Filc, ​a zoknimuki és az Öreg Kút titka 8 csillagozás

Tóth Zita: Filc, a zoknimuki és az Öreg Kút titka

Filc, a hétéves zoknimuki családjával, a szöszt és kacatot végtelen mennyiségben fogyasztó apukájával, folyton idegeskedő anyukájával és vidám kistestvérkéivel a mukizugban, vagyis Félix, a tízéves kisfiú szobájának falában élnek. A muki-törvények ugyan szigorúan tiltják az ilyesmit, de Félix, az embergyerek és Filc, a zoknimuki mégis barátságot kötnek egymással. Mókás és nem egyszer veszélyes kalandjaikról a Filc, a zoknimuki című meseregényben már olvashattunk. A Filc és az Öreg Kút titka című kötetben a jó barátok egy bájos mukilány, Biberke megmentésére sietnek. Az árva mukilányt a zoknimuki-család fogadta be otthonába, ám alig telik el egy hét, Biberke az éj leple alatt útnak indul, hogy visszatérhessen titkokkal övezett távoli otthonába. Az út veszélyes és kalandos, és bár a mukilány igen bátor és vakmerő, a kissé mohó és esetlen mukifiú varázserejére és bizonytalannak tűnő, de annál önfeláldozóbb tervére is szükség van ahhoz, hogy a mukilány végre hazatérhessen.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2011
228 oldal · ISBN: 9786155028519 · Illusztrálta: Tóth Anita

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
szilvamag
Tóth Zita: Filc, a zoknimuki és az Öreg Kút titka

Ahogy egyre jobban haladtunk a mese vége felé úgy lett egyre izgalmasabb a történet. Számomra néhol a mukik evési szokásai a jó ízlés határait feszegették, (a gyerekeimnek persze nem) a nevekkel sem voltam kibékülve és az egyik muki selypítése kifejezetten zavaró volt olvasás közben. A könyv kivitelezése nagyon szép és szerintem inkább az iskoláskorú gyerekeknek jelenthet szórakoztató olvasmányt, mintsem a kisebbeknek.

3 hozzászólás
>!
Niki_
Tóth Zita: Filc, a zoknimuki és az Öreg Kút titka

Kicsit nehezen tudtam elképzelni, ahogy ezek a kis manók pl. zoknikat esznek, de láthatóan ez a Gyerkőcömet nem zavarta. :o) Aranyos, kedves, egyszerű történet. Nem bonyolult, kisiskolásoknak vagy kisebbeknek felolvasva, szerintem élvezetes olvasmány lehet. Tökéletesen megfelel az első önállóan elolvasott mesének is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Csukás István: Sün Balázs
Marék Veronika: Kippkopp a fűben
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Marék Veronika: Boribon születésnapja
Szabó Magda: Tündér Lala
Csukás István: Süsü, a sárkány
Szegedi Katalin: Lenka
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Bálint Ágnes: Tündér a vonaton
Szepes Mária: Pöttyös Panni az óvodában