Ugat a kutyám. Vajon mit akar mondani nekem? A Kutya-testbeszédből megtudhatjuk. És még nagyon sok minden mást, például azt, hogyan kommunikál kedvenc négylábúnk kutyatársaival. s hogyan velünk, emberekkel és a gazdival.
A könyvet szakavatott és tapasztalt háziorvos állította össze, aki könyvében kitér arra is, hogyan reagálnak a kutyák a stresszre, hogyan jelzik félelmeiket, s miért ásítanak olyankor, amikor nem is álmosak. Elmondja, hogyan ismerkednek meg a kölykök a világgal, milyen fejlődési szakaszokat élnek meg, s mit miért csinálnak. De azt is megtudhatjuk belőle, miért olyan fontos a játék, s mi indítja arra kedvencünket, hogy papírmasér kreáljon a vasárnapi újságunkból.
A Kutya-testbeszéd a jellemző kommunikációs- és viselkedésjegyek száz leggyakoribb fajtáját gyűjti csokorba, s ad hozzá magyarázatot. De azt is megtudjuk belőle, honnan ez a viselkedés, és hogyan gondoskogjunk „házi farkasunkról”.
Kutya-testbeszéd 7 csillagozás

Lunemorte P>!

Több dologgal nem értettem egyet: pl. világ életemben szerette minden kutya (az új is), ha a hasát simogattam…Általánosságok voltak leírva, pl. hogy nem szereti a kutya, ha egyedül hagyják, de azért mutassuk meg, ki a falkavezér. A hogyanok hiányoztak, de sokszor az okok is. A képek és a címek jópofák voltak.
BookShe>!

Amerikában az elnök kutyái legalább olyan híresek, mint maguk a híres gazdik. Magyarországon Mátyás királyról tudjuk, hogy mindig körülvették magyar agarak, Sissyről, Ferenc József feleségéről pedig, hogy corgija volt. De ki hitte volna, hogy Greta Garbo kedvenc kutyája egy komondor volt, és hogy szerinte a komondor a kutyák királya…?