Kötelék 782 csillagozás

Tracey Garvis Graves: Kötelék Tracey Garvis Graves: Kötelék

Amikor ​a harmincéves tanárnőnek, Anna Emersonnak nyári munkát ajánl a Callahan család, hogy tanítsa a fiukat a Maldív-szigeteken bérelt nyaralójukban, gondolkodás nélkül rábólint a trópusi munkanyaralásra. T.J. Callahannek viszont semmi kedve elutazni. Már majdnem tizenhét éves, és ha a súlyos betegsége nem lett volna elég, az első tünetmentes nyarát a szüleivel és rengeteg tanulnivalóval kell töltenie.
Anna és T.J. egy hidroplánon közelítenek az úti céljuk felé, hogy csatlakozzanak a szülőkhöz, amikor a pilóta végzetes szívrohamot kap, ők pedig az Indiai-óceánba zuhannak. Szerencséjükre, kisodródnak egy sziget partjára. De bármennyire is idillikusnak tűnik a hely, gyorsan kiderül, hogy lakatlan, nincs ivóvíz és élelem, sem menedék. Csupán egyetlen céljuk lehet, hogy életben maradjanak, amíg megmentik őket.
A napokból azonban hónapok, sőt évek lesznek, s miközben megtanulják, hogyan gondoskodjanak magukról, Anna rájön, bármilyen veszélyek leselkednek is rájuk a… (tovább)

Péntek a Szigeten címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 2011

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Pipacs könyvek

>!
332 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638964847 · Fordította: Dörnyei Julianna Katalin

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Thomas James 'T.J.' Callahan · Anna Emerson · Ben

Helyszínek népszerűség szerint

óceán · Maldív-szigetek


Kedvencelte 222

Most olvassa 14

Várólistára tette 285

Kívánságlistára tette 183

Kölcsönkérné 12


Kiemelt értékelések

>!
brena
Tracey Garvis Graves: Kötelék

Csillagos 5!!!!
Verem a fejem a falba,miért nem olvastam én ezt hamarabb.
Valóban nagyon jó könyv ez.Velük izgultam végig,és a végén az epilógus nagyon nagyon tetszett:)Imádtam!Új kedvenc született + ez az 500. olvasásom!

18 hozzászólás
>!
Bitten
Tracey Garvis Graves: Kötelék

Hölgyeim ez a könyv fenomenális, magával ragadó és pont ez kellett most az én pici lelkemnek :P Bejöttek az ígéretek , nem csalódtam sőt!
A korkülönbség…. hm…. én egy maradi rendszerváltási gyerek vagyok de most vhogy ugy volt tálalva hogy nem éreztem, talán a hazaérkezésüket követően néhol de elenyésző volt!
Talán benne van, az az apró finoman érzékien ízlésesen tálalt kapcsolat amely a szemünk előtt bontakozik ki, amelynek szinte részesei vagyunk. Szívbemarkoló és sok minden futott át az agyamon olvasás közben…..
Rózsaszín mese ….hát…. mindenki döntse el maga!
Egy percet sem bánok abból a 15 órából amíg a szereplőkkel tartottam kalandjaikban és újra találkozni fogunk ebben biztos vagyok!

2018. február 24.
Még mindig képes elvarázsolni…..

2 hozzászólás
>!
Tünde_JLT I
Tracey Garvis Graves: Kötelék

Még jobban imádom, mint az előző olvasásaim során. És, ha lehetséges, akkor még nehezebb volt letenni, mint előzőleg.
T. J. ♥♥♥

2 hozzászólás
>!
Chivas
Tracey Garvis Graves: Kötelék

Hagytam magam sodorni az árral, nem elemeztem, élveztem. :) Olyan jól sikerült mindez, hogy hajnalban, kb. másfél óra könyörgés után (magamnak: tedd már le, holnap, azaz ma olyan leszel mint a mosogatórongy, nem éri meg, holnap is, azaz ma is lesz nap, tudod olvasni stb…) sikerült elszakadni tőle. A vége egy picit szirupos volt, de rá kell hogy jöjjek lassan, néha igenis jól esik, jól csúszik az ilyen romantikus is.

4 hozzászólás
>!
Szilvi00 P
Tracey Garvis Graves: Kötelék

Hirtelen felindulásból elkövetett újraolvasás után a véleményem változatlan. Öt csillagos, felejthetetlen könyv. Könnyed és szórakoztató stílusa miatt, nyári olvasmánynak tökéletes választás.
Hihetetlenül jó érzés volt ismét belemerülni Anna és T.J. nem mindennapi történetébe. Izgultam értük, féltetettem őket, hiszen szó szerint az életükért küzdöttek a szigeten. Mindketten végig nagyon bátran viselkedtek, siránkozásnak nyoma sem volt. T.J. fiatal kora ellenére rendkívül éretten viselkedett. Tetszett, ahogy a megpróbáltatások szépen lassan összekovácsolták őket és szerelem szövődött közöttük. (Közben nem bírtam ki mosolygás nélkül, hogy Anna „véletlenül” ilyen előrelátóan egy egész drogériát csomagolt.) A könyv második fele sokkal érzelmesebb és elgondolkodtatóbb volt. spoiler más kihívásokkal szembesültek és hoztak meg fontos döntéseket. Erről már halványabbak voltak az emlékeim. Határozottan megérte újraolvasni!

