Abszolult ​szerda 7 csillagozás

Tóth Edu: Abszolult szerda

A ​68 novella betekintést nyújt a gondos-gondtalan egyetemisták mindennapjaiba, a csavargó lét rejtelmeibe, a mindent elsöprő szerelem féktelen erejébe, egy megborult elme gondolatfüzéreibe, de találkozhatunk itt siófoki, londoni, pécsi, veszprémi és barcelonai kalandoktól kezdve a tomboló nagymama kezelésének nehézségéig, megtudhatjuk, mi volt Hannibál baja a lovakkal, mi történik akkor, ha a húgod beleszeret Vágó Istvánba, annak részleteibe is betekinthetünk, miért fantasztikus érzés egy táskával a hátunkon nekivágni a nagyvilágnak, milyen esetben nem ajánlott, hogy a barátnőd társaságba vidd, de megtalálsz benne filmkritikát, általános iskolai figyelmeztetésgyűjteményt, meghökkentő párbeszédeket, improvizatív egy-, két- és ötperceseket, ugyanakkor arra is fény derül, mi is Ernő bácsi titka, és mi történik akkor, ha egy bérgyilkost felidegesítenek, mert nincs jegye és szigorú a buszsofőr, azt is megtudjuk, hogy Gizi néni, a tehetséges óvodapedagógus hogyan kezeli a meg nem értett… (tovább)

>!
VHE, 2009
182 oldal · ISBN: 9789630669702

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Maate
Tóth Edu: Abszolult szerda

Igazából Edu jobb író, mint humorista. Nem mondom, hogy nem voltak értékelhetetlen novellák benne, mert voltak, de ugyanakkor volt benne 1-2-3-4 igen humoros meglátásról tanúbizonyságot tevő is, szóval érdemes elolvasni, bár vélhetőleg nehéz beszerezni.

>!
Juanita81
Tóth Edu: Abszolult szerda

Edu a szívem csücske, imádom, amikor beszél, de a könyvben az a sok csúnya kifejezés levont az írások értékéből. Mikor mondtam neki, hogy ejnye-bejnye, azt válaszolta, így hitelesek a dialógusok. Elfogadtam, de akkor is csak négyes. :)


Népszerű idézetek

>!
TheHomelessNinja

Mindig is én voltam a kedvenc a családban, csak már nem emlékszem, melyikben.

18. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Turai Kálmán: Libahajó
Bagi Aranka: Maszk szalon
Csikós Zsolt: Feljegyzések a Titanicról
Pollák Gergő: Harcpirítók
Zack Tale: Rózsi néni és egyéb anomáliák
Szegedi László: Városi mesék
Diószegi András (szerk.): A fölösleges ördög
Kürti András: Az utolsó alkimista
Pál Dániel Levente: Az Úr nyolcadik kerülete
Blush antológia