Csak ​magadra számíthatsz? 86 csillagozás

Trisha Ashley: Csak magadra számíthatsz?

Előbb ​a házasság. Aztán a válás. Utána minden nő csak önmagára számíthat…

Szórakoztató történet válásról és újrarandizásról a The Sunday Times bestseller szerző, Trisha Ashley tollából. Tökéletes olvasmány Katie Fforde és Sophie Kinsella rajongóinak; a vidéki táj és a romantikus, vidám cselekmény csodás kikapcsolódássá teszik bármely évszak vakációjára. Miután Charlie-val a férje, Matt közli, hogy válni akar, a nőnek mindent elölről kell kezdenie. Így, közel a negyvenhez és hirtelen pénztelen szingliként, kénytelen visszatérni szülőhelyére, a yorkshire-i lápvidékre. Elsőre igazi kihívásnak tűnik egy fedél alatt élni az apjával és különc testvéreivel, de Charlie hamarosan inkább üdítőnek találja új életét. Szingliként már nem kell festetnie a haját, nem kell tökéletes feleségnek lennie és visszatérhet első szerelméhez: a festéshez. De épp amikor úgy érzi, ismét gyökeret vert, találkozik a jóképű, mogorva színésszel, Mace Northszal, aki a szomszédba költözött, és a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
328 oldal · ISBN: 9789633998434 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
328 oldal · ISBN: 9789633998441 · Fordította: Benedek Dorottya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998427 · Fordította: Benedek Dorottya

Enciklopédia 2


Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 65

Kívánságlistára tette 40

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

cicus61 P>!
Trisha Ashley: Csak magadra számíthatsz?

Az első és az utolsó könyvem az írónőtől. De megérdemlem, mert most is, mint már párszor, ráéreztem, hogy nem kéne elolvasni. Van pár ilyen tipusú történet, amit mostanában olvastam és nagyon kevés volt, ami megfogott. Ez nem tartozik közéjük. A történet pedig hát… a nővel közli a férje, hogy el akar válni. Charlie egy borzasztóan tesze-tosza nő, komolyan a férjének drukkoltam, hogy menjen már el a fenébe. Ennyire belesüppedni egy házasságba, dögunalom. Még csoda, hogy eddig bírta a férje. Ahogy dögunalom volt az egész könyv. Romantika alig-alig, humor egyszer-egyszer. A vége sem volt valami érdekes.
Katie Fforde és Sophie Kinsella nevével pedig még egy napon sem kéne emlegetni, nagyon messze van tőlük.

Csoszi>!
Trisha Ashley: Csak magadra számíthatsz?

Az elején nem hittem volna, hogy ebből négy csillag lesz a végén, mert nagyon „érdekesen” indult. Aztán szép lassan kialakultak a dolgok. Nem egy szokványos romantikus történet, nem egy habos-babos limonádé. A szereplők is már a negyvenes éveikben járnak. A Rhymer család tagjai kissé őrültek, mégpedig a szeretnivaló fajtából. Az egész könyv fura volt, de rendkívül szórakoztató és vicces is egyben.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633998427 · Fordította: Benedek Dorottya
gabriel93>!
Trisha Ashley: Csak magadra számíthatsz?

Az elején még vicces is volt, de aztán ezt a humort kicsit erőltetettnek éreztem. Bár vannak benne jó beköpések is.
Pffff…. minden válni akaró férj el akarja hitetni a feleséggel hogy ő jobban ért a pénzügyekhez vagy nincs nagyobb összeg amit eloszthatnának? Csakhogy a nő elégedjen meg annyival amennyit kapott? Nevetséges!
Hogy a viharba lehet megölni valakit egy serpenyővel? Talán betonból van? :D
Inga beszédére először azt hittem elírás. És hogy így vezetni egy óvodát, Jesszusom.
Na a „Barkisban meg van a hajlandóság” kifejezés, háháhá :D
Szó mi szó, nekem tetszik Charlie lapja ) Hopsz és van benne egy váratlan hatalmas csókjelenet, a szétkuszált család, nagy megoldások, beteljesült szerelmek; ettől függetlenül még unalmas. Ember mennyit bír variálni ez a nő.
Mi ez a sok recept a végén?

klaratakacs P>!
Trisha Ashley: Csak magadra számíthatsz?

Újra egy végtelenül szórakoztató könyv az írónőtől! Semmi szívdobogás, elhaló lélegzet, irulás-pirulás, hanem suhanó serpenyők, némi boszorkányság, egy teljesen őrült család és karácsonyi egymásra találás. Maga a romantika-reality.
Szívmelengető volt olvasni, ahogy a család összefog, bármiről is legyen szó, válásról, anyagi zűrökről, A Leharcolt Északi Spinéről (imádtam az újságcikkeket), a nagy R-ről (Anne igenis meg fog gyógyulni) vagy a gyerekekről.

Molymacska>!
Trisha Ashley: Csak magadra számíthatsz?

Imádtam!
Az egész történet nagyon megfogott: egyrészről, mert más volt, másrészről, mert mégis ugyanolyan. Nagyon más volt, mert egy negyvenes nő életét éltük át, aki elvált, és akinek van egy fura családja. Mégis megszokott volt, mert szerelmi történet, és a végén minden jó lesz :)
Ami nagyon tetszett benne, hogy több komolyabb témát is felvet, olyat, amit mondjuk egy YA könyvben nem is gondolkoznánk el (gyerekvállalás, házasság, válás, minden ilyesmi) és ezekkel úgy lavíroz, hogy egyrészről valósághű legyen (valamennyire… romantikus könyvhöz mérten :D ) de mégis szórakoztató. Megvan a tanulság, de mégsem annyira komoly.
A másik nagy előnye a humor: mindenből humort csinált, ami egyszerűen mesésen szórakoztató volt. Végignevettem az egészet, úgy, hogy az oldalak csak repültek. A szereplők is alapvetően nem mindennapiak voltak, és ehhez még a szokásaik…
A könyvet imádtam, imádom, és az írónőnek több könyvét is el akarom olvasni. (de ajánlani csak 18-20 feletti nőknek ajánlom… alatta uncsi lesz, és egyáltalán nem érthető. Szerintem…)

Ani249>!
Trisha Ashley: Csak magadra számíthatsz?

Az Üvegtigris jutott az eszembe a könyv olvasása közben. -Itt mindenki hülye?-Itt? Mindenki! Hát ebben a történetben is mindenki az volt. Nem tudom, hogy humorosnak, romantikusnak, misztikusnak vagy minek tervezte az írónő ezt a történetet, de valahogy olyan semmilyen lett. Nem lett egy átütő történet.

Anne1221 I>!
Trisha Ashley: Csak magadra számíthatsz?

Sajátos, furcsa humora van a könyvnek, ami szerintem vagy nagyon bejön valakinek vagy nem bírja elviselni.
Nekem nagyon tetszett. :)

Nem igazi Spoiler, csak egy vicces idézet:
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler

Mpattus>!
Trisha Ashley: Csak magadra számíthatsz?

A Csak magadra számíthatsz? egy egészen jó stílusban megírt, ironikus és szarkasztikus kiszólásokkal tarkított történet, vicces és önmagukkal vívódó karakterekkel. A történetben végigkövehethetjük Charlie hullámvölgyeit, önironikus fejlődéstörténetét közel a negyvenhez. S természetesen, a romantika sem maradhat ki a történetből. Elvileg tehát minden klappolt egy jó történethez, úgyhogy fogalmam sincs, miért tudott csak pillanatokra lekötni a cselekmény. Vettem a poénokat, lendületes volt az elbeszélés, és mégsem sikerült áttörnie valamit ahhoz, hogy igazán és szívből azt tudjam írni: ez a sztori jó volt. Valószínűleg itt és most nem erre a történetre volt szükségem.

Bővebben:
http://szembetuno.blogspot.hu/2017/10/trisha-ashley-csa…

Gaby33>!
Trisha Ashley: Csak magadra számíthatsz?

