Daughter ​of the Pirate King – A kalózkirály lánya (A kalózkirály lánya 1.) 175 csillagozás

Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Bőven lesz még idő, hogy jó alaposan elagyabugyáljam, miután megszereztem, amiért jöttem.

A tizenhét éves Alosa kapitány titkos küldetésre indul, hogy megszerezze a legendás kincshez vezető ősi térképet. Szándékosan elfogatja magát az ellenséggel, ugyanis át akarja kutatni a hajójukat. Alosa könnyedén kifogna a könyörtelen kalózlegénységen, ha nem állna az útjába a fiú, aki elfogta – a meglepően agyafúrtnak bizonyuló és aljas mód jóképű elsőtiszt, Riden. Persze nincs mitől tartani, ugyanis Alosának van néhány trükk a tarsolyában, és egyetlen magányos kalózhajó nem állhat a kalózkirály lányának útjába.

Tricia Levenseller első regénye, A kalózkirály lánya, bővelkedik akcióban, kalandban, romantikában, sőt, még némi varázslat is keveredik a nyílt tengeren játszódó, magával ragadó történetbe.

Ráadásul a történet folytatódik A szirénkirálynő lányában!

Eredeti mű: Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King

Eredeti megjelenés éve: 2017

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
284 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574972 · Fordította: Szabó Krisztina

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Alosa Kalligan · Riden


Kedvencelte 31

Most olvassa 28

Várólistára tette 225

Kívánságlistára tette 237

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

„Mindenkivel történnek rossz dolgok. Az a legfőbb feladatunk, hogy felülkerekedjünk az ilyesmin. Ha pedig nem megy, hát hozzuk ki a legjobbat az adott helyzetből.”

Oh végre, egy igazi „csemege” volt fáradt lelkemnek.
Nagyon örültem, amikor szinte elsők között vehettem meg a könyvet.
A borítójától nem vagyok lenyűgözve, de ezt leszámítva úgy gondolom az öt csillagot megérdemli.
Felszabadító érzés volt, egy olyan főhősnőről olvasni, aki a szó teljes értelmében Nő, (még a legundorítóbb helyzetben is) képes volt spoiler csak, hogy elérje célját.
A fontosabb hímek közül, mindkettőt cukinak találom. Igen az egyik nem éppen annak számít, de érzem sokkal több rejtőzik a felszín alatt, mint azt most még látni lehet.
A szabados kifejezések nagyon illetek a hangulathoz, a karakterek egytől – egyig színesek, fejlődésre képesek és teljesen szerethetőek.
Sokszor azt hisszük a gonosz csak fekete és rossz lehet, de itt is megmutatkozik, hogy a sötét színeknek is millió árnyalata van és semmi sem az, aminek látszik.
Bárhogyan is legyen, mindenhol lehet egy piciny fényt látni, még akkor is ha elsőre nem tűnik többnek, egy „piszok” foltnál.
Az első perctől fogva teljesen lekötött, nem engedett unatkozni.
Az elején már a cselekmények közepében találtam magam és annyira akartam harcolni, csábítani….igen akár ölni is….teljesen a hatása alatt voltam és vagyok most is.
Ez egy igen erős sorozat kezdő kötet, amit nagyon remélem a folytatás is megfog ugrani, hacsak nem jobb lesz, mint az első rész.
Nekem határozottan a kedvencek között végezte és nagyon várom a következő részt.
Ajánlom! ♥

