Jobbra ​húzott történetek 29 csillagozás

Szex, szerelem, Tinder
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

Szex, szerelem, Tinder.
Erről a hármasról szól ez a könyv. Semmi fikció, csakis megtörtént, igaz sztorik, valódi emberektől. A Jobbra húzott történetek olyan kalandokról és szerelmekről számol be, amelyek a Tinder nélkül talán sosem történtek volna meg. Halál gáz vagy épp mesébe illő randik, egyéjszakás kalandok, katasztrófával záruló próbálkozások, több éve tartó szerelmek, szexi részletek, nagy viharok, eljegyzés, házasság. Ezekkel mind-mind találkozhatsz a könyvben!
Akkor igazán izgalmasak a sztorik, ha azokat mindkét fél szemszögéből megismerheted. Épp ezért a ma is virágzó kapcsolatokat pontosan így mutatja be az író, hogy minél több titokról lebbenhessen le a fátyol.

Kipróbáltad már a Tindert? Akkor számodra kihagyhatatlan ez a könyv!
Még csak szemezel ezzel a randiappal? Ha belekezdesz a történetekbe, égető vágyat fogsz érezni, hogy azonnal letöltsd.

>!
Magánkiadás, Budapest, 2017
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631293968

Kedvencelte 2

Most olvassa 2

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 56

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

>!
Baráth_Zsuzsanna P
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

41 éves vagyok, szingli és Tinder-szűz. Soha meg sem fordult a fejemben, hogy letöltsem a népszerű applikációt, mert 1. özönvíz előtti erkölcsi nézeteim vannak, soha nem voltak és már valószínűleg nem is lesznek egyéjszakás kalandjaim, társat keresek, nem szexpartnert, 2. nincs időm és energiám komolytalan randikra, jól érzem magam a bőrömben egyedül is – két évem ment el rá, hogy így legyen –, zajlik az életem, nem görcsölök rá a randizásra, ha szembejön velem a lehetőség, nem mondok nemet, de csak azért, hogy legyen valakim, nem pazarlom az időmet, a minőségre hajtok, nem a mennyiségre. Akkor hogyan került a kezembe ez a könyv, ha nyilvánvalóan nem én vagyok a célcsoport? Nos, múlt szombaton egy könyvtári rendezvényen voltam Budafokon (amúgy tatabányai vagyok, és csak azért mentem oda, hogy egy könyvblogger kolléganővel találkozzam, de olyan érdekesek voltak a beszélgetések, hogy ott ragadtunk), ahol többek között elsőkötetes szerzőkkel készítettek interjút, és Tóth Anikó Dóra olyan hévvel és lenyűgöző őszinteséggel beszélt első alkotásáról, hogy nagyon kíváncsi lettem. Mivel magánkiadásban jelent meg a könyv, nemes egyszerűséggel felmentem a weboldalra, kosárba tettem, kifizettem, és másnap már meg is hozta a futár. Én pedig már ütöttem is fel az első oldalt, és aztán csak azt vettem észre, hogy szomorúan becsukom a végén a könyvet. Mert olvastam volna még. Először is végre megtudtam, hogyan működik a Tinder, mit jelent, ha valaki jobbra húznak, mi az a match, másodszor pedig több pozitív és negatív véleményt is végigolvashattam teljesen más életkorban és élethelyzetben lévő emberektől, nagyon érdekes volt ugyanazt a történetet elolvasni mindkét fél szemszögéből, és bónuszként a végén a szerző azt is elmeséli, hogyan jöttek össze a most már férjével a Tinderen (természetesen a másik fél is elmesélte, ő hogyan élte meg ezt az időszakot). Jól szerkesztett könyvről van szó, amelyik nagyon olvastatja magát, sokféle szemszögből láthatjuk, hogyan működnek a hétköznapok a Tinderen, ahol bármilyen meglepő, alapvetően mindenki társat keres, nem szexpartnert, pedig tudja, hogy ez nagyon keveseknek sikerül, ő mégis megpróbálja. Ez az izgalmas, jól megírt riportkönyv hiánypótló darab, mert nagyon emberien közelíti meg a témát, ugyanakkor megdöbbentő mélységében mutatja meg az a problémát, hogy miközben technikailag mennyire megkönnyíti a randizást ez a népszerű app, a valóságban milyen nehéz megtalálni a lehetőségek tengerében azt, akiben tényleg igazi társra találunk. A Tinderhez nem jött meg a kedvem, de már sokkal árnyaltabban látom magát a jelenséget, és azt hiszem, valami ilyesmi lehetett a szerző célja: nem arra akar rábeszélni, hogy azonnal vesd bele magad a randizásba, hanem arra, hogy ésszel használd az appot, lehetőségként tekints rá, ne megváltásként.
A teljes kritika itt olvasható:
http://smokingbarrels.blog.hu/2017/10/05/konyvkritika_t…

