Karácsonyi ​szerelem 110 csillagozás

Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Közeleg a karácsony

A karácsony mindig is szomorú időszak volt a fiatal özvegy, Holly Brown számára. Ezért amikor felkérik, hogy vigyázzon egy mindentől távol eső házra a lancashire-i lápvidéken, nem képes visszautasítani az ajánlatot, mivel ez tökéletes ürügy arra, hogy megfeledkezhessen az ünnepről. A ház tulajdonosa, Jude Martland szintén távol akarja tartani magát a családi karácsonytól, mivel a legutóbbi alkalommal az öccse megszökött a menyasszonyával. Ám amikor arra kényszerül, hogy váratlanul hazatérjen, azt látja, hogy minden a feje tetejére állt, és úgy tűnik, Holly van az események középpontjában. Amikor pedig a hófúvás elzárja az utakat, senki nem szökhet el. A kénytelen összezártságban Holly és Jude sokkal többet kapnak az ünneptől, mint amire számítottak – és ezt a karácsonyt soha nem fogják elfelejteni!

Eredeti mű: Trisha Ashley: Twelve Days of Christmas

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572350 · Fordította: Palásthy Ágnes

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Becca · Henry · Holly Brown · Jess, Jessica · Laura · Noël Martland


Kedvencelte 3

Most olvassa 9

Várólistára tette 115

Kívánságlistára tette 128

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Magdi1017 P
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Ebben a könyvben is túl soknak tartottam a mellékszereplőket, ámbár nem voltak annyira szellemi toprongyok, mint az írónő másik könyvében.
Úgy látszik, szereti a történeteit nagy családokról írni,ami önmagában nem lenne baj, csak én már belezavarodtam, hogy ki – kicsoda! :)
Ettől függetlenül egy kedves kis karácsonyi történet, néhol vicces részekkel.

>!
gabriel93
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Borzasztó lehet pont Karácsonykor elveszteni a szeretteinket, méghozzá a legfontosabb embert.
Hogy őszinte legyek én is dühös lennék egy ilyen baromra mint Alan.
Kellemes történet. Az események folyásában szépen LASSAN vezet rá hogyan tegye túl főszereplőnk magát férje elvesztésén.
Jess szerint Holly mulatságos, mondjuk én az egész könyv olvasása alatt egyszer sem láttam mulatságosnak. Sokkal inkább flegma.
Érdekessé teszi a könyvet a nagymama naplója, na meg az hogy vajon családtag lesz e végül Holly-ból. Így vagy úgy, de esedékes.
Azt gondoltam valami tragikus fordulat során Holly mamája elvetélt és mégsem lesznek rokonok Jude-dal spoiler

>!
Csoszi
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Hihetetlenül bájos történet. Szórakoztató a stílusa. Engem leginkább a különleges hangulata fogott meg. Jó volt belemerülni, és szívesen olvastam volna még tovább is. A szereplők szerethetőek és teljesen hétköznapiak voltak. Nagyon megszerettem Hollyt, Jude-ot, Jess-t és a Martland család többi tagját. Egyedül Coco váltott ki belőlem ellenszenvet.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572350 · Fordította: Palásthy Ágnes
>!
Bajnoczianna
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Karácsonyi romantikus történet amit az ember szívesen megnéz a hideg időben. Van benne minden ami kell egy igazi boldog szerelmes regényhez, de nekem most ez annyira nem jött be. A mozgalmas részek bizony jól kidolgozta az író, viszont én gyakran letettem a könyvet. Nem az én stílusom, de attól függetlenül egyszer elolvasni érdemes.

>!
Hópárduc P
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Sajnos, nálam ez ilyen egyszer olvasós könyv lesz.
Kedves, aranyos történet, de nekem ez most annyira nem jött be.
Van benne kis romantika (amit elbírt volna még), kis humor, ami egy kicsit feldobta. A vége sejthető volt, de igazából csak az utolsó oldalak hoztak megkönnyebbülést. :)
Nekem volt olyan része, ami nagyon vontatott volt. És sokszor, ismételve ugyanarról beszélgettek a szereplők. Nem volt annyira haladós sem, bár ez nem biztos, hogy a könyv hibája.
Sajnálom.

