Limara ​Péksége 10 csillagozás

Házi pékek alapkönyve
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége

Nem ​nehéz megjósolni, hogy rövid időn belül a kenyér bibliájaként fogják emlegetni a kelt tészta eddigi és leendő szerelmesei.

És ez nem véletlen. A Limara Péksége azzal a céllal született meg, hogy akár generációkon átívelő, igazi alapkönyvként mutassa be a kenyerek és a kelt tészták otthoni sütésének mágikusnak hitt, pedig könnyen elsajátítható technikáját. Hiszen a legegyszerűbb alapanyagokon – liszt, víz, só, élesztő – kívül nem is kell hozzá más, mint türelem és sok-sok szeretet.

A könyv nyolc fejezete közül az első a kenyérsütés 12 lépését ismerteti. Részletesen sorra vesz és fotókkal illusztrál minden tudnivalót, technikát, fortélyt és formázást, amik nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az otthoni sütőkből aranybarnára sült, ropogós, az arcokra mosolyt csaló kenyerek kerüljenek elő.

A hét receptfejezetben – kenyér, kalács és fánk, kifli és zsemle, édesség, sósság, Blundel tészta, perec és pogácsa – megtalálható minden, amiért eddig szívesen betértünk a… (tovább)

>!
Csipet, 2018
188 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630899345
>!
Csipet, Budapest, 2015
keménytáblás · ISBN: 9789630899345
>!
Csipet, 2014
188 oldal · ISBN: 9789630899345

Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 95

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Malnai_Istvan
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége

Tóthné Libor Mária: Limara Péksége Házi pékek alapkönyve

Elmondom nektek, mit látok a feleségem és a könyv viszonylatában.

A könyvet karácsonyi ajándékként rendeltem meg neki, már december elején házhoz is érkezett. Nos, azóta „rongyosra” lett tanulmányozva – pedig évek óta süt itthon kenyeret. Most már zsemlét, kiflit is. Hajtoványt is. Ésssss ezen kívül lógnak belőle a színes cetlik, hogy ezt is megsüti, azt is megsüti. Befedte tapadós nylonnal, hogyha rácsöppen valami kis akármi, nehogy maradandó foltot okozzon rajta.

Az összes „kenyeres” könyvét ferakatta velem a rukkolára, mert – pont a blog ismerete miatt – azt mondta, az országban ez az egyetlen megbízható és „magyar” könyv, a szó jó értelmében. A megbízhatóság: amennyi mértéket ott leírt Limara, azt hótutizicher', hogy annyi. A „magyar”: olyan alapanyagokkal dolgozik, amelyek kaphatók az országban sokfelé, nem kell azért Budapest eldugott kis arab-indiai-kínai-bolgár-amerikai-ír-stb. boltjához elzarándokolni.

Hogy miért vettem meg a blog ellenére neki?

1) mert a blogot nem követi, csak kiragad belőle ezt, azt, ha éppen látja
2) mert rossz nézni, ahogy az onnan kézzel kiírt, vagy kinyomtatott papírok – sajtcédulák – hányódnak, szóródnak
3) mert a könyvben tematikusan össze van szedve minden
4) mert utálom a szolgáltatótól való függést: és ha nincs áram? Vagy nincs net? Vagy elhányódik a nyomtatás? Akkor én nem kapok friss kiflit?!

Jobb az, ha ott csücsül tartós valójában a polcon, pos-itektől tarkálva, és csak oda kell nyúlni érte.

3 hozzászólás
>!
Vajdaencsi
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége

Tóthné Libor Mária: Limara Péksége Házi pékek alapkönyve

A képek csodálatosak, a tanácsok hasznosak. Amiért levontam fél csillagot, hogy kissé csalódott vagyok, a receptek zöme a blogon is elérhető, ehhez képest a könyv árát túlzásnak érzem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Albert Tímea: Gipsz égbolt
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!
tiboru: Konteó 1.
Oravecz Nóra: Élet másképp
Tasnádi-Sáhy Péter: Hidd el, ez Delhi!
Kácsor Zsolt: István király blogja
Bihari Viktória: Tékasztorik
Polgár Tamás: Droidzóna
Katona Renáta (szerk.): A nagy blogkönyv – Nem mindennapi naplók a mindennapokról
tiboru: Kémek krémje