Karácsonyi ​szerelem 43 csillagozás

Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Közeleg a karácsony

A karácsony mindig is szomorú időszak volt a fiatal özvegy, Holly Brown számára. Ezért amikor felkérik, hogy vigyázzon egy mindentől távol eső házra a lancashire-i lápvidéken, nem képes visszautasítani az ajánlatot, mivel ez tökéletes ürügy arra, hogy megfeledkezhessen az ünnepről. A ház tulajdonosa, Jude Martland szintén távol akarja tartani magát a családi karácsonytól, mivel a legutóbbi alkalommal az öccse megszökött a menyasszonyával. Ám amikor arra kényszerül, hogy váratlanul hazatérjen, azt látja, hogy minden a feje tetejére állt, és úgy tűnik, Holly van az események középpontjában. Amikor pedig a hófúvás elzárja az utakat, senki nem szökhet el. A kénytelen összezártságban Holly és Jude sokkal többet kapnak az ünneptől, mint amire számítottak – és ezt a karácsonyt soha nem fogják elfelejteni!

Eredeti mű: Trisha Ashley: Twelve Days of Christmas

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572350 · Fordította: Palásthy Ágnes

Most olvassa 2

Várólistára tette 96

Kívánságlistára tette 138

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
kiruu P
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Az biztos, hogy ez nem egy szokványos romantikus történet. Trisha Ashley stílusa nekem Milly Jonhsont, illetve Jill Mansellt juttatja eszembe. Lassú, hosszú, részletes, de ha nem bánod ezeket, akkor beszippant, és szépen fokozatosan végigvisz, te pedig élvezed. Engem megnyert magának ez a történet.
Karácsonyi, de azért nem annyira. Pont kellő mértékben az. Romantikus már kevésbé. Nagyon kis mértékben az, de ez érthető a körülményeket tekintve. Inkább családregénynek mondanám.
Holly karaktere számomra pont olyan volt, akinek a szemszögéből élvezni tudtam a történetet, de különösebben kedvencem nem lett. Érdekes, kicsit talán furcsa, de azért szerethető személy. Engem Jude kilóra megvett magának, bírtam a mogorva jeti stílust, meg a hangulatingadozásait.
A családtagok egytől-egyig egyediek és hozzák a rájuk kiosztott szerepet. A nem várt vendégek szintén színesebbé tették a könyvet. Úgy volt kerek ez az egész, hogy sok különböző karakter egykupacban, összezárva napokra, együtt tölti a karácsonyt.
A cselekmény lassú, de az én érdeklődésemet végig sikerült fenntartania. A szerelmi szál tényleg hiányos egy picit, aztán hirtelen fordulatot vesz az utolsó két oldalban, de családregénynek tökéletes ez a könyv. ‎

>!
Katie_Sue 
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Szerintem ebben a történetben semmi karácsonyi nem volt pedig a hó is szakadt kint miközben olvastam….nekem legalábbis nem nagyon hozta a hangulatát, annak ellenére, hogy a kötelező kellékek mind megvoltak a történetben, mint hó, család, karácsonyfa és annak díszítése valamint hihetetlen mennyiségű étel reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára és vacsorára. hozzáteszem, ha eszel egy rendes english breakfast-öt, baromira nem vagy éhes még délben…délelőtt meg pláne
Amúgy pedig a szerelem is hiányzott ebből a könyvből… spoiler
A történet inkább volt családregény, ami éppen karácsonykor játszódik és közben elmeséli mindenki nyűgét-baját, és bemutatja azt, milyen ha rengeteg ember egy házban zsúfolódik össze. A karekterek nem fogtak meg különösebben, senki nem lopta be magát a szívembe. Eléggé semlegesek maradtak számomra.
Holly annyit sütött és főzött, ennyi erővel szakácskönyvnek is lehetett volna ezt a könyvet hívni…de ha receptek vagy ötletek közt akartam volna szemezgetni, azt vettem volna a kezembe…
Összességében lehangoló volt a fülszöveghez képest, amit kaptam…kár volt érte.