Én iszonyú jól szórakoztam ezen a könyvön. Még nem olvastam Trisha Ashley-től semmit, ez volt az első találkozásom az írónő egyik könyvével, de az biztos, hogy a jövőben még fogok tőle olvasni. Nekem nagyon bejött a stílusa és az egész történet. Rég olvastam már ennyi lökött és dilis, de még is teljes mértékben szerethető emberről egy könyvben. Tény és való, hogy szinte senki sem volt normális ebben a könyvben, de éppen ez adta a különleges hangulatot neki. Részemről bekerült az írónő a kedvenceim közé és a könyvet is csak ajánlani tudom mindenkinek, aki egy nem egészen hétköznapi családdal szeretne megismerkedni egy könyv lapjain keresztül, közben remekül szórakozva az idétlenségeiken :D

Ency_moly>!
Trisha Ashley: Csak magadra számíthatsz?

Nem egy átlagos romantikus történet az biztos. Nekem egy kissé szürreális volt. Elég nehezen rázódtam bele, fontolgattam is, hogy abbahagyom, de arra jutottam, hogy ha már pénzt adtam érte, akkor csak elolvasom.
A Rymerek elég elvont figurák, nem igazán kerültek közel hozzám. A Vivien Holloway által megalkotott Langton család sokkal szerethetőbb és szórakoztatóbb számomra. Charlie és Mace kapcsolata nálam a teljesen hihetetlen kategória. A Szivárvány Óvodától kikészültem, Godzillától Gunillától egyenesen a sikítófrász kerülgetett. Simán el tudnám képzelni az Ördögűző-ben.
Kicsit csalódott vagyok, mert valami vicces történetre számítottam, ami kikapcsol, de nekem valahogy a humora sem jött át. Igaz, a végére már belerázódtam, de egyelőre nem győzött meg Trisha Ashley. Még egy könyvet vettem tőle, remélem az jobban bejön majd.


Népszerű idézetek

gabriel93>!

Hát nem különös, mennyi mindent észrevehet az ember valakin a másodperc törtrésze alatt még akkor is, amikor nem is igazán érdeklődik iránta?

68. Old

gabriel93>!

Most már érthető, hogy a viktoriánus fürdőruhák miért takartak annyit… nem szerénységből.

Szédültnapraforgó>!

Ez az élet egyik fintora: ahogy öregszel, egyre kevesebb pasit kívánsz meg, és azok is olyanok, akik kétszer már nem néznek meg téged.

2 hozzászólás
Betonka_Wass>!

[…] sose feledd: amíg van gin és csokoládé, van élet is.

Betonka_Wass>!

Konyhai kártevők
1) Apád szeretője
2) Apád szeretőjének a gyerekei
3) Apád…

gabriel93>!

Száműzött nő leszek, akinek azért fizet a volt férje, hogy távol maradjon tőle.

Szédültnapraforgó>!

Miért nem ismerem fel soha a jeleket, csak jó pár évvel azután, amikor valami már bekövetkezett? Sosem tudom, merre tartok, csak azt, hogy hol tartottam azelőtt.

gabriel93>!

– Nem vagyok bulimiás! – ellenkezett Jessica. – És határozottan nem vagyok terhes sem. Elköttettem magam, miután az ikrek megszülettek.
– Akkor remélem, jó szorosra kötöttek, virágszálam, mert nincs olyan csomó, amit ne lehetne kioldani – felelte Gloria vészjóslón.

147. Old

gabriel93>!

Különben sem lehet lelkészeket elcsábítani. Nem elfogadott. Hozzájuk kell menni, ami lehetetlen.

102. Old


Hasonló könyvek címkék alapján

Natalie Cox: Nem csak karácsonyra
Jane Fallon: Szabadulj meg a pasitól!
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Leiner Laura: Mindig karácsony
Sarah Morgan: Csoda az 5. sugárúton
Kerstin Gier: Fellegszálló
Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció
Mónica Gutiérrez: A Holdsugár könyvesbolt rejtélyei