>!
ncsn87
Tracey Garvis Graves: Kötelék

Huh, nem is tudom mit mondjak… Nagyon megfogott a könyv az első oldaltól kezdve az utolsóig. Annyira magával ragadott, alig bírtam letenni. Imádtam!!! Újabb kedvencet avattam! :)
Pontosan, hogy miért is, szinte meg sem tudnám mondani. Filmekben is mindig imádtam a hajótöröttek témát, de így könyvben leírva még ezerszer jobb volt.
De jó volt az írónő stílusa, hogy néha nagyobbakat ugrottunk a történetben, néha meg elvesztünk a részletekben, és ezeket mindig jól válogatta meg.
A főszereplők nagyon szerethetőek voltak. A szigeti és már a városban lévő részeket is olyan jól megfogta és megmutatta, hogy egy ilyen helyzetet hogyan lehet megélni. Én legalábbis teljesen beleéltem magamat. A menstruációs probléma meg engem is megviselt volna ott. :P
Voltak benne vicces részek is, főleg a szigeten töltött időben. Amikor T.J. elmesélte, hogy a spermabankba ment anyagot leadni és az anyukája el akarta magyarázni, hogyan kell… :D Imádtam! :D
Meg hát sok olyan egyéb szükséglete van az embernek, ha egy ilyen lakatlan szigeten van vagy sem, hogy azokat ki kell elégíteni… khm… értitek… :D Szóval teljesen életszagú volt.
A végén meg annyira nagyon izgultam, hogy mi lesz végül Annával és T.J.-el…
De annyi, de annyi minden van még a fejemben, amit nem tudok itt most értelmesen összeszedni… Egy biztos, ez a könyv is azt mutatja, hogy semmi sem véletlen az életben. Mindenkinek azt mondom, olvassa el, mert fantasztikus kikapcsolódást nyújt! :)

9 hozzászólás
>!
Bea_Könyvutca P
Tracey Garvis Graves: Kötelék

Tartottam ettől a könyvtől, mert nagyon jó értékeléseket kapott a molyon, nagyon sokan kedvencelték, és bizony volt már hasonló kapacitásokkal rendelkező könyvben nagy csalódásom. A könyv stílusa hamar megtetszett, a szereplők is szimpatikusak voltak, tetszett, hogy nem nyálas, és nem bonyolítják túl T.J. elmúlt betegségét sem. Be kell vallanom azonban, hogy volt egy rész, ahol belekötöttem a dolgokba. Amikor lezuhantak, és egyik nap egy hátizsákot sodort partra a víz, a másik nap egy bőröndöt, éppen mindig azt, amire szükségük volt, akkor azt gondoltam, hogy ez azért túl sok véletlen szerencse. De aztán meggyőztem magam, hogy miért ne lehetne szerencséjük, hiszen már azzal is óriási szerencséjük volt, hogy életben maradtak. Volt még egy pár dolog, amit kétségbe vontam, megrágtam magamban, de aztán egyre jobban meggyőzött a könyv. Végülis nem volt minden egyszerű, nem volt víz a szigeten, nem volt élelem, csak a kenyérgyümölcs és a kókuszdió, no meg később a halak, és ezzel kihúzni évekig, az nem egy könnyű dolog. Meg is betegedtek, volt gondjuk bőven.
Szóval miután ezeken túltettem magam, egyszerűen csak elkezdtem élvezni a könyvet, az egyszerű, könnyed stílusát, megkedveltem Annát és T.J.-t.
Folytatás:http://konyvutca.blogspot.nl/2015/12/tracey-garvis-grav…

>!
vmonika_
Tracey Garvis Graves: Kötelék

Ez a könyv több szempontból is különleges. Egyrészt, mert egy nem mindennapi szituációt képes úgy bemutatni, hogy az ne nyomassza az embert, csak úgy elmerüljön benne, hogy mikor ismét fenéz a könyvből, már eltelt két óra is…Másrészt, mert még csavart az egészen egyet azzal az írónő, hogy a romantikus szál sem az a szokásos dolog, amikről általában az ilyesfajta romantikusokban olvas az ember…És ez tetszett. Nagyon.
Úgy szerettem ennek az egész könyvnek a hangulatát is…Kicsit stresszes időszakomban vagyok, de mikor ezt a könyvet olvastam, úgy felszabadultam, olyan könnyűnek éreztem magam, és csak elmerültem a könyvben, és lám, már vége is. :( Az epilógust pedig végigmosolyogtam, és tulajdonképpen még most is ilyen hülye bárgyú mosoly van az arcom, de nem bánom. Szeretem az ilyen befejezéseket. :-)
Ha valaki egyszer megkér, ajánljak neki egy jó romantikus könyvet, ezt a könyvet fogom mondani. :-)

