Az ​Ubuntu világa 6 csillagozás

Torma László: Az Ubuntu világa

Az Ubuntu egy igazán fiatal Linux disztribúció. Az első kiadása nem is olyan régen, 2004 októberében jelent meg. Mégis, mára az egyik legismertebb és legelterjedtebb Linux változat lett. Hogyan született az Ubuntu? Mi vezetett ehhez a gyors sikerhez? Milyen volt a fogadtatása az első kiadás megjelenésekor?

>!
Ad Librum, 2008
78 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638781918
>!
70 oldal

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
konyvolvaso
Torma László: Az Ubuntu világa

Linux világát sikerült megismernem és már egy jó ideje használom is a kezdetektől. Érdekelt, hogy a több ismert disztribució közül az Ubuntu miért jöhetett létre és miért olyan népszerű. A szabad szoftverek világába is bepillantást nyújt a kis könyv, aminek nagy a támogató tábora akár hazánkban is. Jó közösségépítő és összetartó csapat jött létre a szabad szoftverek érdekében. Ha érdekelnek a szabadszoftverek és a Linux operációs rendszer bátran ajánlom megismerni a kezdeteket.
A könyv nem mai kiadás, 2008-as ezért sok aktualitást nem tartalmaz, ami napjainkban a szoftverek gyors változása miatt egy hátránya, általános ismeretnek megteszi.

>!
zsakai_peter
Torma László: Az Ubuntu világa

Ajánlom mindenkinek, akit érdekel az Ubuntu és általában a Linux világa akár használ Linuxot, akár nem. Olvasmányos, szórakoztató, érdekes könyv. Nem csak informatikusoknak szól, hanem a hétköznapi felhasználókhoz is. A Magyar Elektronikus Könyvtárból elektronikus formában is ingyenesen letölthető: http://mek.oszk.hu/05900/05913/index.phtml


Hasonló könyvek címkék alapján

Pere László: Unix – GNU/Linux – Programozás C nyelven
Tony Bautts – Terry Dawson – Gregor N. Purdy: Linux hálózati adminisztrátorok kézikönyve
Bill von Hagen – Brian K. Jones: Linux bevetés közben – Második küldetés
Rich Bowen – Ken Coan: Apache receptek
Michael D. Bauer: Szerverek védelme Linuxszal
Richard Blum: Sendmail Linuxra
Nicholas Petreley – Jono Bacon: Linux asztali gépen
Gregor N. Purdy: Linux iptables
Büki András: Unix/Linux héjprogramozás
Eric S. Raymond: A katedrális és a bazár