A ​Mikulás Tücsökfalván 18 csillagozás

Tóthárpád Ferenc: A Mikulás Tücsökfalván

Prücsök, a kis tücsök télen sem unatkozik.
Bogár barátaival vidáman hancúrozik a hóban, hóvárat építenek, s csak a szélvihar zavarja be őket a házba.
Testvéreivel izgatottan fülelnek, mikor szólal meg a csengettyű, s jelenik meg végre az ajtóban a Mikulás.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Trixi könyvek Szilágyi Lajos

tschilla>!
Tóthárpád Ferenc: A Mikulás Tücsökfalván

Nagyon cuki kis történet, szép rajzokkal, aranyos rímekkel. Ár/érték arányban meg kiváló, mindössze 200-Ft. Tenyérnyi kis könyv, amit akár nagyobb formátumban (és drágábban) is kiadhattak volna, akkor is megérné megvenni, mert tényleg igazi kisgyerekeknek való olvasmány. Sajnos nem evidens, hogy egy gyerekeknek írt könyv gyerekeknek való, manapság már mindenki gyerekkönyvet ír, könnyű belefutni igen silány darabokba is. De nem akarok negatív lenni, mert szerencsére a nagy választék többségét kiváló könyvek alkotják, és ez is egy közülük.

Juca P>!
Tóthárpád Ferenc: A Mikulás Tücsökfalván

Rímbe szedett kedves, rövid mese. A Mikulás ellátogat Tücsök Ede otthonába is, és rengeteg ajándékkal lepi meg a családot. Aranyosak a rajzok is. Összességében az ovis tücskös mese jobban tetszett.

Lilla>!

:D Hát ez irtó aranyos! :DD
Ezt is a könyveim pakolgatása közben találtam még egy pár Trixi könyvekkel együtt. :) Fúú…. Nagyon-nagyon-nagyon-nagyon rég kaphattam/kaphattuk még egyszer karácsonyra szerintem. :D (kb. 4-5 évesen) Olyan cuki. :D Azok a versek… :)

Kek P>!
Tóthárpád Ferenc: A Mikulás Tücsökfalván

Jó hangulatú, kedves kis verses mese. A szókincse meg káprázatos (szteppel, piruettel, fakutya, haverok, pillog, fess hóember – egyedül a suvickolva hiányzott még). A rajzok éppennyire klasszak. Az utolsó oldali színező meg egy extra meglepetés. Mennyire jó kis ajándék lehet ez egy apróságnak – pusztán egy péksütemény áráért! Mert nem csak kenyérrel él az ember. :)

Levenzia>!
Tóthárpád Ferenc: A Mikulás Tücsökfalván

Nagyon szeretjük ezeket a kis füzeteket. Aranyos kis mesék , ez most versbe szedve. Szép grafikák. Egy gyors esti mese a böngészők nézegetése előtt.

Gelso>!
Tóthárpád Ferenc: A Mikulás Tücsökfalván

tetszenek a rajzok, meg hogy össze vannak szedve a téli örömök, és hogy ellátogat a tücsökcsaládhoz is a Mikulás
(de hiányoltam, hogy a tücsök komák nem hegedülnek, a kisgyerekem elszavalta, láttán, hogy a füzetkében egy csomó tücsök van)

és bent maradt egy véletlen delete: „Szánkó száguld,/ ujjé, hahó!/ Repked a sok/
--is hógolyó!”

Bogci P>!

Frici is a jégen szteppel, elképráztat Piruettel :D
Rímes, aranyos mese. Mert a tücskök is várhatják énekkel a Mikulást. Amiért persze mindnekinek ajándék jár.
– Olyan jó, hogy itt vagy nálunk. jövőre is visszavárunk. :)

Lornka>!
Tóthárpád Ferenc: A Mikulás Tücsökfalván

Tücsökfalva lakói rímekbe szedve élvezik a tél örömeit és várják a Mikulást.

nodael >!

Erdő szélén,