Ámokfutás (StarCraft 3.) 49 csillagozás

Tracy Hickman: Ámokfutás

A távoli jövőben, az emberiség bölcsőjétől hatvanezer fényévnyire földi telepesek vívnak élethalálharcot az egymással küzdő protossok és zergek közé ékelődve. Ekkor még nem tudják, hogy ez a csata csupán a nyitánya az univerzum lakói közti, mindent eldöntő háborúnak. Ardo Melnyikov, miután otthonát felperzselték, szeretteit megölték az idegen lények, beáll a Konföderáció rohamosztagosai közé.

Amint túlesik a kiképzésen és a pszichikai átprogramozáson, máris egy olyan bolygón találja magát, amelyet a zergek elfoglalni, a protossok megvédeni, az emberek pedig elhagyni készülnek. Miközben Melnyikov a civil lakosságot próbálja menteni, a múltjából származó kísértetekkel is meg kell küzdenie, ám küldetése céljáért bármit kész kockára tenni…
Alakváltó lidércharcosok, a legfejlettebb űrtechnika, félelmetes fegyverek és stratégia… A regény a méltán nagy sikerű PC-s játék világában játszódó epikus történet harmadik része.

Eredeti megjelenés éve: 2002

Szukits, Szeged, 2008
Szukits, Szeged, 2005

Disznóparéj_HVP IP>!

Oké, videojátékos.
Oké, semmi újszerű.
De bakker, ez egy jól megírt, izgalmas könyv. Igazi guilty pleasure.

Popovicsp87 P>!
Tracy Hickman: Ámokfutás

A tűzkeresztséggel együtt a kedvenc SC könyvem!
A történet a Mar Sara-i események során játszódik, ahol is egy csapat marine-t követhetünk nyomon.
Kicsit hozzáadott a SC univerzumhoz, anélkül hogy sablonokat kaptunk volna.

Szukits, Szeged, 2008
Ebe_Endocott>!
Tracy Hickman: Ámokfutás

Egy gyors sodrású, akciódús könyvnek jó, de nagy dolgokat nem kell tőle várni. A változatos karakterek csak épp annyira vannak bemutatva, hogy el tudjuk képzelni és valamennyire átérezni a sorsukat, azonkívül leginkább csak a zergbélben tocsogás megy. Igen erősen sikerül a természetes hozzáállást árnyalni, miszerint a terránok a jófiúk. Végigrohanunk a történeten, de egy gyors akciókönynek teljesen megfelel.

hankman I>!
Tracy Hickman: Ámokfutás

Érdekes és valahogy szokatlan olvasmány volt a Starcraft univerzum eddigi kötetei után, valahogy olyan más. Szerintem ez a történet és a karakterválasztás sikeres volt, üdítőleg hatott az egészre. A vége édes keserű volt, de ilyen regény is kell. Tulajdonképpen a felénél sem tudtam megjósolni, hova tart a történet. A videójátékos vonatkozásokról, most nem zúdítottak ránk minden ismeretet, de, amit kaptunk az érdekes volt (átprogramozás, command center, bunkerek, épületbelsők). Könnyed, olvasmányos. Jó.

Razor P>!
Tracy Hickman: Ámokfutás

A cselekmény középpontjában a Tűzkeresztségből már megismert Mar Sara-i zerg invázió áll, ezúttal egy csapat tengerészgyalogos szemszögéből.
A könyv ennek megfelelően igencsak akciódús és a befejezés sem a szokásos happy end, hanem az az igazi háborús regényes, keserédes fajta.

Szukits, Szeged, 2005
András_Bozsoki>!
Tracy Hickman: Ámokfutás

Tovább bővítette az SC univerzum ismeretemet. Örülök, hogy elolvastam.

Bellatrissa>!

Aranyló…
Ez a legmegfelelőbb szó azokra a ritka, tökéletes napokra, amelyek a boldogság fényével telítik a lelket.

Ebe_Endocott>!

A parancsnoki központ bejáratához vezető, hidraulikus karokkal mozgatható rámpát leeresztették. A kapu nyitva állt. A központ előterében égtek a lámpák, Ardónak mégis olyan érzése támadt, hogy egy óriási, sötét és éhes szörnyeteg száján sétál be.
Ahogy belépett a kapun, egy pillanatra megállt, és körbenézett a tágas csarnokban. Szemközt a központi fedélzet magaslott, jobbra és balra pedig az ásványi anyagok és gázok feldolgozását végző egységek, vagyis a mobil parancsnoki bázisok működését garantáló gépsorok álltak. Ezek a berendezések a teljes központ belső területének a kétharmadát foglalták el.

112. oldal, 12. fejezet

StarCraft sorozat · Összehasonlítás