Limara ​Péksége 16 csillagozás

Házi pékek alapkönyve
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége

Nem ​nehéz megjósolni, hogy rövid időn belül a kenyér bibliájaként fogják emlegetni a kelt tészta eddigi és leendő szerelmesei.

És ez nem véletlen. A Limara Péksége azzal a céllal született meg, hogy akár generációkon átívelő, igazi alapkönyvként mutassa be a kenyerek és a kelt tészták otthoni sütésének mágikusnak hitt, pedig könnyen elsajátítható technikáját. Hiszen a legegyszerűbb alapanyagokon – liszt, víz, só, élesztő – kívül nem is kell hozzá más, mint türelem és sok-sok szeretet.

A könyv nyolc fejezete közül az első a kenyérsütés 12 lépését ismerteti. Részletesen sorra vesz és fotókkal illusztrál minden tudnivalót, technikát, fortélyt és formázást, amik nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az otthoni sütőkből aranybarnára sült, ropogós, az arcokra mosolyt csaló kenyerek kerüljenek elő.

A hét receptfejezetben – kenyér, kalács és fánk, kifli és zsemle, édesség, sósság, Blundel tészta, perec és pogácsa – megtalálható minden, amiért eddig szívesen betértünk a… (tovább)

>!
Csipet, 2019
188 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630899345
>!
Csipet, 2018
188 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630899345
>!
Csipet, Budapest, 2015
keménytáblás · ISBN: 9789630899345

1 további kiadás


Kedvencelte 6

Most olvassa 2

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 119

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Malnai_Istvan
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége

Tóthné Libor Mária: Limara Péksége Házi pékek alapkönyve

Elmondom nektek, mit látok a feleségem és a könyv viszonylatában.

A könyvet karácsonyi ajándékként rendeltem meg neki, már december elején házhoz is érkezett. Nos, azóta „rongyosra” lett tanulmányozva – pedig évek óta süt itthon kenyeret. Most már zsemlét, kiflit is. Hajtoványt is. Ésssss ezen kívül lógnak belőle a színes cetlik, hogy ezt is megsüti, azt is megsüti. Befedte tapadós nylonnal, hogyha rácsöppen valami kis akármi, nehogy maradandó foltot okozzon rajta.

Az összes „kenyeres” könyvét ferakatta velem a rukkolára, mert – pont a blog ismerete miatt – azt mondta, az országban ez az egyetlen megbízható és „magyar” könyv, a szó jó értelmében. A megbízhatóság: amennyi mértéket ott leírt Limara, azt hótutizicher', hogy annyi. A „magyar”: olyan alapanyagokkal dolgozik, amelyek kaphatók az országban sokfelé, nem kell azért Budapest eldugott kis arab-indiai-kínai-bolgár-amerikai-ír-stb. boltjához elzarándokolni.

Hogy miért vettem meg a blog ellenére neki?

1) mert a blogot nem követi, csak kiragad belőle ezt, azt, ha éppen látja
2) mert rossz nézni, ahogy az onnan kézzel kiírt, vagy kinyomtatott papírok – sajtcédulák – hányódnak, szóródnak
3) mert a könyvben tematikusan össze van szedve minden
4) mert utálom a szolgáltatótól való függést: és ha nincs áram? Vagy nincs net? Vagy elhányódik a nyomtatás? Akkor én nem kapok friss kiflit?!

Jobb az, ha ott csücsül tartós valójában a polcon, pos-itektől tarkálva, és csak oda kell nyúlni érte.

4 hozzászólás
>!
Niki_
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége

Tóthné Libor Mária: Limara Péksége Házi pékek alapkönyve

Imádom ezt a könyvet! Sok szuper kenyér, péksütemény receptje van benne, amik tényleg mindig jól sikerülnek ízre. Látványra nem mindig sikerül azt alkotni, mint Limarának, de az íz az mindig tuti. Ráadásul Karácsonyra kenyérsütőgépet kaptam és a kenyérreceptek változtatás nélkül abban sülve is működnek.

>!
dianna76 P
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége

Tóthné Libor Mária: Limara Péksége Házi pékek alapkönyve

Nekem nagyon tetszett ez a könyv. Alapos és sokszínű. Csak bámultam, hogy mennyi minden készíthető egy alap kelt tésztából, legyen az sós, vagy édes. Szemezgettem is pár, számomra újdonságot. Amit kicsit hiányoltam: a teljes kiőrlésű termékek. Ezekből alig akad a gyűjteményben. Viszont kárpótoltak a technikai bravúrok, a segítő képek.

>!
Csipet, 2014
188 oldal · ISBN: 9789630899345
>!
Vajdaencsi
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége

Tóthné Libor Mária: Limara Péksége Házi pékek alapkönyve

A képek csodálatosak, a tanácsok hasznosak. Amiért levontam fél csillagot, hogy kissé csalódott vagyok, a receptek zöme a blogon is elérhető, ehhez képest a könyv árát túlzásnak érzem.

>!
Aemitta
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége

Tóthné Libor Mária: Limara Péksége Házi pékek alapkönyve

Roppant egyszerű receptek, érthető stílusban. Mostanában több kenyér -és péksütis könyvet áttanulmányoztam, mégis ez volt a favorit. Azok a receptek vannak benne, amik számomra valamiért fontosak és kedvencek, nincs túlbonyolítva, a hozzávalók egyszerűen elérhetőek-beszerezhetőek, a kedvet meghozza a sütéshez, stb. szóval minden adott, hogy ez a könyv gyakran legyen forgatva.


Hasonló könyvek címkék alapján

Hegyi Barbara: Abraka babra
Papp Emese: A Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye
Bereznay Tamás: Süteményeskönyv
Duzs Mária (szerk.): Népszerű palacsinták
Tóthné Pánya Marianna: Házi sütemények – Krémesek, piskóták, kelt tészták
Zackel Erna: Süssünk otthon
Hargitai György (szerk.): 33 édesség lépésről lépésre
Mautner Zsófia: Főzőiskola – Alapfok
Csizmadia László: Sütés-főzés a szabadban és a hétvégi házban
Dubay Eszter: Magyaros ételek