3 hozzászólás
>!
Klodette
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Soha ezelőtt még nem olvastam kalózos témájú könyvet, szóval nagyon kíváncsi voltam erre a történetre, főleg, hogy külföldön felkapott, kicsit túlontúl is sokat istenített sztoriról van szó.
Ilyenkor mindig kicsit óvatosabb vagyok, mert gyakran előfordul, hogy magasra teszem a mércét, aztán meg csalódnom kell.
A kalózkirály lánya szerencsére nem ilyen volt, szerettem és összességében pozitívan tudok róla nyilatkozni, bár a vége nem igazán nyerte el a tetszésemet.
A Karib-tenger kalózai filmek óta biztosan tudjuk, hogy egy hölgynek nem könnyű érvényesülnie ebben a tolvajokkal, gyilkosokkal és martalócokkal teli világban., habár az is igaz, hogy Alosát nem igazán vádolhatjuk azzal, hogy finom hölgy lenne.
Alosa talpraesett, találékony és bátor főszereplőnek bizonyult, aki egy percre sem keseredett el, mindig új fondorlatokkal állt elő. Eszes volt, trükkös és egyszerűen ösztönösen tudta, hogy miként irányítsa a férfiakat.
Riden – a férfi főszereplő – is szimpatikus volt, nem az a tipikus kalóz és pont ettől lett szerethető.
Kettejük párosa pedig egyszerűen lehengerlőnek bizonyult. Olyan parázsló vitákat és szócsatákat vívtak, hogy csak kapkodtam a fejem. Egyszerre voltak viccesek, kissé romantikusak és perzselően pimaszok.
Néha ők maguk sem tudták eldönteni, hogy mit akarnak valójában, sokszor hazudtak és megtévesztették a másikat, de a szívük azért a helyén volt.
Negatívumként a könyv végét tudom megemlíteni, ami számomra igencsak összecsapott lett.
Túlságosan is hirtelen ért véget, ami nem igazán tetszett. Az előző fejezetekben az írónő sok mindenre kitért, aztán egyszer csak elfogytak a lapok, én meg értetlenül pislogtam.
Megértem, hogy miért lett olyan sikeres, hiszen volt benne harc, ármány, romantika és egy csipet mágia is. A kalózos háttér pedig egyedi, nem mindennapi.

Bővebben pedig: https://klodettevilaga.blogspot.com/2018/10/konyvkritik…

>!
FairyDust P
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Tetszett is, meg nem is. Többet unatkoztam a könyvön, mint amennyi izgalmat kaptam tőle.
Két dologra jöttem rá olvasás közben:
A) Nem szeretem a kalózos könyveket
B) Nem feltétlenül kell minden ifjúsági könyvet elolvasnom

Igaz hogy csak 284 oldal, de szerintem borzalmasan túlnyújtott egy-egy cselekmény. A könyv közepén annyira mérges lettem, hogy majdnem félbehagytam az egészet. Egyszerűen nem értettem, hogy spoiler 5 fejezettel később azonban választ kaptam a kérdésemre, de őszinte leszek: ha egy kedves molytársam nem hívja fel a figyelmemet, hogy meg lesz magyarázva, akkor szimplán törlöm a jelölést és félredobom a könyvet. Túlságosan elnyújtott minden cselekmény, mindent megismétel 10x a főhősnő. spoiler Nagyon impresszív, ja nem. :(
Alosa személyisége nem volt rossz, tetszett ahogy csipkelődik. Riden hidegen hagyott. A spoiler

Továbbá a személyes problémám a nyelvezet volt. Magyarul kezdtem el olvasni egy kihívás miatt, azonban olyannyira nem passzolt hozzám a fordító stílusa hogy a felénél váltottam angolra, és egyből megoldódott a problémám.

A csavar azonban meglepett, valószínűleg azért mert az unalom annyira elnyomta a józan eszemet, hogy észre se vettem az utalásokat. spoiler

Ezek után kinek ajánlom? A fiatalabb molyoknak feltétlenül! Azoknak is akik szeretik a kalózos meséket, emellett a kalandkedvelő társaimnak is.

Számomra ez egy átlag alatti olvasás volt, sajnálom.

