“– Sokszor küzdöttünk már – feleli rekedtesen.
– Igen, és mindig kesztyűs kézzel bántam veled.
– Hát akkor mindent bele, leányzó!”
“– Szeretjük az izgalmakat.
– Meg az életveszélyt.”
“– Nem adhatod fel! Valahogy kimászunk a csávából.”
Alosa, mint kapitány, tökéletes választás, ez már az első részben is annyira nyilvánvaló volt, hisz belevaló, kőkemény csaj, aki tudja, és meg is teszi, amit akar, és megvédi a szeretteit bármi áron, bárkivel szembenéz, hogy a legénységét biztonságban tudja. Ő aztán semmitől sem riad vissza, imád harcolni, és a tengeren hajózni, mindegy hogy hová is lyukad ki a végén, csak a legénysége legyen biztonságban, meg a hajója. :D Nagyon megszerettem az első részben, és bátran kimerem mondani, hogy ő totálisan olyan, mint Jack Sparrow, csak nőként. :D Annyira szimpatikus, annyira bátor, erős, kitart amellett, amiben hisz, és küzd a végsőkig, sosem adja fel a harcot, nem is futamodik meg előle, hisz ő nem gyáva. :D
A párbeszédeket is nagyon szerettem, de nekem hiányzott egy kissé a humor, ami az első részben is ugyanúgy helyt kapott, mint az izgalmak is, és a feszültség, meg a komorabb pillanatok. Roslynt imádtam! :D ❤ Ő egy csodálatos kislány, és mindvégig mosolyt csalt az arcomra, annyira bátor, mint a kapitánya, és Nirídia is, Sorinda, Mandsy, meg a többiek. :D Enwent is bírtam, nagyszerű egy figura, ahogy Kearan is, bírtam a civakodásaikat. Rident is imádom!! :D ❤ Alosa után, ő a második legnagyobb kedvencem. :D Ő is annyira bátor, önzetlen, magabiztos, és zseniális, mellesleg nagyon szexi is. :D ❤ Bírtam a civakodásaikat, Alosával, bár nem túl sok volt, és nem mindegyik volt olyan szórakoztató, mint az első részében, talán ez volt az, ami leginkább hiányzott nekem. Az első rész hangulata. De izgalomban nem volt hiány, az biztos.
Ez a történet is, ugyanolyan izgalmas volt, szórakoztató, jó párszor mosolyt csaltak az arcomra is. Imádtam a kalandokat, amibe belecsöppentek, Alosa és a legénysége. :D Még mindig nagyon tetszik a fantasy világ felépítése, az írónő egy zseni. Az írónő ott folytatta, ahol abba hagyta, nekem még mindig tetszik a stílusa, és ahogy felépítette ismét ezt a világot, lenyűgöző. :D
További értékelésem:
link