>!
cintiatekla P
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

A szöveg egyszerű és könnyű, szóval tipikusan az a könyv, amit fogsz, és egy délután alatt elolvasol, és kellemesen kikapcsolódsz közben. Örülök, hogy megszületett a könyv, hiszen azt hiszem, magyar nyelven a Tinderről nem olvashattunk még.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2017/09/toth-aniko-dora…

>!
BlueDeath IP
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

Vicces és tanulságos történetek kerültek a könyvbe, ami már csak azért is érdekelt, mert egy időben dolgoztam egy könyvön, ami a magyarok ismerkedési szokásairól szólt (más aspektusban mint ez a könyv), így kíváncsi voltam, hogy mit sikerült kihozni a témából. Külön jó pont, hogy a saját történetét is elmeséli a könyvben az írónő (és a párja)

>!
Merielle
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

Az írásmód tetszett, mert el tudtam képzelni, hogy az emberek így beszélnek, mindenki más-más stílusban fejezte ki magát. Lendületesek voltak a mondatok, szépen lehetett haladni vele. Nem voltak nagyon helyesírási hibák, a szöveg szépen tagolt, finom papírt használtak a lapokhoz, amitől szuper érzés volt a lapozás.

Bővebben: http://kildara.hu/konyvek/toth-aniko-dora-jobbra-huzott…

>!
elkepzeltkonyv
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

Összességében tehát a Jobbra húzott történetek egy rendkívül elgondolkodtató olvasmány. Egyáltalán nem ajánlom azoknak, akik egy újabb unaloműző, felesleges szexualitással feltöltött, szenzációhajhász könyvre vágynak, mert Tóth Anikó Dóra könyve egyáltalán nem ilyen. Sokkal inkább a hétköznapok történeteiből megalkotott, őszinte korrajza egy olyan társadalomról, ahol a trubadúrlíra helyett emojikkal és rövidítésekkel fejezzük ki tetszésünket, és ahol új misztériumokat kell keresnünk a szerelemben, hiszen a női test láthatóvá, az érzelmek pedig egyértelműen kifejezhetővé váltak.https://elkepzeltkonyv.blogspot.hu/2018/01/jobbra-huzot…

>!
Réka_Szó
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

Kedves Ani!

A könyvedet már jó 1 hete kiolvastam. El kell mondanom, hogy miért tartott eddig….khhhmmmm…mert egyszerűen addig akartam húzni, hogy ne legyen vége amíg csak lehet. Szándékosan megbeszéltem magammal, hogy csak munkába menet olvasom es csak a metrón. Így picit hosszabb időt sikerült eltöltenem veled és a szereplőkkel.

Lehetek őszinte? Bár úgyis azt mondanád, hogy igen. Kérlek soha de soha ne változz meg és ne írj másképp ! Annyira valódi volt minden történt, vagyis jobban mondva, persze a történtek valódiak voltak, de TE ugy írtad le, hogy sokszor szisszentem fel, mosolyogtam vagy haragudtam meg egy egy szereplő Tinderes matchére. Magamat láttam minden egyes sorban, érzésben, kimondott és kimondatlan gondolatban.