9 hozzászólás
>!
Naiva P
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Én már tavaly felfigyeltem rá a gr-en, de aztán valamiért, (talán a derékig érő könyvkupac és az egyre csak gyarapodó várólista miatt kikerült a látóteremből ez a könyv), és még a csattanót is elspoilereztem magamnak. Elsőkönyves szerzőhöz képest tényleg le a kalappal az írónő előtt, mert nem csak egy jó történettel debütált, hanem a könyv nagyon gyorsan olvasható, humoros párbeszédekkel tarkított és szórakoztató karaktereket tartalmazott. A sztori maga, bár nem kifejezetten romantikus, mégis úgy érzem; a romantika-rajongók sem fognak csalódni. Ezen felül, micsoda olvasmány! Engem nem a PotC-ra, hanem sokkal inkább a Cutthroat Island c. filmre emlékeztetett spoiler, ami akkor jelent meg, amikor születtem, szóval nem mostani.
Alosa igazán belevaló, kemény csaj. Ő tényleg nem az a fajta lány, aki egy csapásra megváltozik, amikor megismeri azt a bizonyos fiút. Riden karakterét találtam a legérdekesebbnek és benne látom a legtöbb potenciált. Kíváncsi vagyok, milyen meglepetéseket tartogat még az írónő.

3 hozzászólás
>!
Deszy P
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Miért nem olvastam én még kalózos YA-t? De tényleg – miért nincs több ilyen?

Vicces volt, izgalmas, kicsit romantikus – pont amilyennek lennie kellett.

Alosa úgy badass, hogy nem pusztán ráerőszakoltak egy női karakterre férfi attribútumokat: szóval Alosa nem csak azért ennyire jó kalóz, mert ő is erőszakos és izompacsirta meg jól használja a fegyvereket. A legnagyobb fegyvere az agya: agyafúrt, jól értékeli a helyzeteket és egyébként ha szükséges, bizonyos szinten még a női bájait is beveti. Nem szeretnék spoilerezni, szóval álljunk meg ennyinél!

A teljes értékelésemért katt:
» http://www.deszy-konyv.hu/2018/09/tricia-levenseller-da…

>!
Niitaa P
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/11/tricia-levensel…

"Sokkal több volt benne, mint amire számítottam. Sokat vacilláltam rajta, megrendeljem-e vagy ne, vajon tetszeni fog-e vagy nem, de végül győzött rajtam a közösségi szellem: én is azok közé szerettem volna tartozni, akik nyughatatlanul várják a nyomdából frissen kikerült könyveiket.
A kalózok világára sosem fordítottam figyelmet, távol állt tőlem. Minden ismeretem kimerült a Karib tenger kalózai filmekben – bár ezeket meglehetősen szeretem, főként az első részeket. Azt hittem, nehezen fogom felvenni így a könyv hangulatát, de elég volt pár oldal, s olyan otthonosan mozogtam a fedélzeten, mintha mindig is tengeri patkány lettem volna.
Alosa számomra nagyon szimpatikus szereplő, belevaló, olyan igazi főhősnek való karakter. Pontosan ilyennek képzelem el az young adult kategóriába tartozó szereplőket! Legyen bennük kellő kurázsi, legyenek talpraesettek, humorosak és fondorlatosak. Az már csak hab a tortán, hogy a kalandjait simulékony stílusban kaptuk meg! Maga a könyv könnyen olvasható, bevonja az olvasót a történetbe és nem ereszti. Mostanában elég kevés időm jutott, így nem tudtam kellőképp a szenvedélyemnek hódolni. Emiatt több napig tartott e rövid történet feldolgozása is. Ha lett volna lehetőségem, biztosan egy ültőhelyemben elolvasom az egészet.
Bánom, hogy a lezárás –talán érdeklődés hiányában? – elmaradt. Lehetett volna egy ütős véget kerekíteni, aminek hatására a falat kaparom a folytatásért. Most inkább bosszúságot érzek, ha rá gondolok, mert elvették a történet végén érzett megnyugvási lehetőségemet. Véleményem szerint akár egybe is ki lehetett volna adni, semmi sem indokolja a külön kötetek jelenlétét. Legalábbis a könyv felépítése biztosan nem támasztja alá.
Akár kedvenc is lehetett volna, ám efölött nem tudok szemet hunyni. Itt látszik, hogy hiába van egy jól megírt történetünk, gazdag karakterekkel és változatos cselekménnyel, ha nem felel meg az alapvető könyvírási szabályoknak. Pedig majdnem sikerült.
Mindenesetre bátran merem ajánlani. Vállalkozó szellemű olvasók, kalandot kereső egyének, kincsre vágyó fiatalok, ez a könyv nektek szól!"

