14. legjobb meseregény könyv a molyok értékelése alapján
22. legjobb gyermekkönyv iskolásoknak könyv a molyok értékelése alapján
46. legjobb gyermekkönyv kicsiknek könyv a molyok értékelése alapján

Mesél ​az erdő az állatokról (Mesél az erdő 1.) 254 csillagozás

Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Gyerekkorunk kedvenc történeteit vehetjük újra kézbe – hiszen ki ne szerette volna hallgatni, miről is Mesél az erdő –, a szerző eredeti illusztrációival.A sorozat első kötetében az ott élő állatokról: az egérlányok, a sünik, az őzek, a békák, a pelék és Józsi, a holló kalandjairól olvashatunk. Megtudhatjuk, hogyan válhat egy fapapucs remek hajóvá, mi mindenre jó a borsóhüvely, és bekukkanthatunk egy feketerigó-esküvőre is! Tony Wolf bájos mesegyűjteménye és rajzai az erdő lakóinak mindennapjairól a mai óvodásokat is elvarázsolják.

Eredeti cím: Storie del Bosco

Eredeti megjelenés éve: 1983

Kiadói ajánlás: 4 éves kortól · Tagok ajánlása: 3 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
92 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033998 · Illusztrálta: Tony Wolf
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2021
94 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033998 · Fordította: Szőcs Zsóka, Todero Anna, Csapody Kinga · Illusztrálta: Tony Wolf
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2020
94 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033998 · Fordította: Szőcs Zsóka, Todero Anna, Csapody Kinga · Illusztrálta: Tony Wolf

6 további kiadás


Enciklopédia 8


Kedvencelte 16

Most olvassa 6

Várólistára tette 30

Kívánságlistára tette 73

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Tony Wolf abszolút a gyermekkorom hőse, de szerintem a mesél időtállók, valószínűleg ezért is jelenek meg időről időre új kiadásban. A sorozat első kötete nem a főkedvencem, de színvonalában tökéletesen illeszkedik a többihez. A 13 mesét tartalmazó kötet gyönyörűen és aprólékosan rajzolt, minden ízében színes és vidám. A mesék nem bonyolultak, rövidek, egy esti történetre épp elegek. Kicsit idealizálva mutatja be az erdő állatait, de azért sok érdekességet megtudni a mesékből. Tanít, a természetről (nővényekről, csillagképekről évszakokról), de ami még fontosabb az összetartásról a munkáról, a barátságról is mesél. Az erdei állatok nagyon találékonyak, a kidőlt fát háznak, az eldobott fapapucsot hajónak, a kidobott üvegeket és a befőttesüveget cukrászdának és melegháznak használják. Minden mese az segítségnyújtásról, és a közösségről szól. Nagyon szerethető könyv, az egyetlen hátránya, hogy az utolsó mese félbemaradt.

Nikolett0907 P>!
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

„Aki az erdőben él, tudja, hogy az élet itt nem könnyű, ha pedig sok a szöveg, nem megy a dolog.”

Meglepődtem, hogy mennyire ismerősek voltak a mesék, pedig biztosan állíthatom, hogy nekem ez a mesekönyv nem volt meg. Ezt a példányt is úgy tudtam megvenni, hogy végre újabb nyomást élt meg, ellenben nagyon örülök, hogy végre a polcom egyik értékes lakója lett.

Az erdőben élők tizenhárom mesén keresztül mutatják be kis életüket. Rendkívül kedves és bájos volt olvasni az összetartásukat, hogy mindenki kivette a részét a munkából, vagy az éppen aktuális bajba jutottnak nyújtott segítő kezet.

Kedvencem a hernyó és a béka. Mondjuk az előbbit nagyon sajnáltam.

Azt hiszem még párszor kézbe fogom venni és csak ajánlani tudom.

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2021
94 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033998 · Fordította: Szőcs Zsóka, Todero Anna, Csapody Kinga · Illusztrálta: Tony Wolf
Kiss_Julianna>!
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Nagyon szeretem Tony Wolf meséit. Aranyosak, bájosak. Szeretem olvasni, immár kitudja hányadszorra! A rajzok magukért beszélnek.

3 hozzászólás
Rodwin>!
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Férfiasan bevallom, moly előtt én nem ismertem ezt a mesekönyvet, mint oly sok másikat sem. Milyen jó, ha az ember fiának gyermeke van, és ő is azzá lehet a mesékkel. :)
Nagyszerű kis könyv Tony Wolf fantasztikusan szép illusztrációival. Néha csak néztük a képeket perceken keresztül, kisfiam magyarázott, hogy mi merre van, én meg csak gyönyörködtem benne.
A mesék pedig nagyon jók, tanulságosak, és aranyosak. Az erdő lakói a szívemhez nőttek, biztos nem először olvastam róluk. Józsi a holló az erdő szarkája lett a kedvencem. :) Egy okos kis bölcsisnek már simán mesélhető, de inkább óvodásoknak ajánlott.
Csodaszép könyv! Köszönet a Manó könyveknek, az újra kiadásért.

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
88 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033998 · Fordította: Szőcs Zsóka · Illusztrálta: Tony Wolf
2 hozzászólás
Hintafa>!
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Véget ért a hajsza, hogy a sorozat hiányzó részeit a használtkönyvek piacán kínlódjuk össze. De az irreálisan magas áron gazdát cserélő, néha megviselt könyvekkel nem csak ez volt a gond. A régi és az új kiadásokat összehasonlítva kiderült, hogy a fordítás felfrissült és az előző megjelenések tévelygései, a régi szöveg kellemetlen döccenései, fordítási következetlenségei, botladozásai elsimultak. Hagyjuk is ennyiben a dicstelen múltat.
Ami viszont cseppet sem változott, az Tony Wolf alias Antonio Lupatelli rajzainak hatása. Az első kötetben a kedves, barátságos és végtelenül békés erdei állatkák tavasztól tavaszig tartó egy évének mindennapjaiban veszünk részt. Csupa ártatlan kis történésnek vagyunk tanúi: medencét ásnak, lagzit ülnek, málnát szüretelnek, csillaghullást néznek. Rövid és egyszerű történetek, de szívvel, kedvességgel vannak megtöltve.
A szerző az állatok közösségét változatosan alkotta meg. Van közöttük lusta, szorgalmas, félénk, házsártos, huncut, akiknek lehet drukkolni, időnként nevetni rajtuk és elámulni furfangjukon.
Természetesen Tony Wolf illlusztrációi adják a mesék igazi erejét. A erdő lakóinak élénk színekben pompázó kedves alakjait a szerző találékony, olykor furgfangos ötletei varázsolják izgalmassá és óvják meg a giccstől. Mély nyomot hagynak a fantáziában, az erdei élet varázslatos hangulatát domborítják ki, ahogy fapapucsból csónakot készítenek, borsóhéjakból hidat, vagy korhadt fából lakályos otthont. Az igazán cifra kalandok pedig a folytatásban várhatók.
Bővebben itt: http://hintafa.blog.hu/2017/09/26/tony_wolf_mesel_az_er…

2 hozzászólás
Csilla‿ P>!
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Egy csodálatos sorozat három kötete került a kezembe. Mind a három könyv kedves meséket és gyönyörű illusztrációkat tartalmaz. A rajzok illenek a mesékhez és mágnesként vonzák a tekintetet. Ezért azt gondolom, hogy már kb. hároméves kortól is mesélhetjük a gyerekeknek, mert talán még a meséket nem is értik annyira (Ebben azért nem vagyok ám biztos! ), a rajzok akkor is lekötik a figyelmüket.
spoiler

Izolda P>!
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Nagyon szép és jók a mesék is. Semmi komolyabb konfliktus, csak kedves mindennapok. Hogy miért maradt ki nekem ez gyerekként?
Ja, előre szólok, hogy akkora cliffhanger a vége, hogy alig bírtam ágyba dumálni a gyereket. Ne az utolsó mese legyen az utolsó estimese, ha rám hallgattok… :D

2 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Kezdjük ott, h „a törtènet folytatàsàt megtudhatod a következő könyvünkből”-èrt orrba tudnèk valakit vàgni. Most komolyan gyerekkönyvekkel kell szòrakozni?
Jò, mèly levegő, elengedtem…
Imàdtam! A rajzok csodàsak, a törtènetek aranyosak, a magyar fordìtàs is tetszik, különösen a süntestvèrek nevei: Tüsi ès Böki.

Röfipingvin P>!
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Sajnálom, hogy nekem ez kimaradt gyerekként!
De most mindent bepótolok ^^

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Röfipingvin P>!

A kabócát nem hagyja el a bátorsága. Akármi is történjék, csak gitározik.

Maminti>!

– Várjatok csak! Mindjárt megmagyarázom – nyugtatja meg őket a teknős. A mérleghinta mindkét végén lesz egy tartály. Abba tesszük a málnát. Miközben hintázunk, kipréseljük a szörpöt.

nodael>!

– Tele van a világ szépséges hollólányokkal. Nem vagyok én rászorulva egy feketerigóra!

Lakodalom feketerigóéknál

Kapcsolódó szócikkek: feketerigó · holló
nodael>!

– Nézd csak, mit találtam! – kiáltja az 1. számú hangya a 2. számúnak. A hangyák ugyanis olyan sokan vannak, hogy számot adnak egymásnak név helyett.

A kukoricaszem

Kapcsolódó szócikkek: hangya · névadás
nodael >!

A szöcske ide-oda ugrándozott, de semmi hasznosat nem csinált. – Nem vagyok ma jól – sajnáltatta magát.

Beérett a málna

Kapcsolódó szócikkek: szöcske
nodael>!

A hosszú karaván a domb felé indul. Másnap reggel megszűnik az eső, és az állatok fellélegeznek.
– Na nézd csak! – kiáltja a borz és az égre mutat.
Az esőfelhők továbbhaladnak és egy halvány kis napsugár tűnik elő.

Az árvíz

kedaiyun>!

A fekete bundájú Elek egér nagyon okos. Az erdőlakók közül neki van a legnagyobb élettapasztalata.

16. oldal Hullócsillagok

nodael>!

Az ünnepségen van valaki, akit senki sem ismer: egy béka.

A tavasz ünnepe

Kapcsolódó szócikkek: béka · ünnep
nodael>!

Szegény Józsi holló! Való igaz, hogy kopasz a feje búbján?

A tavasz ünnepe

Kapcsolódó szócikkek: holló
nodael>!

Pakk, pakk – bújnak elő a friss borsószemek egymás után a hüvelyből.

A borsóhüvely

Kapcsolódó szócikkek: borsó

A sorozat következő kötete

Mesél az erdő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Geronimo Stilton: A jégpálya bajnoka
Jill Tomlinson: A gorilla, aki olyan akart lenni, mint az apukája
Acsai Roland: Csipkerózsika
Timo Parvela: Gyerekek! Tessék vigyázni!
Matt Haig: Az Igazmondó Glimpi
Ellis Kaut: Pumukli és Eder mester
Anti Saar: Így mennek nálunk a dolgok
Michael Bond: Paddington folytatja
C. N. Parkinson: Póni-parádé
Berg Judit: Két kis dínó és a honfoglalás