Jobbra ​húzott történetek 42 csillagozás

Szex, szerelem, Tinder
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

Szex, szerelem, Tinder.
Erről a hármasról szól ez a könyv. Semmi fikció, csakis megtörtént, igaz sztorik, valódi emberektől. A Jobbra húzott történetek olyan kalandokról és szerelmekről számol be, amelyek a Tinder nélkül talán sosem történtek volna meg. Halál gáz vagy épp mesébe illő randik, egyéjszakás kalandok, katasztrófával záruló próbálkozások, több éve tartó szerelmek, szexi részletek, nagy viharok, eljegyzés, házasság. Ezekkel mind-mind találkozhatsz a könyvben!
Akkor igazán izgalmasak a sztorik, ha azokat mindkét fél szemszögéből megismerheted. Épp ezért a ma is virágzó kapcsolatokat pontosan így mutatja be az író, hogy minél több titokról lebbenhessen le a fátyol.

Kipróbáltad már a Tindert? Akkor számodra kihagyhatatlan ez a könyv!
Még csak szemezel ezzel a randiappal? Ha belekezdesz a történetekbe, égető vágyat fogsz érezni, hogy azonnal letöltsd.

>!
Magánkiadás, Budapest, 2017
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789631293968

Kedvencelte 3

Várólistára tette 57

Kívánságlistára tette 68

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

CsakSimánDorka P>!
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

Pont azt kaptam a könyvtől, amit vártam: történeteket a Tinder-világából mindenféle emberek tapasztalataival.
Voltak történetek amik mosolyt csaltak az arcomra, voltak olyanok, amiken megbotránkoztam, és a felénél tovább nem olvastam és voltak olyanok is, amiknél csak pislogtam, hogy ilyen is van.
Azért azt meg kell mondanom, hogy azok a sztorik jobban érdekeltek, amit olyan emberek meséltek, akik még nem találták meg a párjukat, mert valahogy az ő történetük mindig viccesebb, fordulatosabb, érdekesebb volt. Akik pedig megtalálták szerelmüket, azoknak furcsa volt olvasni mindkét nézőpontot, mert volt olyan, ahol mindkét fél teljesen máshogy emlékezett vissza a megismerkedésükre.
A grátiszt pedig maga az írónő, Tóth Anikó Dóra adta azzal, hogy a saját történetét is megosztotta az olvasókkal.
Összességében kellemesen kikapcsolódást nyújtott a könyv, különböző karakterekkel és történetekkel :)

julcseee P>!
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

Ismerem a Tindert, használtam is, es szerintem simán meg tudnék tölteni én is egy könyvet a sztorikból, amiket átéltem. Csak én a sajat történeteimmel :). Itt sok fajta különböző történetet ismerhetünk meg. Es én őszintén azert vettem meg a könyvet, mert nagyon kíváncsi voltam hogy masoknak is vannak-e olyan fura történetei, mint nekem. Es igen. Vannak :). De vannak benne sikersztorik is, a végére már igazából csak azok vannak. Én most éppen Tinder szünetet tartok mert besokalltam. A könyvet olvasva masoknak is voltak ilyen szüntei. De a könyv végére mar szinte eljutottam odáig h ujra letöltsem. SZINTE. De azért nem. :D mindenesetre jo volt olvasni masok szemszögéből is, főleg a ferfiak oldalara voltam kíváncsi, erdekes volt, sok mindenben megerősített amit eddig is gondoltam, de azért voltak meglepődesek is. Érdekes élmény volt, szerintem azoknak is erdekes lehet akik sosem Tindereztek.

