Daughter ​of the Pirate King (Daughter of the Pirate King 1.) 17 csillagozás

Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King

There will be plenty of time for me to beat him soundly once I’ve gotten what I came for.

Sent on a mission to retrieve an ancient hidden map—the key to a legendary treasure trove—seventeen-year-old pirate captain Alosa deliberately allows herself to be captured by her enemies, giving her the perfect opportunity to search their ship.

More than a match for the ruthless pirate crew, Alosa has only one thing standing between her and the map: her captor, the unexpectedly clever and unfairly attractive first mate, Riden. But not to worry, for Alosa has a few tricks up her sleeve, and no lone pirate can stop the Daughter of the Pirate King.

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

>!
Square Fish, New York, 2018
312 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781250144225
>!
320 oldal · ASIN: B01J1EGXR4
>!
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781250095961

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Alosa Kalligan · Riden


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 20


Kiemelt értékelések

>!
RVivi
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King

A könyv nagyobb részére simán megadom az öt csillagot. Nagyon tetszett, teljesen a letehetetlen kategóriába tartozik. Viszont volt benne egy szál, ami kissé belerondított az összképbe.
Tökre örültem, hogy nem volt benne az, hogy Alosa átlagosnak gondolja magát végig, aztán kiderül, hogy ő ilyen meg olyan különleges. Tudjátok, az a tipikus YA-fantasy vonás. spoiler Aztán itt kezdődött a probléma. Mivel addig semmi nem volt ezzel a szállal, addig nem volt olyan fontos. Viszont innentől Alosa állandóan spoiler Ennek már nem örültem annyira, de szerencsére sikerült ezen túllendülni. :D
Ezen kívül nem akarok másba belekötni, mert tényleg szuper egy könyv volt, Riden és Alosa is teljesen okés. Izgalmas, érdekes és a kalózos téma is plusz pont. Bár attól egy kicsit megijedtem, mert Karib-tenger kalózai idézettel kezdett a könyv, azt meg nem igazán szeretem.

>!
Arwen5
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King

Tökéletes kikapcsolódást nyújtó könyv, semmi több. Élveztem olvasni, annak ellenére, hogy a könyv nagy része egy hajón játszódik nem unatkoztam. Sőt, érdekes módon ott kezdett csappanni a lelkesedésem, amikor kikerültek a hajóról a vége fele. Igaz, hogy nem történt sok minden – hiszen Alosa az egész könyv alatt egy térképet keresett, ez a fő szál, mégis jó érzés volt olvasni, le tudott kötni. Ennek oka pedig a humoros jelenetek voltak, ugyanis akadt jó pár Alosa és Riden között. Egyik nap éjféltájt olvastam, és pont akkor érkeztem egy olyan jelenethez, aminél muszáj volt hangosan felnevetnem, annyira röhejes volt. (Az a bizonyos szobaátrendezős. Még mindig vigyorgok, mint a tejbetök, hacsak rágondolok.) Kettejük között szerintem remek a kémia, Riden nyugodtabb személyiségét elég jól ellensúlyozza Alosa temperamentuma. Azt gondoltam volna egyébként, hogy utóbbi idegesíteni fog a túlzott önbizalma miatt, de – néhány esettől eltekintve – most valahogy nem zavart, sőt szórakoztam is rajta.
De sajnos nem csak szépeket tudok zengeni erről a kötetről, viszonylag elég sok gondom is akadt vele.
A világ rendkívül kidolgozatlan, konkrétan semmit nem tudtunk meg róla. Van pár sziget, és létezik egy király, aki a szárazföldet uralja, na meg Alosa apja, aki a tengerek/óceánok ura. De, hogy ez pontosan mikor/hogyan alakult ki így, arról semmi információ. Meg azért a kettejük közötti kapcsolatra is kíváncsi lettem volna.
Na, meg olyan érzetem volt, mintha az írónő se lett volna tisztában, hogy mit akar beleírni. Alosa furcsa képessége csak úgy random, a könyv felénél be lett dobva, hogy tessék, ő még erre is képes. Arra egyébként, hogy spoiler Kicsit erőltettetnek találtam ezt a rengeteg erőt, esküszöm jobban örültem volna, ha Alosa csak egy szimpla, talpraesett kalóz. Ez már kicsit sok volt nekem.
Azt is simán ki lehet találni, hogy spoiler
Meg még egy óriási kérdést hagyott hátra a vége, amire nagyon-nagyon remélem, hogy választ kapok: spoiler
Összességében tehát tudom ajánlani, de számítani kell arra, hogy van benne pár furcsaság. Ha ettől el tudunk tekinteni, akkor kapunk egy élvezhető, egyszer olvasható, könnyed fantasy könyvet.

