Daughter ​of the Siren Queen – A szirénkirálynő lánya (A kalózkirály lánya 2.) 275 csillagozás

Tricia Levenseller: Daughter of the Siren Queen – A szirénkirálynő lánya

Apám hajói ki lesznek szolgáltatva a sziréneknek.
Mi érjük el a szigetet elsőként, és a miénk lesz a kincs.

Alosa végre teljesíti a küldetését. Megszerezte a legendás elrejtett kincshez vezető térkép mindhárom darabját, ráadásul a kalózok, akik korábban foglyul ejtették, most az ő hajóján raboskodnak. A továbbra is bosszantóan vonzó Riden folyamatosan eltereli a figyelmét, de legalább engedelmeskedik.

Ám amikor a hitvány Vordan felfedi az apja évek óta őrzött titkát, Alosa és a legénysége veszedelmes versenyre kel a rettegett kalózkirállyal. Hiába a tengernyi veszély, Alosa biztos benne, hogy ő fogja elsőként elérni a kincset… Hiszen mégiscsak a szirénkirálynő lánya.

A közönségkedvenc A kalózkirály lánya folytatása.

Szárnyalj vele!

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
328 oldal · ISBN: 9789633737170 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
328 oldal · ISBN: 9789633737187 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635613786 · Fordította: Szabó Krisztina

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Alosa Kalligan · Riden Allemos · Jack Sparrow kapitány · Enwen · Kearan · Deshel · Lotiya · Wallov


Kedvencelte 39

Most olvassa 13

Várólistára tette 140

Kívánságlistára tette 212

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Dóri_Margit P>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Siren Queen – A szirénkirálynő lánya

„Lehet, hogy nem a vízben jöttem a világra, de arra születtem, hogy uraljam.”

Zseniális folytatás! Végig dübörgött bennem, túl hamar vége is lett…
Sokkal érettebbek a szereplők, sokkal fájóbb dolgokkal kell szembenézzenek ebben a részben. A szirének világába is bepillanthatunk végre.
Nehéz út vezet odáig, hogy Alosa uralja kettős énjét. Szerettem, ahogy megszerette magában az ott rejlő szirént.

Ennek a résznek vannak hibái… leginkább a kifejtetlensége és talán a vége is kevés.
De igazán lebilincselő, kalandokkal teli, fejlődő karakterekkel és meseszép szerelemmel.
Nem tudok mellette elmenni„ muszáj kiemeljem, hogy gyönyörű a szerelmük kibontakozása. Riden ez a fiú aki óvja, figyeli,átlát rajta, ott van támasznak, és aki feltétel nélkül szeret. Vigyorogva, majdhogynem eltakarva a szemem olvastam a szerelmi vallomásukat ^^ Édesek! ♥

Megy a kedvencekhez, mert a bennem lévő kislány hason,kezén támaszkodva, lábikókat lóbálva mosolyogta végig.^^

nicosia P>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Siren Queen – A szirénkirálynő lánya

Nagyon, nagyon vártam a második részt, nem is vettem jó néven, hogy ilyen sokára adták ki magyarul. Az elsőt újra is olvastam, mielőtt ennek nekikezdtem, hogy biztosan emlékezzek minden előzményre. Nagyon pörgős a történet, izgalmas, fordulatos, és érdekes. Ugyanakkor, most, hogy végeztem vele, maradt hiányérzet utána.
Szeretem, hogy nincsenek felesleges magyarázkodások, és jelenetek, de azt hiszem némi leírást elbírt volna a történet. Nekem hiányzott a kalózkikötő, a hajósélet és a kalózok bővebb bemutatása.
Bár a második részek általában gyengébbek, ez a rész hozza az első színvonalát. Jól felépített a cselekmény, és a környezete is, logikusak a cselekményszálak, folyamatosan él a történet. A szereplők is szimpatikusak, Alosa és Riden kapcsolata is fejlődik, itt-ott felszínre bukkanak egyéni motivációk, szerethetőek a kalózlányok, de… egyszerűen mégis úgy érzem ez több lehetett volna. Nagyon sok jó elem volt a történetben, de valahogy nem lett kimaxolva semmi. A szirének bemutatása elnagyolt, a világukból alig látszik valami. Alosa és Rider kapcsolata nagyon simán egyenesbe kerül, köztük vártam volna valami erősebb konfliktust, a Draxen vonalból sem lett kihozva semmi. Minden olyan magától érthetődően került a helyére, valahogy túl sima lett a történet. És a a kalózok is kissé idealizáltak (nem csak a lányok), rendben, van csata és gyilkolás, de mintha mindenki túl jólfésült lenne. Szerettem és mégsem. Jó lenne több ilyen történet, alaposabban kidolgozva.