9 hozzászólás
>!
Sippancs P
Tracey Garvis Graves: Kötelék

Nem véletlen kedvenceltem én ezt a könyvet már 2013-ban!
Eszméletlen volt második olvasásra is. Csodaszép, megható, izgalmas és annyira emberi! A végét sikerült újfent alaposan megkönnyeznem, ahogy Anna T.J. pulóverét, úgy én a könyvet áztattam el.
1000 csillagos kedvenc, T.J. pedig örök, örök szerelem. ♥

32 hozzászólás
>!
Zsuzsanna_Makai 
Tracey Garvis Graves: Kötelék

Második nekifutásra is imádtam. Kedves, bájos, szerethető a történet, és a szereplők is azok, nincs benne senki, és semmi olyan, aki/ami csak egy kicsi negatív érzést is keltene bennem.Tipikusan az a könyv, amikor pár órára kellemesen akarod érezni magad, és előre tudod, milyen érzésekre vágysz egy könyvtől, ezt előveheted, mert ez megadja. Szó se róla, sírtam is rajta, de nevettem is. Jó kis könyv ez!
Az a durva, hogy akárhányszor elolvashatom, mindig imádom. Most, ezredszerre azt vettem észre, hogy teljesen más dolgok alasztanak ki, mint eddig. Milyen érzés lehet spoiler. Ezt a részt bôgtem most végig.(2019)
off


Népszerű idézetek

>!
Greylupus

A vacsora mindig különleges, ha te magad ölted meg, és nem az ölt meg téged.

153. oldal

>!
Greylupus

– Te elnevezted a csirkét Csirkének?
Zavarba jött.
– Amikor úgy döntöttünk, hogy nem öljük meg, megszerettem.

160. oldal

>!
Greylupus

– Callahan, szétrúgom a segged.
– Tényleg? Te és milyen hadsereg még?
Lehetett vagy ötven kiló. Mindketten tudtuk, hogy senki seggét nem rúgja szét.
– Ne légy pökhendi! Nemsokára kitalálom majd, hogyan kapjalak el.
Nevetve mondtam:
– Ó, Anna, rettegek.
Azt azonban nem vallottam be, hogy egyetlen érintésével térdre kényszeríthetne, ha jó helyen érint.
Azon töprengtem, vajon tudja-e ezt.

116-117. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Anna Emerson · Thomas James 'T.J.' Callahan
>!
krisztin1

– Boldog születésnapot! – köszöntöttem.
– Szeptember huszadika van? – Rádobott egy nagyobb darab fát a tűzre, és leült mellém.
Bólintottam.
– Sajnálom, hogy nem hozattam neked ajándékot. A szigeti posta elég gáz.

79. oldal - Anna

Kapcsolódó szócikkek: Anna Emerson · Thomas James 'T.J.' Callahan
>!
Petrasek

Az emberek valami olyat akarnak látni ami nincs.Ez az emberi természet.

>!
Petrasek

– Nem értem, hogy Csonti miért mászott oda be meghalni.
– Csonti?
– Úgy érzem, nevet kellene adnunk neki. A Csonti még mindig jobb, mint a Fazon a kunyhóból.

87. oldal

>!
Ninácska P

Szükségem volt rá, és annak a gondolata, hogy elszakítanak tőle, annyira fájt, hogy magam sem akartam elhinni.

168. oldal

>!
Ninácska P

– Éhes vagy? – kérdezte.
– Mindig.
– Pizza?
– Persze.

268. oldal

>!
Vivi_

– Ha mindig meztelen lennék, egy idő után fel sem tűnne neked.
Felhorkantott.
– Ó, dehogynem, észrevenném.
– Most ezt mondod, de lehet, hogy egy idő után nem vennéd észre.
Úgy nézett rám, mint egy bolondra. (…)
Az oldalamon feküdtem felé fordulva.
– Ez egy jó póz – közölte. – Tetszik.
– Olyan lenne, mintha mindig a kedvenc ételedet ennéd – érveltem tovább. – Először nagyszerű lenne, de egy idő után már nem kívánnád. Egyszerűen nem ízlene.
– Anna. Te mindig ízleni fogsz. – Odahajolt és megcsókolta a nyakam.
– De egy idő után belefáradnál – erősködtem.
– Soha.

Kapcsolódó szócikkek: Anna Emerson · Thomas James 'T.J.' Callahan

Hasonló könyvek címkék alapján

Colleen Hoover: November 9.
J. A. Redmerski: A soha határa
Amie Kaufman – Meagan Spooner: These Broken Stars – Lehullott csillagok
H. de Vere Stacpoole: A kék lagúna
J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Vi Keeland: Csak szex
Andy Weir: A marsi
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Charles Martin: Hegyek között
R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona