Murci ​kandúr világot lát 22 csillagozás

Tóth Krisztina: Murci kandúr világot lát

Murci cica apró kandúr, a lakótelep pincéjében született. Ám amilyen kicsi, olyan
kíváncsi, és egy szép napon elindul világot látni. A cirkuszban légtornásznak áll, de nem marad ott sokáig, mert egy kedves kislány örökbe fogadja. És a kalandok még csak ezután kezdődnek! Murci fáradhatatlanul fedezi föl új otthonát, és közben próbálja megérteni gazdái furcsa szokásait. Például miért tisztogatja Lili annyira gondosan a csizmáját december ötödikén este? Hogy kerül egy szépen feldíszített fa a szoba közepére? Mi a jó a tojásfestésben? És miért utaznak el az emberek nyáron vidékre, ahol olyan hatalmas, harcias állatok élnek, mint Bori kutya? Csak nem kerül bajba a bátor kis kandúr?!

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Central Médiacsoport, Budapest, 2018
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633412190 · Illusztrálta: Timkó Bíbor

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
blueisthenewpink SP
Tóth Krisztina: Murci kandúr világot lát

Egyre inkább érzem, hogy ezek saját használatra készült mesék: Lili már nekünk is régi ismerős, most megnéztem, valóban így hívják a szerző kislányát. Ha tippelhetek, lett egy cicájuk, aki köré származástörténetet és kalandokat kanyarított. Aranyos, de nem vagyok benne biztos, hogy átlépi a családi mesélésre való szintet. Az, hogy időnként versben szólaltak meg, nekem nem tetszett. Nem beszéltek végig, következetesen versben, csak pár sort, és döcögősnek is éreztem, amiért külön morcos vagyok, tudva, hogy egyébként milyeneket tud. Ha elég időt/energiát fordít rá. Az illusztráció még mindig nem az én világom, és valahogy a cirkuszos mesék is felgyűltek (nem szeretem a cirkuszt).

Nekem a vértócsában fekvő döglött egér is sok volt, „Tessék, itt az egyik egerem,/ így a legfinomabb, melegen!” szövegbuborékkal, de tény, hogy a kölkök meg se rezdültek. Mondjuk a jászberényi állatkertben kiscsoportosként megtekintett medveetetés után spoiler a Nagy már szerintem semmin nem döbben meg, a Kicsi meg megy utána. Azért ő elmesélte, hogy nekünk is volt egerünk. Mindenesetre érdemes odafigyelni, hogy ne közvetlen egymás után olvassuk olyasmivel, amiben kedves egér valamelyik szereplő.

13 hozzászólás
>!
meseanyu MP
Tóth Krisztina: Murci kandúr világot lát

Sokkal gyengébb, mint amit a szerzőtől, meg persze egy igazán jó gyerekkönyvtől elvárnék. Irtóra idegesített, hogy random versben szólaltak meg a szereplők, és pár kedves, hangulatos résztől eltekintve valahogy olyan bizarrul fura volt az egész. Ehhez mondjuk illettek a rajzok, amelyek viszont szintén nem nyerték el túlzottan a tetszésemet.

11 hozzászólás
>!
dtk8 P
Tóth Krisztina: Murci kandúr világot lát

Odavagyok Murciért. Mondjuk úgy, hogy mostanában van egy macskaspoiler, akinek nyomon követem az életét, beilleszkedését, kalandjait, és ő meg Murci erőteljes támadást indítottak a kutyásként felépített távolságtartásom ellen.
Murci hozza azt a zsánert, hogy van valaki, aki új itt közöttünk, és ezért elcsodálkozik azon, amit mi már rég tudunk. Ezek a rácsodálkozások főleg az ünnepek köré épülnek, amiken tényleg van mit csodálkozni, ha jól belegondolunk. Szeretem ezt a nézőpontot, mert ezt élem meg a hétköznapokban is.
A verses betétek kicsit játékosabbá teszik a formát, és ugyan néha döccennek a rímek, de annyira nem is vettem észre, mert közben meg az illusztrációkban gyönyörködtem. Nagyon tetszik a képi világa, kicsit fura, de aranyos, nem nyomasztó, nagyon egyedi.

1 hozzászólás
>!
Sicc
Tóth Krisztina: Murci kandúr világot lát

Nagyon szerettem. Jól illeszkednek a szövegbe a versecskék, nagyon aranyosak az illusztrációk (az előzékért külön odavagyok), csak egy nagy probléma volt vele. Hogy hamar vége lett, pedig olvastam volna még néhány történetet Murcicáról!!!!

>!
dianna76 P
Tóth Krisztina: Murci kandúr világot lát

Szerettem benne a versbetéteket, és jó volt ismerkedni a cirkusz- majd a tanya világával, állataival. De említhetném pozitívumként a felsorakoztatott ünnepeket is. A Mikulásnál megijedtem, hogy lelepzesés lesz belőle, de végül teljesen jól jöttünk ki a történetből. A varázs megmaradt! Ezeket leszámítva, nem lett számomra maradandó élmény a könyv. Pedig nagyon vártam az olvasását…

>!
Central Médiacsoport, Budapest, 2018
64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633412190 · Illusztrálta: Timkó Bíbor
>!
Zsebilany
Tóth Krisztina: Murci kandúr világot lát

Ismerösünk eltünt cicáját is így hívták, így már ezért is közel állt a szívemhez a könyv, illetve nagyon szeretem a cicusokat. A légtornász kalad volt a legjobb. :) Főleg, hogy utánna gazdára is talált.

>!
berlin
Tóth Krisztina: Murci kandúr világot lát

Azt nem garantálom, hogy emlékezni fogok a könyvre, de a gyerekek nagyon élvezték hallgatni, és ez a lényeg.

>!
Zsuzsanna_Buday 
Tóth Krisztina: Murci kandúr világot lát

Nagyon élveztem olvasni, gyerekeknek is tetszett. Egy kedves, bátor, kíváncsi kuscicáról szól, akinek szemén keresztül mi is/ a gyerekek is (újra) rácsodálkozhatnak a világ apró mozzanataira (a hóesésre, az állatokra, az ünnepek varázsára). A verses részek sem zavaróak, bohókásabbá, változatossá teszik a szöveget.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gimesi Dóra: A macskaherceg kilencedik élete
Csukás István: Egy kiscsacsi története
Marék Veronika: Boribon cicája
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik
Borsos J. Gyöngyi: Macskamesék
Végvári Imre: Jövőmenők
Lévay Erzsébet: Micike költözik
Szabó T. Anna: Tükörcicák
Tamás Zsuzsa: Macskakirálylány
Berg Judit: Cipelő cicák a városban