Márk_2011>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Siren Queen – A szirénkirálynő lánya

Most, hogy a térkép a miénk, útra is kelünk.
Viszont, még meg kell kűzdenie Alosanak saját szirén egyénisével. Én nagyon imádtam ezeket a részeket a könyvben. A szirénekről szóló részek izgalmasak, és érdekesek voltak! Ez a második kötet, nagyon kalandos, és a szereplők, Alosa hajójának legénysége, igazán közel kerülnek hozzánk! Riden még mindig cool, nagyon férfi, nagyon imádnivaló. Én nagyon szerettem ezt a két kötetet! Bontsatok vitorlát, irány a tenger!

Klodette>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Siren Queen – A szirénkirálynő lánya

Nagyon régen olvastam már az első részt, szóval a kötet előtt muszáj volt tartanom egy újraolvasást az előző részből.
Nekem ez most annyira nem tetszett, lehet én leszek a kivétel. :(
Azt éreztem olvasás közben, hogy jó-jó, persze pörgős és kalandos, de nekem ennél most már több kell, hogy igazán lekössön.
Alosa és Riden párosa még mindig szimpatikus és ha ők ketten együtt vannak akkor sziporkáznak, de ennyi.
A szirének ábrázolása nagyon tetszett, ráadásul szimpatikusabbak voltak, mint a kalózok, de nem lettek megfelelően kidolgozva. Olvastam még volna róluk, de sajnos nem volt mit.
Nekem ez egy igen elnagyolt, elpazarolt kötet lett, amin bőven kellett volna még dolgozni.
Sajnálom.

Mulán>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Siren Queen – A szirénkirálynő lánya

Sokkal jobb mint az első rész, ha láttad a Karib-Tenger kalózait akkor még karaktereket is tudsz párosítani a kalózokhoz. Alosa Kalligan továbbra is a kedvencem az egész sztoriban, fantasztikus kalózcsaj, érezhetően felnőtt a „feladathoz” hogy uralja a tengert hogy ő legyen a rettegett kalóz.

csfannie P>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Siren Queen – A szirénkirálynő lánya

"Nem sűrűn olvasok duológiákat, de Tricia Levenseller stílusa nagyon megfogott évekkel ezelőtt, és hihetetlenül vártam ennek a könyvnek a megjelenését. Kicsit nehéz volt újra belerázódni ebbe a világba, mert az első könyv olvasása óta elég sokat felejtettem, de szerencsére időben fel tudtam venni a fonalat.
A sziránykirálynő lánya tele van izgalommal, nem várt fordulatokkal, kegyetlenséggel és érzelemmel. Tökéletes lezárása a duológiának, bár szívesen olvastam volna még az Ava-lee legénységéről, valamint Alosa és Riden párosáról is."

Bővebben:
https://fannislibrary.blogspot.com/2021/04/tricia-leven…

bfanni P>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Siren Queen – A szirénkirálynő lánya

A legnagyobb előnye a duológia második részének, hogy nagyon gyorsan lehet vele haladni, néhol már túl gyorsan is. Folyamatosan történik valami, izgalmakból nem volt hiány, de pont emiatt kevés idő jutott a szereplőkre, szinte csak Alosát ismerhettünk meg úgy igazán. Aki egyébként az elején még úgy viselkedett mint egy hisztis kisgyerek, de a végére már egészen érett vezetőként tudott döntéseket hozni. A romantikus szál aranyos volt, de kicsit kevés. Ha a könyv kidolgozottabb lett volna (minden téren), akkor még kedvenc is lehetett volna.

bodor_regina>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Siren Queen – A szirénkirálynő lánya

Az első könyv után amint alkalmam adódott rohantam is a könyvesboltba megvenni ezt a csodát.
Én nem csalódtam benne ugyanolyan jó és izgalmas volt az egész. Továbbra is imádtam a karaktereket és az egész világot. A sziréneket is. Egy fokkal az első rész jobban tetszett, de ez is szuper volt.
Igazából mindenkinek ajánlom ezt a 2 csodát, azoknak is akik kicsit félnek a kalóztematikától. :)

Esztus>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Siren Queen – A szirénkirálynő lánya

Nem volt olyan hatással rám mint az első rész, de ettől függetlenül nagyon tetszett. Egyik kedvenc duológiám lett. :)

R4ms3s P>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Siren Queen – A szirénkirálynő lánya

Vártam nagyon a folytatást, de csalódnom kellett.

Azonkívül, hogy hozta az előző könyvhöz képest a saját stílusát, a vicces részekkel, az érdekes világgal, mégis fennakadt a szemem három dolgon, ami mellett egyszerűen nem tudok elmenni, amik miatt nem tudom jószívvel öt csillagosra értékelni ezt a könyvet és ami miatt jelenleg mérgelődöm.

