Szerethetetlen 17 csillagozás

Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Zé maga a megtestesült rosszfiú. Cigaretta, alkohol, drogok, nők és illegális motorversenyek teszik ki az élete nagy részét. De vajon rejtőzik még több is e mögött a zord álarc mögött? Meg tudunk érteni valakit, aki az egész világ ellen harcol? Képesek vagyunk akkor is erősnek maradni, ha a világ összeomlik körülöttünk?
Lénát a sors sodorja Zé mellé, és olyan döntéseket kell meghoznia, amire soha nem számított. Zé az, aki felforgatja a hatalmas, írói álmokkal rendelkező, bölcsész diplomás lány életét. De mit akar ő igazán?
Felülmúlja a szerelem az élet törvényeit? Vajon elegendő szeretni valakit ahhoz, hogy jobb emberek legyünk? A sors mindig kegyes hozzánk?

>!
NewLine, Bakháza, 2020
180 oldal · ISBN: 9786156182678
>!
NewLine, Bakháza, 2020
180 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156182661

Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

Mert_olvasni_mindig_jó>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Keserédesen gyönyörű!

Kicsi könyv, de akkorát üt, hogy engem padlóra küldött. Nagyon kemény témát dolgoz fel, amely szívbemarkoló. Nem gondoltam volna, hogy ennyire kemény lesz az egész, az elején azt hittem, hogy csak egy szimpla szerelmi történet.

Aztán kaptam egy olyan gyomrost tőle, ami még most is nagyon fáj, mert ez a könyv nem egyszerű, ráadásul egy, olyan mondanivalója van, ami nagyon nehéz, de egyben én teljes mértékben egyetértek vele! Addig élj, akíg tudsz. Szerezz élményeket és ne siránkozz. „A napfény azok kiváltsága, akik élvezik az életet.”

Őszintén megmondom, hogy én is ugyan így lennék. Csináljuk meg, amit csak szeretnénk és éljünk amíg lehet.

Nem tündérmese!

Bár azt hittem az lesz. Nem gondoltam, hogy a végen ennyire durva lesz és padlóra küld, de főleg a vége.

A szereplőkkel az elején nem voltam megelégedve. Tipikus jó kislány-rossz fiú párosításnak gondoltam az egészet és Léna nem volt a kedvencem, főleg a stílusa miatt. De aztán fokozatosan megkedveltem, persze nem nőtt teljesen a szívemhez. Zé már egy más tészta. Egy nagyon összetett személyiségre sikeredett, akit igan is lehet szeretni.

Köszönöm az írónőnek a lehetőséget és a bizalmat.

Kedvenc idézetem a könyvből:

„A nagymamám mindig azt mondta: a gonosz a napfényben is leselkedik ránk, csak a sötét hozza elő a lelkéből az igazi valóját. A sötét elrejti mindenki elől, a sötét a legnagyobb cinkosa mindenkinek, aki rejtegetni akar valamit.”

Kopácsi_Krisztina IP>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Tormási Vyktória könyve mélyen megérintett. Köszönöm, hogy Léna és Zé gyönyörű és egyben szomorú történetének részese lehettem!
A fél pont levonás három számomra kevésbé tetsző dolog miatt történt; nekem sok volt a belső monológ, kevés volt az igazi cselekmény és rövid volt a történet.
Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, aki szereti az érzelmes, megindító történetet!
Sok sikert a további írói munkához! Várom a következő könyvet! 

1 hozzászólás
Magyar_Szerzők_Könyvei_Blog P>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Nagyon nehéz szavakba öntenem, mit is érzek valójában. Annyira gyönyörű történetet olvastam, hogy szavak nincsenek. Az biztos, hogy ide 100-as zsebi kell, de nagyon. Rég olvastam ilyen szomorú romantikus könyvet. Léna és Zé igencsak furcsa helyen találkoztak, és a történetük is érdekesen folytatódott. Nagyon szerettem olvasni, viszont azt el kell mondanom, hogy nagyon rövid kis történet ez. Alig másfél nap alatt olvastam ki. Szívesen olvasnék még többet.

