Daughter ​of the Pirate King – A kalózkirály lánya (A kalózkirály lánya 1.) 838 csillagozás

Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Bőven lesz még idő, hogy jó alaposan elagyabugyáljam, miután megszereztem, amiért jöttem.

A tizenhét éves Alosa kapitány titkos küldetésre indul, hogy megszerezze a legendás kincshez vezető ősi térképet. Szándékosan elfogatja magát az ellenséggel, ugyanis át akarja kutatni a hajójukat. Alosa könnyedén kifogna a könyörtelen kalózlegénységen, ha nem állna az útjába a fiú, aki elfogta – a meglepően agyafúrtnak bizonyuló és aljas mód jóképű elsőtiszt, Riden. Persze nincs mitől tartani, ugyanis Alosának van néhány trükk a tarsolyában, és egyetlen magányos kalózhajó nem állhat a kalózkirály lányának útjába.

Tricia Levenseller első regénye, A kalózkirály lánya, bővelkedik akcióban, kalandban, romantikában, sőt, még némi varázslat is keveredik a nyílt tengeren játszódó, magával ragadó történetbe.

Ráadásul a történet folytatódik A szirénkirálynő lányában!

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
288 oldal · ISBN: 9789634579854 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
288 oldal · ISBN: 9789634579861 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
284 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574972 · Fordította: Szabó Krisztina

1 további kiadás


Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Alosa Kalligan · Riden Allemos · Jack Sparrow kapitány · Enwen · Kearan · Mandsy · Draxen Allemos


Kedvencelte 169

Most olvassa 23

Várólistára tette 399

Kívánságlistára tette 388

Kölcsönkérné 10


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

„Mindenkivel történnek rossz dolgok. Az a legfőbb feladatunk, hogy felülkerekedjünk az ilyesmin. Ha pedig nem megy, hát hozzuk ki a legjobbat az adott helyzetből.”

Oh végre, egy igazi „csemege” volt fáradt lelkemnek.
Nagyon örültem, amikor szinte elsők között vehettem meg a könyvet.
A borítójától nem vagyok lenyűgözve, de ezt leszámítva úgy gondolom az öt csillagot megérdemli.
Felszabadító érzés volt, egy olyan főhősnőről olvasni, aki a szó teljes értelmében Nő, (még a legundorítóbb helyzetben is) képes volt spoiler csak, hogy elérje célját.
A fontosabb hímek közül, mindkettőt cukinak találom. Igen az egyik nem éppen annak számít, de érzem sokkal több rejtőzik a felszín alatt, mint azt most még látni lehet.
A szabados kifejezések nagyon illetek a hangulathoz, a karakterek egytől – egyig színesek, fejlődésre képesek és teljesen szerethetőek.
Sokszor azt hisszük a gonosz csak fekete és rossz lehet, de itt is megmutatkozik, hogy a sötét színeknek is millió árnyalata van és semmi sem az, aminek látszik.
Bárhogyan is legyen, mindenhol lehet egy piciny fényt látni, még akkor is ha elsőre nem tűnik többnek, egy „piszok” foltnál.
Az első perctől fogva teljesen lekötött, nem engedett unatkozni.
Az elején már a cselekmények közepében találtam magam és annyira akartam harcolni, csábítani….igen akár ölni is….teljesen a hatása alatt voltam és vagyok most is.
Ez egy igen erős sorozat kezdő kötet, amit nagyon remélem a folytatás is megfog ugrani, hacsak nem jobb lesz, mint az első rész.
Nekem határozottan a kedvencek között végezte és nagyon várom a következő részt.
Ajánlom! ♥

3 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

„Kihívás és sértés egyben. A védjegyem”

Sokan szerettétek, gondoltuk ugrunk egy fejest @Black_widow-al. Hú, ez a könyv teli találat!

Kicsit aggódtam, hogy egy női főszereplő majd kalózként, hogy fog helyt állni… oh Alosa kapitány,hál isten nem csalódtam, minden várakozásomat felülmúlta.
Nagyon tetszett, hogy valóban kalózok világába láthatunk bele. Tiszta mocskos igazi zsiványság az egész történet. Olyan galád fordulatokkal :D Szerettem a rejtélyeket, a titokzatosságát …

Alosa és Riden és az a sok-sok csipkelődés, pimaszság! Csak úgy perzselt, bámulatos ♥

Imádtam, hogy az egész könyv pörgött, zajlott … Itt aztán unalom nem volt. Végig fenntartotta az érdeklődésemet, lebilincselő első rész volt. Atya ég mi jöhet még?!

