Törökvész 0 csillagozás

Magyarország története 1490–1686
Törökvész

Csak annak a népnek van jövője, amelyik ismeri múltját – a régi mondást szem előtt tartva lép az iskolás olvasóközönség elé új sorozatával a Gulliver Kiadó. A Magyar históriák nyolc kötetének lapjain az ősidőktől napjainkig elevenedik meg a magyarság története, felidézve a régi mondákat és hagyományokat, a gyakran legendák övezte tragikus vagy dicső eseményeket, a messzi távolba vesző századok és a közelmúlt történéseit.
A TÖRÖKVÉSZ tudósítás a mohácsi tragédia után darabjaira hullott Magyar Királyság túlélésért vívott százötven éves küzdelméről, a keresztény világ és a hódító török nagyhatalom drámai egymásnak feszüléséről. A kötet mesél a végvári vitézek és a janicsárok élet-halál harcáról, a Hódoltságban élők kiszolgáltatottságáról, Erdély aranykoráról, a reformációról. Elbeszéli, hogyan lett a magyar föld a Habsburgok országa, és miként vetett véget Buda visszavételét követően az európai összefogás az oszmánok uralmának.

>!
Gulliver, 2016
48 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639232891

Hasonló könyvek címkék alapján

Vécsey Aurél: A huszárok
Oborni Teréz: Erdély fejedelmei
Mümin Yıldıztaş – Szepesiné Simon Éva – Schmidt Anikó (szerk.): Osmanlı'dan günümüze Türk-Macar ilişkileri / Török–magyar kapcsolatok az Oszmán Birodalomtól napjainkig
Jászay Magda: A kereszténység védőbástyája olasz szemmel
Nagy László: Egy szablyás magyar úr Genfben
R. Kelényi Angelika: Szulejmán
Kármán Gábor: Egy közép-európai odüsszeia a 17. században
Káldy-Nagy Gyula: Magyarországi török adóösszeírások
Lengyel Balázs: A török Magyarországon
Jankovich Ferenc: Hulló csillagok