem a sztorit.
Bár lehet, hogy a tudatalattim küzd Humbert Humbert és Lo ellen, akiket eléggé beleírnék a Death Noteomba…

Ez a történet zseniális. Krimis, gyilkolós és csodásan felépített.

Kedvenc karakter: ♥ L, private investigator ♥

This world is rotten. The rotten should die.

Nizaya>!
Tsugumi Ohba: Death Note 1. – Boredom

Ez a legelső manga, amit életemben olvastam. Bevallom, eléggé tartózkodtam tőle, mivel nincs jó éleményem az animékkel és hasonló dolgokkal, de úgy döntöttem, hogy nyitok a műfaj felé. Nagyon jól tettem.

A történet egyedi, fantasztikus, izgalmas (annak ellenére, hogy a címe ennek az ellenkezőjét sugallja); igazából semmi rosszat nem tudok rá mondani. Ryuuku volt a kedvenc karakterem a maga értelmetlenségével az emberi természet iránt. Vicces, hogy inkább aranyosnak, mint ijesztőnek találtam a halál istenét.
A rajzok nem borítottak ki, bár erre számítottam. Meg is lepődtem, hogy nem az a tipikus animés karakterábrázolás köszön vissza; sehol egy energiafelhő vagy irreális mellbőséggel megáldott fiatal lányok. *megkönnyebbülés*
Ryuuku ebből a szempontból is egyedi és érdekes volt.

Szívesen folytatnám ezt a sorozatot, remélhetőleg nem veszik el a későbbiekben az ereje.

raka0328>!
Tsugumi Ohba: Death Note 1. – Boredom

Életem első mangája volt, és őszintén megvallva nem volt rossz. Nem vagyok-voltam oda ezért a műfajért, de gondoltam adok egy esélyt, és nem bántam meg.
Kifejezetten érdekes volt a sztori, határozottan kíváncsi vagyok a folytatásra. A rajzokhoz nem értek, de első ránézésre nem voltak rosszak, kivéve Ryuk arcát, ami mindig ugyan az volt, kicsit idegesített, de amúgy nagyon izgalmas karakter.

Risus P>!
Tsugumi Ohba: Death Note 1. – Boredom

Félve vettem a kezembe, mert eddig nem olvastam mangát és nem is igazán tudtam, hogy mire számíthatok. Most kivételesen tudatosan használtam az oldalt és rákerestem, hogy melyiket érdemes, erre esett a választásom. Nagyon nem csalódtam! Sőt, kifejezetten élveztem a morbid humort, a karaktereket, az alaptörténetet és még a rajzok is.
Ez egy jó választás volt!

Fleur_Rouge_Cerise>!
Tsugumi Ohba: Death Note 1. – Boredom

Kivettem a könyvtárból a második részt és közben rájöttem, hogy elfelejtettem az elsőt, ezért újraolvastam.
Egyszerűen fantasztikus és katartikus. A történet zseniális és még mindig tudott valami újat mondani. Egyszerűen lenyűgöző!

patakizs>!
Tsugumi Ohba: Death Note 1. – Boredom

Már régóta szemeztem ezzel a mangasorozattal. Nem vagyok nagyon otthon a képregények világában, de szerintem ez egy gyönyörűen megrajzolt darab. Az alaptéma pedig lehet, hogy kicsit „átlagos” (erkölcsi dilemma a rosszak feletti önbíráskodás jogosságáról), mégis sok lehetőséggel kecsegtet. Igazán érdekel, hogy 13 részen keresztül ugyanígy fent tudja-e tartani az olvasók figyelmét….


Népszerű idézetek


A sorozat következő kötete

Death Note sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Over Your Dead Body
William Paul Young: The Shack
Stephen King: The Green Mile
Robert R. McCammon: Boy's Life
Stephen King: Pet Sematary
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood
Stephen King – Peter Straub: Black House
David Mitchell: Cloud Atlas
Amanda Stevens: The Restorer
Chuck Wendig: Blackbirds