5 hozzászólás
Márk_2011>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Mindig is imádtam a kalózos történeteket. Ez pedig különösen tetszett, mivel nem csak kalózok szerepelnek benne. spoiler Alosa személyisége, kifejezetten jól felépített. Határozott, erős egyéniség! Természetesen köszönhető ez annak, hogy az apja maga a kalózkirály. Riden, pedig minden lány ideálja lehet. Elveszett térkép darabok után kutatunk ebben a részben, természetesen azért, hogy végül a kincs a miénk legyen. Szálljatok tengerre! Megéri!

Klodette>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Soha ezelőtt még nem olvastam kalózos témájú könyvet, szóval nagyon kíváncsi voltam erre a történetre, főleg, hogy külföldön felkapott, kicsit túlontúl is sokat istenített sztoriról van szó.
Ilyenkor mindig kicsit óvatosabb vagyok, mert gyakran előfordul, hogy magasra teszem a mércét, aztán meg csalódnom kell.
A kalózkirály lánya szerencsére nem ilyen volt, szerettem és összességében pozitívan tudok róla nyilatkozni, bár a vége nem igazán nyerte el a tetszésemet.
A Karib-tenger kalózai filmek óta biztosan tudjuk, hogy egy hölgynek nem könnyű érvényesülnie ebben a tolvajokkal, gyilkosokkal és martalócokkal teli világban., habár az is igaz, hogy Alosát nem igazán vádolhatjuk azzal, hogy finom hölgy lenne.
Alosa talpraesett, találékony és bátor főszereplőnek bizonyult, aki egy percre sem keseredett el, mindig új fondorlatokkal állt elő. Eszes volt, trükkös és egyszerűen ösztönösen tudta, hogy miként irányítsa a férfiakat.
Riden – a férfi főszereplő – is szimpatikus volt, nem az a tipikus kalóz és pont ettől lett szerethető.
Kettejük párosa pedig egyszerűen lehengerlőnek bizonyult. Olyan parázsló vitákat és szócsatákat vívtak, hogy csak kapkodtam a fejem. Egyszerre voltak viccesek, kissé romantikusak és perzselően pimaszok.
Néha ők maguk sem tudták eldönteni, hogy mit akarnak valójában, sokszor hazudtak és megtévesztették a másikat, de a szívük azért a helyén volt.
Negatívumként a könyv végét tudom megemlíteni, ami számomra igencsak összecsapott lett.
Túlságosan is hirtelen ért véget, ami nem igazán tetszett. Az előző fejezetekben az írónő sok mindenre kitért, aztán egyszer csak elfogytak a lapok, én meg értetlenül pislogtam.
Megértem, hogy miért lett olyan sikeres, hiszen volt benne harc, ármány, romantika és egy csipet mágia is. A kalózos háttér pedig egyedi, nem mindennapi.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/10/konyvkritik…

FairyDust>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Tetszett is, meg nem is. Többet unatkoztam a könyvön, mint amennyi izgalmat kaptam tőle.
Két dologra jöttem rá olvasás közben:
A) Nem szeretem a kalózos könyveket
B) Nem feltétlenül kell minden ifjúsági könyvet elolvasnom

Igaz hogy csak 284 oldal, de szerintem borzalmasan túlnyújtott egy-egy cselekmény. A könyv közepén annyira mérges lettem, hogy majdnem félbehagytam az egészet. Egyszerűen nem értettem, hogy spoiler 5 fejezettel később azonban választ kaptam a kérdésemre, de őszinte leszek: ha egy kedves molytársam nem hívja fel a figyelmemet, hogy meg lesz magyarázva, akkor szimplán törlöm a jelölést és félredobom a könyvet. Túlságosan elnyújtott minden cselekmény, mindent megismétel 10x a főhősnő. spoiler Nagyon impresszív, ja nem. :(
Alosa személyisége nem volt rossz, tetszett ahogy csipkelődik. Riden hidegen hagyott. A spoiler

Továbbá a személyes problémám a nyelvezet volt. Magyarul kezdtem el olvasni egy kihívás miatt, azonban olyannyira nem passzolt hozzám a fordító stílusa hogy a felénél váltottam angolra, és egyből megoldódott a problémám.

A csavar azonban meglepett, valószínűleg azért mert az unalom annyira elnyomta a józan eszemet, hogy észre se vettem az utalásokat. spoiler

Ezek után kinek ajánlom? A fiatalabb molyoknak feltétlenül! Azoknak is akik szeretik a kalózos meséket, emellett a kalandkedvelő társaimnak is.

Számomra ez egy átlag alatti olvasás volt, sajnálom.