Baráth_Zsuzsanna P>!
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

41 éves vagyok, szingli és Tinder-szűz. Soha meg sem fordult a fejemben, hogy letöltsem a népszerű applikációt, mert 1. özönvíz előtti erkölcsi nézeteim vannak, soha nem voltak és már valószínűleg nem is lesznek egyéjszakás kalandjaim, társat keresek, nem szexpartnert, 2. nincs időm és energiám komolytalan randikra, jól érzem magam a bőrömben egyedül is – két évem ment el rá, hogy így legyen –, zajlik az életem, nem görcsölök rá a randizásra, ha szembejön velem a lehetőség, nem mondok nemet, de csak azért, hogy legyen valakim, nem pazarlom az időmet, a minőségre hajtok, nem a mennyiségre. Akkor hogyan került a kezembe ez a könyv, ha nyilvánvalóan nem én vagyok a célcsoport? Nos, múlt szombaton egy könyvtári rendezvényen voltam Budafokon (amúgy tatabányai vagyok, és csak azért mentem oda, hogy egy könyvblogger kolléganővel találkozzam, de olyan érdekesek voltak a beszélgetések, hogy ott ragadtunk), ahol többek között elsőkötetes szerzőkkel készítettek interjút, és Tóth Anikó Dóra olyan hévvel és lenyűgöző őszinteséggel beszélt első alkotásáról, hogy nagyon kíváncsi lettem. Mivel magánkiadásban jelent meg a könyv, nemes egyszerűséggel felmentem a weboldalra, kosárba tettem, kifizettem, és másnap már meg is hozta a futár. Én pedig már ütöttem is fel az első oldalt, és aztán csak azt vettem észre, hogy szomorúan becsukom a végén a könyvet. Mert olvastam volna még. Először is végre megtudtam, hogyan működik a Tinder, mit jelent, ha valaki jobbra húznak, mi az a match, másodszor pedig több pozitív és negatív véleményt is végigolvashattam teljesen más életkorban és élethelyzetben lévő emberektől, nagyon érdekes volt ugyanazt a történetet elolvasni mindkét fél szemszögéből, és bónuszként a végén a szerző azt is elmeséli, hogyan jöttek össze a most már férjével a Tinderen (természetesen a másik fél is elmesélte, ő hogyan élte meg ezt az időszakot). Jól szerkesztett könyvről van szó, amelyik nagyon olvastatja magát, sokféle szemszögből láthatjuk, hogyan működnek a hétköznapok a Tinderen, ahol bármilyen meglepő, alapvetően mindenki társat keres, nem szexpartnert, pedig tudja, hogy ez nagyon keveseknek sikerül, ő mégis megpróbálja. Ez az izgalmas, jól megírt riportkönyv hiánypótló darab, mert nagyon emberien közelíti meg a témát, ugyanakkor megdöbbentő mélységében mutatja meg az a problémát, hogy miközben technikailag mennyire megkönnyíti a randizást ez a népszerű app, a valóságban milyen nehéz megtalálni a lehetőségek tengerében azt, akiben tényleg igazi társra találunk. A Tinderhez nem jött meg a kedvem, de már sokkal árnyaltabban látom magát a jelenséget, és azt hiszem, valami ilyesmi lehetett a szerző célja: nem arra akar rábeszélni, hogy azonnal vesd bele magad a randizásba, hanem arra, hogy ésszel használd az appot, lehetőségként tekints rá, ne megváltásként.
A teljes kritika itt olvasható:
http://smokingbarrels.blog.hu/2017/10/05/konyvkritika_t…

cintiatekla P>!
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

A szöveg egyszerű és könnyű, szóval tipikusan az a könyv, amit fogsz, és egy délután alatt elolvasol, és kellemesen kikapcsolódsz közben. Örülök, hogy megszületett a könyv, hiszen azt hiszem, magyar nyelven a Tinderről nem olvashattunk még.

Bővebben: http://teklakonyvei.blogspot.hu/2017/09/toth-aniko-dora…

BlueDeath IP>!
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

Vicces és tanulságos történetek kerültek a könyvbe, ami már csak azért is érdekelt, mert egy időben dolgoztam egy könyvön, ami a magyarok ismerkedési szokásairól szólt (más aspektusban mint ez a könyv), így kíváncsi voltam, hogy mit sikerült kihozni a témából. Külön jó pont, hogy a saját történetét is elmeséli a könyvben az írónő (és a párja)

Sz_Léda_22>!
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

Egyáltalán nem tetszett a könyv, sokkal többet vártam tőle. Szórakoztatóbb viccesebb sztorikat. Ismerkedtem itt én is, lehet akkor csak nekem jutott több vicces „incidens” a kelleténél.

1 hozzászólás
Ameriel>!
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

Az írásmód tetszett, mert el tudtam képzelni, hogy az emberek így beszélnek, mindenki más-más stílusban fejezte ki magát. Lendületesek voltak a mondatok, szépen lehetett haladni vele. Nem voltak nagyon helyesírási hibák, a szöveg szépen tagolt, finom papírt használtak a lapokhoz, amitől szuper érzés volt a lapozás.

