A ​100 legjobb cigány étel 3 csillagozás

Mindennapi és különleges receptek mindenkinek
Toró Elza: A 100 legjobb cigány étel Toró Elza: A 100 legjobb cigány étel

A ​cigányokat leginkább a zeneszeretetükről ismerjük. Ez a nép, amelyik muzsikaszóval kíséri a halottait, a zenélésnél jobban csak az evést szereti. Vallási, ünnepi hagyományos étrendjük nincs – mint Csemer Géza írja könyvében: „Ha nincs mit enni, az a böjt – ha akad lábosba való, az az ünnep”. Ez a hajdan Indiából elvándorolt nép főzési-étkezési szokásokat nem hozott magával, hosszú vándorlásuk során a cigányok mindig azt ették és úgy, mint annak az országnak a lakói, ahol éppen jártak. Ahol pedig végleg letelepedtek, ott elsajátították a helyi konyhaművészetet, s a maguk ízlésének megfelelően kissé átalakították. Tulajdonképpen ételeik csak annyiban különböznek a befogadó ország, vidék ételeitől, hogy nincsenek szigorú receptek, a hozzávalókat meglehetősen szabadon variálják sokszor (éppen mi van), illetve, hogy az erős fűszereket (hagyma, paprika, bors) bőségesen alkalmazzák. (Ez utóbbi oka, hogy mind a férfiak, mind a nők körében általános szokás volt a bagórágás és a pipázás,… (tovább)

>!
Csengőkert, Kistarcsa, 2011
80 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155130557
>!
STB Könyvek, Kistarcsa, 2006
80 oldal · ISBN: 9639444952

Most olvassa 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 2


Hasonló könyvek címkék alapján

Csemer Géza – Korpádi Péter: A legfinomabb cigány ételek
Csemer Géza – Korpádi Péter – Patyi Árpád: Cigány ételeskönyv
Steiner Kristóf: Kristóf konyhája
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Tóthné Libor Mária: Limara Péksége
Beh Mariann: A kert konyhája
Borbás Marcsi: Édes békeidők
Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj
Váncsa István: Váncsa István szakácskönyve
Ambrus Éva: Anya, kérek még!