Limara ​Praktikái: Fonom. Finom 6 csillagozás

Tóthné Libor Mária: Limara Praktikái: Fonom. Finom

Limara ​Praktikáiban Marcsi megmutatja a házi pékeknek, hogyan tudnak jól bevált alaptésztákból, töltelékekből, kreatív formákból és fonásokból plusz egy csavarral még különlegesebbet alkotni. Telis-tele ötletekkel, tippekkel, hogy a már ismert péksüteményeket, kenyereket és kalácsokat hogyan tehetjük ellenállhatatlanná. Lesz itt minden: édes, sós, krém, töltelék, habcsók, olvadó csokoládécsepp, porcukorfelhő, pehelykönnyű szeletelt mandula, csilingelő nevetés és jókedv.
Kápráztassuk el a családunkat és az ismerőseinket egy gyönyörűen megfont barhesszal, egy édes túrókrémmel töltött duplán csavart kaláccsal vagy a sercliért rajongó barátnőinket egy sok csücskű kenyérkoszorúval. Az aprónépet lefoglalhatjuk tésztába csavart vagy malackának álcázott virslivel vagy egy fenyődíszítés utáni közös tobozzsemle-sütéssel.
Korhatár nélküli, kisgyerektől a dédnagymamáig mindenki örömét leli ebben a könyvben. Valaki a készítésében, a többiek pedig a finomságok kóstolásában.
(tovább)

>!
Csipet, 2014
156 oldal · ISBN: 9789631207699 · Illusztrálta: Studer-Tüske Veronika

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 54


Kiemelt értékelések

>!
Malnai_Istvan
Tóthné Libor Mária: Limara Praktikái: Fonom. Finom

A kötetet kifejezetten ráérő háziasszonyoknak találták ki, akik szeretnék a családjukat elkápráztatni egyszerű alapanyagokból készült különlegességekkel. Ha van gyerek, unoka a háznál, a könyv teljes sikert fog aratni. A nem ráérő háziasszonyoknak is segedelmére szolgál, ha ebből csinál meg egy-egy bonyolultabb fogást: biztos, hogy az ünnepi asztal dísze lesz az a kalács, az a péksütemény, az a sütemény. Karácsonyra, szilveszterre, húsvétra, családi ünnepekre verhetetlen!

A könyv erősségei közé tartozik a pontos mérték megadása, a precíz, fényképes módszertani útmutató egy-egy bonyolultabb tésztaköltemény megalkotásához, valamint az alapanyagok könnyű hozzájuthatósága.

Nem ajánlom egyedülállóknak, nem ajánlom, ahol kevés édes, vagy sós péksüteményt, fonott kalácsot esznek, nem ajánlom, ahol fehér lisztből készült ételeket nem fogyasztanak, nem ajánlom időhiányos embereknek sem (ott csak dísz lesz a polcon, és attól viszont többet érdemel).

>!
Aemitta
Tóthné Libor Mária: Limara Praktikái: Fonom. Finom

Az eleje kicsit szedett-vedett, amiért egymás hegyén-hátán vannak a receptek, és megvallva maga a design sem tetszik. Itt vannak ugyan az alapok, mégis továbblapozásra késztetnek emiatt. A képes receptek fejezet már sokkal átláthatóbb, nézegethetőbb. A fonásmódok nagyon látványosak, érdemes próbálkozni, tanulni ezekből.


Hasonló könyvek címkék alapján

Havas Dóra: Lila füge szakácskönyv
Vrábel Krisztina: Főzd magad!
Lénárt Gitta: Élő italok könyve
Bezselics Ildikó: Receptek a két cica konyhájából
Mautner Zsófia: Chili & Vanília
Fűszeres Eszter: Családi receptek
Molnár B. Tamás – Bittera Dóra: Konyhauniverzum
Egér a levesben… Receptek és történetek konyhai blogokról
Fűszeres Eszter: Fűszer és lélek
Steiner Kristóf: Kristóf konyhája