A ​csodálatos Zalinda fivérek esete (Sherlock Holmes és a Baker Streeti Vagányok 1.) 19 csillagozás

Tracy Mack – Michael Citrin: A csodálatos Zalinda fivérek esete

Ha ​még nem hallottál a világ legkiválóbb magándetektívjeiről, Sherlock Holmesról, akkor bizonyára egy lakatlan szigeten töltötted eddigi életedet, vagy farkasok között nőttél fel a vadonban. Minden idők legzseniálisabb és legünnepeltebb nyomozójáról, a modern bűnüldözés példaképéről már sokat írtak. Bárki, aki tud egy keveset Holmesról, tisztában van vele, hogy nem dolgozott egyedül. Lelkes és hű utcagyerekek egy csapata is része volt bűnfelderítő szervezetének. A csapat a Baker Streeti Vagányok nevet viselte. Ezek a gyerekek számtalan ügyben segédkeztek Holmesnak, és felbecsülhetetlen szolgálatokat tettek neki nyomozásai során. Kíváncsi vagy ezekre az ügyes utcadetektívekre? A bandavezérek: az éles elméjű Ozzie és Wiggins, aki talpraesettségével, a legelvetemültebb bűnözők eszén is túljár. A bandatagok: Rohan, a szelíd óriás, Elliot, a csibész, Alfie, a kiskölyök és mások. Szeretnéd megismerni őket? Egyetértesz abban, hogy te és a világon mindenki megtudja az igazságot? Bizonyára… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2007
240 oldal · ISBN: 9789639708785 · Fordította: Andó Gabriella · Illusztrálta: Greg Ruth

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Sherlock Holmes


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 8

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Navi P>!
Tracy Mack – Michael Citrin: A csodálatos Zalinda fivérek esete

Nekem tetszett :)
Nem egy nagyon kiemelkedő alkotás, de jó volt a fiúk szemszögéből is belelátni Holmes munkásságába. Aranyosak voltak a fiúk, összetartóak, számíthattak egymásra, de azért kellett Pilar is. Volt benne kaland, izgalom, nyomozás, egy kevés szenvedés, de ez szerencsére még pont elfogadható mennyiségű volt egy fiataloknak írt kalandregénynél.
Természetesen semmi sem az, mint aminek elsőre látszik, de így volt jó :)
Biztosan el fogom olvasni a folytatásokat is, s szerintem a fiammal is kézbe fogom venni :)

vighagika>!
Tracy Mack – Michael Citrin: A csodálatos Zalinda fivérek esete

"Néhány dolgon túl kell lépni ezzel a történettel kapcsolatban, és akkor remek olvasási élményt nyújt.
Nekem nagyon tetszett a könyv elején lévő térkép, azonban az olvasás során egyszer sem éreztem annak szükségét, hogy megnézzem. Tehát szép, de más haszna igazából nem volt.
Először kicsit féltem attól, hogy a sok gyerek szereplő jelentéktelenné válik, és fogalmam sem lesz róla, hogy ki kicsoda, azonban ez nem így történt. Volt néhány háttérben meghúzódó Vagány, azonban a legtöbb nagy hatást gyakorol az olvasóra."
Teljes értékelés: http://lifenexttous.blogspot.hu/2018/05/tracy-mack-mich…

Bogas P>!
Tracy Mack – Michael Citrin: A csodálatos Zalinda fivérek esete

Kissé butuskára sikerült. Watson doktor olyan morci volt, a kis Baker Street lurkók meg olyan vagányak, aranyosak, bár eddig semmi túl izgi.
Na jó, abbahagyom.
Aranyos történet, nem rossz, de nem is jó.

T_Balázs>!
Tracy Mack – Michael Citrin: A csodálatos Zalinda fivérek esete

Tetszett, hogy valaki/valakik végre megpróbálták egy kicsit másképpen leírni Sherlock Holmes eseteit, nem pedig a szokásos Watson doktor által leírtakat olvasgattam. Holmes és a doktor munkásságán kívül szerepet kap egy csapat gyerek is (egy kivétellel mind fiúk). Ők a Baker Street-i Vagányok. Némi fizetség fejében nagyon szívesen segítenek a „Mesternek”. Ha kell kémkednek, követnek, bajt és felbolydulást okoznak parancsra ott és akkor amikor csak kell. Lényegében Holmes kis nyomozótársai. Adott két eset: egy cirkuszban lezuhan három légtornász, mert elszakad a kötelük műsor közben és Edward, walesi herceg magához hívatja Holmes-t a Buckingham palotába. Holmes a Vagányokra bízza a cirkuszi nyomozást. Kérdeznek és hallgatóznak kíméletlenül és félelmet nem ismerve. A könyv kétharmada körül kiderül, hogy tulajdonképpen egy esetről van szó csak két helyszín szálai futnak egybe. A briliáns terv megtervezője nem más, mint „A bűnözés Napóleonjának” nevezett Moriarty professzoré. De vajon hogyan szakadt el a kötél? Ki gyilkolta meg az ártatlan Zalinda fivéreket? Mi történt a palotában? Hogyan kötődik egymáshoz a két eset? Holmes és a Vagányok mindenre fényt derítenek!

Phoenix88>!
Tracy Mack – Michael Citrin: A csodálatos Zalinda fivérek esete

Na ez nekem rendben volt. Igazi fiatalos krimi! Egy szuszra el lehetett könnyedén olvasni.
Ahogy tudom, olvasom a folytit. :)


Népszerű idézetek

LaBelle>!

Ha még nem hallottál a világ legkiválóbb magándetektívjéről, Sherlock Holmesról, akkor bizonyára egy lakatlan szigeten töltötted eddigi életedet, vagy farkasok között nőttél fel a vadonban.

13. oldal (Előszó)

Kapcsolódó szócikkek: Sherlock Holmes

A sorozat következő kötete

Sherlock Holmes és a Baker Streeti Vagányok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Astrid Lindgren: Az ifjú mesterdetektív
Jørn Lier Horst: Zivatarfelhő akció
Alexandra Fischer-Hunold: Kincsvadász kísértet
Irene Adler: A fehér kastély
Fabian Lenk: A vikingek varázskardja
Renée Holler: Veszély a Santa Marián
Holden Rose: Hófehér kelepce
Anthony Horowitz: Az utolsó bevetés
Mészöly Ágnes: Hanga és a lényegrablók
Jan Birck: Morris, a titkos ügynök – Az öreg szélmalom titka