3 hozzászólás
>!
kiruu P
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Az biztos, hogy ez nem egy szokványos romantikus történet. Trisha Ashley stílusa nekem Milly Jonhsont, illetve Jill Mansellt juttatja eszembe. Lassú, hosszú, részletes, de ha nem bánod ezeket, akkor beszippant, és szépen fokozatosan végigvisz, te pedig élvezed. Engem megnyert magának ez a történet.
Karácsonyi, de azért nem annyira. Pont kellő mértékben az. Romantikus már kevésbé. Nagyon kis mértékben az, de ez érthető a körülményeket tekintve. Inkább családregénynek mondanám.
Holly karaktere számomra pont olyan volt, akinek a szemszögéből élvezni tudtam a történetet, de különösebben kedvencem nem lett. Érdekes, kicsit talán furcsa, de azért szerethető személy. Engem Jude kilóra megvett magának, bírtam a mogorva jeti stílust, meg a hangulatingadozásait.
A családtagok egytől-egyig egyediek és hozzák a rájuk kiosztott szerepet. A nem várt vendégek szintén színesebbé tették a könyvet. Úgy volt kerek ez az egész, hogy sok különböző karakter egykupacban, összezárva napokra, együtt tölti a karácsonyt.
A cselekmény lassú, de az én érdeklődésemet végig sikerült fenntartania. A szerelmi szál tényleg hiányos egy picit, aztán hirtelen fordulatot vesz az utolsó két oldalban, de családregénynek tökéletes ez a könyv. ‎

>!
Beatrice8
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Tavaly karácsony után kaptam, de mivel ez egy karácsonyi könyv, úgy éreztem muszáj karácsonykor olvasnom, így esett, hogy egy év múlva olvastam csak el. Mire elkezdtem valami mágikus módon az elvárásaim nagyon lent voltak. Azokat simán túlszárnyalta, sőt!
Kezdjük a negatívumokkal, abból kevesebb volt.
Túl. Kevés. Romantika. Egy fantasy/sci-fi könyvnél elnézem, ha nincs vagy kevés benne a romantika. De romantikus könyveknél, had ne kelljen már elnéznem! A férfi a könyv első kb. 200 vagy annál is több oldalában nincs is jelen! Jó a telefonbeszélgetések, de az vagy két perc! Aztán jön, de akkor is a végéig kell várnom, hogy bármi is legyen. És nagyon hirtelen van vége. Arra vártam az egész könyvben, hogy összejöjjenek, erre szinte minden jóból kihagynak minket. Egyszerre túl lassú és túl gyors.
Azt hiszem ennyi a negatívum, ez volt a fő, ez azért egy jó egy csillagnyi lehúzást jelent.
De nézzük, miért tetszett mégis!
Békés, nyugodt hangulata volt. Csak ott vagyunk, karácsonyozunk egy elszigetelt házban. Szerető emberekkel körülvéve. És persze rengeteg finom kajával, ez a következő pont
Az a rengeteg étel! Én a legtöbb emberrel ellentétben nem szeretek enni általában, de ezek olyan ínycsiklandozóan voltak leírva! Pedig nem is szeretem a nagyját! Mégis csak olvastam és nyami-nyami :D (Azt hiszem éjszaka nem kéne erőltetnem az értékelés írást, gyászosan alacsonyan van a szókincsem és a kifejezőképességem.)
Holly nem volt rossz főszereplő. Összeszedett, jószívű, makacs. Nem kedveltem különösebben, de általában nem is idegesített. Tetszett, hogy mindent előre eltervezett, szisztematikusan takarított, főzözz, beosztotta az idejét, ez engem mindig elégedettséggel tölt el valamiért :D.
A szereplők többnyire kedvelhetők, a párbeszédek is jók.
Tehát ez egy laza kevéssé romantikus karácsonyi történet sok finom kajával, szerethető szereplőkkel és nagyszerű, nyugodt hangulattal egy-egy izgalomtól eltekintve.
Azt is a javára írom, hogy egy nap alatt kiolvastam.
A borítója nem rossz, de nem tetszik különösebben.

