Idézetek 20

Ottilia P>!

A könyvesboltban ismerte meg, meséli nekem Anna. Negyvenes, szakállas. Virginia Woolf A hullámok című könyvét választotta ki az antikvár példányok közül, aztán a pénztárnál mélyen a barátnőm szemébe nézett.
Annának világoszöld tigrisszeme van, néha szinte sárgának tűnik. Most, hogy újra átéli az első találkozást, szinte párás a tekintete. Magam előtt látom a szakállast a kis lilásrózsaszín fedelű, dohszagú Woolf-kötettel, ami időtlen idők óta ott ált a boltban a polcon, és inkább nem mondok semmit. Mennyit agyalhatott az az öregedő csávó, hogy olyasmit vigyen a pénztárba, amire Anna felfigyel!

109. oldal

Gabii>!

Egyébként sem volt biztos abban, hogy amit érez, az vonzalom, és nem inkább kétségbeesett önigazolás-e, vágy arra, hogy kelljen valakinek, és ő is képes legyen még megkívánni egy másik testet.

42. oldal

Gabii>!

Sosem szoktam arra gondolni, hogy meghalhatok, inkább csak az foglalkoztat, hogy vajon meddig tarthat ez az egész. Hány hónapig, vagy hány évig. Most járunk a tizenhetedik hónapnál. Itt, a kezelésen mindenki hónapokban beszél, ami eleinte furcsa volt nekem. Tudod, olyan ez, mint amikor a kismamák mondják, hogy a gyerek tizennyolc hónapos, és ezt meg ezt csinál, és akkor kezdhetsz gyorsan felszámolni, hogy akkor mennyi idős is tulajdonképpen a kiskrapek. Nem azt mondják, hogy egyéves a kicsi, vagy másfél, hanem hogy hány hónapos.

87. oldal

Gabii>!

A Gabi szerintem már korábban is el akart hagyni, csak amikor kiderült a betegségem, nem mert.

90. oldal

Gabii>!

Fogalmam sincs különben, hogy jogilag lehetséges-e egyáltalán, amit kigondoltam, de jó erről fantáziálni. Hogy születne egy gyerekünk, aki túlélne bennünket, és a kettőnk arcvonásait viselné.

91. oldal

loranda>!

A karácsonyt Anna siralmas hangulatban tölti, ahogy a mindenkori szeretők szokták.

114. oldal

virezma P>!

Miközben én továbbra is magányosan alszom el, az alkalmi szexre pedig képtelen vagyok rászánni magam, a legjobb barátnőm valami irányíthatatlan, imbolygó révületben sodródik egyre beljebb ebbe a sötét kapcsolatba.

115. oldal

durufle>!

Ott álltam a bejárat előtt, valaki más, idegenül. Ugyanaz, aki voltam, lényem legmélyéről ágaskodva, hogy elérjem a csengőt. Senki sem válaszolt.

26. oldal - Tizenhét lakás (Magvető, 2019)

ppeva P>!

Az új pasi, mint megtudom, egy fejjel alacsonyabb a barátnőmnél. Ez nem jó jel, a kapcsolat egy bizonyos szakaszában, ebben biztos vagyok, törleszteni fogja ezt a tíz centit. Előbb-utóbb elégtételt vesz majd érte. De egyelőre teljes a harmónia.

111. oldal, Hírhozó