Szerethetetlen 39 csillagozás

Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Zé maga a megtestesült rosszfiú. Cigaretta, alkohol, drogok, nők és illegális motorversenyek teszik ki az élete nagy részét. De vajon rejtőzik még több is e mögött a zord álarc mögött? Meg tudunk érteni valakit, aki az egész világ ellen harcol? Képesek vagyunk akkor is erősnek maradni, ha a világ összeomlik körülöttünk?
Lénát a sors sodorja Zé mellé, és olyan döntéseket kell meghoznia, amire soha nem számított. Zé az, aki felforgatja a hatalmas, írói álmokkal rendelkező, bölcsész diplomás lány életét. De mit akar ő igazán?
Felülmúlja a szerelem az élet törvényeit? Vajon elegendő szeretni valakit ahhoz, hogy jobb emberek legyünk? A sors mindig kegyes hozzánk?

>!
NewLine, Bakháza, 2020
180 oldal · ISBN: 9786156182678
>!
NewLine, Bakháza, 2020
180 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156182661

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Zétény · Alfa · Rácz Léna


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 25


Kiemelt értékelések

Janka196>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Sok pozitív értékelést láttam róla, így úgy álltam neki. Voltak akik ajánlgatták mellé a zsebkendőt is, szükség esetére. Azoknak akik felkészítettek a könnyekre, köszönöm. Egy végtelenül szomorú, nem „happy end” lezárású, de gyönyörű történetet olvashattam Tormási Vyktóriától.
Zétény és Léna története elég nehezen indult, de aztán könnyebbé vált egy zsarolással, érzelmekkel majd mély szerelemmel, a végén egy szomorú, lezárással. A rosszfiú, aki igazából inkább csak közömbösnek, bunkónak mutatta magát, egy mélyérzésű, szomorú és szeretetre, valahova való tartozásra éhezik. A jó kislány pedig, zsarol ha muszáj, de szenvedélyes és megrengeti a világodat. Két teljesen különböző ember, élet, felfogás, de közös lélek és szív.
Sosem tudhatjuk mi lapul egy ember múltjában, mitől olyan amilyen, úgyhogy ha tudunk inkább próbáljunk meg segíteni neki, és ismerjük meg mielőtt elítéljük. Ilyen és ehhez hasonló komoly témákra próbál rávilágítani az írónő.
Sokszor megsiratott ez a történet, gyönyörűen és baromi jól van fogalmazva és megírva az élet és annak értelme, a szerelem, a halál, a gyász, az elfogadás és az emberi szükséglet, a valahová való tartozás vágya.

2 hozzászólás
Papírra_vetett_gondolataim>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Megmondom őszintén a fülszöveget elolvasva azt hittem egy egyszerű rossz fiú kedves lány szerelmi történetet kapunk. Na hát ez a történet engem úgy megsiratott a maga 180 oldalával, hogy az szinte hihetetlen számomra. Nagyon ritkán sírok könyvön, de itt többször is úgy éreztem, hogy itt bizony kelleni fog zsebkendő. Ez a regény egy igazi érzelmi hullámvasút, mindenkinek csak ajánlani tudom !
Köszönöm szépen az írónőnek, hogy volt lehetőségem elolvasni a történetét ! :) :-*
https://www.youtube.com/watch…

2 hozzászólás
életem__könyvtára>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Fáj
Nagyon…
Az utolsó fejezet már csak végig bőgtem.
Rengeteget adott ez a történet, és örökké hálás leszek az írónőnek a lehetőségért, hogy elolvashattam!
Nem is tudom mit mondhatnék…inkább most csak hagyom hogy fájjon…had fájjon ez a történet örökké, mert örökké fájni fog.

1 hozzászólás
Mert_olvasni_mindig_jó>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Keserédesen gyönyörű!

Kicsi könyv, de akkorát üt, hogy engem padlóra küldött. Nagyon kemény témát dolgoz fel, amely szívbemarkoló. Nem gondoltam volna, hogy ennyire kemény lesz az egész, az elején azt hittem, hogy csak egy szimpla szerelmi történet.

Aztán kaptam egy olyan gyomrost tőle, ami még most is nagyon fáj, mert ez a könyv nem egyszerű, ráadásul egy, olyan mondanivalója van, ami nagyon nehéz, de egyben én teljes mértékben egyetértek vele! Addig élj, akíg tudsz. Szerezz élményeket és ne siránkozz. „A napfény azok kiváltsága, akik élvezik az életet.”

Őszintén megmondom, hogy én is ugyan így lennék. Csináljuk meg, amit csak szeretnénk és éljünk amíg lehet.

Nem tündérmese!

Bár azt hittem az lesz. Nem gondoltam, hogy a végen ennyire durva lesz és padlóra küld, de főleg a vége.

A szereplőkkel az elején nem voltam megelégedve. Tipikus jó kislány-rossz fiú párosításnak gondoltam az egészet és Léna nem volt a kedvencem, főleg a stílusa miatt. De aztán fokozatosan megkedveltem, persze nem nőtt teljesen a szívemhez. Zé már egy más tészta. Egy nagyon összetett személyiségre sikeredett, akit igan is lehet szeretni.