A Ti történeteteket meg már tűkön ülve vártam és nem hiába ! Annyira éreztem, átjött az az érzés amit Ti éreztek egymás iránt, hogy ez biztosan csak egyszer van az életben!

Nem tudom szavakkal elmondani, hogy mennyire örülök Neked, Nektek, annak, hogy tudtunk beszélni előtte Facebookon, majd a könyvbemutatón is! Hihetetlenül tehetséges írónak tartalak és kérve kérlek szólj, ha jön a következő könyv, lesz bemutató, tudok segíteni bármiben Neked!

Még egyszer köszönök mindent, minden sort és percet amit e könyv megírásával töltöttél! Ünnepélyesen bejelentem, hogy a Top 3 kedvenc könyvem közé került

Szép napot kívánok Neked és Nektek,
Réka

>!
Cetti94 P
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

„Annyira nem hozzám való téma, hogy pont ezért hiba lett volna kihagynom! Amikor megérkezett hozzám a könyv, kicsit nézegettem is, és tanakodtam, hogy én ezt biztosan akarom? De már nem volt helye mesének, fejest ugrottam a Tinder világába.”

„Már a könyv elején kaptunk is egy kis mankót a Tinder kapcsán, gyorsan megtanultuk, hogyan is működik, és a szótár segítségével a fontos kifejezéseket is megismerhettük. Ezután pedig sorra jöttek a különböző Tinderes történetek.”

„Az igazat megvallva több olyan történet is volt, aminél csak fogtam a fejem, és kérdeztem magamtól, hogy „Ilyen van?!” Mert ugye sok mindent addig nem hiszünk el, amíg nem velünk történik. Egy valami biztos: nem szívesen lennék a sok csalódott Tinderező helyében.”

„A könyvben sok különböző karaktert ismerhettünk meg névtelenül. Ezek az emberek bevállalták, hogy a nagyérdemű elé tárják életük történetét – legyen szó a legjobbról, vagy éppen a legcikibbről. Többször felröhögtem egy-egy durva pofára esésen, és persze megesett az is, hogy felszisszentem, amikor megpróbáltam egy-egy szereplő helyébe képzelni magam. Akadt olyan történet, amiben szinte nyilvánvaló volt, hogy a szereplő átváltott „szeretetkurva” üzemmódba, mert félt az egyedülléttől.”

„A záró történet, vagyis az írónő és párja Tinder sztorija tetszett a legjobban, talán azért, mert az ő történetük már nagyon régen elkezdődött, és a Tinder minimális szerepet játszott a „boldogan éltek, míg meg nem” valódi meséjükben. Fejezetükből érződött az, hogy tényleg megtalálták életük párját, és megvan közöttük az az összhang, amire olyan sokan vágynak.”

Bővebben: http://szellemicsemegek.blog.hu/2017/10/19/toth_aniko_d…

>!
Linszyy
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

Igen, ahogy olvashatod a fülszövegben: ez a kötet három dologról szól, méghozzá a Tinderről, a szexről és a szerelemről. Pontosan ezért csaptam le rá, mivel romantikus regényt olvasni egy dolog, de mennyivel jobb már igaz történeteket olvasni ebben a témában! Méghozzá magyarok sztoriját, egy magyar író könyvében és egy olyan applikáció közreműködésével, amit bár én nem használok, mégis úgy gondoltam, semmi tartósat nem ad az emberek számára. Mekkorát tévedtem!

De kezdjük az elején. Tóth Anikó Dóra interjúk alapján összeállított egy kötetet, ami körbejárja a Tinder negatív és pozitív hatásait. Az elején borzasztó sokat nevettem és elképedve gondoltam bele, hogy ilyen emberek és első randik tényleg léteznek. Nagyon szórakoztató volt férfi és női szemszögből is olvasni az elvárásokat, az elkeseredettséget, a rossz döntéseket, de ennek az ellenkezőjét is megfigyelhettük. Volt meleg pasi is, akinek a története szerintem a legizgalmasabb, mivel bár a Tinder készítői erre is gondoltak, így van lehetősége ismerkedni, de attól még mindig nehezebb a dolga.