elkepzeltkonyv>!
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

Összességében tehát a Jobbra húzott történetek egy rendkívül elgondolkodtató olvasmány. Egyáltalán nem ajánlom azoknak, akik egy újabb unaloműző, felesleges szexualitással feltöltött, szenzációhajhász könyvre vágynak, mert Tóth Anikó Dóra könyve egyáltalán nem ilyen. Sokkal inkább a hétköznapok történeteiből megalkotott, őszinte korrajza egy olyan társadalomról, ahol a trubadúrlíra helyett emojikkal és rövidítésekkel fejezzük ki tetszésünket, és ahol új misztériumokat kell keresnünk a szerelemben, hiszen a női test láthatóvá, az érzelmek pedig egyértelműen kifejezhetővé váltak.https://elkepzeltkonyv.blogspot.hu/2018/01/jobbra-huzot…

Réka_Szó>!
Tóth Anikó Dóra: Jobbra húzott történetek

Kedves Ani!

A könyvedet már jó 1 hete kiolvastam. El kell mondanom, hogy miért tartott eddig….khhhmmmm…mert egyszerűen addig akartam húzni, hogy ne legyen vége amíg csak lehet. Szándékosan megbeszéltem magammal, hogy csak munkába menet olvasom es csak a metrón. Így picit hosszabb időt sikerült eltöltenem veled és a szereplőkkel.

Lehetek őszinte? Bár úgyis azt mondanád, hogy igen. Kérlek soha de soha ne változz meg és ne írj másképp ! Annyira valódi volt minden történt, vagyis jobban mondva, persze a történtek valódiak voltak, de TE ugy írtad le, hogy sokszor szisszentem fel, mosolyogtam vagy haragudtam meg egy egy szereplő Tinderes matchére. Magamat láttam minden egyes sorban, érzésben, kimondott és kimondatlan gondolatban.

A Ti történeteteket meg már tűkön ülve vártam és nem hiába ! Annyira éreztem, átjött az az érzés amit Ti éreztek egymás iránt, hogy ez biztosan csak egyszer van az életben!

Nem tudom szavakkal elmondani, hogy mennyire örülök Neked, Nektek, annak, hogy tudtunk beszélni előtte Facebookon, majd a könyvbemutatón is! Hihetetlenül tehetséges írónak tartalak és kérve kérlek szólj, ha jön a következő könyv, lesz bemutató, tudok segíteni bármiben Neked!

Még egyszer köszönök mindent, minden sort és percet amit e könyv megírásával töltöttél! Ünnepélyesen bejelentem, hogy a Top 3 kedvenc könyvem közé került

Szép napot kívánok Neked és Nektek,
Réka


Népszerű idézetek

Ameriel>!

Nem felszínes “ki ha én nem”-ekkel és nem is arctalan Voldemortokkal szeretnék randizni.

MyBookBubble P>!

Hülye voltam, amikor azt gondoltam, hogy mástól kaphatom meg azt, amit keresek: önmagamat.

33. oldal

Bloody_Bunny>!

Túl voltam pár személyes találkozáson, és a randikon mindig megállapítottam, hogy élőben sokkal rondábbak, sokkal butábbak és sokkal suttyóbbak a pasik.

175. oldal

Ameriel>!

Ha kölcsönösen tetszetek egymásnak, tehát ha mindketten jobbra húztátok a másikat, akkor jön fel a match, azaz az egyezés.

Bloody_Bunny>!

Nem akarok nyers lenni, de azt gondolom, hogy a randizás a számok játéka. Minél több emberrel találkozol, annál valószínűbb, hogy rátalálsz arra, akit keresel. Pont mintha állásinterjúra mennél. Minél többször próbálod ki magad, annál jobban belejössz, és annál valószínűbb, hogy rábukkansz a számodra megfelelő partnerre.

Ameriel>!

Emlékszem, amikor bepakoltam a bugyijaimat a szekrényébe, lefényképezte, rajzolt köré egy szívecskét, majd átküldte azzal az üzenettel, hogy milyen jólesik neki ez az egész.

MyBookBubble P>!

Most azt hiszed, hogy vége is van a történetemnek, ugye? Hát, ki kell, hogy ábrándítsalak. Tévedsz. Még csak most jön a java! A hab a tortán, a cseresznye a koktélban, vagy ha az úgy jobban tetszik, a szar a palacsintámban.

19. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Leiner Laura: Emlékezz rám
Rácz Zsuzsa: Nesze Neked Terézanyu!
M. Baranyai Anikó: Instáról íróknak
Graeme Simsion: A Rosie projekt
Marie M.: Ahol a mesék véget érnek
Via: Webszerelem
Daniel Glattauer: Gyógyír északi szélre
Lindsay Faith Rech: Felelsz vagy mersz