>!
vikcs P
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Annyira örülök, amiért a polcomon tudhatom ezt a könyvet. Valami vonzott benne, és jól döntöttem, hogy őt választottam. Már maga a témája is érdekes és egyedülálló, hiszen nem igazán olvastam még kalózos történetet, főleg nem egy menő és okos kalózlányról.

Alosát nagyon hamar megkedveltem, imádtam a beszólásait, a közös szójátékokat, ahogy egymás agyát húzták. Tetszett, hogy kemény csaj volt, mégis emberi maradt, hiszen benne is megcsillant a félelem szikrája, sajnálta azokat, akik bajba vagy a halálba jutottak, mégsem félt megvédeni önmagát. Neki is vannak érzései, nehéz gyerekkora volt, ám ez tette azzá, ami most ő, amiért ő is kapitány.

Aki viszont teljesen megbabonázott, az Riden volt. Egyszerűen imádtam a karakterét. Szeretett volna megfelelni a testvérének is, aki gyerekkorában sokszor kihúzta a csávából, ezért tisztelte őt, közben mégis fúrta az oldalát a kíváncsiság eziránt a különös, ismeretlen lány iránt.

Bármily gyermetegnek is hangzik a történet, egyáltalán nem az. Én is azt hittem, de a történet egyszerűen levett a lábamról, és nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy az év egyik kedvenc YA kötete lett számomra. Nagyon remélem, hogy mihamarabb elhozzák nekünk a folytatást.

Bővebben a blogomon: https://konyvmaniablog.blogspot.com/2018/11/tricia-leve…

>!
AniTiger MP
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Érdekes történet, mert sikerült berántania annyira, hogy alig bírtam félretenni némi alvás vagy munka erejéig. Azt mondanám, hogy olvasmányos, és tele van fura, ám szerethető figurákkal, de nálam abszolúte mindent vitt a két főszereplő! A kedvenc részem egyértelműen az Etikett: Hogyan neveljünk igazi hölgyet? című kötetes volt, na, ott már fogtam a fejem Alosa és Riden párosán, de az összes szócsatájukat / beszélgetésüket imádtam! Persze amikor megjelentek a lány cellájának a kissé ütődött őrei, akkor mindig jobb kedvre derültem, mert a hibbant, enyves kezű, iszákos kalózok üde színfoltjai voltak ennek a YA-regénynek!

A szirénes dolgok és a lány kalózokkal teli hajó izgalmasnak tűnnek elsőre, ám míg ez a része borzalmasan érdekel a folytatásnak, addig a kalózkirály karakterétől nagyon tartok. >.< Alosa apjától levert a víz, és félek, hogy a második részben nagyobb szerepet fog kapni…

Kíváncsian várom, hova tartunk!

Bővebben…
https://hagyjatokolvasok.blogspot.com/2018/09/TriciaLev…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
284 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634574972 · Fordította: Szabó Krisztina
>!
zsebibaba007
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Imádtam – és még mindig imádom, tekintve, hogy már a második részt darálom – a Riden és Alosa között lévő kémiát, ami már a legelső pillanattól kezdve megmutatkozik. Szikrázik közöttük a levegő, nem a nyáltól csöpögős értelemben, és pont ez tette nagyon élvezhetővé a könyvet. Alosa nem az a naiv kislány, aki rögtön átmegy a rózsaszín felhőtől nem látó tinilányba. Badass, de úgy igazán. Nem csak fenyegetőzik azzal, hogy majd ő megveri az ellenfelét vagy éppenséggel tökön rúgja, meg is teszi. Ha a helyzet azt kívánja, akkor meg az ellenfél idegeire megy, vagy megpróbálja elcsábítani azt. Nagyon erős női karakter, olyan akiből több kéne a mai YA könyvekbe.