10 hozzászólás
Szöszmösz_Gorkie P>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Jaj, de jól esett! Nagyon tetszett! :)

Még sosem olvastam kalózos könyvet, már szemeztem vele egy ideje. A szereplők kora miatt tartottam tőle, hogy inkább tiniknek való lesz, de szerencsére, nem így van. Simán megállja a helyet a felnőtt olvasók előtt is.

Alosa kemény, jól képzett és nagyon eszes főhős. Minden helyzetből kivágja magát. Nagyon meglepett, ami kiderült róla, tetszett ez a szál.
Ridennel még hadilábon állok, ő is eszes és bátor, nem kétlem, hogy idővel meg is kedvelem, de egyelőre úgy érzem, nem igazán tudtam megismerni, így megszeretni sem.
A mellékszereplőkről is szívesen olvasnék még, néhányukat már most megkedveltem.

A történet nagyon tetszett. Jó az alapgondolat, a hangulat, itt-ott csavaros, akciódús, valamint humoros is. Mindenből pont annyi, amennyi kell.

Különösen örültem, hogy a romantikus szál nem lépett fel annyira erősen, a főszereplők nem gabalyodtak azonnal egymásba és nem is lettek hirtelen hősszerelmesek. A bizalom lassan alakul, ahogy ez egy ilyen szituációban hihető is. Kíváncsi vagyok, hogy alakul majd a kapcsolatuk.

Idenekemafolytatást! Egy kicsit szíven ütött, hogy nincs hír róla. :(

2 hozzászólás
Finn_Hudson>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

A rengeteg pozitív értékelést és magas százalékot látva sokkal jobb regényre számítottam.
Eleve a történetvezetés unalmas volt. Néha történt egy kis izgalom, harc, előfordult elvétve egy-két fordulat is, de ez bizony nagyon kevésnek tűnt. A karaktereket egyáltalán nem sikerült megkedvelnem. Riden gyámoltalannak tűnt, ahogy soha nem tudta eldönteni, hogy kinek higgyen és kiben bízzon. Alosa meg egyenesen irritáló volt a sok fellengzéssel, önteltséggel. Elhiszem, hogy ügyes és jó harcos, de nem kell minden egyes jelenetnél ezt megemlítenie! Egy idő után már a fejemet fogtam tőle.
Nem olvastam az eredetit, így nem tudtam eldönteni, hogy csak a fordítás ilyen rossz vagy eleve angolul is ilyen volt és a fordító nem tudott belőle jobbat kihozni. Nekem a szöveg túl vázlatos és nyers volt, valahogy nem nagyon tudtam emiatt belemerülni a történetbe.
Összességében leginkább a csalódottság szóval tudnám jellemezni a leginkább, amit most érzek.

2 hozzászólás
DarknessAngel>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Ez a vége? Komolyan? Mintha egyszerűen csak félbemaradt volna a könyv. Még jó, hogy legalább angolul már kijött a folytatás, így nem kell rá várni.
Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog a történet, pedig így lett. Egyszerűen imádtam! Vicces, fiatalos, kalandos, még szerelmi szál is van benne + fantasy… nem is tudom, miért kételkedtem♡
Alosa kedvelhető, Riden pedig nagyon aranyos. Jól szórakoztam azon, amikor mindkettejük csalódott illetve elszomorodott a másik miatt, pedig ugyan azt a játékot űzték :D Nem hiszem, hogy bármelyiküknek is lenne oka panaszkodni.
Nagyon tetszik a történetben a fantasy szál, kíváncsi vagyok, mik fognak még történni a következő részben.

A legjobb páros viszont még így is Kearan és Enwen. A babonás tolvaj és a lusta iszákos :D

Naiva P>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Én már tavaly felfigyeltem rá a gr-en, de aztán valamiért, (talán a derékig érő könyvkupac és az egyre csak gyarapodó várólista miatt kikerült a látóteremből ez a könyv), és még a csattanót is elspoilereztem magamnak. Elsőkönyves szerzőhöz képest tényleg le a kalappal az írónő előtt, mert nem csak egy jó történettel debütált, hanem a könyv nagyon gyorsan olvasható, humoros párbeszédekkel tarkított és szórakoztató karaktereket tartalmazott. A sztori maga, bár nem kifejezetten romantikus, mégis úgy érzem; a romantika-rajongók sem fognak csalódni. Ezen felül, micsoda olvasmány! Engem nem a PotC-ra, hanem sokkal inkább a Cutthroat Island c. filmre emlékeztetett spoiler, ami akkor jelent meg, amikor születtem, szóval nem mostani.
Alosa igazán belevaló, kemény csaj. Ő tényleg nem az a fajta lány, aki egy csapásra megváltozik, amikor megismeri azt a bizonyos fiút. Riden karakterét találtam a legérdekesebbnek és benne látom a legtöbb potenciált. Kíváncsi vagyok, milyen meglepetéseket tartogat még az írónő.