>!
turanett P
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Első könyvem az írónőtől,de nem az utolsó. Fantasztikus stílusa van. Bájos, családias és nagyon vicces. Nagyon jó karácsonyi hangulata van. Annyira csodáltam Hollyt a főzés iránti alázatáért. Olyan átéléssel sütött, főzött, hogy legszívesebben én is ott lettem volna, hogy osztozzak szenvedélyében. A történet voltaképpen két idősíkon fut, míg Holly (a tragédiái dacára) élni próbálja az életét, közben megismerkedhetünk nagymamája kegyetlen sorsával is. Holly elvállal egy kisebb kúria felvigyázását, de nem gondolja, hogy a múlt titkai előkerülnek. Minden áron kiakar maradni a nagy karácsonyi felhajtásból, de nem lesz más választása és elvállalja, hogy főz az egész családra. A ház tulaja, Jude elég ellenséges Hollyaval. Sokszor hajba is kapnak telefonon. Ezek elég vicces szituációk voltak. Egy baleset miatt Jude mégis haza jön karácsonyra és egyből lehet érezni köztünk azt a bizonyos feszültséget. Persze közben kiderül, hogy ki is Holly és ez éket ver közéjük.
Persze a vége Happy End! :)

>!
Timi79
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Habár messze még a karácsony, de még így a nyár derekán is szívmelengető volt a történet. Lassú folyású, részletesen kibontott cselekmény, de engem a kissé szájbarágós, többször ismétlős dialógusok sem zavartak. Sőt, még olvastam és olvastam volna, mert annyira idegnyugtató hatással volt rám. Karácsony környékén még autentikusabb lehet, még az is megeshet, hogy év végén újra előveszem.

>!
Annie1416
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Meglepő, de nekem tetszett. Pedig féltem, hogy unalmas lesz, de mégis vitt magával a történet. Kiváncsi voltam nagyon, hogy mi fog történni pl. Holly és Jude között spoiler, kiderül e, hogy tényleg Martland Holly, stb.
Néhány karakter rém idegesítő volt mint pl Jude öccse és annak „menyasszonya”.
A főzős részek jól voltak megírva, és a vízketeszti mulatság is érdekes volt.
Összességében nem volt rossz, de sokkal több szerelmes, romantikus tartalmat elbírt volna.


Népszerű idézetek

>!
gabriel93 

– Azt mondják, mindenkinek megvan a maga regénye.

Kapcsolódó szócikkek: Laura
>!
gabriel93 

A karácsony mindig kemény munka a nőknek.

Kapcsolódó szócikkek: Holly Brown
>!
gabriel93 

– Tudja, néha azt gondolom, ajándékot adni majdnem olyan jó, mint kapni.

Kapcsolódó szócikkek: Jess, Jessica
>!
gabriel93 

Ha az embernek saját gyereke van, az más perspektívába helyezi az életet.

Kapcsolódó szócikkek: Noël Martland
>!
gabriel93

Ő nem érti, miért kell nekem negyvenhat pár cipő, én pedig gyűlölöm, hogy csak a második lehetek az életében a rögbi után – de ettől még szeretjük egymást.

Kapcsolódó szócikkek: Laura
>!
Katie_Sue P

Egy szerető szív melegen tart a leghidegebb téli éjszakán is.

>!
gabriel93

– Hát, tudod, mit mondanak: sose bízzál egy sovány szakácsban.

Kapcsolódó szócikkek: Holly Brown
>!
gabriel93

– Nos, ez egy fura világ, és van benne mindenféle ember.

Kapcsolódó szócikkek: Noël Martland
>!
gabriel93

– Az egyszerű, laktató ételek a legjobbak.

Kapcsolódó szócikkek: Becca

Hasonló könyvek címkék alapján

Josie Silver: Egy decemberi nap
Mandy Baggot: Egy karácsony Párizsban
Mandy Baggot: Egy karácsonyi csók
John Green – Maureen Johnson – Lauren Myracle: Hull a hó
Catherine Rider: Csók New Yorkban
M. C. Beaton: Agatha Raisin és a hivatalnok hullája
Charles Dickens: Karácsonyi ének
Dickens Károly: Karácsoni ének
Kerstin Gier: Fellegszálló
Milly Johnson: Téli láng