A kötet nem túl vaskos, gyorsan ki lehet végezni, és nagyon könnyed olvasmány. Ami egyáltalán nem baj, ilyen is kell, imádtam olvasni, akkor is, ha néha nagyon szomorú volt. Mert hát nyilván nem minden sztori végződik happy enddel. Aztán következtek a páros történetek, ezeknél mindkét fél szemszögéből végigkövethettük a jelenig, hogy hogyan is találkoztak, a Tinder segítségével persze. Bár tudtuk, hogy mind boldog véget ér, azért nagyon érdekes volt, hogy melyik részlet ragadt meg a nő és melyik a férfi fejében. Néha még teljesen másra is emlékeztek egy adott dologról. :D A vége felé picit kezdtem unni, hogy kétszer futunk végig ugyanazon, de nyilván a legutolsó, az írónő saját sztorijára voltam a legkíváncsibb. Én a többihez képest nagyon gyorsnak éreztem az iramot, amivel száguldottak, de ki vagyok én, hogy megítéljem? Ugyanolyan szívmelengető sztorit olvashattunk, mit az előttük megismert pároknál.

A tördelésről azt szeretném elmondani, hogy nagyjából nem is volt. Nem voltak bekezdések, ami miatt a szemem jojózott, mert egy nagy tömbnek tűnt a szöveg, hiába volt enterrel szétbontva. Pár hiba is maradt a szövegben, de az nem volt annyira vészes.

Az biztos, hogy minden tinderezőnek szívből ajánlom elolvasásra a kötetet, de azoknak is, akik nem élnek vele, illetve akik gondolkodnak rajta, hogy letöltik az applikációt, na nekik garantáltan kihagyhatatlan. Én nagyon jól szórakoztam, egyedi és szuper ötlet ez a könyv, örülök, hogy kézbe vehettem. A kötetet nagyon szépen köszönöm a Kildarának és Tóth Anikó Dórának! :)

Bővebben: https://pergamenrehanytszavak.wordpress.com/2017/10/18/…

>!
KNW I
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

Igazi történetek igazi emberekről, az egyéjszakás szextől kezdve a rövidebb, majd hosszabb kapcsolatokon keresztül a házasságig. Aranyos volt, hogy az egyik sztoriban a két fél mennyi mindent máshogy látott. A démonos sztoritól meg éjjel rosszul aludtam…


Népszerű idézetek

>!
Merielle

Nem felszínes “ki ha én nem”-ekkel és nem is arctalan Voldemortokkal szeretnék randizni.

>!
Merielle

Ha kölcsönösen tetszetek egymásnak, tehát ha mindketten jobbra húztátok a másikat, akkor jön fel a match, azaz az egyezés.

>!
Merielle

Emlékszem, amikor bepakoltam a bugyijaimat a szekrényébe, lefényképezte, rajzolt köré egy szívecskét, majd átküldte azzal az üzenettel, hogy milyen jólesik neki ez az egész.

>!
MyBookBubble

Most azt hiszed, hogy vége is van a történetemnek, ugye? Hát, ki kell, hogy ábrándítsalak. Tévedsz. Még csak most jön a java! A hab a tortán, a cseresznye a koktélban, vagy ha az úgy jobban tetszik, a szar a palacsintámban.

19. oldal

>!
MyBookBubble

Hülye voltam, amikor azt gondoltam, hogy mástól kaphatom meg azt, amit keresek: önmagamat.

33. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Gőbölyös Luca: Férjhez akarok menni
Aziz Ansari: Modern románc
Marie M.: Ahol a mesék véget érnek
Jennifer Probst: Keresd a tökéletest
D. Kardos Éva: Szerelemre születtünk
Via: Webszerelem
Jártó Róza: LoveNet
Sándor András: Szenvedélyek hálója
Gantner Ádám: A lator