Az ​ősvilág története gyermekeknek 11 csillagozás

Tóth Dóra: Az ősvilág története gyermekeknek

Az ősvilág története gyermekeknek című kiadvány a Föld keletkezésétől az ember megjelenéséig mutatja be bolygónk élővilágának történetét. A kötet többek között betekintést nyújt az élet megszületésének csodálatos körülményeibe, a dinoszauruszok rejtélyes világába és a jégkorszakok zimankós évezredeibe.A történetet a szemet gyönyörködtető illusztrációk keltik életre és teszik igazán izgalmassá a gyerekek számára.A könnyen áttekinthető időrendi táblázatok az egyszerűbb eligazodást, a rejtvények és a kreativitást fejlesztő feladatok pedig kis olvasóink szórakoztatását szolgáltatják.E könyv elkészítésekor azt tartottuk szem előtt, hogy ötvözzük a hasznos ismeretszerzést a kellemes kikapcsolódással.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Aquila, Debrecen, 2001
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639073229 · Illusztrálta: Bera Károly
>!
Aquila, Debrecen, 1997
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639073229 · Illusztrálta: Bera Károly, Sváb József, Szendrei Tibor, Zubály Sándor

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

zördög>!
Tóth Dóra: Az ősvilág története gyermekeknek

Az első könyv, amit szinte betűről betűre fújtam :) továbbá ez alapozta meg a régészet iránti érdeklődésemet. Nagyon szerettem.

Razor P>!
Tóth Dóra: Az ősvilág története gyermekeknek

Szépen illusztrált áttekintő kötet. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott!

>!
Aquila, Debrecen, 1997
124 oldal · keménytáblás · ISBN: 9639073229 · Illusztrálta: Bera Károly, Sváb József, Szendrei Tibor, Zubály Sándor
Vrahno>!
Tóth Dóra: Az ősvilág története gyermekeknek

Jó eséllyel pályázik a legrosszabb őslényekkel foglalkozó könyv címére, amit volt szerencsém olvasni. Minden szempontból minősíthetetlen, trehányul összeállított, az idiótaság határát mérföldekkel túllépő könyvről van szó, aminél már csak holmi kreacionista áltudományt terjesztő kiadványok nyújtanak pontatlanabb képet az őskorról.

A képek szinte egytől egyig plagizált, silány másolatok, amelyek az elmúlt 40 év alatt kiadott, rég elavult őslénytani könyvekből lettek másolva, és az őslények némely képen inkább néznek ki fantasy-szörnyekként, mint állatokként. Az információ ugyanilyen vacak – a könyv már évtizedekkel a kiadás előtt ezerszer megcáfolt elméleteket állít be tényekként és az akkori idők felfedezéseiről egy szót se ejt. Akárcsak a képeket, ezeket az információkat is mind vissza lehet vezetni régebbi könyvekre, de míg azoknak van mentségük, hogy miért tartalmaznak téves infót (mivel hát régiek), ennek egyáltalán nincs: a 90-es évek végén jelen meg, de tudományossága megragadt valahol a 60-as években. Ezeken kívül a könyv roskadozik az alapvető hülyeségektől és figyelmetlenségektől, keveri az állatok neveit, a szöveg gyakran önmagának mond ellent, vagy csak totál random hülyeséget közöl az olvasóval, aminek semmi valóságalapja.

Aki butulni akar, annak ajánlom.


Hasonló könyvek címkék alapján

Laure Cambournac: Dinoszauruszok és más kihalt állatok
Ki mit tud… a világról? – Dinoszauruszok
Zelk Zoltán: A három nyúl
Bálint Ágnes: Mazsola és Tádé
József Attila: Altató
Csukás István: Pom Pom meséi – Festéktüsszentő Hapci Benő
Móricz Zsigmond: Iciri-piciri
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Bodor Attila: A tél menyasszonya
Janikovszky Éva: Ha én felnőtt volnék