Bővebben itt olvashatod:
https://www.hungarybooks.hu/2020/12/tormasi-vyktoria-sz…

2 hozzászólás
Victoria_Green I>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Szerethetetlen.
Való igaz, az volt Zé. De amikor kitárta szívét a világnak, mindez már nem volt elmondható róla.
Igenis szerethető volt.
A könyv tele van gyönyörű gondolatokkal, mondanivalókkal. Kifejezetten élveztem a történetet csak azt sajnáltam, hogy ilyen hamar vége lett. Olvastam volna még többet róluk, hogy még jobban megismerhessen őket. De talán majd egyszer…
Léna és Zétény szerelmi története, felkavaró, életszagú, szívbemarkoló.
Olykor kegyetlen az élet, de csak így tanuljuk meg értékelni a pillanatokat.
Köszönöm, hogy olvashattam.

1 hozzászólás
Judy22>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Hogy egy kis negatívumot is mondjak, nagyon sok a kifelé tekintés, a lelkizés, a levegőben lógó mondat és ehhez képest kevés a történés, a párbeszéd, a karakterek ütköztetése, a cselekmény. De ettől még élvezhető, szerethető a könyv nagyon is. Én befaltam egy éjszaka alatt!
Ez az a szerelem, amire mindenki vágyik, amikor egymásra akkora hatással van két ember, hogy megváltozik az életük, az életfelfogásuk és minden! Ez a nagybetűs SZERELEM, melyet mindenki meg akar tapasztalni egyszer, minden szépségével, nagyságával, fájdalmával együtt.

Bővebben: https://read-blog.blog.hu/2020/12/20/tormasi_vyktoria_s…

1 hozzászólás
Mindaleth>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Bár nem tartom magamat olyan hú de idősnek, bizton állíthatom, hogy a nagy átlaghoz (az emberi átlaghoz, nem a vérbeli molyokhoz :D ) képest nagyon sok könyvet kiolvastam már. S bár nem a kedvenc kategóriám, de romantikus regényeket is…
Épp ebből adódóan első ízben, még a könyv olvasása előtti szösszenetekből, és a hátulján levő leírásból megvolt a sanda gyanúm, hogy ez is egy amolyan klisékre épülő romantikus regény lesz…
S bár számomra valóban nem volt sok újdonság az alapstoryt és az abban lefolyó 1-2 történetszálat illetőleg, mégis volt, ami miatt külömbözött az eddigiektől. Egyrészt, aki nem olvasott ehhez hasonló storyt/storykat, annak minden ízében új lesz, és ha szereti a romantikát, vagy csak szeret valami szépet olvasni, annak tetszeni fog! Másrészt annak is érdemes elolvasni, aki úgy van, mint pl én – azaz olvasott már hasonló történeteket –, mivel Viki kivételesen gyönyörűen ír. Nem tudom, hogy maga a „magyarsága” teszi-e ezt lehetővé, hiszen a mi szókincsünk, szinonímáink, hasonlataink sokak szerint páratlan a világ más nyelveihez képest (angolul, németül, franciául is beszélek/tanulok, szóval nekem is van némi hasonlítási alapom). De maga a megfogalmazásának olyan mély és érzelmes töltete van, hogy sokkal inkább az hozta el számomra a könyv hangulatát, mint maga a történet.
Az első 2 fejezetet olvasván elmosolyodtam, és az a gondolat ötlött fel bennem, hogy ezt minden 10-25 éves lánynak olvasnia kellene, a szülőknek az orruk elé kéne tartani, mint egy tananyagot, és joooool a fejükbe vésni. Mert lehet, hogy ez egy kitalált történet, de ha valami, hát az eleje az tényleg elég valóságos, és leírja a mai világ fiatal férfiainak nagy átlagát, mármint, hogy hogyan is viselkednek-, állnak a nőkhöz, és ha ezzel minden fiatal lány tisztában lenne, megkímélhetnék magukat (és családjaikat) sok-sok bajtól (a lányok elzűlöttségétől), fej-és szívfájdalomtól.
Szóval, nekem a könyv eleje kifejezetten tetszett (az egész könyv, de az elejét szerettem volna kicsit külön is kiemelni! :D )
Tovább olvasván viszont a történet kissé komoly hangvétele nem igazán enyhült… Van pár könnyed humorral meghintett momentum, de alapjába véve eléggé depresszív maga a story, és a megfogalmazása is. Épp ezért talán nem is olyan baj, hogy nem egy 5kg-os, 1000-oldalas könyvről beszélünk, mert az egy kicsit sok lenne belőle. (Nekem legalábbis…) Viszont így, ahogy (gyönyörűen), és amennyiben (175 oldal) megvan írva, számomra még pont a kellemes kategória volt. Szó mi szó, sírtam a végén. Még úgy is, hogy már olvastam ilyet, és kb tudtam, hogy ez lesz a végkimenetele, és igazából nem is vagyok az a sírós fajta… De mivel olyan jól van megírva, mégis elindított bennem, az olvasóban valamit, érzelmeket, gondolatokat. Levonhattuk (ki-ki maga) a saját tanulságunkat, van miről beszélni. Úgyhogy már méltán mondhatom én is, hogy büszke vagyok Vikire (nem csak azért, mert osztálytársak voltunk… :D ), és biztosra veszem, hogy még naaagyon sok jó könyvet olvashatunk majd tőle! Hiszen ez még csak a kezdet! ;) (…ami nem mellesleg nagyonis jól sikerült! ) Köszönöm neked ezt a szép, és szépen megírt történetet! Bőven megérte azt a pár órát, amit rászántam, úgyhogy szeretettel ajánlom mindenkinek! :)