Bővebben: https://maybeimabookworm.blogspot.com/2018/10/tricia-le…

>!
ap358 P
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King – A kalózkirály lánya

Ez a könyv teljesen beszippantott!
Maga a fülszöveg nem fogott meg, pláne, hogy mindenhol a Karib-tenger kalózaihoz hasonlítják, pedig ez egy YA regény, fiatal karakterekkel, és ezt valahogy nem tudtam összehangolni. De ha már ennyire felkapták (meg ennyire jó a borító), gondoltam elolvasom.
Kár lett volna kihagyni.
Aki szereti az ifjúsági, könnyed, kalandos fantasykat, csipet romantikával és humorral, azoknak mindenképpen ajánlom.
Magába a kalózkodásba és a hajózás rejtelmeibe nem merül el a könyv, ettől nem kell tartani. A történet első fele a karakterek bemutatására épül, egy-egy kisebb konfliktus során megmutatkoznak a jellemek, célok. Mondhatni, maga a cselekmény itt lassabb folyású, nekem mégis ezek a részek jobban tetszettek. Jó volt olvasni a szócsatákat, Alosa miként bosszantja a többieket, miként próbálja teljesíteni a küldetését.
A második felében pörögnek fel az események, a romantika itt erősödik, de nem kaptam ömlesztve, éppen csak annyit, hogy a két főszereplő ne akarja megölni egymást.
A fantasy szál szépen, lassan kerül bevezetésre, ami nagyon megfogott, hiszen nem uralja a sztorit, továbbra is a kaland dominál.
Alosa egy rendkívül erős, eltökélt lány, néha még engem is elbizonytalanított, ami az érzelmeit illeti. Riden elsőtiszt ugyanezekkel a jellemekkel rendelkezik, ellenben belőle hiányzik az önteltség, alázatosabb, ezáltal jobb megfigyelő is. Vagyis kihívás neki Alosa, próbálja megfejteni a titkát.
Maga a történet itt-ott kiszámítható, de ifjúsági révén könnyen, gyorsan olvasható, kalandos, és a zsánernek tökéletesen eleget tesz.
Remélem, hamarosan olvashatom a folytatást is.


Népszerű idézetek

>!
csfannie P

Mindenkivel történnek rossz dolgok. Az a legfőbb feladatunk, hogy felülkerekedjünk az ilyesmin. Ha pedig nem megy, hát hozzuk ki a legjobbat az adott helyzetből.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alosa Kalligan
>!
Tibi_Sorok_Között_Könyves_Blog

Apám igyekezett kiverni belőlem az emberi élet iránt tanúsított empátiámat, és azt hiszi, sikerrel járt. A többség ezen az állásponton van. És bár bűntudat nélkül mészárolom a gonoszt, mások szenvedése éppúgy fáj nekem is, mint nekik. Fáj, de el tudom viselni. Olyanokkal is történnek rossz dolgok, akik nem érdemlik meg. Az élet megy tovább. Én is továbblépek. Mert ha más nem is, az biztos, hogy túl kell élnem.

>!
_Nikki P

– (…) Néha nem azon múlik a túlélés, hogy mire vagy képes, hanem azon, hogy kit ismersz.

1 hozzászólás
>!
vikcs P

– Mindenkinek vannak titkai. Mind védtelennek éreznénk magunkat, ha nem lehetnének titkaink.

157. oldal

>!
csfannie P

Az űzött és az üldöző játszmája gyakran élvezetes. Már persze az üldöző számára.

67. oldal

>!
csfannie P

– A csillagoknál varázslatosabb dolgot mutatok neked.
Jaj, pfuj! Pfuj, pfuj, pfuj! Nem megy ez nekem. Egyszerűen nem bírom tovább elviselni. Fogja már végre be a száját!

175. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Neil Gaiman – Michael Reaves: Köztesvilág
Meg Cabot: Jinx
Rick Riordan: Percy Jackson és a görög istenek
Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Különös különcségek
Alexandra Bracken: Az idő vándorai
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Mary E. Pearson: Az árulás szíve