3 hozzászólás
Milli88 P>!
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

„Mindenkivel történnek rossz dolgok. Az a legfőbb feladatunk, hogy felülkerekedjünk az ilyesmin. Ha pedig nem megy, hát hozzuk ki a legjobbat az adott helyzetből.”

Kicsit ódzkodtam ettől a könyvtől. Alapjában véve nincs problémám a kalózokkal, de valamiért mégis távol érzem magamtól őket és ezt az egész világot. De jelentem, ez a félelmem A kalózkirály lányával teljesen megváltozott.

Hangulatos, vicces, helyenként minimálisan erőszakos, olvasmányos könyvet kaptam egy cseppnyi romantikával.
Nagyon tetszett Alosa karaktere és az, ahogyan az egész könyv során szinte minden fejezetben megtudtam róla valami újdonságot. Végig körüllengte ez a megfoghatatlan, varázslatos rejtély, ami ő maga.
Riden kalóz léte ellenére egy nagyon szerethető karakter, akinek hatalmas szíve van.

A könyvnek nagyon gyorsan vége lett, úgy olvastam volna még. :)
Kíváncsian várom a folytatást, hogy megtudjam hogy hogyan spoiler.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

csfannie P>!

Mindenkivel történnek rossz dolgok. Az a legfőbb feladatunk, hogy felülkerekedjünk az ilyesmin. Ha pedig nem megy, hát hozzuk ki a legjobbat az adott helyzetből.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alosa Kalligan
vikcs>!

– Mit művelsz?
– Szerinted mit művelek?
– Taperolsz.
– Igyekszem visszaszerezni a kulcsot.
– Szóval ezzel magyarázod, hogy taperolsz.
Elmosolyodik, és előrehajol, a szája majdnem a fülemhez ér.
– Nem látom, hogy nagyon ellenkeznél – suttogja.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alosa Kalligan · Riden Allemos
_Nikki>!

– (…) Néha nem azon múlik a túlélés, hogy mire vagy képes, hanem azon, hogy kit ismersz.

1 hozzászólás
vikcs>!

– Mindenkinek vannak titkai. Mind védtelennek éreznénk magunkat, ha nem lehetnének titkaink.

157. oldal

h_kincsoo>!

– Mit művelsz?
– Szerinted mit művelek?
– Taperolsz.
– Igyekszem visszaszerezni a kulcsot.
– Szóval ezzel magyarázod, hogy taperolsz.
Elmosolyodik, és előrehajol, a szája majdnem a fülemhez ér.
– Nem látom, hogy nagyon ellenkeznél – suttogja.
– Ha megtettem volna, most nem nyílna lehetőségem erre.
Rémülten felnéz, de már nincs ideje arra, hogy kitalálja, mit fogok tenni.
Bizony, beletérdelek. Méghozzá az ágyékába.
Beletelik némi időbe, mire magához tér.

41. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alosa Kalligan · Riden Allemos
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog>!

Apám igyekezett kiverni belőlem az emberi élet iránt tanúsított empátiámat, és azt hiszi, sikerrel járt. A többség ezen az állásponton van. És bár bűntudat nélkül mészárolom a gonoszt, mások szenvedése éppúgy fáj nekem is, mint nekik. Fáj, de el tudom viselni. Olyanokkal is történnek rossz dolgok, akik nem érdemlik meg. Az élet megy tovább. Én is továbblépek. Mert ha más nem is, az biztos, hogy túl kell élnem.

_Nikki>!

– Hogy ismertél ki ennyire? Hogy lehetsz ennyire… olyan, mint te?
– Azért vagyok ilyen, mert ezt választottam. Az vagyok, aki csak lenni akarok. Vannak, akik azt mondják, az embernek meg kell találnia önmagát. Szerintem nem. Én azt gondolom, olyanná formáljuk saját magunkat, amilyenek lenni akarunk. Némi erőfeszítéssel bármit meg tudunk változtatni saját magunkon.


A sorozat következő kötete

A kalózkirály lánya sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az Olimposz vére
Brodi Ashton – Cynthia Hand – Jodi Meadows: Lady Jane
Martin Kay: Titkok útvesztője
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Stephanie Garber: Caraval
Mary E. Pearson: Az árulás szépsége
Patrick Ness: Háború a békéért
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Kendare Blake: A rémálmok lánya
Christelle Dabos: Bábel emlékezete