1 hozzászólás
Detty77 P>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

A könyv címe azonnal megfogott és azt éreztem, hogy mindenképpen el kell olvasnom. De amit kaptam, arra nem számítottam! Egy szívszorítóan gyönyörű történet egy csodálatos, sérült fiúról, aki spoiler. Léna a szép és okos lány, beleszeret ebbe a sérült, de csodás lelkű fiúba, aki a mindent jelenti számára és egymásnak is♥ Igaz, hogy nem “vastag” a könyv, de 180 oldal tiszta érzelem. Nagyon-nagyon tetszett. spoiler, de egyszerűen fantasztikus volt. Szívből gratulálok az Írónőnek. Zseniálisat alkotott, és off.

2 hozzászólás
takacsera>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Imádtam minden sorát. Gyönyörű történet, amiben Léna és Zé fantasztikus párost alkotnak. Érzelmileg nagyon a hatása alá kerültem. A könyv végén a szívem megszakadt, könnyek nélkül nem lehetett elolvasni. Köszönöm az élményt. Mindenkinek, csak ajánlani tudom. Gratulálok.

2 hozzászólás
Mona_Matthews>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

A Szerethetetlen letehetetlen. Végigolvastam egy huzamra. Egy keserűséggel teli szerelmi történet, amiben nincs happy end, mégis szívhez szóló.
Köszönöm Viki! :)

Antalné_Auguszt>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Nagyon tetszett a könyv! A leírás alapján kíváncsivá tett, szerettem volna minél többet megtudni a szereplőkről, így aztán nem tudtam letenni a könyvet. Természetesen érzelmileg is megérintett.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Detty77 P>!

Egy mondaton nem múlik az élet, de a józan ész talán annál inkább.

Magyar_Szerzők_Könyvei_Blog P>!

Olyan ez, mintha a lottót ugyanazokkal a számokkal játszanád újra meg újra.
És egyszer nem adod fel, s akkor húzzák ki azokat. Életed végéig keresed a miérteket, és hibáztatod magad. Egy mondaton nem múlik az élet, de a józan ész talán annál inkább.

Detty77 P>!

A napfény azok kiváltsága, akik élvezik az életet.

Detty77 P>!

A halál nem döntés kérdése. Jön, amikor itt az ideje.

Moncsi22>!

Tudom, Zétény, hogy megkértél rá, hogy ne szeresselek örökké, de egy félbeszakított szerelem nem múlik el soha.

Magyar_Szerzők_Könyvei_Blog P>!

(…) ha nem mondják ki és megtörténik a baj, örökké kísérteni fog.

Detty77 P>!

Azt mondják, az első botlás lehet véletlen, a második már döntés.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Csikász Lajos: Arany és vér
Hayden Moore: Nem játékszer
Renáta W. Müller: A lázadó 1.
Szabó Magda: Pilátus
Csikász Lajos: Az utolsó oroszlánkölyök
Szántó Szilvia: Túlélésből kitűnő
Csikász Lajos: Megátkozottak
Berta Zsolt: Kalef
Bányai D. Ilona: Boszorkánykör