>!
Molymacska P
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

A könyv nem volt rossz, és a karácsonyi hangulat is nagy meghatott, de valahogy mégsem volt az igazi. Egyrészről én nem vagyok konyhatündér, és eléggé zavart, hogy a könyv nagy része a konyhában lévő főzésről szólt. A másik, hogy egy romantikus könyvnél várnám a szerelmet, de ami történik az borzalom. Vársz, semmi, majd még többet vársz, és van valami, de a csaj elutasító teljesen, majd az utolsó húsz oldalban elmondják egymásnak, hogy szerelmesek. Hát gratu. A vérfertőzés rész (nincs, van, aztán megint nincs) számomra olyan rossz klisé volt, amit egyszerűen nem bírtam a könyvben.
A másik regénye sokkal jobb, de ez valami pocsék…

>!
Lobo P
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Nem vagyok az a típus, aki direkt keresi a karácsonyi történeteket, hogy hangolódjak az ünnepekre, persze ha ilyen akad a kezembe, nem menekülök előlük. Például most sem, és megint azt kell mondanom, hogy Trisha Ashley roppant jó választás erre is. Már az előző könyvében is imádtam a karácsonyi készülődést, itt meg másról se szól az egész regény, mint hogy veszi le lábáról Hollyt az ünnep hangulata. A nő igazából mindig egyedül volt, özvegy nagymamája nevelte (akiről sok érdekes dolog derül ki a történet folyamán, hiszen a lány elkezdi olvasgatni régi naplóit), nem volt körülötte nagy család és rövid házassága után saját maga zárt ki majd minden barátot az életéből. Itt viszont nyakába kap egy fura famíliát, a saját dinamikájával, a karácsonyért rajongó háborús veteránnal, feleségével a régi tévés szakácsnővel, aki nem hajlandó elismerni, hogy tudása felett eljártak az évek, s fenntartással kezel majd mindent, amit az amúgy séfként dolgozó Holly csinál. De van állatimádó nagynéni és elveszett, emós tinédzser is, meg a Martland fivérek a maguk konfliktusaival, az öreg kertész, meg a középkorú mindenes, akiket levesz a lábáról Holly főzőtudománya és egy régi rejtély, ami a nagymama naplóját illeti…
Ha a karácsonyi hangulat megteremtéséhez keres az ember olvasmányt, ami szórakoztat és megható is kicsit, arra tökéletesen alkalmas ez a regény.
Részletesen: http://olvasonaplo.net/olvasonaplo/2017/11/19/trisha-as…

>!
Gabcsi77
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Először is közel 500 oldal… gondoltam magamban,ezt tuti nem olvasom végig..de meglepett..Holly története igazán nem hétköznapi,inkább meseszerű, drámaian persze…de közben ott vannak azok a csípőből vágott válaszok,amik megmutatják a humoros oldalát,amit kár lett volna kihagyni..és azok az ételek… tényleg meghozza a készülődés hangulatát:-) jól tettem,hogy a másik könyvét is megrendeltem,nem hiszem,hogy csalódni fogok:-)

>!
Tori0925
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Abszolúte nem erre számítottam. Ez meg is látszik. Kerek perec kimondom, nem tetszett.
A fülszöveg meg sem közelíti a történet bonyolult egyszerűségét. Igen, van ilyen.
Maga a történet egyszerű: van egy nő, aki a karácsony elől ide jön, hogy vigyázzon a házra. Egy kis kaland és sok szereplő után heppiend. ége.
Viszont van egy hatalmas logikai bukfenc a történetben ami már a 100. oldal előtt kibukik. Mégpedig, hogy lenne aki vigyázna a házra. És itt azt mondtam, hogy nem értem. Aztán csak bonyolultabb lett.
Holly mást se csinál, csak cseberből-vederbe esik és állandóan csak főz. Értem, hogy szakács, de amit itt lead, az egy kész éttermi menü. Ráadásul ennyi emberre. Jó nagyok a készletek.
Jude egyszerűen annyira hideg-meleg pillanatokat produkált, hogy nem is akartam követni.
A család meg bár aranyos meg minden, de kicsit sok volt belőlük.
A végén lévő csavar meg nem is csavar, csak egy kicsit húzta az elkerülhetetlent.
És a vége. Mi ez kérem? Most akkor mi van?
Szóval nem, nem tetszett. De vállveregetés nekem, amiért valahogy lépést tudtam tartani a sztorival.