1. Alosa
Az eső könyvben így értékeltem a főszereplőt: „Imádtam, hogy a főszereplő nem egy törékeny, hisztis hősnő, mint akikkel mostanában mindenhol lehet találkozni. Mégis egy NŐ, egy harcos, aki bármit megtesz a céljaiért. Abszolút kedvenc lett!”

De most, bekövetkezett az, amitől féltem. Értem, hogy Alosa rengeteg mindenen keresztül ment, de rá sem ismertem. Egy hisztis, sértődékeny, nyavalygós, néha zsörtölődős nőszemély lett, akinél bár elfogadható lett volna az érzelmi hullám vagy hogy nem tudja helyén kezelni az érzelmeit, de engem borzasztóan idegesített ez. Szó szerint kiradírozták a róla alkotott képemet.

2. Szerelmi szál
Na és pont a fent említettek miatt nem értettem miért történt ez a két szerelmes között. Míg Alosa végig hitegeti magát, hogy ő bezzeg nem szerelemes, a következő pillanatban leírják, hogy amúgy igazából mást érez/gondol. Ezzel nem is lenne probléma. De az, hogy ez az adok-kapok leírás oldalanként megjelent többször is, szintén a fenti listára írhatnám miért kezdett idegesíteni a főszereplő. Túl sok volt számomra a felesleges sértődés és félreértés.

3. Cselekmény
Számomra nagyon összecsapott lett, kidolgozatlan, bár ez az első könyvben is fellelhető volt, így már számítottam rá, hogy kidogozott szereplők, jellemek, történet, felvezetés nem lesz, hiszen ez egy könnyed olvasmány inkább és nem egy jól kidolgozott fantasy könyv. Viszont amellett, hogy egyik legénységi taggal sem tudtam szimpatizálni mert szerintem alig lettek bemutatva, amellett, hogy az Allemos fiúk is jócskán hanyagolva lettek vagy érthetetlenek, engem például maga az idővonal is összezavart.

Úgy érzem az első könyv varázsa teljesen kitörlődött belőlem. Nagyon sajnálom az egészet. És sajnálom azt is, hogy ennyi hibát fedeztem fel benne, amik engem végig sajnos zavartak.

Összegezve: Neked való könyv: Ha az első könyv tetszett, mert könnyed volt számodra, pont elég részlettel. Ha szereted az olyan szerelmi történeteket, amelyben nem képesek bevallani egymásnak a szereplők az érzéseiket.


Népszerű idézetek

Black_widow P>!

Minden egyes lélek csillaggá válik odafent az égen. Békében élnek, együtt a korábban elveszített szeretteikkel.

Kapcsolódó szócikkek: Alosa Kalligan
Black_widow P>!

– Így vagy tökéletes, és az égvilágon semmit sem változtatnék meg rajtad.

Kapcsolódó szócikkek: Riden Allemos
Dóri_Margit P>!

A csillagok tükröződnek a tengeren, fényfoltokkal teli világba zárnak bennünket.

Könyvmolyocska1 P>!

– Úgy tűnik, egyedül akkor beszélgethetek veled kettesben, ha elkaplak a folyosón.
– A legtöbb férfi értené a célzást, és békén hagyna végre!

Black_widow P>!

– Önző voltam – kezdi –, de te is.
– Egy bocsánatkérés nem így hangzik (…).

Kapcsolódó szócikkek: Alosa Kalligan · Riden Allemos
Black_widow P>!

(…) ha valaki az utcán akar megélni, éreznie kell, ha veszély közeledik.

Kapcsolódó szócikkek: Alosa Kalligan
Könyvmolyocska1 P>!

– Bemegyünk, és már jövünk is ki, senki sem veszi majd észre – jegyzi meg fapofával.
– Néha változik a terv. Egyébként is, Vordan összes embere ott volt egy rakáson. Azt vártad, ellenállok a csábításnak, és nem robbantom fel őket? Semmije sem maradt.
– Leszámítva a törött lábát.

Könyvmolyocska1 P>!

– Az a fickó a szőke fürtökkel. Kicsit lányos. – Értetlen arckifejezésem láttán hozzáteszi: – Aki segített neked felülkerekedni az Éjvándoron apáddal.
– Ó, mármint Tylon? Nem is lányos.
Igaz, kisebb vagyont fizetnék, ha Riden a képébe mondaná ennek az ellenkezőjét.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter
Radnóti Miklós: Bori notesz
Sven Nordqvist: Findusz elköltözik
Zelk Zoltán: A három nyúl
Maja Lunde: Hónővér
Rotraut Susanne Berner: Téli böngésző
Marilyn Miller: Túl a maffián
David Attenborough: Az élő bolygó
Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek