Mesél ​az erdő az óriásokról (Mesél az erdő 3.) 52 csillagozás

Tony Wolf: Mesél az erdő az óriásokról

A törpék egy reggel furcsa dübörgésre ébrednek. A hangok egy óriás közeledő lépteit jelzik, akit kínzó fogfájás gyötör, és azt reméli, itt talál valakit, aki segíteni tud rajta. A Fogdoktornak hála, Rőtszakáll megszabadul a fogfájástól, és szeretné meghálálni a törpék gondoskodását. Közösen elhatározzák, hogy egy nagy gátat építenek, hogy eláraszthassák a földeket vízzel, és rizstermesztésbe kezdhessenek. Mindenki lelkesen dolgozik, ám a varázslótörpe észreveszi, hogy Rőtszakáll szomorú. Kinyitja a Törpék Nagykönyvét, hátha talál valami hasznos tanácsot, ám egy hatalmas titokra bukkan a megsárgult lapok között… A közkedvelt sorozat harmadik része újabb izgalmas fordulatokat tartogat!

Mesél az erdő az állatokról, törpékről, óriásokról… címmel is megjelent.

Eredeti megjelenés éve: 1989

Kiadói ajánlás: 4 éves kortól · Tagok ajánlása: 3 éves kortól

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2019
94 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634034926 · Fordította: Todero Anna · Illusztrálta: Tony Wolf
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2018
86 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634034926 · Fordította: Todero Anna · Illusztrálta: Tony Wolf

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

>!
Rodwin 
Tony Wolf: Mesél az erdő az óriásokról

Tony Wolf tovább mesél a szeretett állatairól, és törpéiről. Teszi azt milyen csodásan, és kalandosan. Nem mellesleg fantasztikus képekkel tarkítva a könyvét, amelyeket én is percekig tudok nézni. A törték birodalmában újabb veszély közeleg, Rőtszakáll az óriás személyében. Ám kiderül, hogy az óriás igen barátságos teremtmény, és inkább lehetőség a törpéknek. A találmányaikat és Rőtszakáll méretét igazán furfangos dolgokra tudják használni. Felbukkan a varázslótörpe is, és nem kevés mágiát csempész a történetekbe.
Nagyon olvasmányos, izgalmas mesék vannak a könyvben, egy-két fejezet bőven elég egy napra, így napokig elnyújtható ez a csodás kaland esténként a gyerkőccel.
A következő könyvek is kötelező kalandok lesznek.

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2018
86 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634034926 · Fordította: Todero Anna · Illusztrálta: Tony Wolf
5 hozzászólás
>!
Simiréka I
Tony Wolf: Mesél az erdő az óriásokról

Tony Wolfra egy másik könyve révén bukkantunk (Die Welt der Märchen), külön öröm volt rátalálni a Mesél az erdő sorozatra. Hároméves nagy óriáslázban ég fél éve már, így nem volt kérdés, hogy szeretni fogja-e a sorozat óriásokról szóló részét is. Az elfenekeléses történetet nagyon kihagytam volna. Gondolom, az első megjelenés idején a testi fenyítésen nem igazán botránkozott meg az olvasközönség (sem).
A történetek egyszerűségén tagadhatatlanul nagyot lendít az illusztráció, és a böngésző-jellegű képek miatt is nagyon élvezhető a sorozat.
Egy csillagot a testi fenyítéses történet és a kép-szöveg elcsúszása miatt vontam le.

>!
Hintafa P
Tony Wolf: Mesél az erdő az óriásokról

Tony Wolf örökzöld és megunhatatlan és vitathatatlan érdemeket vívott ki. Furfangos masináinak is lelkes híve vagyunk. Mindjárt itt van az elfenekelőgép, ami önmagában is egy pazar találmány. Minket is megihletett és egy fülledt nyári délutánon megalkottuk a magunkét is.

Bővebben: https://hintafa.blog.hu/2018/08/16/allatok_734

>!
ap358 P
Tony Wolf: Mesél az erdő az óriásokról

Örök kedvenc, ezen tanultam olvasni. Amint elkezdték újra kiadni Tony Wolf könyveit, azonnal felkerültek kívánságlistára. Már az első kiadásban is imádtam a forgalmas, zsúfolt képeket, amin lehet keresgélni az éppen olvasott karaktert, cselekményt. Sajnálom, hogy itt nem egyszer vissza kell lapozni, de ettől függetlenül ugyanúgy élvezhető és szerethető.

>!
Katara_Phoenix P
Tony Wolf: Mesél az erdő az óriásokról

Még szerencse, hogy nagy ez az erdő.
Igen, már az óriás is felbukkan az erdőlakók életében, és szerencsétlen, pont a fogorvossal kezdi az ismerkedést. :D Szegénykém. :D
Nekem aprócska visszaesést jelent a törpék után, bár erről valószínűleg egyéb külső téynezők is tehetnek. :D spoiler

>!
icu79 P
Tony Wolf: Mesél az erdő az óriásokról

Nekem ez a mesekönyv kimaradt a gyerekkoromból, ezért nagyon örülök, hogy kiadják újra. Az eddig megjelent részeket megvettem Dórinak, és a továbbiakat is tervezem beszerezni. Ez az óriásos rész tetszett eddig a legkevésbé, de Dórinál töretlen a siker. így a harmadik rész után egy szerkesztési hiba vagy nem is tudom minek nevezzem is feltűnt. Minden meséhez, ami a könyvben szerepel van egy egész oldalas kép, ami általában elég sok látnivalót tartalmaz, de a hozzá tartozó szöveg, amit anyuka/apuka olvas már a következő oldalon található. Így vagy állandóan vissza kell lapozni, vagy úgy kell tartani a könyvet, hogy mindkét oldal látható legyen. Elég macerás, de nagyobb bajunk ne legyen. :)

>!
Trixi
Tony Wolf: Mesél az erdő az óriásokról

Újabb lény tűnik fel a törpék után, egy óriás. Imádom a vörös szakállát :D :D . Ha lehet, most még több kalandba keverednek az erdő lakói – megtörnek egy átkot, buborékokban utaznak, stb, és a szerző megcsillogtatja huncut humorát, hisz „megalkotja” az elfenekelőgépet :D :D :D (mekkora ötlet ;) )

>!
Izolda P
Tony Wolf: Mesél az erdő az óriásokról

A fenekelést elég hosszasan kellett elmagyaráznom Titának… Ez az egyetlen részlet, ami nem tetszett eddig. Egyébként még mindig cukik a mesék és szuperek az illusztrációk. Na de hol van már a következő rész? :D

>!
Dolostiel
Tony Wolf: Mesél az erdő az óriásokról

Imádom ezt a sorozatot!
A rajzok csodásak, a történetek tanulságosak, szépek, és nagyon kellemesen vannak megfogalmazva, így bár mesekönyv mégse érzi az ember butácskának.
Igazán olyan mesék, amiket minden szülő imádna felolvasni, a gyerekek pedig hallgatni!
Felnőtt fejjel még mindig elbűvölőnek találom!


A sorozat következő kötete

Mesél az erdő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Geronimo Stilton: A tűzvörös rubin temploma
Bodó Béla: Brumi újabb kalandjai
Daisy Meadows: Kira titka
Geronimo Stilton: A bátor lovag
Tea Stilton: Tea angyalai a vadonban
Geronimo Stilton: A jégpálya bajnoka
Tea Stilton: Az álmok őrzői
Geronimo Stilton: Karácsonyi ének
Tea Stilton: Az erdők hercegnője
Tea Stilton: A titkok kertje