>!
Mpattus P
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Egyrészt azt érzem, hogy Ashley túl pontosan ír. Kiméri és betartja a határokat, nem merészkedik túl rajtuk: ha mákod van, hat az érzelmeidre…ha nem, hát így jártál. És akkor mi van? De egyébként tényleg: és akkor mi van? S ezzel el is érkeztünk a második ponthoz: nem kell minden könyvnek hatnia rám.

Bővebben:
http://szembetuno.blogspot.hu/2017/11/trisha-ashley-kar…

>!
kratas P
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Ez kedves volt. Nem rendelkezik magvas mondanivalóval, de arra amire szánták – szórakoztatás és karácsonyi hangulat megteremtése – tökéletesen alkalmasnak bizonyult.
Időnként jókat lehet rajta mosolyogni, meg lehet rajta hatódni és lehet még álmodozni is :)

>!
doriroppancs
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Annyira édes! Nyugis, kikapcsoló, szívmelengető.
Hideg, téli estékre tökéletes. Már a legelején lehetett tudni, hogy milyen felfedezést fog tenni Holly a nagyija naplóját olvasgatva.
Az egész Martland családot imádtam! Jess volt az egyik kedvencem, de Noelt, Tildát, Beccát és a többieket is megkedveltem. Jude-dal sokáig nem tudtam mit kezdeni, mert egyáltalán nem titkolta a vonzalmát, mégse volt kedves Holly-val, csak nagyon ritkán. Magábaforduló volt, talán tulságosan is mogorva.
Cocon nagyon sokat nevettem, főleg Tilda hozzá idézett beszólásain, de hát szegény lány nem ilyen karácsonyra készült
Michael kicsit jellemtelen volt nekem, úgy belecsöppent az egészbe, igazán senki se foglalkozott vele, inkább lefoglalta magát a répapucolással. Apropó répa. Értem én, hogy Holly séf, de a könyvnek talán túlságosan is nagy része szólt a különböző ételek elkészítéséről. Esküszöm, néhány ételt jobban megismertem, mint néhány szereplőt…
De a könyv végén a receptgyűjtemény nagyon ötletes volt! Csak hát a könyv felében vagy a főzésről olvashattunk, vagy pedig arról, hogy a lovakat látja el.
Egyszer olvasós könyv, aminek nem az a lényege, hogy halálra izguljuk magunkat, sőt! De olvastatja magát, nagyon sok családias, vagy romantikus rész van benne, amiket én imádtam. És oké, nem borító alapján ítélünk, de az is gyönyörű!
Csak az volt a furcsa, hogy miután kiderült, miként kapcsolódik Holly a családhoz, még utána is inkább olyan volt, mintha házvezetőnőként kezelte volna az egész ház.
Ja, és Old Place. Egy teljesen elszigetelt, „képeslapra illő” hely, sajátos ünnepségekkel, amiket, miután elolvastunk, mi is át akarunk élni.

>!
sahi P
Trisha Ashley: Karácsonyi szerelem

Azért vettem meg, mert szeretem a karácsonyi történeteket. Aztán olvasva az értékeléseket, eléggé elbizonytalanodtam, így mostanáig várakozott a polcomon. Nekem tetszett, nem mondom, hogy kiemelkedő, de ha valaki egy lassan alakuló románcra vágyik, amiben nem a szex játssza a főszerepet, ahol vannak bolondos figurák, természetesen utálatos nőszemély szintén, jó a történet és sok a főzés, az nem fog csalódni. Mondjuk helyenként már idegesítő volt, hogy ennyi mindent főzött, sütött és minden tökéletes volt, de azért nem volt túl zavaró.


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Joanne Fluke: Karácsonyi habcsók és gyilkosság
Dorothea Benton Frank: Karácsony receptre
Debbie Macomber: Tizenkét nap karácsonyig
Carole Matthews: A Csokiimádók karácsonya
Jenny Colgan: Karácsony a Cupcake Kávézóban
Nora Roberts – Day Leclaire: Karácsonyra, szeretettel
Milly Johnson: Téli láng
Carole Matthews: Szeress karácsonykor
Cecelia Ahern: Ajándék
Katie Fforde: Karácsonyi lakoma és más történetek