Köszönöm az írónőnek a lehetőséget és a bizalmat.

Kedvenc idézetem a könyvből:

„A nagymamám mindig azt mondta: a gonosz a napfényben is leselkedik ránk, csak a sötét hozza elő a lelkéből az igazi valóját. A sötét elrejti mindenki elől, a sötét a legnagyobb cinkosa mindenkinek, aki rejtegetni akar valamit.”

2 hozzászólás
Laura_Bakos P>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Nagyon kíváncsi voltam Tormási Vyktória első regényére, mivel az általa megosztott kis szösszenet részletek megtetszettek nekem, viszont az érdeklődésemet mégis a fülszöveg keltette fel igazán. Valami könnyed, laza, romantikus regényre vágytam, és meg is kaptam, de hozzá jött még valami egészen más is, és azt kell írnom, Vyki is felkerült a kedvenc szerzőim listájára. A címmel ellenben, én nagyon megkedveltem ezt a kis történetet, és eme bejegyzésemben ki is térek rá, hogy miért is ajánlom elolvasásra más romantikarajongó számára.
Kicsit bővebben ~~> https://krvilagakonyvek.blogspot.com/2021/07/velemenyem…

2 hozzászólás
aurora_lewis_turner IP>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Összességében a Szerethetetlen nagyon is szerethető történet két emberről, akik közül az egyik már lemondott a szerelemről, míg a másik talán sose kereste azt, mégis megtalálta. Nagyon elgondolkodtató, a maga szomorúságával életigenlő, torkot és szívet összeszorító és egy olyan történet, mely hat az olvasóra, aki képes még éjjel tizenegy körül is ott ülni az ágyban, és gondolkodni az utolsó fejezeteken. Egy biztos, ez volt az első, de nem ez lesz az utolsó regény, amit az írónőtől olvastam.

Bővebb véleményem itt: https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2021/05/torm…

2 hozzászólás
inci81 >!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Az írónő adta meg a lehetőséget, hogy elolvashassam a regényét e-könyv formájában, amit ezúton is nagyon köszönök.

Mondták páran, hogy készüljek, mert kelleni fog a zsebkendő, és így is lett, mert egy igazán megindító történetet ismerhettem meg, amely segítségével lényeges dolgokra igyekszik rávilágítani Tormási Vyktória.

Egy csodás szerelemről olvashattam a Szerethetetlen lapjain, egy igazán szívszorító történet részese lehettem. Bár kellett egy kevés idő, míg közelebb kerültem a főszereplőkhöz, mert kezdetben nem annyira szimpatizáltam velük.

Rengeteg érzelmesség volt ebben a történetben, néha túl is csordult. Számomra legalábbis olykor sok volt a lelkizés. Előfordult az is, hogy ez miatt egy kicsit félre kellett tennem a könyvet. A kötet egészére az a jellemző, hogy kevés a tulajdonképpeni cselekmény és sok a belső monológ benne. Aztán gondolkodni kezdtem a könyvön, a mondanivalóján, a kevés cselekényen és a sok lelki vívódáson. Végül arra jutottam, hogy ennek a történetnek ilyennek kellett lennie (talán csak egy picivel több történéssel) ahhoz, hogy az írónő hangsúlyosabbá tegye mindazt, amire szeretné felhívni a figyelmet a könyvével.

Bővebb vélemény a blogomon:
https://konyvszenvedely.blog.hu/2021/03/14/tormasi_vykt…

2 hozzászólás
Kopácsi_Krisztina IP>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Tormási Vyktória könyve mélyen megérintett. Köszönöm, hogy Léna és Zé gyönyörű és egyben szomorú történetének részese lehettem!
A fél pont levonás három számomra kevésbé tetsző dolog miatt történt; nekem sok volt a belső monológ, kevés volt az igazi cselekmény és rövid volt a történet.
Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom, aki szereti az érzelmes, megindító történetet!
Sok sikert a további írói munkához! Várom a következő könyvet! 

1 hozzászólás
Mimi_Taylor I>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Nehezen akarnak megtalálni a szavak, valahogy mégis megpróbálom összefoglalni:
A könyv címe és a sokat sejtető borító engem azonnal megfogott. Tudtam, hogy erre a könyvre előbb, vagy utóbb, de sort kerítek.
Éjszaka fejeztem be, talán éjfél is elmúlt már, de nem tudtam letenni, egyszerűen muszáj volt végigolvasni. Utána órákig csak forgolódtam, képtelen voltam aludni. Ez a könyv nagyon betalált nálam, keményen gyomorszájon vágott. Teljes mértékben azonosulni tudtam Zével. Hasonló körülmenyek közt veszítettem el az anyukámat, ami a mai napig fájó pont. A tehetetlenség érzése, aztán az elszalasztott pillanatok miatti bűntudat, ami felőrli az embert. Szó szerint, hangosan zokogva, a könnyeimet törölgetve olvastam az utolsó fejezeteket. Fájt. Mégis azt mondom, hogy szükségem volt erre, most volt rá szükségem.
Köszönöm Vyki, hogy megírtad!
Nem tudom, hogy a kezembe veszem-e még, mert engem túlságosan mélyen érintett. Éppen ezért is az 5*.
Viszont most még nagyobb várakozással vagyok Vyki jövendő könyvei iránt, mert ezzel kezdéssel nagyon szép jövő előtt áll!
Csak ne add alább soha!
Köszönöm!

