25. legjobb mese könyv a molyok értékelése alapján

Mesél ​az erdő az állatokról (Mesél az erdő 1.) 167 csillagozás

Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Gyerekkorunk kedvenc történeteit vehetjük újra kézbe – hiszen ki ne szerette volna hallgatni, miről is Mesél az erdő –, a szerző eredeti illusztrációival.A sorozat első kötetében az ott élő állatokról: az egérlányok, a sünik, az őzek, a békák, a pelék és Józsi, a holló kalandjairól olvashatunk. Megtudhatjuk, hogyan válhat egy fapapucs remek hajóvá, mi mindenre jó a borsóhüvely, és bekukkanthatunk egy feketerigó-esküvőre is! Tony Wolf bájos mesegyűjteménye és rajzai az erdő lakóinak mindennapjairól a mai óvodásokat is elvarázsolják.

Eredeti cím: Storie del Bosco

Eredeti megjelenés éve: 1983

Kiadói ajánlás: 4 éves kortól · Tagok ajánlása: 3 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
90 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033998 · Fordította: Szőcs Zsóka · Illusztrálta: Tony Wolf
>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
88 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033998 · Fordította: Szőcs Zsóka · Illusztrálta: Tony Wolf
>!
Juventus, Budapest, 1996
46 oldal · keménytáblás · ISBN: 9637791469 · Fordította: Szőcs Zsóka · Illusztrálta: Tony Wolf

2 további kiadás


Kedvencelte 9

Most olvassa 4

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 68

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Rodwin
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Férfiasan bevallom, moly előtt én nem ismertem ezt a mesekönyvet, mint oly sok másikat sem. Milyen jó, ha az ember fiának gyermeke van, és ő is azzá lehet a mesékkel. :)
Nagyszerű kis könyv Tony Wolf fantasztikusan szép illusztrációival. Néha csak néztük a képeket perceken keresztül, kisfiam magyarázott, hogy mi merre van, én meg csak gyönyörködtem benne.
A mesék pedig nagyon jók, tanulságosak, és aranyosak. Az erdő lakói a szívemhez nőttek, biztos nem először olvastam róluk. Józsi a holló az erdő szarkája lett a kedvencem. :) Egy okos kis bölcsisnek már simán mesélhető, de inkább óvodásoknak ajánlott.
Csodaszép könyv! Köszönet a Manó könyveknek, az újra kiadásért.

>!
Manó Könyvek, Budapest, 2017
88 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634033998 · Fordította: Szőcs Zsóka · Illusztrálta: Tony Wolf
2 hozzászólás
>!
Hintafa P
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Véget ért a hajsza, hogy a sorozat hiányzó részeit a használtkönyvek piacán kínlódjuk össze. De az irreálisan magas áron gazdát cserélő, néha megviselt könyvekkel nem csak ez volt a gond. A régi és az új kiadásokat összehasonlítva kiderült, hogy a fordítás felfrissült és az előző megjelenések tévelygései, a régi szöveg kellemetlen döccenései, fordítási következetlenségei, botladozásai elsimultak. Hagyjuk is ennyiben a dicstelen múltat.
Ami viszont cseppet sem változott, az Tony Wolf alias Antonio Lupatelli rajzainak hatása. Az első kötetben a kedves, barátságos és végtelenül békés erdei állatkák tavasztól tavaszig tartó egy évének mindennapjaiban veszünk részt. Csupa ártatlan kis történésnek vagyunk tanúi: medencét ásnak, lagzit ülnek, málnát szüretelnek, csillaghullást néznek. Rövid és egyszerű történetek, de szívvel, kedvességgel vannak megtöltve.
A szerző az állatok közösségét változatosan alkotta meg. Van közöttük lusta, szorgalmas, félénk, házsártos, huncut, akiknek lehet drukkolni, időnként nevetni rajtuk és elámulni furfangjukon.
Természetesen Tony Wolf illlusztrációi adják a mesék igazi erejét. A erdő lakóinak élénk színekben pompázó kedves alakjait a szerző találékony, olykor furgfangos ötletei varázsolják izgalmassá és óvják meg a giccstől. Mély nyomot hagynak a fantáziában, az erdei élet varázslatos hangulatát domborítják ki, ahogy fapapucsból csónakot készítenek, borsóhéjakból hidat, vagy korhadt fából lakályos otthont. Az igazán cifra kalandok pedig a folytatásban várhatók.
Bővebben itt: http://hintafa.blog.hu/2017/09/26/tony_wolf_mesel_az_er…

>!
Katara_Phoenix P
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Ez egy hihetetlenül aranyos mese. :) Első ránézésre már annyira tetszett,hogy a keresztlányomat meg is leptem vele. Tele van nagyon szép rajzokkal, és a történetek is szörnyen aranyosak. Az antiszoc énemnek Józsi, a holló lett a kedvence. :D
Az,hogy még folytatása is van, már csak a hab a tortán. :)

5 hozzászólás
>!
Izolda +SP
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Nagyon szép és jók a mesék is. Semmi komolyabb konfliktus, csak kedves mindennapok. Hogy miért maradt ki nekem ez gyerekként?
Ja, előre szólok, hogy akkora cliffhanger a vége, hogy alig bírtam ágyba dumálni a gyereket. Ne az utolsó mese legyen az utolsó estimese, ha rám hallgattok… :D

2 hozzászólás
>!
Zsuzsanna_Makai
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Kezdjük ott, h „a törtènet folytatàsàt megtudhatod a következő könyvünkből”-èrt orrba tudnèk valakit vàgni. Most komolyan gyerekkönyvekkel kell szòrakozni?
Jò, mèly levegő, elengedtem…
Imàdtam! A rajzok csodàsak, a törtènetek aranyosak, a magyar fordìtàs is tetszik, különösen a süntestvèrek nevei: Tüsi ès Böki.

>!
Röfipingvin MP
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Sajnálom, hogy nekem ez kimaradt gyerekként!
De most mindent bepótolok ^^

4 hozzászólás
>!
gab001 P
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Tizenhárom kis meséből áll a könyv, melyek időben is egymás után következnek. Ezeken keresztül ismerhetjük a meg az erdő lakóit, akik mind nagyon szerethetőek. A rajzok végtelenül aranyosak és nagyon jól kiegészítik a történetet. Igazán szeretni való mesekönyv.

>!
Ifjúsági, Budapest, 1989
44 oldal · keménytáblás · ISBN: 9634229123 · Fordította: Szőcs Zsóka · Illusztrálta: Tony Wolf
3 hozzászólás
>!
Gabye
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Nekem ez a sorozat gyerekkorban kimaradt, de @PuPilla ajánlására sort kerítek rá.. És nem bántam meg. Bűbájos mese ezúttal az állatokról, az Ő összetartó közösségükről. Apró nüansznyi hibák vannak, pl a málna és az áfonya szeptemberben már sehol sincs, illetve szemet szúr az állatok méretének zanzásítása, de elnézem, mert nagyon szerethetőek a történetek és a rajzolás igazán szemet gyönyörködtető.

3 hozzászólás
>!
Nyctea
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Gyerekkorom egyik kedvenc mesekönyve volt. Pár napja belefutottam valahol a neten, ezért kedvem támadt újra átlapozni. Szinte visszaváltoztam gyerekké, végig széles vigyorral olvastam a könyvet és a cukiságtól olvadozva nézegettem a képeket. Ezek a mesék annyi melegséget, kedvességet, otthonosságot árasztanak! Nincs igazán negatív szereplő (még Józsi, a zsörtölődő holló is szerethető, vicces figura), és a történetek arra tanítanak, hogy szeretettel, összefogással és egy kis kreativitással minden probléma megoldható.
A rajzok pedig egyszerűen tüneményesek! Órákig el lehetne böngészni ezeket a részletgazdag képeket, mindig fel lehet fedezni bennük valami újdonságot.

>!
Trixi
Tony Wolf: Mesél az erdő az állatokról

Gyerekkoromból valahogy kimaradtak Tony Wolf könyvei. Bánom is, mert igazán aranyosak, még felnőtt fejjel is elragadónak találtam. A mesék egyszerűek és bájosak, a rajzok tüneményesek. Ki ne szeretné Józsit, a hollót, vagy kinek ne tetszene a szandis béka?


Népszerű idézetek

>!
Röfipingvin MP

A kabócát nem hagyja el a bátorsága. Akármi is történjék, csak gitározik.

>!
Maminti

– Várjatok csak! Mindjárt megmagyarázom- nyugtatja meg őket a teknős. A mérleghinta mindkét végén lesz egy tartály. Abba tesszük a málnát. Miközben hintázunk, kipréseljük a szörpöt.

>!
kedaiyun

A fekete bundájú Elek egér nagyon okos. Az erdőlakók közül neki van a legnagyobb élettapasztalata.

16. oldal Hullócsillagok


A sorozat következő kötete

Mesél az erdő sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Giulietta Fiore: Sompolygó Samu és a sajt
Giulietta Fiore: Erdei mesék
Alessandro Gatti: Klinkusz és a sárkány könnye
Julia Donaldson: A róka zoknija
Rigó Béla: Vuk
Vázsonyi Endre: Rémusz bácsi meséi
Walt Disney – Robin Hood / Csipkerózsika / 101 kiskutya
Kiss Judit Ágnes: Babaróka ajándéka
Fésűs Éva: A furfangos nyuszi
Thorbjörn Egner: Róka Miska megjavul