Légierő ​a konyhaasztalon 1 csillagozás

Kézikönyv modellezőknek
Tóth Sándor: Légierő a konyhaasztalon

Repülés. Az ember örök álma. Repülőgép. A repülés csodája. Légierő: A nemzetek, országok kiváltsága. VOLT EDDIG! Önnek is lehet saját repülőgépparkja. Hogyan? A méretarányosan lekicsinyített, műanyagalkatrészekből összeépíthető repülőgépek a valóság pontos másolatai. Ez a könyv megismerteti Önt a modellezés rejtelmeivel, munkamódszereivel. Munkájának eredménye gyönyörű szobadísz lesz, építése során sok kellemes órát tölthet el hobbyjával. Kezdők részére az alapoktól követi a könyv a munka minden fázisát. Haladóknak is jut néhány ínyenc falat. Jó olvasást, sikeres modellezést!

>!
Sygnatura, Budapest, 1993
106 oldal · ISBN: 9638208309 · Illusztrálta: Fekete Ferenc, Mayer László

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Havasi_Máté I>!
Tóth Sándor: Légierő a konyhaasztalon

Hiánypótló munka… volt első megjelenése idején, 1993-ban. Én ’91-ben kezdtem a hobbit, és nagyon hálás voltam a szerzőnek, amiért végre magyarul is van egy átfotó munka a témában. Sokat tanultam belőle, részben az egyes technikák kapcsán (ilyen volt számomra a lakkozás), részben olyan részletekben, amik közül párat csak később értettem meg igazán. Viszonylag rövid terjedelme ellenére is jelentős munka.
A vonalrajzok egy része sajnos szakszerűtlen (hogy a P-51-es orrába miért kéne nehezék?), de ilyenből kevés van. A fotóanyag is fekete-fehér volt, de ez is lent tartotta az árat, így kifizethető volt. Leghátul helyet kapott még egy festék-átváltási táblázat, ami a kezdők számára lehetett nagy segítség.
Később kiadták színesben, szebb papíron, bővítve, de azt már nem vettem meg, bár néha elfogott a vágy, mert hát szép emlékeket idéz. A szerző és támogatói valóban elismerést érdemelnek, amiért megjelentették egy ilyet. A hazai makettező szakirodalom olyan szégyenteljesen szegényes volt akkoriban, míg a szomszédos országokban havonta jelentek meg szaklapok, típusismertetők és egyéb kiadványok. Azóta is csak pár kötetet írtak a hazai profik (köztük Adóba László) – nekik is jár a köszönet –, és többségük inkább a mára sajnos megszűnt makettező magazinokban villantotta meg munkáit.


Hasonló könyvek címkék alapján

Nyikolaj Babejev – Nyikolaj Fjodorovics Kudrjavcev: Repülőjátékok és modellek
Geoff Jones: Építs és repülj a saját repülőgépeden
Gál István – Karácsonyi Attila – Lovrencsics Károly – Papp Levente – Szabó Gábor – Zákányi Péter (szerk.): Hobbim a makettezés
C. J. Freezer: Kerti vasutak – Kézikönyv
Linzbauer Tamás: Vasút modellezés
Ulrich Lieb: „Figyelem, beszállás!”
Gudrun Hettinger: Modellezőfilc
Georg Kerber – Andreas Stirl: Jelzők és felsővezetékek a modellvasúton
Claus Dahl: Modellvasúti elektronika a járművekben és a pályán
Ulrich Lieb: Modellvasutak digitalizálása