2 hozzászólás
lorettaa>!
Tormási Vyktória: Szerethetetlen

Kételkedés nélkül rámentem az 5 csillagra, de még azt is kevésnek érzem! Tiszta szívemből örülök, hogy elolvashattam ezt a könyvet.
Rengeteg mondanivalója van a könyvnek, és még annál több igazság lapul a sorok között. A padlóra küld, aztán felemel, hogy utána újra leteperjen. Van, amikor mosolyra húzódik a szád és van amikor könnyek szöknek a szemedbe. Nagyon tetszik a borító, annyira tükrözi a könyv tartalmát! Nagyon szerettem ezt a könyvet olvasni, és bátran kimerem jelenteni, hogy a Szerethetetlen a kedvencek közé kerül(t).
Köszönöm az Írónőnek a lehetőséget, örülök hogy részese lehettem Zétény és Léna életének, gazdagabb lettem egy gyönyörű és egyben fájdalmas történettel. Mindenkinek csak ajánlani tudom!


Népszerű idézetek

Janka196>!

A nagymamám mindig azt mondta: a gonosz a napfényben is leselkedik ránk, csak a sötét hozza elő a lelkéből az igazi valóját. A sötét elrejti mindenki elől, a sötét a legnagyobb cinkosa mindenkinek, aki rejtegetni akar valamit.

Janka196>!

A halál csak egy lehetőség. Mindig ott van. Mindig van egy kanyar amikor választhatod őt. Vár rád türelmesen. De izzó vörös szemétől megretten mindenki. Nem meghalni nehéz. Meghalni igenis könnyű. Az életet itt hagyni, na, az pokoli.

Janka196>!

A csendes könny a legrosszabb. Mert nem hiszed, hogy bárki is letörölheti azokat, ezért inkább egyedül maradsz velük.

Janka196>!

A nőknek két típusa létezik. Van, aki azt gondolja, kutyából soha nem lesz szalonna – ha valaki romlott, az végérvényesen az is marad. És van az örök álmodozó, aki a tündérmeséken nőtt fel. Aki hiszi, hogy mindenkiben ott bujkál a jó. Egyik se téved teljesen, csak valahol a kettő között van a megoldás. Mert mindenki meg tud változni. Ha van kiért.

Janka196>!

Mindannyiunkkal ugyanaz történik ebben a világban. Ha egy kicsit is odafigyelünk a másikra, rájöhetünk, olyan támaszok lehetünk egymásnak, mi felbecsülhetetlen érték.

>!

(…) szeretet nélkül végigélni egy életet rosszabb, mint szeretetben egy rövidke időt.

Janka196>!

Az a jó a magányban, hogy megtanulsz a függöny mögé látni. Átlátsz az embereken, akár a nejlonon. Ugyanolyan mind.

Janka196>!

A halál egy olyan kis szörnyeteg, amivel riogatják a hiszékeny gyerekeket. De amikor beleordít az ember képébe, már túlontúl valósággá válik a rém. A kiváltság, hogy nem tudod a halálod időpontját, a boldog ember tulajdonsága. Mert elhiheti, hogy az élet örök és múlhatatlan. Elhiteti veled, hogy mindenre van időd. Kimondani a kimondhatatlant, megtenni a lehetetlent.

Janka196>!

A szégyenérzet is a másnap velejárója. Alattomos jószág a múlt. Változtatni nem tudunk rajta, mégis facsarja a szívünket a jelenben. Anyám mindig azt mondta: a múltat hibáztatni a jelen baklövéseiért a gyáva ember kiváltsága. Én mégis megteszem. Ha kell, beleordítom a világba, milyen gyáva is vagyok, de a múlt egy rohadék, aki megmérgezi a jelenem és a jövőm.

Janka196>!

Mindig elcsodálkozok azon, hogy az anyák hogy tudják magukba fojtani a legbelsőbb fájdalmaikat, érzéseiket csak a gyermekük kedvéért. Hogy ők mindig csak a második helyre szorulva szurkolnak, mégis olyan boldogság sugárzik a tekintetükből, mit senki más nem érezhet. Csak egy anya, aki a gyermekére néz.


Hasonló könyvek címkék alapján

Mimi Taylor – Abby Winter: Az utolsó kívánság
Kristin Hannah: Szentjánosbogár lányok
Rachael Lippincott – Mikki Daughtry – Tobias Iaconis: Két lépés távolság
Aly Martinez: A legsötétebb hajnal
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Kavagucsi Tosikadzu: Mielőtt a kávé kihűl
Bakos R. Laura: Megélt életek
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Farkas Andrea: Szerelem az étlapon
Amy Harmon: Arctalan szerelem