On ​the Island 14 csillagozás

Tracey Garvis Graves: On the Island Tracey Garvis Graves: On the Island

When ​thirty-year-old English teacher Anna Emerson is offered a job tutoring T.J. Callahan at his family's summer rental in the Maldives, she accepts without hesitation; a working vacation on a tropical island trumps the library any day. T.J. Callahan has no desire to leave town, not that anyone asked him. He's almost seventeen and if having cancer wasn't bad enough, now he has to spend his first summer in remission with his family – and a stack of overdue assignments – instead of his friends.

Anna and T.J. are en route to join T.J.'s family in the Maldives when the pilot of their seaplane suffers a fatal heart attack and crash-lands in the Indian Ocean. Adrift in shark-infested waters, their life jackets keep them afloat until they make it to the shore of an uninhabited island.

Now Anna and T.J. just want to survive and they must work together to obtain water, food, fire, and shelter. Their basic needs might be met but as the days turn to weeks, and then months,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2011

>!
Penguin, New York, 2012
368 oldal · ISBN: 9781405910217 · ASIN: B008846BR6
>!
Penguin, London, 2012
348 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781405910217
>!
CreateSpace, Washington, 2011
332 oldal · ISBN: 9781466363212

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Thomas James 'T.J.' Callahan · Anna Emerson


Kedvencelte 5

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Evelena>!
Tracey Garvis Graves: On the Island

Kötelék ismét, egy év múlva, immáron eredeti nyelven és megint ugyanúgy tetszett, ahogy első olvasásra. (Persze már nem izgultam olyannyira, mint először.)
Még mindig csak azt tudom mondani, hogy nagyon ajánlom ezt a könyvet. Kicsit kimozdít a társadalomból, az elvárásaiktól. Milyen fontos lenne, hogy az emberek jobban megismerjék egymást, hogy időt szánjanak a másikra és ennyire egymásra figyeljenek. Anna és TJ éveket töltenek el egy lakatlan szigeten, és nap mint nap a túlélésért küzdenek. Apróbb örömeiknél, mint például mikor végre sikerül tüzet gyújtani, megfogni az első halat és hasonlók, éreztem az örömüket, hogy van esélyük, hogy bírni fogják ezt az életet, ha nem is lesz egyszerű ilyen körülmények között. Persze a csodás helyszín azért valamennyire kárpótol, mert mégis a Maldív-szigetek igazán gyönyörűek lehetnek.
Nem tudott zavarni a korkülönbség, mert mindketten olyan tisztelettel és szeretettel bántak a másikkal. :)
Még az első olvasásomnál kicsit hosszúnak tartottam a visszatérős részt, de már megértettem, hogy ott is el kellett rendezni a dolgokat.
Csodás történet a szerelemről, mert ha igaz, akkor bármit kiáll.
Volt benne humor is, és számomra olyan otthon érzete is volt, egymásnak jelentik az otthont és ez gyönyörű.
Kedvenc, még mindig kedvenc. :)

1 hozzászólás
Lish>!
Tracey Garvis Graves: On the Island

Jaj, de szerettem én ezt a könyvet! Az első sortól kezdve az utolsóig fenntartotta az érdeklődésemet, nem untam egy pillanatra sem. Izgalmas és érdekes volt nagyon. Szeretem az olyan könyveket, amik hatnak rám, de úgy istenigazából. Ezen a könyvön nem tagadom, többször elsírtam magam, spoiler voltak nagyon érzelmes pillanatok. Ráadásul én most teljes mértékben éreztem a két főszereplő között a kémiát. Ezt könyvben nagyon nehéz átadni, de az írónő meg tudta ugrani ezt is. Jók a karakterek, jól megírt, izgalmas könyv, igazi nagybetűs szerelem, és intelligens humor! Nagyon sokszor mosolyogtam is olvasás közben, nem csak bőgtem. :D
spoiler
Újabb kedvenc könyv, ez nem vitás. :) ❤

*Elsőre kimaradt az értékelésemből, nagy boldogságomban elfelejtettem hozzátenni, hogy ez a könyv megjelent magyarul is, Kötelék címmel.

Szinna>!
Tracey Garvis Graves: On the Island

Ez fantasztikus volt. A tiszta, egyszerű hangvétel. A történet, ahogy megküzdenek a mindennapokkal, legyen az a kiszáradás, egy cápa, vagy egy hajvágás. A főhősök kapcsolata fantasztikusan jól megfogott, az első pillanattól hihető nagyon szép kapcsolat. Ezt ne hagyjátok ki.

2 hozzászólás
Mihriban>!
Tracey Garvis Graves: On the Island

Imádtam!
Nagyon könnyed stílusban megírt regény, csak úgy suhantam a sorok felett. Egyáltalán nem volt unalmas, pörgős a cselekmény, végig fenntartotta az érdeklődésemet.


Népszerű idézetek

Evelena>!

„I don't fit in your world.”
„Neither do I,” he said, his expression tender yet resolute. „So let's make our own. We've done it before.”

Kapcsolódó szócikkek: Anna Emerson · Thomas James 'T.J.' Callahan
Evelena>!

„It's something you said you wanted once.”
„Besides books and music?”

Evelena>!

I lay on the couch with my feet in his lap, reading a book.

Evelena>!

„…I want you to know that it's almost impossible not to be happy when you're around.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars
Jennifer L. Armentrout: The Return
Penelope Ward – Vi Keeland: Playboy Pilot
J. A. Redmerski: The Edge of Never
Colleen Hoover: November 9 (angol)
Marni Bates: Decked with Holly
Anna Banks: Of Neptune
Vi Keeland – Penelope Ward: Rebel Heir (angol)
Jennifer Niven: All the Bright Places
Jennifer Probst: The Marriage Bargain