Csokoládécipők ​és esküvői harangok 77 csillagozás

Trisha Ashley: Csokoládécipők és esküvői harangok

Tansy Pool megörököl egy régimódi kis cipőboltot a világ végén, egy kis faluban, és ezzel megszületik az Üvegcipellő – az ebben az üzletben árult lábbelik meseszerűvé varázsolnak bármilyen esküvőt! A választék hamarosan kibővül koszorúslányruhákkal és különleges csokicipellőkkel is. Tansynek már csak az a vágya, hogy a magánélete is ilyen csodás legyen. Csakhogy a vőlegénye ragaszkodik hozzá, hogy belefogyjon egy harminchatos esküvői ruhába, ráadásul kínos családi titkokra is fény derül. Tansy jobbnak látja hát, ha inkább az üzlet felvirágoztatásán dolgozik. Valaki azonban nem lelkesedik annyira a népszerű Üvegcipellőért… A színész Ivo Hawksley, a bolt melletti ház mogorva lakója is sötét titkot rejteget. A férfi összetört szívét gyógyítgatni érkezett Sticklepondba. Ám kiderül, hogy a múlt szálai Tansyhez kötik, és hamarosan mindketten ráébrednek arra, hogy a közös titok nagyon szoros kötelék lehet két ember között…

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
ISBN: 9789632548982 · Fordította: Soczó Júlia
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
388 oldal · ISBN: 9789632548067 · Fordította: Soczó Júlia

Kedvencelte 5

Most olvassa 4

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 26

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Navi P
Trisha Ashley: Csokoládécipők és esküvői harangok

Hát, van ennél sokkal jobb ilyen könyv :( Bő 100 oldallal rövidebben élvezhetőbb lett volna. Ennyi ismétlést, ugyanazt 2 oldalanként elmondják. Ennyi unszimpatikus szereplőt, mindegyiken végig mennék a szívlapáttal. A drága anya, a mostohanővérek, Justin, a Drága Mama. Istenem, … Annyira sablonos, kiszámítható. Kedvenc karaktereim Vili és Cedric.

>!
Felixa P
Trisha Ashley: Csokoládécipők és esküvői harangok

Na, ez az a könyv, amire kár volt időt pazarolni. A fülszöveg és a borító alapján sokkal többet vártam. A szerelmi szál silány volt, a szereplőkben sem volt semmi egyéni. Lassan csordogált az egész, szinte már-már unalmasnak éreztem és alig vártam, hogy a végére érjek. A két csillag: egy a kutyának, egy pedig a macskának.

>!
Csoszi
Trisha Ashley: Csokoládécipők és esküvői harangok

Aranyos történet. Kellemes kikapcsolódást nyújtott a könyv. Nem depiztem be tőle, nem rettegtem, nem rágtam le a körmöm izgalmamban, nem fogalmazott meg mélyen szántó gondolatokat. Néha ilyen is kell!
A szereplők szimpatikusak voltak (oké nem Justinra és a mostohatesókra gondolok). Tetszett a környezet. Ugyan ki ne vágyna arra, hogy egy idilli angol faluban éljen? (Legalább egy rövid időre.)
Aki heves érzelmekre, szenvedélyre vágyik, inkább más könyvet keressen.

>!
Dexter79 P
Trisha Ashley: Csokoládécipők és esküvői harangok

Nem volt valami izgalmas történet. Az írónő nagyon sokszor ismételte ugyanazokat a dolgokat, mintha az ember elfelejtené, hogy 3 fejezettel előtte mit olvasott.
A romantikus szál csak a könyv utolsó harmadában kezdett lassan kibontakozni, de akkor is lassan.
Szerintem ez inkább volt chick-lit, mint romantikus könyv, mert inkább szólt Tansy „önmegvalósításáról”, álmairól, persze mellette ott volt a nem létező szerelmi életének ecsetelése. Túl hossz volt, fele ennyi oldalon is el lehetett volna ezt a történetet mondani…

3 hozzászólás
>!
Pancsurka
Trisha Ashley: Csokoládécipők és esküvői harangok

Nem lett volna rossz, csak ne ismételgette volna a dolgokat kismilliószor. Esélyem se volt elfelejteni a leglényegtelen információkat sem, mert tuti, hogy négy oldallal később megismételte.

2 hozzászólás
>!
Manawydan
Trisha Ashley: Csokoládécipők és esküvői harangok

Ezt a könyvet a lehetetlen címe miatt emeltem le a könyvespolcról. Még ilyet! Ilyen címmel bármit is írni! Gondoltam karácsonyra pont jó lesz, kikapcsolódásra alkalmasnak tűnik. De kellemesen csalódtam. Mindenkinek tudom ajánlani, aki könnyed, mégis értelmes történetre vágyik.
Igazából nem több egy Hamupipőke sztorinál Shakespeare üzemmódban, kis délutáni teasütemény illattal. De valamiért tetszett: jó volt a hangulata, tetszett a kis álmos angol falubeli helyszín, jók voltak a karakterek: az ex-rocksztár lelkésztől, a lelkes falu motorján át, Cedricig a kakasig. Én is szívesen részt vennék egy ilyen kavalkádban…
De egy szónak is száz a vége: tudnak írni ezek az angolok.:)

>!
Habók P
Trisha Ashley: Csokoládécipők és esküvői harangok

Kellemes, nevettetős olvasmány egy esős délutánra. Esetleg kettőre. Csak kár, hogy állandóan sütiket sütnek meg esznek benne. (Azért egy receptet elcsakliztam belőle, talán kipróbálom). Shakespeare ismereteim miatt viszont kissé szégyenkezem, elég sok idézetet nem ismertem fel. Talán újra kellene olvasnom néhány drámáját.

>!
Galambdúc
Trisha Ashley: Csokoládécipők és esküvői harangok

Néha ilyen kis lazaság is kell, és belefér. Nem nagy durranás, de estére elalvás elé pont ilyen jó altatónak. A szereplőkhöz nem kerülsz közel, de hát ez nem csoda, angolok, és mint ilyenek, nem túlzottan érzelemtől hevítettek. Úgyhogy ha nagy szenvedélyekre vágysz, ne ezt olvasd.

>!
nat
Trisha Ashley: Csokoládécipők és esküvői harangok

Az tény, hogy nem a ruhaszaggatással akarták ezt a könyvet eladni (a kiadó hasonló borítójú könyveire ez szintén nem jellemző), de azért egy kicsit néha több szenvedélyt is belecsempészhetett volna az írónő a műbe.
A karaktereket én kedveltem, Tansy a furcsaságaival kitűnt az átlagos főhősnők közül, Ivo pedig nekem nagyon bejött.
Sajnos a könyv rengeteg ismétlést tartalmaz, voltak olyan momentumok, amik újra és újra előkerültek és ebből sajnos nem csak egy-kettő volt, hanem rengeteg.
Tansy és Ivo kutyasétáltatása miatt már a fejemet tudtam a falba verni, hihetetlen, hogy a kapcsolatuk kialakulása is mennyire el volt nyújtva. Sajnos nem a jó értelemben.
Közepesnél jobb könyv, majdnem jó, a stílus és a történet igényes, de sajnos attól még ugyanazokkal az ismétlődő folyamatokkal van feltöltve a majdnem négyzáz oldal.

>!
picurka13
Trisha Ashley: Csokoládécipők és esküvői harangok

Nagyon jó kis romantikus könyvnek ígérkezett, de valahogy a közepe táján elvesztettem a fonalat. Lehet ennek az volt az oka, hogy nagyon sok dolgot nagyon sokszor ismételgetett, vagy egyszerűen elvesztem a történetben. Amúgy nem volt egy rossz történet, egynyári, strandra való kis olvasmány.


Népszerű idézetek

>!
Manawydan

És ne légy túl makacs, ha így van, mert gondold csak el, hol tartana Hamupipőke, ha elküldi a sunyiba a herceget üvegcipellőstül! Ha új lehetőséget kapsz az élettől – és imádkozom, hogy így legyen –, ragadd meg két kézzel!

357. oldal (2013-Ulpius)

1 hozzászólás
>!
Melinda_Makkai

(…) nem hinném, hogy az ember képes elfelejteni az első szerelmét és az elszalasztott lehetőségeket.

122. oldal, 11. fejezet - A mogorva medve (Ulpius-ház, 2013)

>!
Málnika P

Hogy lehetséges, hogy nem vettem észre, amikor kikapcsolták a romantikus kísérőzenét életünk filmje alól?

21. oldal, 1. fejezet (Ulpius-ház Könyvkiadó, 2013)

>!
Habók P

Lehet, hogy fél lábbal a sírban vagyok, de attól még furdal a kíváncsiság!

Soha többé szerelem!

>!
Melinda_Makkai

Mintha büntette volna magát, csak éppen nem tudtam, miért. Talán azért, mert túl mélyen, de nem elég bölcsen szeretett.
És ez olyasmi volt, amiben én is bűnös voltam.

291. oldal, 29. fejezet - Barátok (Ulpius-ház, 2013)

>!
Habók P

(…) éppen akkor, amikor befejeztem a kísérletezést egy újfajta sütivel (és a konyhai kísérletekben az a jó, hogy az ember megeheti a selejtes darabokat).

Május

>!
Györe_Katalin

A bara brith-en (gyümölcskenyér) és a walesi piskótán kívül az anyám megtanított még a Meddíginiaeth Llysieuol készítésére is, ami walesiül annyit tesz, gyógynövényes orvosság, de valójában afféle mézbor, különféle gyógynövényekkel megbolondítva, és nagyon egészséges……..
A meddyg, ahogy a családban nevezzük minden bajra gyógyír, az öregséget kivéve.

67. oldal

>!
Melinda_Makkai

„Persze örültünk, ha egy nyamvadt kis bárányhúsunk akadt, amiből pitét süthettünk. Volt egy fiú az iskolában, akinek annyira szegény volt a családja, hogy sosem volt elég étel az asztalukon. Emlékszem, azt mesélte, hogy apró madarakat, például fecskéket próbált elkapni, amiket aztán a földekről lopott krumpliba sütöttek bele – mesélte Cherylnek. – Nem tudom, kedvesem, sosem kérdeztem, hogy kibelezték-e előbb a madarakat.”
És manapság panaszkodnak az emberek, ha nem telik lapos képernyős tévére vagy a legújabb számítógépes játékra!

239-240. oldal, 24. fejezet - Édes muzsikaszó (Ulpius-ház, 2013)

>!
DeadCoke

– … De még csak el sem vett azóta!
– Látod, ez van, ha egy lány együtt él egy férfival, mielőtt a gyűrű az ujján lenne – jelentette ki szigorúan Nan néni. – Így már nem olyan sürgős nekik

19. oldal közepe


Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Julianne Donaldson: Edenbrooke
Jojo Moyes: Páros, páratlan
Kylie Scott: Lead – Szóló
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy
Simone Elkeles: Perfect Chemistry – Tökéletes kémia
Emri Nóra: Szerelmem, Kefalónia
J. A. Redmerski: A soha határa