2 hozzászólás
>!
Vicky3 P
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King

Ez a könyv a To Kill a Kingdom pepitában. Vagy helyesebb lenne azt mondanom, hogy az a könyv hasonlít erre, elvégre ez korábban íródott, hiába találkoztam velük fordítva. Igazából pont ezért nem is nagyon tudok írni a sztoriról semmi újat, mindent leírtam már a To Kill a Kingdomnál. Szórakoztató, de ne nagyon akarj elkezdeni rajta gondolkodni, mert szétesik az egész történet. Mármint az a kevés történet, ami tényleg történik, ugyanis az elején szó szerint semmi nincs benne. A főhősnő kifejezetten irritált, a szívének legkedvesebb csücske, azaz a főhős meg teljesen hidegen hagyott, míg a fő bonyodalom igazából az első 5 oldalon megoldódhatott volna egyetlen lépésben. (Most teljesen úgy érzem magam, mintha a HISHE egyik részét írnám:)

Bővebben: https://three-points-of-view.blogspot.hu/2018/04/sziren…

1 hozzászólás
>!
Arym
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King

Azt kaptam, amit vártam: egy izgalmas történetet, amelyben egy belevaló és nagyszájú kalózhercegnő „fogolyként” teljesíti apja megbízását.
A könyv első felében szinte semmi nem történik , viszont Riden és Alosa pillanatai úgy feldobják, hogy az olvasó észre sem veszi és már el is repült az a pár oldal. Mindezt úgy, hogy továbbra is ellenségek maradnak , nem lépnek át a csöpögős instalove fázisba és a „ketten a világ ellen” helyzetbe sem.
Aztán jön a csavar és beindulnak az események. *-*
Örülök, hogy a kezembe került ez a kis YA. Nem túl hosszú, így nem vesz el sok időt bár amilyen pörgős valószínűleg nekem fel se tűnt volna még pár oldal…, könnyen magába szippantja az embert. Persze számos nyitott kérdés van még, amire a következő részekben remélhetőleg választ kapunk. :)
Élvezetes és szórakoztató, engem megvett. Várom a folytatást!

2 hozzászólás
>!
heysunny P
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King

Tök jó volt! Pörgős, igazi akciódús kalózos sztori egy belevaló női kapitány főszereplésével, egy nem-pöcs love interesttel, sok-sok sziporkázó párbeszéddel. Nem váltja meg a világot, de nagyon leköt Alosa kalandja, ahogy elfogatja magát az ellenséges kalózhajóval, hogy megszerezze azt, amit az apja akar, és a megannyi fortély, amivel folyton-folyvást kiszabadítja magát elfogói karmai közül. Néha már kissé unrealisztikus is volt :)), de ez semmit nem vett el az olvasási élményből, nagyon jót szórakoztam rajta.

3 hozzászólás
>!
_NaRa_ I
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King

Nagyon tetszett. Könnyed, humoros regény, amit nem szabad túl komolyan venni: szóval aki életszagú hajózós-kalózos kalandsztorira vágyik, az ne ebbe a könyvbe keresse.. :D A kalózkodás idillikusabb oldalát fogja meg a regény és mítoszokkal tarkítja fel, de a fókusz inkább a badass főhősnőn és Riden első tiszt szócsatáin van a könyv első felében, aztán a második felében már a cselekmény is jobban elkezd pörögni.

>!
infinitedreams IP
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King

A történet igen egyszerű, szinte minden kiderül a fülszövegből. Alosa elfogatja magát, hogy feljusson az Éjvándorra, és tűvé teszi a hajót, hogy megtalálja a legendás, szirénkinccsel teli szigethez, Isla de Cantához vezető, három részre szakadt térkép egy darabját.

Ami számomra meglepő volt, az az, hogy majdnem az egész regény a hajón játszódik, és döbbenetesen jól megoldotta az írónő, gyakorlatilag mindent kihozott ebből a zárt térből, amit csak lehetett.

Sokan vádolják azzal a könyvet, hogy nem igazán történik az első felében semmi, de azt hiszem, érdemes leszögezni már most, hogy ez nem az a fajta történet, amiben minden oldalon egy újabb helyzet elé keveredünk. Fordulatos a sztori, és mindig történik valami Alosával, sosem unatkozunk, viszont az alapfelállás nem változik, ezt járja körbe az írónő. Tehát Alosa valóban azt csinálja, amire a fülszöveg alapján számítunk: keresi a térképet. Csakhogy nem találja.

A fordulatok sokszor kiszámíthatóak, de ez nem von le az élvezeti értékből, ráadásul néha olyasmi is történik, amit nem feltétlenül várna az ember.

A cselekmény ilyen fajta hiányosságát pótolják a dialógusok, Alosa és az elsőtiszt, Riden évődése, és az, hogy apránként csepegtetve egyre többet megtudunk Alosa múltjáról és képességeiről.

A karakterek kissé leegyszerűsítettek, egy fiatalabb olvasóközönség igényeit elégítik ki, viszont ha nem vár tőlük különösebb lelki mélységeket az ember, akkor abszolút szórakoztatóak és biztosan tartják a vállukon a sztorit.

A könyv legnagyobb erénye a stílusa. Könnyed, gyorsan olvasható (maga a regény sem kifejezetten hosszú, egyébként, amolyan “egy ültő helyemben”, ha épp akad az embernek egy szabad napja).

Én jól szórakoztam, örültem, hogy olvashattam és dolgozhattam rajta, határozottan jó élmény volt, feldobta a mindennapjaimat. Remélem, tetszeni fog az itthoni olvasóközönségnek, és jöhet majd a második rész is! :)

Bővebben: http://blog.infinitedreams.hu/…

3 hozzászólás
>!
Sabinomi
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King

Várólistára tettem már régebben ezt a könyvet. Bevallom, nem gondoltam, hogy mostanában el fogom olvasni, mivel láttam, hogy már a Könyvmolyképző Kiadó megszerezte a jogokat. Ilyen esetben meg szoktam várni a megjelenést. Ám megrendeltem (na jó, én csak kapom) egy Fairyloot dobozt, amiben benne lesz ezzel a könyvvel kapcsolatban valami. Ez meghozta a kedvem, és gyorsan neki estem.

A könyv főszereplője, Alosa, a kalózkirály lánya. Az apja egy küldetésre küldi, amiben rabot kell játszania egy hajón, hogy megszerezzen egy térképet. Alosa nehezen találja, főleg, hogy a hajó első tisztje, Riden, nagy figyelmet szentel a lánynak.

Alosa nem egy tökéletes főszereplő. Öntelt, de tényleg ügyes. Mégis, sokszor okosabbnak hiszi magát, mint amennyire. Tetszett, hogy nem egy gyenge lányról van szó. Könnyűszívvel gyilkol, de csak olyanokat, akik megérdemlik. Egy kalózkapitánytól ez várható is volt. Rident is kedveltem. Eléggé hasonló személyiség, mint Alosa. Jól jár az agya, ügyes, mégsem kegyetlen.

A történet érdekes volt számomra. Igaz, már eléggé feltűnő volt, hogy nem nagyon történt semmi. Nagyon sok szópárbaj volt helyette Riden és Alosa között, és ezt imádtam. Én élvezettel olvastam ezeket a részeket, bár egy kalózos történetnél kicsivel több kalandra számítottam. Maga a történet annyira nem volt meglepő számomra. Pár fordulatot már előre sejtettem. Ennek ellenére ez nem vett le a könyv értékéből.

Én szerettem ezt a kalózos világot. Még nem olvastam ilyet, így nagyon elbűvölt. Főleg, hogy nem nagyon olvastam még ilyet. Én sokat gondolkodtam, hogy mennyire „romantizált kalózokról” van szó a könyvben. Az igaz, hogy elég vonzó világ, és szívesen lennék a részese. Ennek ellenére, sok kegyetlenség történik a könyvben, és a kalózokat sem kedves embereknek mutatja be. Nekem kifejezetten tetszik, hogy fantasy elemekkel is bővült a könyv. Így lett igazi kalózos a világ :)

Én élveztem a könyvet. Nem volt nagyon hosszú, könnyű olvasmány. Olvastatja magát. Nem mondom, hogy nem tudtam letenni, de ha letettem, nem szívesen tettem. A második részt biztosan olvasni fogom még.

>!
szonja08760
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King

Annyira aranyos volt. Izgalmas, nem csöpögős, érdekes. Erős női karakterrel és jó kis szócsatákkal tarkított regény. Olyan érzésem volt, mintha egy fiatal Kate Daniels (Ilona Andrews) történetet olvasnék. Nagyon várom a második kötetet, mert kíváncsi lettem mi is van valójában azzal a Kalózkirállyal, milyen ember ő, mi a célja.
Gyorsan csúszik, nem hosszú kalandos történet, így nem hiszem, hogy bárki tovább olvasná 3 napnál. :) Bátran ajánlom egy kis kikapcsolódáshoz.

>!
viki20010115 P
Tricia Levenseller: Daughter of the Pirate King

Az angol nyelvű könyveket mindig egy kicsit jobbra értékelem. Ebben benne van az is, hogy nagyobb élvezet az olvasás, amikor kihívás is van benne.
A nyelvtől eltekintve is jó a történet. Ugyan elég sok dolog előre látható, mégis izgalmas. Számomra hihetetlen, hogy velem egyidős szereplők miket csinálnak, de ha ettől el tudunk tekinteni, igazán kellemes időtöltést nyújt.


Népszerű idézetek

>!
_NaRa_ I

Some people say you have to find yourself. Not I. I believe we create ourselves to be what we want.

>!
Nikola9

– Stop doing that.
– Doing what?
– You’re a woman. Act like it. You shouldn’t be saying such foul…
– I’ll say whatever I please. I’m not a lady, I’m a pirate!
– Well, you shouldn’t be!
– And why’s that? I’m plenty good at it.
– Because pirates aren’t supposed to look like you look and talk like you talk and do what you do. You’re confusing, and it’s messing with my head.

Kapcsolódó szócikkek: Alosa Kalligan
>!
_NaRa_ I

So tell me, fearless Riden, first mate of the Night Farer, if he kills men for shorting him on money owed, what do you think he will do to the man who have taken his daughter?

Kapcsolódó szócikkek: Riden

A sorozat következő kötete

Daughter of the Pirate King sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Sophie Jordan: Firelight
Leigh Bardugo: Siege and Storm
Richelle Mead: The Glittering Court
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Jennifer L. Armentrout: Opal (angol)
Becca Fitzpatrick: Hush, Hush
Holly Black: The Wicked King
Alexandra Bracken: Never Fade