Pszichológia ​a tanításban 9 csillagozás

Tóth László: Pszichológia a tanításban

Ez ​a könyv a pszichológiáról szól – kimondottan pedagógusjelölteknek és pedagógusoknak. Célja, hogy tudományosan megalapozott ismereteket nyújtson rendszerezett formában a fejlődésről, a tanulásról, a motivációról, az értékelésről, az egyéni sajátosságokról, egyáltalán a pszichológiának az oktató-nevelő munkával összefüggő legfontosabb területeiről. Emiatt tartalmában és megközelítési módjában különbözik minden más, a pszichológiát bemutatni kívánó munkától. Tartalmában azért, mert arra koncentrál, amire a pedagógusnak szüksége lehet a pszichológiából, megközelítési módjában pedig azért, mert ezen ismereteknek a gyakorlati pedagógiai munkában, a tanításban való alkalmazását tartja szem előtt.
A könyv további erénye, hogy tankönyvként van megírva. A szerző a tudományos igényességet megőrizve, ugyanakkor didaktikus formában és élvezetes stílusban úgy mutatja be a pszichológiát és annak alkalmazási lehetőségeit a pedagógiában, hogy a közölt ismeretanyag önállóan is… (tovább)

>!
Pedellus Tankönyvkiadó, Debrecen, 2005
372 oldal · ISBN: 963922457x

Most olvassa 2

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Irasalgor>!
Tóth László: Pszichológia a tanításban

Pszichológia I.-II.-re kellett elolvasni több mint a felét, ezért bejelöltem olvasottnak. Egy könnyen értelmezhető, gyorsan haladható általános pszichológiatörténelmi áttekintésről van benne szó, amiben megismerhetjük a múlt pszichológusainak kísérleteit, s annak jövőjét, valamint jelenre gyakorolt hatását. Néhol mondjuk eléggé túlhaladott – például a mai nők depressziósak azon, hogy ki lesz a férjük –, s a mai fiatalok problémáit egyáltalán nem fedi le, de ettől eltekintve nem szájbarágós és objektívan értékeli a különböző tanítási metódusokat, anélkül, hogy bármit is ránk akarna erőltetni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bárdossy Ildikó – Dudás Margit – Pethőné Nagy Csilla – Priskinné Rizner Erika (szerk.): A kritikai gondolkodás fejlesztése
Horváth László – Palotayné Lengváry Judit: Neveléstan
N. Kollár Katalin – Szabó Éva (szerk.): Pszichológia pedagógusoknak
Németh András: A reformpedagógia múltja és jelene
Czike Bernadett (szerk.): Bevezetés a pedagógiába
Benedek András (szerk.): Szakképzés-pedagógia
Réger Zita: Utak a nyelvhez
Pethőné Nagy Csilla: Módszertani kézikönyv
Štefan Vašek: Speciális Diagnosztika
Bálványos Huba: Esztétikai-művészeti ismeretek, nevelés